Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σας,

έχω το συγκεκριμένο λάπτοπ.
Ξαφνικά χάλασε το file system του σκληρού και με το getdateback βρήκα τα περισσότερα αρχεία μου.

Όμως επειδή το είδα ότι έβγαζε κάποια read errors, είπα να αλλάξω τον σκληρό.

Είχε ένα 500αρί Samsung και πήρα ένα 500άρι Western.

Από το πλαίσιο έχω ένα dock usb3 που κάνει και clone σκληρούς.

Έκανα τον samsung στον WD κυρίως για το partition της Sony.

Τον έβαλα πάνω και από το recovery έβαλα να κάνει full restore.

Προχώρησε και όταν έφθασε στην τελική σελίδα έβγαλε το μήνυμα της φωτογραφίας.

Τι μπορώ να κάνω;

post-269248-0-94115600-1391763415_thumb.jpg

Επεξ/σία από Charulis
Δημοσ.

Υπάρχει περίπτωση να μην ολοκληρώθηκε σωστά η διαδικασία της κλωνοποίησης?  Μια δεύτερη πιθανότητα είναι, επειδή άλλαξες δίσκο, να μην επιτρέπεται να ολοκληρωθεί η επαναφορά στην εργοστασιακή κατάσταση, από το recovery partition, στον καινούριο δίσκο, γιατί αυτό "βλέπει" μόνο τον αρχικό δίσκο (Samsung).

Δημοσ.

Η διαδικασία της κλωνοποίησης μία χαρά πήγε.

Το 2ο υποθέτω και εγώ, αλλά μου φαίνεται και λίγο κουλό. 

Το πρόβλημα το βγάζει όταν "βάζει" τις συσκευές και εκεί το παρουσιάζει.

Δημοσ.

Πιστεύω πως δε θα υπήρχε πρόβλημα αν είχες προλάβει να κάνεις κλωνοποίηση τον Samsung στον Western Digital όσο ήταν full λειτουργικός ο Samsung. Χρησιμοποιώντας το Recovery Partition για επαναφορά στην αρχική κατάσταση μάλλον αναγνωρίζει άλλον σκληρό με αποτέλεσμα να μπλοκάρει τη διαδικασία. Εγώ θα προχωρούσα σε καθαρή εγκατάσταση των Windows, που για μένα είναι καλύτερη επιλογή από το restore, γιατί στην εργοστασιακή εγκατάσταση περιέχεται αρκετή σαβούρα της εταιρείας, που επιβαρύνει το σύστημα.

Δημοσ.

Μα βρε φίλε έκανες κλωνοποίηση από χαλασμένο δίσκο, πως είσαι τόσο σίγουρος ότι όλα ήταν άθικτα μέσα στον samsung? Μπορεί κάτι να είχε καταστραφεί!

• Like 2
Δημοσ.

Μα βρε φίλε έκανες κλωνοποίηση από χαλασμένο δίσκο, πως είσαι τόσο σίγουρος ότι όλα ήταν άθικτα μέσα στον samsung? Μπορεί κάτι να είχε καταστραφεί!

Σωστός.... Αυτό δεν έπρεπε να το κανεις..ποσο μαλλον που ειχε errors...επρεπε να βαλεις τον καινουριο δισκο στο λαπτοπ,και να κανεις boot απο το optical drive....δισκους επαναφορας σε dvd δεν εκανες ποτέ ??

Δημοσ.

Επισης πως επιβεβαίωσες οτι ο αρχικός δίσκος ήταν χαλασμένος; Ποια read error;

To clone με ποιο πρόγραμμα το έκανες; Το έκανες να κάνει πλήρη κλώνο δίσκου ή εφτιαξες μόνος σου τα partitions;

Δημοσ.

Ο δίσκος ήταν χαλασμένος μόνο σε ένα μέρος που που δεν ήταν στο partition του recovery.

Έβαλα δικά μου windows 8.1 και έτρεξε μία χαρά.

Το θέμα μου είναι πως τα αυθεντικά του windows να τρέξουν με αυτό το δίσκο τώρα.

Δηλαδή αντί Samsung Western.

Το θέμα που δεν μπορεί να ολοκληρώσει την εγκατάσταση το βγάζει μόνο στο τελευταίο βήμα όταν "βάζει" τις συσκευές.

Η μόνη αλλαγμένη συσκευή από την μαμά είναι ο σκληρός.

Δημοσ.

Ο δίσκος ήταν χαλασμένος μόνο σε ένα μέρος που που δεν ήταν στο partition του recovery.

Έβαλα δικά μου windows 8.1 και έτρεξε μία χαρά.

Το θέμα μου είναι πως τα αυθεντικά του windows να τρέξουν με αυτό το δίσκο τώρα.

Δηλαδή αντί Samsung Western.

Το θέμα που δεν μπορεί να ολοκληρώσει την εγκατάσταση το βγάζει μόνο στο τελευταίο βήμα όταν "βάζει" τις συσκευές.

Η μόνη αλλαγμένη συσκευή από την μαμά είναι ο σκληρός.

Σε ρώτησα και πριν και δεν απάντησες..Δισκους επαναφορας εκανες?  Μονο εκει ειναι μη αλλοιωμενο το διαμερισμα επαναφορας..Το οτι ειναι κρυφο το recovery partition δεν σημαινει πως χαλασε το διαμερισμα των windows μονο..Εαν εχει μηχανική βλαβη ο σκληρός θα εχει γενικά...Οχι σε ενα διαμερισμα.. Εαν κρατησες δισκους επαναφορας,κανεις boot απο optical  drive και θα διαμορφωσει κανονικά τον western σκληρο όπως τον προηγουμενο,και με διαμερισμα επαναφορας μαλιστα,οπως ο προηγουμενος..

Δημοσ.

κάνε μια καθαρή εγκατασταση των windows και ασε τις βλακείες recovery της sony...

Nαι και να καθεται να ψαχνει drivers απο το ελλειπες σιτε της sony που προσφατα πουλησε τα vaio ?

Να βαλει σπασμενα windows,τη στιγμη που εχει αγορασμενα windows στο recovery partition? 

Aν ήταν να κανει format και να περασει windows,θα γραφαμε ενα σχολιο και θα τον αφηναμε να κοψει το λαιμο του να βρει τρόπο...

Αν δεν βγαλει ακρη με αυτα τοτε καθαρo install... ;)

Δημοσ.

Δίσκους επαναφοράς σε dvd όχι δεν έκανα ποτέ.

Επίσης με drivers, πήρα από τον "χαλασμένο" σκληρό τους drivers (windows->system32 κλπ).

Το clean install το έκανα ρε παιδιά. Το έγραψα και πάνω.

Η ερώτηση ήταν πως μπορώ να χρησιμοποιήσει το προεγκατεστημένο.

Σίγουρα με σιγουριά δεν ξέρω. Αλλά όπως διάβασα τον σκληρό από getdataback, μου έβγαλε μόνο 2 errors και αυτά ήταν στο διαμέρισμα του σκληρού-windows. 14,2 gb αν θυμάμαι ήταν το κρυφό διαμέρισμα της Sony, system reserved 100mb και 451gb που εκεί υπήρχαν τα errors.

Δημοσ.

Δίσκους επαναφοράς σε dvd όχι δεν έκανα ποτέ.

Επίσης με drivers, πήρα από τον "χαλασμένο" σκληρό τους drivers (windows->system32 κλπ).

Το clean install το έκανα ρε παιδιά. Το έγραψα και πάνω.

Η ερώτηση ήταν πως μπορώ να χρησιμοποιήσει το προεγκατεστημένο.

Σίγουρα με σιγουριά δεν ξέρω. Αλλά όπως διάβασα τον σκληρό από getdataback, μου έβγαλε μόνο 2 errors και αυτά ήταν στο διαμέρισμα του σκληρού-windows. 14,2 gb αν θυμάμαι ήταν το κρυφό διαμέρισμα της Sony, system reserved 100mb και 451gb που εκεί υπήρχαν τα errors.

Εαν μιλας για τα προεγκατεστημενα προγραμματα θα σε βοηθησω αργοτερα να τα παρεις..Εχω το κρυφο path της sony σε συντομευση...

Υπάρχει ενας τρόπος,εφόσον δεν εκανες δισκους επαναφοράς.Τον εχω εφαρμοσει με μεγαλη επιτυχια...

Κατεβασε απο το ''θειο'' ενα iso των windows που,περασε το και απλα κανε ενεργοποιηση με το serial number που εχει στο αυτοκολλητο κατω απο το λαπτοπ...θα ενεργοποιηθει κανονικά..δοκιμασμένο..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...