Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω μια καμπύλη [εικόνα] που προέκυψε από κάποιες τιμές δεδομένων και θέλω να βρω ένα δωρεάν και εύχρηστο πρόγραμμα για να την προσαρμόσω σε κάποια γνωστή.

Αν γίνεται με κάποιον τρόπο και στο excel θα βόλευε.

post-123340-0-70112800-1391710488_thumb.jpg

Επεξ/σία από funbreaker
Δημοσ.

Το excel έχει προσαρμογή δεδομένων σε γραμμική, πολυωνιμική, εκθετική, λογαριθμική, δύναμη και 1-2 άλλα που δεν θυμάμαι.

Έχεις τις στήλες x-y, τις επιλέγεις, εισάγεις γράφημα διασποράς με σημεία μόνο, και μετά με δεξί κλικ πάνω σε κάποιο σημείο, επιλέγεις προσθήκη γραμμής τάσης. Και σου βγάζει δεξιά τις επιλογές, τι τύπου fitting θες να κάνεις, και να σου βγάλει και την εξίσωση.

Σε free κάτι καλύτερο δοκίμασε το SciDaVis, είναι clone του Origin (φυσικά όχι με όλες τις δυνατότητές του.

Επίσης με ένα γρήγορο googling μπορείς να δεις την αντίστοιχη εντολή του mathematica και να την βάλεις στο wolframalpha.com

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το excel έχει προσαρμογή δεδομένων σε γραμμική, πολυωνιμική, εκθετική, λογαριθμική, δύναμη και 1-2 άλλα που δεν θυμάμαι.

Έχεις τις στήλες x-y, τις επιλέγεις, εισάγεις γράφημα διασποράς με σημεία μόνο, και μετά με δεξί κλικ πάνω σε κάποιο σημείο, επιλέγεις προσθήκη γραμμής τάσης. Και σου βγάζει δεξιά τις επιλογές, τι τύπου fitting θες να κάνεις, και να σου βγάλει και την εξίσωση.

Σε free κάτι καλύτερο δοκίμασε το SciDaVis, είναι clone του Origin (φυσικά όχι με όλες τις δυνατότητές του.

Επίσης με ένα γρήγορο googling μπορείς να δεις την αντίστοιχη εντολή του mathematica και να την βάλεις στο wolframalpha.com

Η καμπύλη μου περιγράφεται καλά από πολυωνυμική 11ου βαθμού οπότε με το excel δεν προσαρμόζεται γιατί γίνεται μέχρι για 6ου βαθμού από την γραμμή τάσης.

To wolframalpha.com δεχόταν περιορισμένο αριθμό δεδομένων.

Τελικά το έκανα με το CurveExpert που είναι γαμάτο.

thanks

Επεξ/σία από funbreaker

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...