Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ενώ έχω ξανά αλλάξει πλακέτα σε σκληρό δίσκο με το ίδιο part number πάντα, σήμερα παρέλαβα μια πλακέτα την βάζω στον χαλασμένο δίσκο , παίρνει ρεύμα κανονικά αλλά στην διαχείριση συσκευών καθώς και στο bios τον αναγνωρίζει σαν " WDC ROM MODEL --SABRE-- ATA Device

 

Ψάχνοντας στο internet βρήκα διάφορα παρόμοια προβλήματα αλλά όχι λύσεις. Αυτό που μου φάνηκε περίεργο είναι στον παρακάτω σύνδεσμο http://files.hddguru.com/download/PC-3000-UDMA%20Support/WDC%20Marvell%20family%20utility/Sabre53/ υπάρχει αρχείο για download με το ακριβώς ίδιο model number του δίσκου μου. 

 

Επίσης αυτό που εμφανίζει στο bios είναι το εξής. WDC ROM MODEL --SABRE-- ATA Device 06.01c06

που μάλλον είναι κάτι σαν revision - firmware....

 

Όποιος ξέρει κάτι ας βοηθήσει γιατί έχω βγάλει τα μάτια μου σήμερα.

 

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Δεν κατάλαβα τί ακριβώς σου φάνηκε περίεργο με το αρχείο που βρήκες στο HDD Guru - πάντως κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται για firmware.

 

Kατά τ' άλλα, το θέμα "firmware", είναι - μάλλον- αυτό που σου κάνει τη ζωή δύσκολη, καθώς -μάλλον, ξαναλέω- δεν αρκεί η αλλαγή πλακέτας, αλλά πρέπει να μεταφέρεις το τσιπάκι του firmware (=της "ROM μνήμης") από την αρχική πλακέτα, στην καινούρια. Που σημαίνει μανούρα και λεπτοδουλειά και ίσως και κατάλληλα εργαλεία (=το λιγότερο ένα καλό κολλητήρι, με καλή μύτη παν' απ' όλα δηλαδή, και σίγουρα τα σωστά Watt και για να γίνει εύκολα η δουλειά, αλλά και για να μην κάνεις ζημιά αλλού - κυρίως στο εν λόγω τσιπάκι).

 

Αν μιλάμε για σημαντικά δεδομένα κι έχεις τα λεφτά, καλύτερα πάρε τον δίσκο και τη νέα πλακέτα και δωσ' τα σε εξειδικευμένη εταιρία ανάκτησης (πχ Νοrthwind που είναι Σαλονίκη).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...