karabouzouk... Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2014 Καλησπέρα Σκέφτομαι να αγοράσω τη DNS-320L θήκη για σκληρούς. Ψάχνω πληροφορίες για το αν μπορώ να εγκαταστήσω δύο δίσκους διαφορετικής χωρητικότητας σε RAID1. Και στην ιδανική περίπτωση το χώρο που περισσεύει από το μεγαλύτερο δίσκο να μπορούσα να τον χρησιμοποιήσω σαν επιπλέον ξεχωριστό partition (χωρίς mirror φυσικά). Ευχαριστώ πολύ
karabouzouk... Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2014 Βάζω εδω την απάντηση μήπως κάποιος έχει την ίδια απορία.. Μίλησα με τεχνικο της dlink και μου επιβεβαίωσε οτι αυτο που θελω γίνεται.. Έτσι αγορασα τη θήκη και έχω εγκαταστήσει μεσα εναν 360αρη Seagate και εναν 1TB WD. Και έχω δημιουργήσει δυο volumes.. Το ενα αποτελείται απο ολόκληρο το Seagate και ενα κομμάτι ιδιας χωρητικότητας απο το WD σε raid1. Και το δεύτερο αποτελείται απο τον υπολοιπο χώρο του WD (~640Gb) σαν ενα ξεχωριστό partition..! 1
tasanton Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2014 Πως ακριβώς πετυχαίνεις το δεύτερο; Είναι όντως ξεχωριστό partition η κάνει κάποιο "κόλπο" το NAS; Και αν κάτι πάει στραβά, μπορείς να βγάλεις το δίσκο με το ξεχωριστό partition και να τον δεις κανονικά σε άλλο PC?
karabouzouk... Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2014 Κοίτα όλη αυτή την παραμετροποίηση την κάνεις από το menu του δίσκου μέσα σε 5 λεπτά. Τα έχει όλα έτοιμα.. Εγώ όταν μπαίνω στην ip του δίσκου βλέπω volume_1 και volume_2. Και ξέρω ότι το 1 είναι με το mirror και το 2 είναι το σκέτο. Νομίζω ότι οι δίσκοι είναι σε ext4 file system οπότε λογικά δεν θα μπορείς να τους δεις από linux? Ή με κάποιο πρόγραμμα και από windows? Θα το δοκιμάσω να βγάλω έναν από τους δύο να δώ αν μπορώ να τον διαβάσω από το pc.. γιατί αν χαλάσει η θήκη πάλι πρέπει να έχεις ένα τρόπο να δεις τα δεδομενα.. Μόλις το δοκιμάσω θα γράψω εδώ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα