Προς το περιεχόμενο

Σωστο Vcore

IceFrog

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημερα σε ολους, προσφατα μου ηρθε η h100i και ξεκινησα σιγα σιγα να σκαλιζω τον i5 2500k.

Το θεμα ειναι οτι η μητρικη μου gigabyte z68ma-2dh-b3 δε μου δινει τι συνατοτητα να καρφωσω ρευμα, αλλα επισεις δεν βρηκα πουθενα στο bios επιλογη για το llc.

Το cpuid μου δειχνει vcore 1.044 στο bios εχω 1,176 και το easy tune πριν το ξυλωσω μου ελεγε 1,44.

Ξερω πως υπαρχει μια μικρη αποκληση απο προγραμμα σε προγραμμα με τοσο μεγαλες διαφορες ομως εχω μπερδευτει. Ποια τιμη του vcore να παρω ως σωστη?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για ποιο λογο ακριβως εκανες disable τα cstates??? Κανε reset στο bios και εφοσον η μητρικη σου δεν εχει fixed voltage και llc μη τη σκαλιζεις, μονο κακο θα κανεις.

με αυτη τη μητρικη που πηγαν στα 5χωρις προβλημα. διαβασα αρκετα στο vercloskers, μαλιστα υπαρχει ολοκληρο θεμα εκει. το voltage to πειραζεις με dvid. σου δινει το 0 οπου ειναι το stock και μετα κατεβαζεις η ανεβαζεις κανονικα. 

Τα απενεργοποιησα γιατι συμβουλεουν οσο δοκιμαζεις συχονητες να τα τα εχεις off και οταν βρεις τη συχνοτητα που θες να κανες δοκιμες για το αν θα τρεξουν σωστα.

anyway η απορεια μου πως μπορω να διασταυρωσω το vcore μου οταν χρησιμοποιω 3 διαφορετικες πηγες, αλλ ακι οι 3 δινουν διαφορετικη τιμη. υπαρχουν καποια αλλα προγραμματα που λενε το vcore? να κανω τις δοκιμες μου με ανοιχτο το cpu id και καποιο αλλο και να συγκρινω τις τιμες

ποιες αλλες μητρικες να κοιταξω για να εχω τις στοιχειωδεις επιλογες στις ρυθμισεις για oc?

αυτο ηταν το easy tune.
οσο το εχεις εγκατεστημενο δεν σε αφηνει να πειραξεις τιποτα, ακομα και αν το κανεις δεν αλλαζει τις τιμες. ειναι αυτο που αναφερω πιο πανω που μου εδινε 1,44

Δεν εννοω να κανες overclock απο το software αλλα να το εχεις σα μονιτορ. Κανεις οτι κανεις δηλαδη απο το Bios και εχεις το easytune να σου κανει Monitoring.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

το easy tune εχει μεσα ρυθμισεις οπως το bios. οταν το κανεις install σου περναει δικες του ρυθμισεις και εμφανιζει το 1,44 που ανεφερα. ακομα και ολα stock να τα εχω (οπως ειναι τωρα δλδ) παρακαμπτει τις ρυθμισεις του bios και κανει οτι θελει

***βρηκα πως υπαρχει bug με αυτο το θεμα. πρεπει να περασω touch bios για να διαβαζεται σωστα το vcore***

σε ευχαριστω πολυ για τον χρονο σου

Επεξ/σία από IceFrog

το easy tune εχει μεσα ρυθμισεις οπως το bios. οταν το κανεις install σου περναει δικες του ρυθμισεις και εμφανιζει το 1,44 που ανεφερα. ακομα και ολα stock να τα εχω (οπως ειναι τωρα δλδ) παρακαμπτει τις ρυθμισεις του bios και κανει οτι θελει

***βρηκα πως υπαρχει bug με αυτο το θεμα. πρεπει να περασω touch bios για να διαβαζεται σωστα το vcore***

σε ευχαριστω πολυ για τον χρονο σου

Ωραιος. Τωρα για αλλαγη mobo δε ξερω κατα ποσο αξιζει αυτη την εποχη και με το συγκεκριμενο cpu..Μια καλη Mobo με πολλα καλουδια για overclock ειναι η extreme 4 της asrock. https://www.skroutz.gr/s/1647421/Asrock-Z77-Extreme4.html

• Like 1

Σωστα, τωρα ξαναειδα οτι το αναφερεις στο πρωτο ποστ..:P

Οποτε αν πραγματικα σε καιει και θελεις να ψαχτεις παραπανω, η ASrock ειναι καλη λυση.:)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...