Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Υπαρχει τελικα διαφορα αναμεσα σε ενα απλο hdmi καλωδιο των 5 ευρω και στα πιο ακριβα? για 1080p οχι τιποτα τρελες αναλυσεις..

Πιο σωστη ερωτηση θα ηταν αν υπαρχει ορατη διαφορα..!Σε μια ας πουμε τηλεοραση mid-spec 37-42'' οχι παραπανω.

Δημοσ.

Υπαρχει τελικα διαφορα αναμεσα σε ενα απλο hdmi καλωδιο των 5 ευρω και στα πιο ακριβα? για 1080p οχι τιποτα τρελες αναλυσεις..

Πιο σωστη ερωτηση θα ηταν αν υπαρχει ορατη διαφορα..!Σε μια ας πουμε τηλεοραση mid-spec 37-42'' οχι παραπανω.

Υπαρχει αλλα η διαφορα τιμης δεν ειναι καλος οδηγος.

Δημοσ.

Εάν το καλώδιο των 5 ευρώ πληροί τα στάνταρ που έχουν θεσπιστεί τότε δε θα υπάρχει με ένα καλώδιο των 30 ευρώ και των 100 ευρώ. Εάν ο χαλκός είναι καθαρότερος του ενός από του άλλου ή έχει χρυσό βύσμα και κάλυμα από μαλλί παρθένας ποσώς ενδιαφέρει τον περισσότερο κόσμο. Τα σοβαρά προβλήματα και οι διαφορες έρχονται στα μεγάλα μήκη καλωδίων, πάνω από 7 μέτρα συνήθως. Στα κοντά καλώδια τα περισσότερα είναι οκ.

Μου έχει τύχει προσωπικά να πάρω καλώδιο των 15 ευρώ καλοκατασκευασμένο και να παίζει χωρίς προβλήματα και ένα άλλο διαφορετικού κατασκευαστή απλά να μην παίζει.

Όλα αυτά στα νιάτα μου καθώς τώρα πλέον αναζητούμε τις παρθένες και τον αγνό χαλκό απο το Mount Doom...

• Like 1
Δημοσ.

Εχω HDMI σε Belkin των 50 ευρω με επιχρυσα βυσματα,και οτι χαλκο,υλικο εχει μεσα,και εχω HDMI των 5-10 ευρω.

Η διαφορα στην FullHD Samsung,την ψαχνω με τον μεγεθυντικο φακο. :D

Διαφορα θα ειχε,αν μιλουσαμε για τα κυκλωματα της ιδιας της τηλεορασης,αν ηταν χαλκινα,χρυσα,ασημενια κλπ,διοτι εκει μιλαμε για υψηλες θερμοκρασιες στο εσωτερικο της,και την δουλεια που θα εκανε το καθενα,καθως θα μιλουσαμε για μεγαλυτερη διαρκεια ζωης,και ποιοτητα εικονας.

Στα καλωδια δεν αξιζει.

• Like 1
Δημοσ.

Εχω HDMI σε Belkin των 50 ευρω με επιχρυσα βυσματα,και οτι χαλκο,υλικο εχει μεσα,και εχω HDMI των 5-10 ευρω.

Η διαφορα στην FullHD Samsung,την ψαχνω με τον μεγεθυντικο φακο. :D

Διαφορα θα ειχε,αν μιλουσαμε για τα κυκλωματα της ιδιας της τηλεορασης,αν ηταν χαλκινα,χρυσα,ασημενια κλπ,διοτι εκει μιλαμε για υψηλες θερμοκρασιες στο εσωτερικο της,και την δουλεια που θα εκανε το καθενα,καθως θα μιλουσαμε για μεγαλυτερη διαρκεια ζωης,και ποιοτητα εικονας.

Στα καλωδια δεν αξιζει.

Εδωσες 50 ευρω για Belkin...κριμα.

Διαφορες υπαρχουν και ειναι φανερες δυστυχως.

• Like 1
Δημοσ.

Εδωσες 50 ευρω για Belkin...κριμα.

Διαφορες υπαρχουν και ειναι φανερες δυστυχως.

Αν ελεγες και ποιες ειναι αυτες. ^_^

• Like 1
Δημοσ.
Καλη η θεωρια αλλα η πραξη εχει διαφορετικη γνωμη. 

Αν η διαφορα οφειλεται σε κακη υλοποιηση των καλωδιων ή σε προβληματικη συμπεριφορα των ιδιων συσκευων αναπαραγωγης και στην επιλεκτικοτητα τους σε καλωδια με συγκεκριμενα τεχνικα χαρακτηριστικα δεν με ενδιαφερει, σε μενα μετραει μονο το τελικο αποτελεσμα.

Μαζεψτε καμμια 10αρια HDMI, μερικους φιλους και δοκιμαστετα με τυφλες δοκιμες σε διαφορες συσκευες,ξανα και ξανα για να μην υπαρχουν αμφιβολιες και μετα ελατε να μου πειτε οτι δεν εχουν διαφορες.
  • Like 1
Δημοσ.

οποτε αν εχουν διαφορες ποια ειναι τα τεχνικα χαρακτηριστικα που πρεπει συγκεκριμενα να κοιταει καποιος?

Αυτο που ειπε καποιος οτι αφου το σημα ειναι digital λογικα δεν θα πρεπει να εχει απωλειες μου φαινεται οτι εχει καποια λογικη.Δηλαδη ας πουμε τα ethernet καλωδια που και απο αυτα data περνανε (οπως και στο hdmi),και το πιο φθηνο καλωδιο να παρεις δεν θα εχεις διαφορα.Τουλαχιστον εγω σαν μεσος χρηστης δεν ειδα ουτε ακουσα ποτε απο αλλον καποια διαφορα..

Δεν ξερω πολλα απο digital καλωδια αλλα ξερω πολλα για analog καλωδια και πραγματικα εκει υπαρχουν πολλοι μυθοι,κυριως για τα επιχρυσα βυσματα και την θωρακιση του καλωδιου..

Μηπως ειναι placebo και το effect για τα φθηνα και ακριβα hdmi?!

Φιλικα παντα,ο διαλογος κανει μονο καλο!

Δημοσ.

Όσον αφορά τα καλώδια αναλογικά ή ψηφιακά, υπάρχουν 2 στρατόπεδα υποστηρικτών. Αυτοί που λένε ότι ένα απλό καλώδιο κάνει τη δουλειά του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και σου δείχνουν με το δάχτυλο τους επαγγελματίες του χώρου και το τι καλώδια χρησιμοποιούν και από την άλλη αυτοί που λένε ότι από καλώδιο σε καλώδιο μπορείς να δείς πολύ μεγάλες διαφορές.

Προσωπικά ανήκω στη δεύτερη ομάδα. Και έχω -κυρίως- ακούσει και έχω δει διαφορές μεταξύ καλωδίων κόστους λίγων ευρώ εώς αρκετών ευρώ.

Το παράδειγμα των καλωδίων ethernet που αναφέρεις έχει και αυτό τις τυποποιήσεις και τα στάνταρ που πρέπει να πληροί για να μπορεί να δουλέψει σύμφωνα με τις απαιτήσεις μας. Με ένα καλώδιο Α μπορεί να δεις διαμεταγωγή αρχείων σε 1000ρι δίκτυο με 50MB το δευτερόλεπτο, και με ένα καλώδιο B μπορεί να δεις περισσότερα ή και λιγότερα.

Εάν είναι μέσα στον προϋπολογισμό σου, δώσε κάποια χρήματα να πάρεις ένα καλώδιο HDMI όχι της σειράς. Όχι ότι το φτηνό δε θα παίξει, θα σε καλύψει και μάλιστα στο βαθμό που θές, εάν έχει σωστή κατασκευή και πληροί τα στάνταρ της συγκεκριμένης υλοποίησης.

Δημοσ.

οποτε αν εχουν διαφορες ποια ειναι τα τεχνικα χαρακτηριστικα που πρεπει συγκεκριμενα να κοιταει καποιος?

Αυτο που ειπε καποιος οτι αφου το σημα ειναι digital λογικα δεν θα πρεπει να εχει απωλειες μου φαινεται οτι εχει καποια λογικη.Δηλαδη ας πουμε τα ethernet καλωδια που και απο αυτα data περνανε (οπως και στο hdmi),και το πιο φθηνο καλωδιο να παρεις δεν θα εχεις διαφορα.Τουλαχιστον εγω σαν μεσος χρηστης δεν ειδα ουτε ακουσα ποτε απο αλλον καποια διαφορα..

Δεν ξερω πολλα απο digital καλωδια αλλα ξερω πολλα για analog καλωδια και πραγματικα εκει υπαρχουν πολλοι μυθοι,κυριως για τα επιχρυσα βυσματα και την θωρακιση του καλωδιου..

Μηπως ειναι placebo και το effect για τα φθηνα και ακριβα hdmi?!

Φιλικα παντα,ο διαλογος κανει μονο καλο!

Οι διαφορες ειναι και ορατες και ακουστες, το θεμα ειναι ομως να μην ξοδευεις πολλα χρηματα σε καλωδια γιατι ειναι απο την φυση τους υπερτιμημενα πολλα απο αυτα. 
Ενα καλωδιο των 10, 20 ή 30 ευρω μπορει σε αποδοση να ειναι καλυτερο απο ενα των 100 ευρω. Καλυτερα τα λεφτα του να τα δινει καποιος καπου αλλου που θα πιασουν περισσοτερο τοπο.
Αυτο ομως δεν σημαινει οτι αν ειναι να δωσει 10 ή 20 ευρω για ενα καλωδιο θα πρεπει να παει και να αγορασει αυτο που θα βρει πρωτο μπροστα του.
Ολα αυτα για τα digital καλωδια, στα αναλογικα εκει υπαρχει το χαος, ειδικα στα καλωδια ηχου το καθε καλωδιο εχει να σου πει την προσωπικη του αποψη στην μουσικη σκηνη που προσπαθεις να σχηματισεις. Μυθοι δεν υπαρχουν, υπαρχει μονο ενα αδιακοπο κυνηγι για το καλυτερο που σε επιβραβευει με νεες ηχητικες λεπτομερειες οσο αντεχεις να μετεχεις σε αυτο.
  • Like 1
Δημοσ.

Οι διαφορες ειναι και ορατες και ακουστες, το θεμα ειναι ομως να μην ξοδευεις πολλα χρηματα σε καλωδια γιατι ειναι απο την φυση τους υπερτιμημενα πολλα απο αυτα. 
Ενα καλωδιο των 10, 20 ή 30 ευρω μπορει σε αποδοση να ειναι καλυτερο απο ενα των 100 ευρω. Καλυτερα τα λεφτα του να τα δινει καποιος καπου αλλου που θα πιασουν περισσοτερο τοπο.
Αυτο ομως δεν σημαινει οτι αν ειναι να δωσει 10 ή 20 ευρω για ενα καλωδιο θα πρεπει να παει και να αγορασει αυτο που θα βρει πρωτο μπροστα του.
Ολα αυτα για τα digital καλωδια, στα αναλογικα εκει υπαρχει το χαος, ειδικα στα καλωδια ηχου το καθε καλωδιο εχει να σου πει την προσωπικη του αποψη στην μουσικη σκηνη που προσπαθεις να σχηματισεις. Μυθοι δεν υπαρχουν, υπαρχει μονο ενα αδιακοπο κυνηγι για το καλυτερο που σε επιβραβευει με νεες ηχητικες λεπτομερειες οσο αντεχεις να μετεχεις σε αυτο.

οι μυθοι υπαρχουν και παραυπαρχουν,χωρις βεβαια να λεω οτι ολα τα καλωδια audio ειναι ιδια.Και ο μεγαλυτερος μυθος ειναι τα επιχρυσωμενα βυσματα και οι θωρακισεις..

Αλλα εκει εχουμε αναλογικο σημα,στα hdmi που το σημα ειναι ψηφιακο πρεπει να αναλυσουμε αλλους παραγοντες και οχι οτι ισχυει στα αναλογικα καλωδια

Δημοσ.

Στα ψηφιακα σηματα, ή περναει το σημα στη ποιοτητα που θες, ή κοβεται λογω jitter. Δεν υπαρχει ο μυθος της ποιοτητος, αλλα υπαρχει της παρεμβολης ομως.

• Like 1
Δημοσ.

αυτο το link εξηγει πολυ αναλυτικα γιατι οτι ολα τα hdmi καλωδια ειναι τα ιδια.

Οπως ειπαν και μερικοι απο πανω η θα παιζει τελεια η δεν θα παιζει καθολου.

Αναφερει επισης οτι ο μονος τροπος να εχεις ''απωλεια'' ειναι αν το καλωδιο ειναι πανω απο 50 μετρα,υποθεση που νομιζω δεν αφορα καθολου καποιον που απλα συνδεει το pc η το xbox με την τηλεοραση,παλι κατι το οποιο αναφερθηκε απο μερικους.

Διαβαστε το αρθρο αν θελετε,εξηγει τρομερα αναλυτικα αυτα που λεμε..!

http://news.cnet.com/8301-17938_105-20056502-1/why-all-hdmi-cables-are-the-same/

Δημοσ.

...

Μαζεψτε καμμια 10αρια HDMI, μερικους φιλους και δοκιμαστετα με τυφλες δοκιμες σε διαφορες συσκευες,ξανα και ξανα για να μην υπαρχουν αμφιβολιες και μετα ελατε να μου πειτε οτι δεν εχουν διαφορες.

Το έχεις κάνει; Τι είδους διαφορές είδες;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...