Ashmadia Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2014 1 δηλαδή ένας core2duo με δυο πυρήνες είναι ένας πυρήνας.... αυτό λες εδώ ουσιαστικά. Ωραιος, ας μιλησουμε για 3-4 αρχιτεκτονικες σαν να μιλαμε για 1. 2 κάθε πόρος σημαίνει και το ipc ολόκληρου του πυρήνα,οπότε αυτό με το single που είπα και πριν,αλλά εσύ εδώ μπερδεύεις τα core με τα module τι να λέμε τώρα. Εγω μωρε μπερδευω τα core και τα module ή εσυ δεν εχεις ΙΔΕΑ και μας πετας την μια ομορφια πισω απ την αλλη? Καθε πορος σημαινει ολοκληρο το front end, ολοκληρη την cache και την χρησιμοποιει 1 πυρηνας απο τους δυο. Συνολο δυναμης ενας ανεξαρτητος, αλλα εσυ για καποιο λογο πιστευεις οτι θα επρεπε να βγαλουν singlethreaded ταχυτητα και οι 2 πυρηνες του module. Τι ταξη πας ειπαμε? (θελω εντιμοτητα) 3 Εσύ που μου λες μια ότι είναι πυρήνας και μια ότι δεν βγάζει το ipc και τον δύο κομματιών κάνε μου ένα define. Εξηγω τι ειναι το module στην αρχιτεκτονικη της amd, παρ ολα αυτα μου ζητας ξανα define. Αυτο γινεται τοσες σελιδες και τοσα θεματα. Κατσε ξαναδιαβασε μεχρι να καταλαβεις. 4 Εγώ σου μιλάω ξεκάθαρα για δυο νήματα σε έναν πυρήνα και εσύ μου λες ότι σου κατέβει. Δεν εγραψα πουθενα οτι ειπες το αντιθετο, σου γραφω μονο τι ισχυει. Γιατι αρπαζεσαι? 5 Ρε αδερφέ η πραγματική δύναμη του πυρήνα δεν παίζει ρόλο στα παιχνίδια, Οχι οχι, γιατι να παιξει, μονο 100% δουλευει ο Pentium και συχνα ο i3 γιατι ειναι το καλο τους σεναριο (και συναμα αυτο που τους κανει να μην μπορουν να δωσουν περισσοτερα). Αν ένα παιχνίδι εκμεταλλεύεται το σύνολο των πυρήνων σε έναν cpu μόνο στο 70% τότε αμέσως «χάνεται» το 30% της πραγματική δύναμης. Δεν χανεται, εκει ειναι και περιμενει. Ειναι ο αερας που εχει ο 6300 ενω ο i3 ειναι "γεματος". Κατι τετοια προσπαθουμε να σου πουμε. Α και επισης 6 νηματα που φορτωνουν στο 70% καθε πυρηνα του 6300. Θα ηταν ενδιαφερον να ακουσω πως νομιζεις οτι θα τρεξουν στον i3. Στο παράδειγμα που έδωσες με το cine του zak, το 565 αν ένα παιχνίδι φτάνει μόνο στο 70% τον cpu τότε η «πραγματική δύναμη» γίνεται 395,μόλις 15% παραπάνω από το αποτέλεσμα του i3 ακόμα και αν πεις ότι το ht δεν θα μπορέσει να κάνει τίποτα παραπάνω. Παλι σκεφτεσαι αναλογικα, συγκρινεις το να τρεχεις 6 νηματα ταυτοχρονα με το να τρεχεις 4 ταυτοχρονα. Η καλυτερη εικονα που εχεις απο μια τετοια συγκριση ειναι οτι γινεται στο cinebench σε πληρες φορτο. Αν αρχισεις να κοβεις απο δω και απο κει το χασες. Καπου θα σου πουν ψεματα τα νουμερα, οχι γιατι το συνηθιζουν, αλλα γιατι το απαιτησες. Όπως ρώτησα και τον ανεύρυσμα,πόσα παιχνίδια ξέρεις που έχουν 100% νήματα;;;; (ή έστω 70% για να είσαι λίγο ποιο πάνω από i3;;; ) Απαντησε μου πως θα τρεξει κατι τετοιο στον i3 και θα σου πω το μελλον. Μεχρι να εξισωσεις εσύ τις δυο τεχνολογιες και να μην το κοιτας απο κει που σε συμφερει... http://ark.intel.com/products/77480/Intel-Core-i3-4130-Processor-3M-Cache-3_40-GHz # of Cores 2 # of Threads 4 FX 6300 # of Modules 3 # of Threads 6 Παιδικες συγκρισεις. Στην βαση τους δεν ειναι το ιδιο οι τεχνολογιες αλλα στο αποτελεσμα παρομοιες. Οχι στην αποδοση του αποτελεσματος, αλλα στο ειδος (γιατι καταλαβαινεις και οτι θελεις)
TheELF Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2014 5 Ρε αδερφέ η πραγματική δύναμη του πυρήνα δεν παίζει ρόλο στα παιχνίδια, Οχι οχι, γιατι να παιξει, μονο 100% δουλευει ο Pentium και συχνα ο i3 γιατι ειναι το καλο τους σεναριο (και συναμα αυτο που τους κανει να μην μπορουν να δωσουν περισσοτερα). Αν ένα παιχνίδι εκμεταλλεύεται το σύνολο των πυρήνων σε έναν cpu μόνο στο 70% τότε αμέσως «χάνεται» το 30% της πραγματική δύναμης. Δεν χανεται, εκει ειναι και περιμενει. Ειναι ο αερας που εχει ο 6300 ενω ο i3 ειναι "γεματος". Κατι τετοια προσπαθουμε να σου πουμε. Α και επισης 6 νηματα που φορτωνουν στο 70% καθε πυρηνα του 6300. Θα ηταν ενδιαφερον να ακουσω πως νομιζεις οτι θα τρεξουν στον i3. Σύμφωνα με τα νούμερα από το cine το 70% του 565 πόσο είναι;; 395,5 Δεν χάνεται η υπόλοιπη δύναμη,εκεί είναι και περιμένει αλλά αυτό είναι και το κακό, δεν δίνει την δύναμή του στα παιχνίδια αλλά την κρατάει και κάθεται. Στον i3 πως θα τρέξουν;; Ο κάθε πυρήνας του i3 είναι 30% ποιο δυνατός από κάθε πυρήνα του 6350@4,82 δηλαδή ένα νήμα 70% στον 6300 στον i3 είναι 70*30/100=21% λιγότερο απαιτητικό που μας κάνει 70-20=50% νήμα στον i3, αν βολεύουν άριστα τα νήματα για ht θα έχουμε 4 χ ~130(πάντα χάνεις λίγο από κάθε πυρήνα ή πραγματικός είναι η λογικός είναι) που είναι η single ταχύτητα και θα τρέξει με 520. Αν είναι σύμφωνα με κάποιον κολλημένο και πει ότι πέρα από αυτό που δίνει στο cine δεν μπορεί να δώσει τίποτα παραπάνω το ht,ακόμα και τότε θα τρέξει με 337 δηλαδή μόλις 15% ποιο αργά. Αναλόγως πως είναι φτιαγμένα τα νήματα και πόσο βολεύουν για το ht η ταχύτητα του i3 θα είναι μεταξύ 337 και 520. Όποιος κάνει τον κόπο να διαβάσει πως λειτουργεί το ht, αντί να λέει στους άλλους να διαβάζουν γιατί και καλά δεν ξέρουν,θα καταλάβει ότι το ht είναι φτιαγμένο για όταν δεν φτάνουν τα νήματα στο 100% και όχι για το όταν φτάνουν στο 100%. http://software.intel.com/en-us/articles/performance-insights-to-intel-hyper-threading-technology
NT1G Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2014 αν βολεύουν άριστα τα νήματα για ht θα έχουμε 4 χ ~130(πάντα χάνεις λίγο από κάθε πυρήνα ή πραγματικός είναι η λογικός είναι) που είναι η single ταχύτητα και θα τρέξει με 520. ΛΟΛ τώρα έβγαλες οτι το ΗΤ δίνει 100% αν βολεύουν τα νήματα; ΘΕΟΣ 3
Thanos1972 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2014 χαριζεται Pentium 4 640 διπλοπυρηνος λεμε. 2
nikos1982 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2014 εβαλα ssd μαγκες....σορρυ για το οφφ τοπικ αλλα δεν μπορουσα να μην το πω :-D 3
STORM1978 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2014 και κάπου εδώ πρέπει να μας πει ο TS τι αποφάσισε να κάνει και ένας mod να το κλείσει το θέμα μετά από 9 σελίδες!
Ashmadia Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2014 ΛΟΛ τώρα έβγαλες οτι το ΗΤ δίνει 100% αν βολεύουν τα νήματα; ΘΕΟΣ Ειπαμε μεταμορφωνεται σε 4930k. Οχι σε καταναλωση βρε γελοιε, σε αποδοση μονο. Αμεσως να βρεις να κατηγορησεις, κοκκινιαρη! και κάπου εδώ πρέπει να μας πει ο TS τι αποφάσισε να κάνει και ένας mod να το κλείσει το θέμα μετά από 9 σελίδες! Το κλεισουν δε το κλεισουν, εγω του ετοιμαζω απαντησεις απ το αρθρακι της intel που τον ξεβρακωνουν σε αυτα που εχει γραψει εδω και παλιοτερα... Δεν ξερω ποσο νοημα εχει να αποδειξεις κατι αυτονοητο, αλλα δεν μπορω να τον αφησω ετσι... Τουλαχιστον αν δεν δειτε απαντηση γιατι με προλαβαν, να ξερετε οτι θα τον ξεβρακωσω στα pm!
nikos1982 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2014 Ειπαμε μεταμορφωνεται σε 4930k. Οχι σε καταναλωση βρε γελοιε, σε αποδοση μονο. Αμεσως να βρεις να κατηγορησεις, κοκκινιαρη! Το κλεισουν δε το κλεισουν, εγω του ετοιμαζω απαντησεις απ το αρθρακι της intel που τον ξεβρακωνουν σε αυτα που εχει γραψει εδω και παλιοτερα... Δεν ξερω ποσο νοημα εχει να αποδειξεις κατι αυτονοητο, αλλα δεν μπορω να τον αφησω ετσι... Τουλαχιστον αν δεν δειτε απαντηση γιατι με προλαβαν, να ξερετε οτι θα τον ξεβρακωσω στα pm! ss or never happend :P
Ashmadia Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2014 ss or never happend :P Γιατι νομιζεις οτι θα τα πιστεψει/καταλαβει τοτε? Πρακτικα, θα σου στειλω αυτο που βλεπεις εδω, στο interface των προσωπικων μηνυματων... Εισαι σιγουρος οτι θελεις ss? Γιατι καποιος αναρωτιοταν αν βαριομαστε να κανουμε αυτη τη δουλεια...
MoviemakerGr Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2014 Έχετε καταντήσει κρυφοερωτευμένοι με την Intel όπως οι άλλοι της Samsung με την Apple που μετράνε πυρήνες αλλά το 5s περνάει πρώτο.. κ η Σαμμυ έκλεβε κ στα benches.. Δεχτείτε την διαφορετικοτητα πάνω απ'ολα, κ σεβαστείτε τους 2Duo που δουλεύουν 7+χρόνια,και με μια καλή καρτουλα γραφικών δεν υπάρχει παιχνίδι που δεν το παίζουν σήμερα.
Ashmadia Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2014 Έχετε καταντήσει κρυφοερωτευμένοι με την Intel όπως οι άλλοι της Samsung με την Apple που μετράνε πυρήνες αλλά το 5s περνάει πρώτο.. κ η Σαμμυ έκλεβε κ στα benches.. Δεχτείτε την διαφορετικοτητα πάνω απ'ολα, κ σεβαστείτε τους 2Duo που δουλεύουν 7+χρόνια,και με μια καλή καρτουλα γραφικών δεν υπάρχει παιχνίδι που δεν το παίζουν σήμερα. Προφανώς... απλά εγω θέλω να πω ότι ο i3 δεν κολλάει πουθενά όσο αφορά το Gaming,ούτε έτρωγε μπουκάλι από την 670. Το μεγαλυτερο κακο φυσικά σε αυτο το εχει κάνει η ιδια η Intel που ονομάζει ι3 τους ψόφιους "ι3" στα laptop και ετσι ο κόσμος νομίζει οτι θα ειναι κάπου κοντα ο εναν με τον αλλον ενω αντιθέτως ειναι μέρα με βαθιά νύχτα.. Αν ετρωγε πως θα το καταλαβαινες? Ειχες σε καθε παιχνιδι μεσω OSD τα usages? Ειχες την δυνατοτητα να τον κανεις overclock και δεν εβλεπες διαφορα..? Απ τα γενικολογα και τα κρυφο-ερωτοχτυπηματα θα προτιμουσα να απαντουσες στις παραπανω ερωτησεις, σε περιπτωση που σου διεφυγαν. Η αληθεια ειναι οτι προσωπικα ειμαι πολυ κρυφοερωτευμενος και με την intel και με την amd. Γιαυτο ειμαι σε 9 σελιδες "συζητηση" προσπαθωντας να εξηγησω απλα πραγματα και αληθειες καθως και να συμαζεψω τις αμετρητες κοτσανες που αμολαει ο TheElf (τυχαια intelas, τυχαια). Και φυσικα σεβομαστε οποιον επεξεργαστη ειναι αθανατος (υπαρχουν κατι i7 920 στο benchmark thread που εχω ρημαξει στα like, α και εναν WalkerSW βλεπω να υποστηριζει τον 6300, τι να φοραει..? ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ... ο Zaknafein? Κ αυτος intel? Ε τον προδοτη...). Καποιοι αλλοι δεν σεβονται οτι ενα και ενα κανει δυο. Ή (και ειναι το ιδιο δυσκολο να το καταλαβεις) οτι το "HT" της amd ειναι πιο αποδοτικο απο το ΗΤ της intel. Και το χειροτερο? Οτι ο σεβασμος δεν απαιτειται, κερδιζεται. Οποιος τον απαιτει, ειναι μαλλον αυτος που δεν δεχεται και την διαφορετικοτητα... 1
MoviemakerGr Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2014 Ελα βρε τι να απαντήσω ? ολη αυτη η συζήτηση ειναι μια επανάληψη απο τα παλια,σαν Ελληνική Ταινία 1000παιγμενη.. Φυσικά οταν λεω δεν ετρωγε μπουκαλι ειχαν γινει τα ανάλογα τεστ τότε, αλλα ποσώς μ'ενδιαφερει ακόμα και αυτό, οταν έπαιζα απροβληματιστα και full details ολα αυτά τα παιχνίδια.. Έχω την εντύπωση και δεν είναι εντύπωση ότι μεγεθύνουμε τα πράγματα συνεχώς και μέσα σ'αυτη την μεγέθυνση χάνουμε την χαρά και την μισή αλήθεια.. Απο εκει και περα ο καθένας εχει δικαίωμα και τελικα αυτο μετραει να εχει την δική του εμπειρία και να εμπιστεύεται το Hardware που δεν τον εχει προδώσει,και αν ξεφύγουμε απο την intel και την AmD εγω έχω απορρίψει σύμφωνα με την δικη μου εμπειρία και corsair μνημες και επωνυμα τροφοδοτικά κ μερικες Gbyte μητρικές.. η GPUs .. ετσι ειναι η ζωη.. εχει παρελθόν εχει ιστορία και σε αυτη την θεση την καλύτερη θεση συνολικά την έχει η Intel .. είτε παγκοσμίως είτε προσωπικά σε εμένα.. Απο εκει και περα θα διατυπώσω άποψη και ο αλλος ας φτιάξει την δικη του εμπειρία και κριτήριο.. και αν παλιότερα παθιαζόμουν και εγω το εκανα γιατι έβλεπα να κρύβονται αλλα απο πίσω και να γράφονται τερατα - μην επανέρχομαι- και τοτε ολοι αυτοί "οι γνώστες" να μην αντιδρούν το ιδιο και να σιωπούν.. Αν εισαι γνώστης πρεπει να εισαι αντικειμενικος κατι που σε εσένα προσωπικά μιας κ δεν είμαστε άγνωστοι εδω μεσα εχω αναγνωρίσει .. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα συμφωνήσουμε απαραίτητα κάποτε σε όλα,γιατί οι εμπειρίες μας απλά διαφέρουν. 1
TheELF Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2014 Τα πολλα λογια ειναι φτωχια, εχω BF3 ετοιμο, αν εχεις BF3 και i3 ετοιμο παμε να παιξουμε. Και επειδη σαρεσουν κατι περιεργα, το νομο των μεγαλων αριθμων τον ξερεις? http://www.neoseeker.com/resourcelink.html?rid=476197 http://www.tomshardware.com/reviews/gaming-cpu-review-overclock,3106-6.html http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/display/core-i3-4340-4330-4130_5.html#sect0 http://www.tomshardware.com/reviews/gaming-processor-frame-rate-performance,3427-9.html http://www.hardware.fr/articles/899-5/performances-jeux-3d.html http://techreport.com/review/23750/amd-fx-8350-processor-reviewed/14 http://www.bf4blog.com/battlefield-4-retail-gpu-cpu-benchmarks/ Από 2χ ~95% στον i3 πάει στο 4χ ~95% με το ht Όλες οι σελίδες του κόσμου υποστηρίζουν της «χαζομάρες» που λέω εγώ,το ht μπορεί ,αλλά δεν είναι νόμος,να διπλασιάσει την δύναμη του i3,ο ι3 μπορεί να φτάσει τον ι5 στα παιχνίδια, στα παιχνίδια,όλων των ειδών όχι μόνο σε μια κατηγορία, ένας i3 είναι καλύτερος από τον 6300 και μόνο αν τον ανεβάσεις στα ~4,7 τον 6300 φτάνει στα επίπεδα του i3 και τον ξεπερνάει και σε λίγα παιχνίδια αλλά παραμένει και ποιο αργός σε αρκετά. 6300@4,5 http://www.hardwarepal.com/best-cpu-gaming-9-processors-8-games-tested/12/ 6300@4,7 http://pclab.pl/art54006-14.html Εσείς τώρα αν έχετε μπερδέψει το cinebench με παιχνίδι δεν υπάρχει ελπίδα να καταλάβετε τίποτα από αυτά,ο κόσμος πάντως έχει μάτια και βλέπει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα