KenJiNx Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2014 Καλησπέρα. Με "προβληματίζει" κάτι εδώ και καιρό.. Έχω τους παρακάτω δίσκους 1. SSD(ocz vertex4 120gb) για λειτουργικό κ προγράμματα 2) WD Caviar blue 1TB, με εικόνες, παιχνίδια, προγράμματα(τα installs), μουσική κτλ (μισογεμάτος) 3) WD Caviar blue 1TB, full με ταινίες, εκπομπές, σειρές κτλ 4) Samsung με πρόσφατα downloads, που μεταφέρονται κατά διαστήματα στους κατάλληλους δίσκους ανάλογα το είδος. Θέλω να πάρω ακόμα έναν δίσκο 1 ή 2TB για τις ταινίες, επίσης ακόμα έναν για μουσική/videoclips (μεγάλη συλλογή) έναν ακόμα για παιχνίδια και έναν για τα προσωπικά αρχεία εικόνες και έγγραφα της δουλειάς. Τους 4 υπάρχοντες τους έχω μέσα στο κουτί κανονικά με sata3 Σκέφτομαι να πάρω ένα HDD Docking Station, και να βγάλω τους άλλους δίσκους από το κουτί μέσα, ώστε ότι κατεβάζω/βρίσκω να μένει στον δίσκο με τα "πρόσφατα" downloads και μια-δυο φορές τον μήνα να κουμπώνω επάνω στο station τον ανάλογο δίσκο και να περνάω τις ταινίες(πχ) εκεί. Αυτό το κάνω με το σκεπτικό να μην δουλεύει συνέχεια ο κάθε δίσκος αφού δεν τους χρειάζομαι(έστω να μην δέχεται ρεύμα). Πιστεύετε πως είναι σωστό αυτό που σκέφτομαι? Πως θα καταπονείται περισσότερο ο δίσκος? Αν συνδέετε 1-2-3 φορές τον μήνα επάνω σε ένα ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ docking station για αντιγραφή πολλών δεδομένων, ή αν είναι μόνιμα συνδεδεμένος στον υπολογιστή μέσα στο κουτί ? Δεν έχω πρόβλημα χώρου μέσα στο κουτί (Fractal Design Define R4) και η μητρική μου έχει 8 υποδοχές sata3 αλλά και 6 usb3. Έχω βάλει όριο στα 3 με 4 χρόνια(από ημερομηνία αγοράς) να αλλάζεται ο κάθε δίσκος με καινούργιο ώστε να μην παίζω στα όρια του καθενός. Ποια είναι η δικιά σας γνώμη σχετικά με την ασφάλεια/αξιοπιστία και σταθερότητα ενός τέτοιου σκεπτικού? Έχετε να μου προτείνετε ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ μάρκα για docking station? Υπάρχει κάτι άλλο που μπορεί να κάνει την δουλειά που θέλω?(οι εμπειρίες μου πάνω στο θέμα είναι λιγοστές) Ευχαριστώ για τον χρόνο που μου δωρίσατε για να διαβάσετε τον "προβληματισμό μου!
Redshift Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2014 δες αυτο,ειναι απλα ενα 5.25 κουτι με 2 υποδοχες ρευματος,2 sata κ 2 διακοπτες ρευματος,δεν εχει δλδ καποιο κυκλωμα κ παιρνει ειτε εναν 3,5 κ εναν 2,5 ταυτοχρονα,ειτε δυο 2,5 το εχω λιγες μερες κ ειμαι πολυ ευχαριστημενος,το χρησιμοποιω για backup χωρις enclosures κ αργα usb http://www.ebay.co.uk/itm/121261651888?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649 http://www.startech.com/HDD/Mobile-Racks/525in-Bay-Mounted-25in-and-35in-SATA-Hard-Drive-Docking-Station~SATADOCK525
KenJiNx Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2014 Δεν μου αρέσει το 5.25. Έχω μόνο ένα slot ελεύθερο αλλά και δεν βολεύει να παίζω με τους δίσκους εκεί κάτω( είναι κάτω απ το γραφείο το κουτί και όχι σε ευκολοπροσβάσιμο μέρος). Ψάχνω κάτι που θα μπει επάνω στο γραφείο, σαν κι αυτό. http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=28677&cat=16 Είναι αξιόπιστη μάρκα η raidsonic? Θέλω στιβαρή κατασκευή και καλή ποιότητα υλικών. Δε με νοιάζει να πληρώσω και 30-40 ευρώ παραπάνω αρκεί να μου καλύπτει τις ανάγκες..
accipio Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2014 Έχω από το 2010 το RAIDSONIC IB-110STUS2-B ICYBOX Docking Station και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από την απόδοσή του και την αξιοπιστία του. Μέχρι σήμερα λειτουργεί απροβλημάτιστα. Συνήθως το δουλεύω με USB σύνδεση (έχει USB2), αλλά και η eSATA λειτουργεί μια χαρά (έχω δει ταχύτητες ~107 ΜΒ/s). Τα νεότερα μοντέλα της RAIDSONIC δεν ξέρω αν είναι το ίδιο αξιόπιστα, μια και δεν έχω άλλο πέρα απ' αυτό. Και νομίζω ότι το σκεπτικό σου για τους δίσκους είναι σωστό: καλύτερα εκτός κουτιού και όποτε τους χρειάζεσαι να τους συνδέεις μέσω του docking station. Αυτή την τακτική ακολουθώ κι εγώ.
tasanton Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2014 Είχα πρόσφατα παρόμοιους προβληματισμούς, αλλα με λιγότερες ανάγκες απο τις δικές σου. Έχω δοκιμασει 2 dock stations στο παρελθόν, χάλασαν και τα δυο. Προσωπικά κατέληξα σε κάτι που δίνει λύση και στο προβλημα αποθηκευσης των δίσκων: HP microserver G7 Μικρό κουτί server, χωραει 4-6 δίσκους, αθόρυβο και φθηνό για αυτά που δίνει (180€). Αν θες το έχεις μόνιμα ανοικτό, δεν καίει τίποτα, αν θες το ανοίγεις οταν το χρειαστείς. Εγώ το ήθελα και για λύση HTPC και σύνδεση σε TV, επισης ως file server για πρόσβαση απο αλλες συσκευές. Sent from my iPad using Insomnia
rafinos Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2014 Είχα πρόσφατα παρόμοιους προβληματισμούς, αλλα με λιγότερες ανάγκες απο τις δικές σου. Έχω δοκιμασει 2 dock stations στο παρελθόν, χάλασαν και τα δυο. Προσωπικά κατέληξα σε κάτι που δίνει λύση και στο προβλημα αποθηκευσης των δίσκων: HP microserver G7 Μικρό κουτί server, χωραει 4-6 δίσκους, αθόρυβο και φθηνό για αυτά που δίνει (180€). Αν θες το έχεις μόνιμα ανοικτό, δεν καίει τίποτα, αν θες το ανοίγεις οταν το χρειαστείς. Εγώ το ήθελα και για λύση HTPC και σύνδεση σε TV, επισης ως file server για πρόσβαση απο αλλες συσκευές. Sent from my iPad using Insomnia Με λίγα λόγια αυτό είναι ένας server που απλά χρησιμοποιείται σαν δικτυακός σκληρός δίσκος ας πούμε; Και επίσης που το βρήκες τόσο φθηνό; ***Το τσέκαρα στο skroutz και είναι όντως τόσο φθηνό...
Ziant Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2014 (επεξεργασμένο) Με λίγα λόγια αυτό είναι ένας server που απλά χρησιμοποιείται σαν δικτυακός σκληρός δίσκος ας πούμε; Και επίσης που το βρήκες τόσο φθηνό; ***Το τσέκαρα στο skroutz και είναι όντως τόσο φθηνό... Ένα mini-pc (δεν ειναι server) είναι που μπορεί να γίνει server όπως οποιοδήποτε pc. Η συσκευασια μέσα δεν έχει δίσκους... Το φτιάχνεις και μόνος δεν χρειάζεται να το αγοράσεις. Αφού έχεις χώρο στο κουτί, βαλε τους δίσκους μέσα στο κουτί. Ο δίσκος όταν δεν χρησιμοποιείται μπαίνει σε αναμονή και καίει 1-2 watt (ανάλογα τον δίσκο). Μπορείς να βρεις καλώδιο τροφοδοσίας για σκληρό, με διακόπτη on/off, συνδέεις τους δίσκους που θέλεις να κλείνουν και όταν το pc είναι εκτός λειτουργίας, ανοίγεις ή κλείνεις τους διακόπτες. Μπορείς να τους προσαρμόσεις στην πρόσοψη του κουτιού για να έχεις εξωτερική πρόσβαση. Αν επιλέξεις από το bios anchi mode (κάνε αναζήτηση για να δεις πως γίνεται και τι χρειάζεται), ανάλογα την μητρική μπορεί να χρειάζεται και ο controller που οδηγεί πχ 2 extra δίσκους να γυρίσει σε anchi mode, έχεις την επιλογή hotswap, δηλαδή μέσα από τα windows να ενεργοποιήσεις/ απενεργοποιήσεις κάποιο δίσκο, έτσι χωρίς να κλείσεις το pc, μπορείς να κλείσεις/ανοιξεις την τροφοδοσία ρεύματος του δίσκου (αφού τον έχεις πχ απενεργοποιήσει από τα windows). Το καλύτερο είναι να ανοίγει και να κλείνει η τροφοδοσία του δίσκου όταν είναι έκτος λειτουργιά το pc, γιατί έτσι όταν υπάρχει κάποιο πρόβλημα στο δίσκο θα τρέξει “checkdisk” από τα windows, και θα καταλάβουμε ότι κάποιος δίσκος πιθανών έχει πρόβλημα. Έτσι μπορεί να κλείνεις και να ανοίγεις τους δίσκους μέσα στο κουτί σου, χωρίς να χρειάζεται να αγοράσεις κάποιο dock station/ nas κτλ. Όλα αυτά δεν τα γράφω για τον μέσο χρήστη, μπορεί να τα εφαρμόσει κάποιος που έχεις τις ανάλογες ικανότητες, και έχει κατανοήσει όλα τα παραπάνω. Επεξ/σία 8 Φεβρουαρίου 2014 από Ziant
tasanton Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2014 (επεξεργασμένο) Με λίγα λόγια αυτό είναι ένας server που απλά χρησιμοποιείται σαν δικτυακός σκληρός δίσκος ας πούμε; Και επίσης που το βρήκες τόσο φθηνό; ***Το τσέκαρα στο skroutz και είναι όντως τόσο φθηνό... Ένα mini-pc (δεν ειναι server) είναι που μπορεί να γίνει server όπως οποιοδήποτε pc. Η συσκευασια μέσα δεν έχει δίσκους... Το φτιάχνεις και μόνος δεν χρειάζεται να το αγοράσεις. Αφού έχεις χώρο στο κουτί, βαλε τους δίσκους μέσα στο κουτί. Ο δίσκος όταν δεν χρησιμοποιείται μπαίνει σε αναμονή και καίει 1-2 watt (ανάλογα τον δίσκο). Μπορείς να βρεις καλώδιο τροφοδοσίας για σκληρό, με διακόπτη on/off, συνδέεις τους δίσκους που θέλεις να κλείνουν και όταν το pc είναι εκτός λειτουργίας, ανοίγεις ή κλείνεις τους διακόπτες. Μπορείς να τους προσαρμόσεις στην πρόσοψη του κουτιού για να έχεις εξωτερική πρόσβαση. Αν επιλέξεις από το bios anchi mode (κάνε αναζήτηση για να δεις πως γίνεται και τι χρειάζεται), ανάλογα την μητρική μπορεί να χρειάζεται και ο controller που οδηγεί πχ 2 extra δίσκους να γυρίσει σε anchi mode, έχεις την επιλογή hotswap, δηλαδή μέσα από τα windows να ενεργοποιήσεις/ απενεργοποιήσεις κάποιο δίσκο, έτσι χωρίς να κλείσεις το pc, μπορείς να κλείσεις/ανοιξεις την τροφοδοσία ρεύματος του δίσκου (αφού τον έχεις πχ απενεργοποιήσει από τα windows). Το καλύτερο είναι να ανοίγει και να κλείνει η τροφοδοσία του δίσκου όταν είναι έκτος λειτουργιά το pc, γιατί έτσι όταν υπάρχει κάποιο πρόβλημα στο δίσκο θα τρέξει “checkdisk” από τα windows, και θα καταλάβουμε ότι κάποιος δίσκος πιθανών έχει πρόβλημα. Έτσι μπορεί να κλείνεις και να ανοίγεις τους δίσκους μέσα στο κουτί σου, χωρίς να χρειάζεται να αγοράσεις κάποιο dock station/ nas κτλ. Όλα αυτά δεν τα γράφω για τον μέσο χρήστη, μπορεί να τα εφαρμόσει κάποιος που έχεις τις ανάλογες ικανότητες, και έχει κατανοήσει όλα τα παραπάνω. Εγώ πρότεινα το HP για τους εξής λόγους: - ειναι πολύ μικρό, αθόρυβο, καίει ελάχιστα, χωράει 4-6 δίσκους (επίσημα-ανεπίσημα), έχει 6 USB - μπορείς να το συνδέσεις στο δίκτυο σου σε άλλη θέση και να εξυπηρετήσει ανάγκες file sharing, backup, streaming, κλπ - για HP και PC/server ειναι παμφθηνο (με αντίστοιχα στοιχειώδεις προδιαγραφές) - αν κάτι παει στραβά με το κανονικό σου PC, οι δίσκοι με τις συλλογές σου ειναι οκ Εγώ του έβαλα windows 2012 r2 essentials, μια κάρτα VGA low profile με hdmi, κοτσαρα και 3 δίσκους (που τους είχα σε θήκες η σε συρτάρια) και ειμαι jet. Μάλιστα ενεργοποίησα και το wake on LAN και τον ανοίγω οπότε θέλω απο το PC μου. Ασε που δεν χρειάζεται ξεχωριστή οθόνη, πληκτρολόγιο, ποντίκι γιατι μπαίνεις με Remote Desktop. Νομίζω ότι ειναι πιο ολοκληρωμένη λύση για κάποιον που έχει μαζέψει δίσκους, εναλλακτική λύσεων NAS που σε υποχρεώνουν σε Raid λίγο η πολύ, και δεν φορτώσεις το PC σου με hardware. Sent from my iPad using Insomnia Επεξ/σία 8 Φεβρουαρίου 2014 από tasanton
KenJiNx Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2014 Σας ευχαριστώ όλους παιδιά! Η ιδέα του να έχω τους σκληρούς μέσα με διακοπτάκι στο καλώδιο ρεύματος δε με πολύ αρέσει. Αν και θα μπορούσα να φτιάξω ένα panel με on/off σε κάθε δίσκο ή diy οθόνη που να επιλέγεις ποιος δίσκος θες να τρέχει (ιδέες δίνω ) + ότι σου παρέχει ασφάλεια μήπως χτυπήσεις κάποιον δίσκο ή σου πέσει όπως βάζεις βγάζεις, χτύπα ξύλο αν γίνει κάτι (κεραυνός, τάση) υπάρχει πιθανότητα να τα πάρει όλα μαζί. Το οποίο το φοβάμαι πολύ, ήδη έχω χάσει μισό υπολογιστή έτσι.. Απ την άλλη, ο microserver είναι η καλύτερη περίπτωση, ειδικά με το wake on LAN και έτσι το ξεχνάς. Το θέμα είναι ότι δεν ξέρω αν αξίζει γι' αυτό που το θέλω. (τα 180€) Πιστεύω είναι overkill για την περίπτωσή μου. Θα πάρω μάλλον το raidsonic Icy Box 121CL-U3 . Αν δεν έχει κάποιος αντίρρηση για το μοντέλο, το παραγγέλνω Θα ήθελα πάντως να ακούσω πως τα βγάζουν πέρα αυτοί που έχουν άνω των 4-5 TB δεδομένα.. Πιστεύω δεν είμαστε λίγοι..
Ziant Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2014 Θα πάρω μάλλον το raidsonic Icy Box 121CL-U3 . Αν δεν έχει κάποιος αντίρρηση για το μοντέλο, το παραγγέλνω Αυτό το κουτί δεν σου παρέχει καμία προστασία, θα βάλεις μια, δυο, τρεις φορές τον δίσκο και μετά μπορεί να μην τον αναγνωρίζει καθόλου, και να τα χάσεις όλα. Οι λύσεις είναι nas – file server pc, αλλά εσύ αν θέλεις να έχεις ασφάλεια ότι δεν θα χάσεις τίποτα, οι δίσκοι πρέπει να είναι σε διάταξη raid, άρα τα 5 tb θα γίνουν 10 tb. Όσο για θέματα κεραυνού κτλ, είναι θέμα ηλεκτρολογικής εγκατάσταση/ προστασίας που οι λύσεις είναι ακριβές, και πάλι αν πέσει κεραυνός κοντά θα τα πάρει όλα μπάλα, πρέπει να έχεις αλεξικέραυνο ή κάποιος άλλος που βρίσκεται πολύ κοντά σε σένα να έχει και να βρίσκεται ποιο ψηλά ώστε να καλύψει και σένα… Κάποιος που φοβάται μην χάσει τα αρχεία που είναι σημαντικά για αυτόν, εκτός των άλλων κάνει upload σε cloud servers (με πληρωμή ή όχι), τα οποία μπορεί αν θέλει να τα κρυπτογραφήσει… Με λίγα λόγια στο όποιο κουτί που θα μπουν οι δίσκοι πρέπει να είναι ενεργό, δηλαδή να έχει προστασία / λειτουργίες για τον έλεγχο του δίσκου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα