Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Another epic thread...

@TheELF Άμα είναι να λινκάρεις benches, δες τουλάχιστον το σχετικό HW. O ash συνέκρινε το δικό μου setup (με μητρική των 80€) και στοκ 1600 μνήμες με αντίστοιχο i3/mobo/ram. Εσύ έβαλες με μητρική των 150€+ και μνήμες στα 2500Mhz, δηλαδή σε ιδανικές συνθήκες για Cinebench (που είναι και απ'τα ιδεατά σενάρια για HT btw, σε gaming η διαφορά χωρίς/με HT είναι 1-2fps στην καλύτερη) και πάλι βγαίνει σημαντική διαφορά στο multithread, της τάξεως του 50%.

Επίσης με τη στοκ ψύκτρα ο 6350 μια χαρά πήγαινε μέχρι 4.4-4.5 χωρίς πρόβλημα θερμοκρασιών και με κάποιο θόρυβο ο οποίος για μένα ήταν ανεκτός, έβαλα aftermarket για να τον ανεβάσω παραπάνω (μέχρι 5.0 πήγα). Τώρα πως ο 6300 βγαίνει 210€ αλλά 160€ ο i3, ασχολίαστο, δείξε και την θεϊκή Η81 μητρική που βάζεις να δούμε και τα υπερ-πλήρη features που σου παρέχει.

• Like 2
  • Απαντ. 198
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Another epic thread...

@TheELF Άμα είναι να λινκάρεις benches, δες τουλάχιστον το σχετικό HW. O ash συνέκρινε το δικό μου setup (με μητρική των 80€) και στοκ 1600 μνήμες με αντίστοιχο i3/mobo/ram. Εσύ έβαλες με μητρική των 150€+ και μνήμες στα 2500Mhz, δηλαδή σε ιδανικές συνθήκες για Cinebench (που είναι και απ'τα ιδεατά σενάρια για HT btw, σε gaming η διαφορά χωρίς/με HT είναι 1-2fps στην καλύτερη) και πάλι βγαίνει σημαντική διαφορά στο multithread, της τάξεως του 50%.

Εγώ έβαλα αυτό επειδή δείχνει το mp και για κανένα άλλο λόγο,και ο δεύτερος που δείχνει mp έχει ανεβασμένες μνήμες και όλοι οι άλλοι δεν έχουν να δείχνει mp.

δηλαδή σε ιδανικές συνθήκες για Cinebench (που είναι και απ'τα ιδεατά σενάρια για HT btw,)

Αυτό πως προκύπτει;;; Αφού χωρίζει την εικόνα σε τετραγονάκια και γεμίζει το κάθε ένα όσο ποιο γρήγορα μπορεί,δηλαδή στέλνει όσο περισσότερες εντολές αντέχει ο κάθε πυρήνας(ή το πρόγραμμα ή οι μνήμες) , δεν έπρεπε να αφήνει περιθώρια,πως μπορεί να είναι καλό για το ht αυτό;;;

Επίσης με τη στοκ ψύκτρα ο 6350 μια χαρά πήγαινε μέχρι 4.4-4.5 χωρίς πρόβλημα θερμοκρασιών και με κάποιο θόρυβο ο οποίος για μένα ήταν ανεκτός, έβαλα aftermarket για να τον ανεβάσω παραπάνω (μέχρι 5.0 πήγα). Τώρα πως ο 6300 βγαίνει 210€ αλλά 160€ ο i3, ασχολίαστο, δείξε και την θεϊκή Η81 μητρική που βάζεις να δούμε και τα υπερ-πλήρη features που σου παρέχει.

Σύμφωνα με τον ashmadia τόσα βγαίνει,δεν είναι δικά μου νούμερα,που να μην έβαζα και την παράθεση δηλαδή.

Ακόμα και στην ίδια τιμή να τα χτίσεις και να ανεβάσεις τον 6300 στα 4,5-4,7 θα αποκτήσει ένα προβάδισμα ο 6300 10-20% σε κάποια multi παιχνίδια αλλά στα υπόλοιπα θα συνεχίζει να χάνει 10-20% (και στην τρίτη κατηγορία θα είναι η διαφορά στα 2-3 fps μια για τον έναν μια για τον άλλον)

Δημοσ.

Την μητρική των €50 θα μας την δείξεις τελικά;

Πες μας εσύ,κάποιος που ψάχνει budget gaming cpu στα ~100€ τι ανάγκες έχει από μια μητρική;;;

Να σου πω και εγώ τι μητρική θέλει.

Δημοσ.

:rolleyes:  γαργάρα.

Ωραία λοιπόν το ίδιο άτομο γιατί έχει ανάγκη μητρική των €80 αν πάει σε AMD και δεν σκοπεύει να κάνει OC ;;

Δημοσ.

:rolleyes:  γαργάρα.

Ωραία λοιπόν το ίδιο άτομο γιατί έχει ανάγκη μητρική των €80 αν πάει σε AMD και δεν σκοπεύει να κάνει OC ;;

Δεν έχει,εγώ προσωπικά δεν είπα ότι θέλει,σαφώς και μπορείς να τον βάλεις σε μητρική και τον 50 και τον 60€ ,αν και δεν ξέρω εγώ ας πει κάποιος που ξέρει αν υπάρχει πρόβλημα με τα ρεύματα η το turbo, αλλά γενικά δεν έχει ανάγκη.

Εγώ απλά είπα ότι δεν μπορείς να βάλεις 6300 σε μητρική των 50€ (χωρίς έξτρα ψήκτρα,αν και από ότι λέει ο zak δεν υπάρχει θέμα) και να τον κάνεις oc.

Καποιοι ανιδεοι πιστευουν οτι ο 6300 ειναι μπροστα απο i3 κατα 20% overclocked στα 4.7.

Ψάξε την κάποια στιγμή σχετικά με το τι παίζει με τα παιχνίδια και πως διαφέρουν από το cinebench,δεν είναι ίδια κατηγορία λογισμικού.

Δημοσ.

Αυτό πως προκύπτει;;; Αφού χωρίζει την εικόνα σε τετραγονάκια και γεμίζει το κάθε ένα όσο ποιο γρήγορα μπορεί,δηλαδή στέλνει όσο περισσότερες εντολές αντέχει ο κάθε πυρήνας(ή το πρόγραμμα ή οι μνήμες) , δεν έπρεπε να αφήνει περιθώρια,πως μπορεί να είναι καλό για το ht αυτό;;;

Δες διαφορές 4770Κ & 4670Κ στο Cinebench και στα παιχνίδια και ξαναέλα. Ίσως δεν είναι το απόλυτα ιδεατό σενάριο (το πλησιάζει πολύ πάντως), αλλά η εξτρά απόδοση που βλέπεις στο Cinebench λόγω HT σπάνια θα εμφανιστεί σε καθημερινή / gaming χρήση.

Τέσπα τα 'χουμε ξαναπεί, το θέμα είναι Deja vu εντελώς, οπότε καλή συνέχεια :P

Δημοσ.

Δες διαφορές 4770Κ & 4670Κ στο Cinebench και στα παιχνίδια και ξαναέλα. Ίσως δεν είναι το απόλυτα ιδεατό σενάριο (το πλησιάζει πολύ πάντως), αλλά η εξτρά απόδοση που βλέπεις στο Cinebench λόγω HT σπάνια θα εμφανιστεί σε καθημερινή / gaming χρήση.

Βασικα δεν παει τοσο ετσι για τον 4770, δεν ειναι στην ιδια μοιρα με τον i3 λογω optimization και καθαρα κωδικα. Ειναι τελειως διαφορετικο να βλεπεις την αποδοση του i3 και του i7 σε ενα παιχνιδι που μοιραζει μεν το φορτιο ακομα και σε 8 πυρηνες αλλα ειναι πολυ optimized για 4core με το να τους βαζεις ενα παιχνιδι εξ ολοκληρου γραμμενο σε 8core, σαν να μην υπηρχαν 4core ποτε.

Δημοσ.

Για όποιον είναι ακόμα στην συζήτηση.

Στο cinebench έχουν ~25% διαφορά δηλαδή το 2.6 (2.5) που βλέπουμε και με τον i3.

Κατά τα άλλα έχει ένα δίκαιο ο ashmadia ,δεν έχει σχέση ο ένας cpu με τον άλλον,εννοείτε ότι αν ένα παιχνίδι τερματίζει σε 4 πυρήνες τότε το ht δεν έχει να κάνει τίποτα παραπάνω και πάει στράφι,δεν είπα εγώ να πας σε i7 για παιχνίδια,στον ι3 όμως και στα παιχνίδια το ht μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά .

http://www.techbuyersguru.com/CPUgaming.php

Δημοσ.

Αν ενα προγραμμα ειναι απιστευτα καλά γραμμένο και κανει χρηση 100% του πυρηνα, τοτε τα νηματα του ΗΤ που τρεχουν? 

???

Byez!

Δημοσ.

Απ την μια λες οτι οι επεξεργαστες της amd δεν ειναι πραγματικα 8/6/4core και τωρα μου παραπονιεσαι που ακουσον ακουσον αντι να αποδιδει 6x ειναι 5.14x. Λοιπον, επειδη εισαι λιγακι βραδυνους, αυτη ειναι η αποδοτικοτητα του HT της amd. Οι 6 "ΗΤ" πυρηνες του 6300 αντι να αποδιδουν 6 αποδιδουν 5.14. 

Ο i3 με 141 single θα πρεπει να βγαλει 4x δηλαδη 564score (λιγο μεγαλυτερο απο i5...) (4 effective/logical cores οπως εχει ο 6300 6 effective) και βγαζει αντιθετως 2.6x αντι για 4x

Ενα δικιο ακομα θελω. Δεν περιμενω θαυματα βεβαια...

Δημοσ.

Αν ενα προγραμμα ειναι απιστευτα καλά γραμμένο και κανει χρηση 100% του πυρηνα, τοτε τα νηματα του ΗΤ που τρεχουν? 

???

Byez!

Χμμμμμμ ,κάτι μου θυμίζεις τώρα,ένα πρόγραμμα .. 100% ενός πυρήνα.... χμμμμμμ μιλάς για single core πρόγραμμα;;

Που ο 6300@ 4,82 έχει 30% λιγότερο από έναν i3-4130;;;;

Ναι,ας μην δουλέψει εκεί το ht δεν με χαλάει.

Μ'αρέσει που τώρα γίνανε καλό γραμμένα... μην αφήσεις τον ashmadia να το ακούσει αυτό θα φρικάρει.

Ενα δικιο ακομα θελω. Δεν περιμενω θαυματα βεβαια...

Πάνω σε τι θες δίκαιο εδώ;;;

Η δύναμη του 6300 διαιρείτε και του ι3 πολλαπλασιάζεται, που ζορίζεσαι;;; 

Δεν είπα εγώ ποτέ ότι ο ι3 φτάνει τον 6300 σε υπολογιστική δύναμη,είπα ότι τον φτάνει στα παιχνίδια (λόγου του ότι «Ο 6300 διαιρείτε και ο ι3 πολλαπλασιάζεται» ) .

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...