ninos30 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2014 Ημιμάθεια.... κακός σύμβουλος... Σε ψηφιακό σήμα, το σήμα είτε θα έρθει στο 100% είτε στο 0 (είτε με μαύρη οθόνη->συνηθέστερα, είτε με κολλημένη εικόνα είτε με φυσαλίδες σαν χιόνι). Το δεύτερο εξαρτάται από την απόσταση (εκεί βοηθάει ένα καλύτερο-ακριβότερο καλώδιο) είτε από την κακή υλοποίηση (κατασκευαστικό λάθος δλδ). Με άλλα λόγια στα λίγα μέτρα 3-5, και ένα σωστά κατασκευασμένο καλώδιο οι διαφορές είναι μηδαμινές, είτε στα 5 είτε 700€. Το αναλογικό είναι άλλη υπόθεση. Υπάρχουν τόσα πολλά links εκεί έξω με εξηγήσεις και reviews. Τώρα αν κάποιος βαριέται να ψάξει παραθέτω τα 3 πρώτα αποτελέσματα από τον γούγλη... http://news.cnet.com/8301-17938_105-20056502-1/why-all-hdmi-cables-are-the-same/ http://www.tested.com/tech/3329-the-difference-between-cheap-and-expensive-hdmi-cables/ http://www.expertreviews.co.uk/home-entertainment/1292371/expensive-hdmi-cables-make-no-difference-the-absolute-proof 1
harris78 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2014 Συμφωνώ και εγώ στα ψηφιακά σήματα (bits 1,0) δεν παίζει ρόλο η ποιότητα του καλωδίου σε μικρές αποστάσεις... Δηλαδή συνήθως μεταδίδεται μία τάση ως 1 και μία άλλη ή πιο συνηθισμένα καμία τάση για 0. Αν το καλώδιο γίνει πολύ μεγάλο σε μήκος τότε η εξασθένιση της τάσης του 1, κάνει την συσκευή να το μπερδεύει με το 0. Το είπα όσο πιο απλοϊκά μπορούσα. Η μόνη διαφορά θα ήταν αν υπήρχαν ισχυρές εξωτερικές παρεμβολές αλλά και πάλι θα είχε τότε πρόβλημα και η ίδια η συσκευή και όχι το καλώδιο!!! Να πω ότι έχω και ένα μεταπτυχιακό τις Σύγχρονες Ηλεκτρονικές Τεχνολογίες & Τηλεπικοινωνίες για να προλάβω μερικούς τι θα "πετάξουν" με διπλωματική εργασία κατασκευή συσκευής μετάδοσης ψηφιακού σήματος με DSP... 1
silverado Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2014 Δοκιμαστε αυτο που ειπα και μετα πειτε. Το έχεις κάνει; Τι είδους διαφορές είδες; Και στον ηχο και στην εικονα. Και δεν ηταν μονο δικη μου αποψη.
silverado Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2014 οι μυθοι υπαρχουν και παραυπαρχουν,χωρις βεβαια να λεω οτι ολα τα καλωδια audio ειναι ιδια.Και ο μεγαλυτερος μυθος ειναι τα επιχρυσωμενα βυσματα και οι θωρακισεις.. Αλλα εκει εχουμε αναλογικο σημα,στα hdmi που το σημα ειναι ψηφιακο πρεπει να αναλυσουμε αλλους παραγοντες και οχι οτι ισχυει στα αναλογικα καλωδια Δεν υπαρχουν μυθοι, υπαρχουν υπερτιμημενα προιοντα για αυτο που προσφερουν, αλλα διαφορες υπαρχουν και μαλιστα τεραστιες στα audio cable. Για τα βυσματα ειδικα να ακουσεις τις διαφορες που εχουν με το ιδιο καλωδιο αυτα που εχω κανει χρησιμοποιωντας neutrik, wbt θα παθεις πλακα. Εχω κανει πανω απο εκατο δικα μου και εχω δεκαδες ετοιμα ποιοτικα οπως van den hul, cable talke, accuphase, oehlbach, nordost, audioquest.
Mau-Maus Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2014 στα audio cable υπαρχει διαφορα και παιζουν μεγαλο ρολο κ τα καλωδια κ τα βησματα ! στην μεταδοση ψηφιακου σηματος ομως εχει δικιο ο τρολλ αβαταρ ειτε 100% παρεις σημα ειτε 5% η ποιοτητα ειναι η ιδια ακριβως δεν υπαρχει οχι μονο μηδαμινη διαφορα αλλα καμμια ..
SPANK Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2014 Εντάξει παιδιά για εναν μεσο / κλασσικό χρήστη οπως ολοι μας ενα φυσιολογικό hdmi μας κανει και δεν νομιζω να παρατηρήσουμε πουθενά διαφορές. Τώρα αν ειναι να μπει σε καμια τηλεόραση 4k η δεν ξερω γω τι ε οκ ισως εκει καλύτερα να αγοράσεις ενα ποιοτικότερο καλώδιο.
CheOnWeb Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2014 Δοκιμαστε αυτο που ειπα και μετα πειτε. Και στον ηχο και στην εικονα. Και δεν ηταν μονο δικη μου αποψη. Τι είδους διαφορές;
The_Judas Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2014 Διαφορά υπάρχει όσο αφορά την αντοχή του καλωδίου στο χρόνο. Στην εικόνα είναι απειροελάχιστες οι διαφορές.
harris78 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2014 (επεξεργασμένο) Τελευταία φορά που γράφω στο συγκεκριμένο θέμα. γιατί μερικοί... ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΟΥΜΕ ΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΤΙ???? Πέρα από το διάβασμα, είπα ότι έκανα διπλωματική εργασία στο μεταπτυχιακό μου με κατασκευή πλακέτας DSP (Digital Signal Processing) και προγραμματισμού της για ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΣΗΜΑΤΟΣ. Προφανώς χρησιμοποίησα και καλώδια δεν το δούλεψα RF. Όλα αυτά σε εργαστήριο με εξοπλισμό ΠΟΛΛΩΝ ΠΟΛΛΩΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ (ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΊΩΝ) ΕΥΡΩ (spectrum analyzers, network analyzers, ψηφιακούς παλμογράφους, ψηφιακές γεννήτριες σήματος, κ..α..) και άπειρες μετρήσεις. ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΟΚΙΜΗ???? Με το ΜΑΤΙ????????? Ανάλυσα πιο πάνω και τι μεταφέρεται ψηφιακά από ένα καλώδιο, καμία σχέση με την αναλογική μετάδοση όπου οι στάθμες είναι πολλές ενώ στην ψηφιακή απλή μετάδοση μόνο ΔΥΟ. Γι αυτό στα αναλογικά σήματα ΕΧΕΙ σημασία η ποιότητα του καλωδίου, όπου υπάρχουν καλώδια ήχου ακριβότερα από τα ηχεία και τον ενισχυτή μαζί! Στα ψηφιακά και μιας και μιλάμε για HDMI, οι διαφορετικές εκδόσεις του καλωδίου 1.3, 1.4,.. αφορούν την αύξηση του bandwith (συχνότητας μεταφοράς των δεδομένων - bit), αντίστοιχα συμβαίνει και στα utp κλπ. Προφανώς ένα καλώδιο 1.4b είναι καλύτερο ως προς 1.1, αλλά αυτό αφορά όχι μόνο τα υλικά κατασκευής του, αλλά κυρίως τον τρόπο υλοποίησης και κατασκευής του και την πιστοποίησή του. Διαφορά υπάρχει μόνο σε μεγάλα μήκη λόγω του signal attenuation (εξασθένιση). Αλλά και εκεί ή θα παίζει ή όχι. Digea δεν έχετε? Οταν πιάνει πιάνει, δεν αλλάζει η ποιότητα, αλλιώς κολλάει... Και κάτι τελευταίο: Πες μου ότι έχεις εξοπλισμό 5.000 ή 10,000 ή και παραπάνω ευρώ, τότε χαλάλι σου να χαλάσεις και 50-100 ευρώ για το καλώδιο. Αν όμως πας να μου συνδέσεις DVD των 100 ευρώ με τηλεόραση των 400, να πω τι??? Αυτά από μένα και καλή συνέχεια στις "δοκιμές" σας... Επεξ/σία 8 Φεβρουαρίου 2014 από harris78 2
silverado Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2014 Τι είδους διαφορές; Ποιο αναγλυφη εικονα, με εντονοτερα χρωματα οταν το δεις ξανα και ξανα δεν πιστευεις κανεναν εξυπνο που σου λεει οτι δεν υπαρχουν διαφορες. Και στον ηχο μερα με νυχτα στην αποδοση σε ψηφιακους δεκτες σε dvd και σε cd μουσικης. Τις διαφορες μονο ατομα με προβληματα ορασης και ακοης δεν θα τις καταλαβαιναν. Και αυτο σε απλες συσκευες που εχει ο μεσος χρηστης .Τα καλωδια HDMI δεν εχουν την ιδια αποδοση ουτε και στην ιδια κατηγορια τιμης. Ολα μπορει να παιζουν υποφερτα αλλα η μπαρουφα που ξεκινησε απο το HAVI και πηρε σαρκα και οστα στο HDMI οτι ολα τα καλωδια θα παιζουν το ιδιο ανεξαρτητα της ποιοτητας κατασκευης ειναι αυτο ακριβως μπαρουφα.
azuli Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2014 Δεν υπαρχουν μυθοι, υπαρχουν υπερτιμημενα προιοντα για αυτο που προσφερουν, αλλα διαφορες υπαρχουν και μαλιστα τεραστιες στα audio cable. Για τα βυσματα ειδικα να ακουσεις τις διαφορες που εχουν με το ιδιο καλωδιο αυτα που εχω κανει χρησιμοποιωντας neutrik, wbt θα παθεις πλακα. Εχω κανει πανω απο εκατο δικα μου και εχω δεκαδες ετοιμα ποιοτικα οπως van den hul, cable talke, accuphase, oehlbach, nordost, audioquest. για τα επιχρυσα βυσματα τι γνωμη εχεις?Υπαρχει διαφορα στον ηχο?Για audio μιλαμε. Ποιο αναγλυφη εικονα, με εντονοτερα χρωματα οταν το δεις ξανα και ξανα δεν πιστευεις κανεναν εξυπνο που σου λεει οτι δεν υπαρχουν διαφορες. Και στον ηχο μερα με νυχτα στην αποδοση σε ψηφιακους δεκτες σε dvd και σε cd μουσικης. Τις διαφορες μονο ατομα με προβληματα ορασης και ακοης δεν θα τις καταλαβαιναν. Και αυτο σε απλες συσκευες που εχει ο μεσος χρηστης .Τα καλωδια HDMI δεν εχουν την ιδια αποδοση ουτε και στην ιδια κατηγορια τιμης. Ολα μπορει να παιζουν υποφερτα αλλα η μπαρουφα που ξεκινησε απο το HAVI και πηρε σαρκα και οστα στο HDMI οτι ολα τα καλωδια θα παιζουν το ιδιο ανεξαρτητα της ποιοτητας κατασκευης ειναι αυτο ακριβως μπαρουφα. Για τα links που δωθηκαν τα οποια εξηγουν αναλυτικοτατα γιατι δεν υπαρχει διαφορα τι γνωμη εχεις?
zio10 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2014 Για το 90% και βάλε των χρηστών είναι πεταμένα λεφτά να πάρει ακριβό καλώδιο...Για τους "τρελαμένους" με τα μηχανήματα των χιλιάδων ευρώ που κυνηγάνε και την παραμικρή λεπτομέρεια ίσως έχει κάποιο νόημα (άσχετα αν η προσωπική μου άποψη είναι ότι χάνεις την ουσία κυνηγώντας το τέλειο σύστημα και είσαι διαρκώς ανικανοποίητος, παρόλα αυτά σέβομαι το πάθος τους). 2
silverado Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2014 για τα επιχρυσα βυσματα τι γνωμη εχεις?Υπαρχει διαφορα στον ηχο?Για audio μιλαμε. Για τα links που δωθηκαν τα οποια εξηγουν αναλυτικοτατα γιατι δεν υπαρχει διαφορα τι γνωμη εχεις? Παιζουν μεγαλο ρολο σου εξηγησα πιο πριν τις δοκιμες με ιδιο καλωδιο με διαφορετικα βυσματα και διαφορετικο ηχητικο χαρακτηρα σαν τελικο αποτελεσμα. Απο αυτα που εγω ειχα χρησιμοποιησει κορυφαια ηταν τα WBT, μετα κατι no name αντιγραφα απο τα WBT και μετα τα NEUTRIK. Οταν μαλιστα καλωδιο με χρηση των WBT επαιζε καλυτερα σε μενα απο το Nordost Red Dawn που ειχα αγορασει κοντα στο 1997 120 χιλιαδες δραχμες σε 75 εκατοστα τοτε σταματησα να αγοραζω ετοιμα επωνυμα. Οσο για τα links εγω πιστευω μονο οτι βλεπω και οτι ακουω ο ιδιος μου. Για το 90% και βάλε των χρηστών είναι πεταμένα λεφτά να πάρει ακριβό καλώδιο...Για τους "τρελαμένους" με τα μηχανήματα των χιλιάδων ευρώ που κυνηγάνε και την παραμικρή λεπτομέρεια ίσως έχει κάποιο νόημα (άσχετα αν η προσωπική μου άποψη είναι ότι χάνεις την ουσία κυνηγώντας το τέλειο σύστημα και είσαι διαρκώς ανικανοποίητος, παρόλα αυτά σέβομαι το πάθος τους). Εχεις δικιο σε αυτο που λες. Ειναι πραγματι λαθος αυτη η κατασταση. Το πραγμα εχει ξεφυγει πολυ στην κοστολογηση των καλων προιοντων του ειδους. Γιαυτο και εγω ποιο πριν ειπα το ιδιο. Το καλο ειναι καποιος να δοκιμασει πρωτα καλωδια απο φιλους του αν μπορει και μετα να αγορασει και αυτος το καλωδιο που ειχε την καλυτερη αποδοση σε αυτον στο χρηματικο ποσο που εχει ορισει οτι θα διαθεσει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα