StormGr Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2014 Γειά σας, έχω ένα παλιό PC, το είχα πάρει πριν 4,5 χρόνια περίπου. Έλεγα να το αποσύρω και να πάρω καινούριο αλλά απο την μια το χρηματικό, απο την άλλη η πιθανοτητα δουλειάς 4 μήνες το καλοκαίρι σε άλλη πόλη που δεν μπορώ να το κουβαλάω μαζί μου, με έκανε να σκέφτομαι μήπως με μια κάρτα γραφικών την βγάλω μέχρι το Νοέμβρη. Από παιχνίδια παίζω κυρίως ΜΜΟ δηλαδή WoW (10 άτομα raid μια χαρά, στα 25 άτομα έπαιζε με 10 FPS), Αιοn κλπ και πλέον κανα Wildstar και ESO. * Case (Κουτί): CoolerMaster Elite 33 * PSU (Τροφοδοτικό & Watt): Corsair CMPSU-550VXEU PSU (550W) * Motherboard (Μητρική): Asus M4A78 PRO (AM3, DDR2, 780G, VGA) * CPU (Κεντρικός επεξεργαστής): AMD Phenom II X4 940 Black Edition (AM2+, 3GHz, Cache 2MB L2+ 6MB L3, Box) * RAM (Μνήμη συστήματος): Geil B-Dragon 4GB DDR2-800 Ram Kit (2 x 2GB, PC2 6400, 5-5-5-15, GB24GB6400C5DC) * GPU (Κάρτα γραφικών): Sapphire 4870 SVGA ( PCI-Express, 512MB, DDR5 ) * Monitor/Resolution (Οθόνη/Ανάλυση): LG W2363V 1080p * ΟS (Λειτουργικό σύστημα): windows 7, 64 bit Η ερώτηση μου με μια GTX 760 ή μια 270Χ θα είμαι καλά ή θα τρώω bottleneck; Μήπως πρέπει να βρω άλλα 4 RAM αν και DDR2, δυσκολα να βρω, ειναι και ακριβες και στο επόμενο PC δεν θα χρησιμεύουν. Μια φτηνη ψύκτρα συμαζεμένη λόγω κουτιού γιατι βαράει κάτι 75αρια ο επεξεργαστής μου και προχτές που έκανα render ενα βιντεάκι έπιασε 110 βαθμούς...
stelios_ Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2014 για τηνν θερμοκρασια, ειναι καθαρη η ψυχτρα του επεξεργαστη ? για ανοιξε το και βγαλε το ανεμηστηρακι και δες την ψυχτρα παιζει να ειναι βουλωμενη. το κακο τωρα ειναι οτι εχεισ am2 socket. παρ ολα αυτα δεν χρειαζετε να παει για αποσυρση . το τροφοδοτικο σου και το κουτι το κρατας συγουρα μπορεις να παρεις μια καρτα γραφικων για τωρα ( καλη ομως) που μπορεις να την βαλεις και στο επομενο pc sου και απλα τον νοεμβρη αλαζεις ραμ επεξεργαστη μητρικη ( αν πας σε amd με περιπου 350 ευρω το εχεις κανει παρα πολυ δυνατο για τα επομενα 4-5 χρονια τουλαχιστον . καρτα γραφικων αν πας σε πολυ καλη ναι μπορεις να την αλαξεις .
Hawk7 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2014 Αν σε ενδιαφερουν τα games,παρε μια καρτα γραφικων που ανεφερες,και μια ψυκτρα.Θα εισαι μια χαρα. Δεν βλεπω λογο να το αποσυρεις. Και τα δυο,σε οτι πιο φθηνο βρεις.
StormGr Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2014 Έχεις δίκιο το απόγευμα καθάρισμα και θα πάω να πάρω και πάστα να του βάλω γιατί μάλλον έχε τελειώσει... Κάρτα γραφικών γύρω στα 200 μπορώ να διαθέσω, οπότε ίσως πάω για μια 270Χ και απο Νοέμβρη βλέπω, αρκεί να μην τρώει κανα τρελο bottleneck. Τουλάχιστον να παίζω στα 30 - 40 FPS με medium γραφικά θέλω.
IceFrog Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2014 λογικα θα εισαι πολυ καλα. ο επεξεργαστης σου ειναι πολυ κομπλε. 1
stelios_ Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2014 ο επεξεργαστης σε περνει ακομα για αρκετο καιρο , παστα να σε ενημερωσω δεν χρειαζετε να βαλεις ακριβη , κανει ακριβως την ιδια δουλεια με τις φθηνες , η εταιρια αλαζει . αντε και κανα δυο βαθμοι αλλα τιποτα παραπανω για να αξιζει να δωσει 10 ευρω για παστα. οσο για καρτα , δωσεις κατι παραπανω και παρεις αυτη http://www.plaisio.gr/ypologistes-anavathmisi/anavathmisi-ypologisti/vga-kartes-grafikwn/Sapphire-Toxic-R9-270X-2GD5-Boost-11217-02-40G.htm αν χωραει και στο κουτι σου κυριως, θα σου κρατησει για ultra καταστασεις τουλαχιστον 2-3 χρονια , φυσικα μπορει να σου κρατησει και πολυ παραπανω αν οι απαιτησεις σου σε παιχνιδια του 2017-8 θα ειναι λιγο μικροτερες
Ziant Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2014 Με μια gtx 760 θα είσαι μια χαρά, αν ανοίγεις πολλά παράθυρα από το ίδιο/διαφορετικό mmo ταυτόχρονα σου χρειάζεται παραπάνω ram, αν παίζεις με ένα παράθυρο δεν σου χρειάζεται. Τα mmo δουλεύουν καλύτερα με ssd, και θα δεις διαφορές in game, όχι μόνο σε φόρτωμα πίστας όπως σε άλλα games. Δες πως έχεις συνδέσει την οθόνη με την κάρτα γραφικών, χρησιμοποίησε dvi-d ή hmdi… Μπουκάλι υπάρχει παντού, εγώ πιστεύω ότι θα οδηγήσει την 760 χωρίς μεγάλο πρόβλημα, εσύ βάζεις μόνο την κάρτα γραφικών + ssd, και όταν δεις και ζορίζει η κατάσταση πας για cpu+μητρική+ram. O ssd επειδή έχεις sata2 θα σε κόβει λίγο, αλλά και πάλι θα έχει πολύ μεγάλη διαφορά από ένα σκληρό δίσκο… 1
StormGr Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2014 Ευχαριστώ παιδιά!! Πάω για παραγγελία Asus GTX 760 http://www.e-shop.gr/product?id=PER.513627 Tην έχει και προσφορά στα 235 το eshop. Θα καθαρίσω και το pc, θα του βάλω και παστούλα, θα την βγάλει λογικά ως τα χριστούγεννα. Eρώτηση μπαίνει στην μητρική μου ε? Η κάρτα λέει PCI Express x16 3.0. Αλλά η μητρική μου έχει PCI Express x16 2.0. edit: με ενα προχειρο search βρηκα οτι το 3 με το 2 δεν εχει διαφορα. Χρειάζεται κανενα προγραμμα να βγαλω τους driver της ati που εχω τωρα ή ειμαι οκ με uninstall για να μην μπλεκοντε με τους Nvidia?
Millennium Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2014 Μια κάρτα γραφικών χρειάζεσαι (με μια 270Χ θα είσαι κομπλέ),μια ψύκτρα να ανεβάσεις τον επεξεργαστή,και έναν ssd.Μπορεί να χρειαστείς και άλλο κουτί.Μη σε απασχολεί το pci 2.0-3.0.Με το DDU θα καθαρίσεις ή με atiman uninstaller.
Donalhioy Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2014 αν θες να κανεις καθολου οικονομια η 270 δεν εχει και πολλες διαφορες απο την 270χ http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=36953&cat=5&sub=136&pmanuf=0&sort=3&step=2 η διαφορα απο την φτηνοτερη 270χ ειναι περιπου στα 20 ευρο με την διαφορα χτυπας και ψυκτρα τουλαχιστον να μην εχεις κανενα θεμα με θερμοκρασιες.. http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=32476&cat=7&sub=211&pmanuf=0&sort=3&step=undefined
StormGr Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2014 Πήρα σήμερα την Asus 760. Καθάρισα καλά τον υπολογιστη και ειδικα την παλια ψυκτρα που εχει μαζεψει τα απειρα χνουδια, έβαλα και παστουλα. Τώρα ειμαι 40 βαθμους idle και καμια 60αρια σε παιχνιδια, δηλαδη καμια 10-15αρια βαθμους κατω απο παλια. Πετάει το PC!!! Σας ευχαριστώ όλους, μου κανατε καλη οικονομια τουλαχιστουν για αρκετους μηνες ακομη!
Thanos1972 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2014 και παλι εισαι αρκετα για μεσα στον χειμωνα στο θεμα του επεξεργαστη. ποια ενδειξη κοιτας? cpu socket η cou cores?
StormGr Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2014 και παλι εισαι αρκετα για μεσα στον χειμωνα στο θεμα του επεξεργαστη. ποια ενδειξη κοιτας? cpu socket η cou cores? Δεν έχω ιδεα, Το core temp έχω και λεει τις θερμοκρασιες. Τωρα τι μετραει αυτο, ειναι μυστηριο για μενα. Για την ακριβεια τωρα ειναι στους 37 και οταν εκλεισα το παιχνιδι που παιζα ηταν στους 59. edit: νομίζω μετράει τα cores. http://www.alcpu.com/CoreTemp/
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα