WalkerSW Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2014 Για πιο λόγο μαμω την τρέλα μου μαμω απο την στιγμη που στα συγχρονα παιχνιδια εχουν ιδια αποδοση αλλα απο την αλλη σε οποιοδηποτε αλλο πολυνημστικο προγραμμα ο 6300 ειναι καθαρα μπροστα, να πάει στον i3? Έτσι απλα και μόνο για να κάνουμε μάγκα την ιντελ και στο τέλος να μας πουλάει δυπυρηνους στα 300€ λόγο έλλειψης ανταγωνισμού. 4
TheELF Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2014 http://www.hardwarepal.com/battlefield-4-benchmark-mp-cpu-gpu-w7-vs-w8-1/ Short disclaimer: ..... Διαβασε το λιγακι. Ειναι πολυ ενδιαφερον. Ναι το ξέρω τι λέει,έγινε σε άδειο server το τεστ,μιας και διαφορετικά δεν μπορείς να εξασφαλίσεις ίδιες συνθήκες σε κάθε μέτρηση. Αν με αυτό θες να καταλήξεις στο ότι θα έχει παραπάνω νήματα το παιχνίδι όταν έχει και άλλους παίκτες τότε σκέψου ότι και με άδειο server ο 6300 έχει γεμάτους όλους τους πυρήνες του, όπως και ο i3 φυσικά,αν προκύψουν και άλλα νήματα που θα τα τρέξει ο 6300;; Θα αρχίσει να εναλλάσσετε μεταξύ νημάτων χάνοντας έτσι σε ταχύτητα και αυτός.
Ashmadia Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2014 Για παιχνίδια όχι δεν αξίζει ένας i5 θα έχει μεν καλύτερη ταχύτητα στα παιχνίδια αλλά δεν αξίζει την διαφορά στα λεφτά,αν θες να έχει ταχύτητα και σε δημιουργία μετατροπή βίντεο ή και 3d τότε θες και άλλους πυρήνες και αξίζει να πας σε i5. Ακόμα και σε πλήρες φόρτο δεν υπερβαίνει το όριο ασφαλείας, από εκεί και πέρα είναι ψυχολογικός πόλεμος αν θα βλέπεις 40 ή 80 ° ,δεν επηρεάζει τίποτα αυτό. Ο I3-4340, και κάθε i3, δίνει την πλήρες δύναμή του χωρίς επιπλέον ανάγκες,μπορείς να τον βάλεις σε μητρική των 45€ και θα έχεις το μέγιστο της δύναμής του χωρίς να φοβάσαι αν θα αντέχει από ρεύματα κτλ,αν θες έχεις την επιλογή να βάλεις καλύτερη μητρική,στον 6300 είσαι αναγκασμένος να πάρεις καλή μητρική, και ψήκτρα, για να πάρεις το μέγιστο της δύναμής του . Ο i3-4340 έχει περίπου 30% χαμηλότερη συνολική δύναμη (εδώ είναι στο 27% με turbo 4,1ghz, άντε να τον πας στα 4,7 θα είναι περίπου 30%) Η δύναμη του fx-6300, όταν μιλάμε για παιχνίδια, διαιρείτε μια φορά επειδή αποτελείτε από 3 επεξεργαστές (modules) μια φορά επειδή κάθε module αποτελείτε από δύο πυρήνες μια φορά επειδή κάθε πυρήνας δεν είναι ατόφιος αλλά μοιράζεται αρκετά στοιχεία όλα αυτά αφαιρούν από την δύναμη που μπορεί να δώσει στα παιχνίδια Ο i3-4340 διαιρείτε μια φορά επειδή αποτελείτε από δυο πυρήνες και πολλαπλασιάζει αυτήν την δύναμη με το hyperthreading στην περίπου ίδια συχνότητα με έναν pentium βγάζει σχεδόν διπλάσια δύναμη. (G3430 i3-4130) Αν το δεις μόνο για παιχνίδια ο i3-4340 είναι πολύ καλύτερος από τον fx. Εγω λεω να γινεις χασαπης. Ο τροπος που πετσοκοψες τα τσιπακια, αυτη η ανελεητη γνωση παει χαμενη. Δεν μας λες ποσο κοβεις καθε φορα βεβαια, αλλα εγω σε εμπιστευομαι. Νομιζω παντως οτι ξεχασες να τον διαιρεσεις αλλη μια φορα γιατι ειναι AMD. Οσο για το οτι ο i3 στην ιδια συχνοτητα βγαζει διπλασια δυναμη απο pentium (με αποδειξεις φυσικα απο κατω-lol) λυπαμαι. Ειλικρινα, λυπαμαι. Δεν πειραζει. Κατι τελευταιο, ο 4340 κοστιζει 138Ε οχι 115Ε και αφου προτεινεις που προτεινεις, προτεινε τουλαχιστον 4130 που συμφερει λιγακι παραπανω. 3
TheELF Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2014 Για πιο λόγο μαμω την τρέλα μου μαμω απο την στιγμη που στα συγχρονα παιχνιδια εχουν ιδια αποδοση αλλα απο την αλλη σε οποιοδηποτε αλλο πολυνημστικο προγραμμα ο 6300 ειναι καθαρα μπροστα, να πάει στον i3? Έτσι απλα και μόνο για να κάνουμε μάγκα την ιντελ και στο τέλος να μας πουλάει δυπυρηνους στα 300€ λόγο έλλειψης ανταγωνισμού. Για αυτό εδώ,τον θέλει για παιχνίδια, και ο Ι3 θα παίξει καλύτερα και τα single core παιχνίδια και τα 2-3-4-5-6-7 core παιχνίδια και ακόμα και στα 8 core παιχνίδια θα έχει ίδια απόδοση με τον 6300. παιδια ειναι καλος για παιχνιδια η οχι α και amd 4300 ποιοι απο τα δυο
Ashmadia Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2014 Ναι το ξέρω τι λέει,έγινε σε άδειο server το τεστ,μιας και διαφορετικά δεν μπορείς να εξασφαλίσεις ίδιες συνθήκες σε κάθε μέτρηση. Αν με αυτό θες να καταλήξεις στο ότι θα έχει παραπάνω νήματα το παιχνίδι όταν έχει και άλλους παίκτες τότε σκέψου ότι και με άδειο server ο 6300 έχει γεμάτους όλους τους πυρήνες του, όπως και ο i3 φυσικά,αν προκύψουν και άλλα νήματα που θα τα τρέξει ο 6300;; Θα αρχίσει να εναλλάσσετε μεταξύ νημάτων χάνοντας έτσι σε ταχύτητα και αυτός. Τα πολλα λογια ειναι φτωχια, εχω BF3 ετοιμο, αν εχεις BF3 και i3 ετοιμο παμε να παιξουμε. Και επειδη σαρεσουν κατι περιεργα, το νομο των μεγαλων αριθμων τον ξερεις?
TheELF Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2014 Εγω λεω να γινεις χασαπης. Ο τροπος που πετσοκοψες τα τσιπακια, αυτη η ανελεητη γνωση παει χαμενη. Δεν μας λες ποσο κοβεις καθε φορα βεβαια, αλλα εγω σε εμπιστευομαι. Νομιζω παντως οτι ξεχασες να τον διαιρεσεις αλλη μια φορα γιατι ειναι AMD. Απλή διαίρεση ξέρει ο κάθε έναςνα κάνει 100% δια 3 δια 2, σε ότι τρέχει με έναν πυρήνα ο 6300 μπορεί να δώσει το 16,6% Κατι τελευταιο, ο 4340 κοστιζει 138Ε οχι 115Ε και αφου προτεινεις που προτεινεις, προτεινε τουλαχιστον 4130 που συμφερει λιγακι παραπανω. Τυπογραφικό,τον 4330 ήθελα να γράψω που είναι ολόιδιος με μόνο 100mhz διαφορά. Και αφού δεν διπλασιάζει την ταχύτητα του για πες μας πως έρχεται στα ίσα με έναν 6300 σε τόσα παιχνίδια;;; Και επειδη σαρεσουν κατι περιεργα, το νομο των μεγαλων αριθμων τον ξερεις? Όχι δεν ξέρω τι λες,διαφώτισε με.
Ashmadia Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2014 Πιστευω σε σενα. Αλλα σε εχω βαρεθει και οχι δεν θα σου εξηγησω ξανα και ξανα γιατι ειναι λαθος το δια 6 ή το δια 4, ουτε γιατι ενας i3 δεν ειναι δυο φορες πιο δυνατος απο pentium, ουτε γιατι σε ενα πραγματικο 8-core optimized game ο i3 θα μενει πισω απο 6300. 1
WalkerSW Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2014 Για αυτό εδώ,τον θέλει για παιχνίδια, και ο Ι3 θα παίξει καλύτερα και τα single core παιχνίδια και τα 2-3-4-5-6-7 core παιχνίδια και ακόμα και στα 8 core παιχνίδια θα έχει ίδια απόδοση με τον 6300. Οκ ότι πεις αγορίνα .. Ο γιατρος είπε να σου λέμε πάντα ναι..
aneurysm Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2014 Ο i3-4340 διαιρείτε μια φορά επειδή αποτελείτε από δυο πυρήνες και πολλαπλασιάζει αυτήν την δύναμη με το hyperthreading (τί λές τώρα?????) στην περίπου ίδια συχνότητα με έναν pentium βγάζει σχεδόν διπλάσια δύναμη. Βρες μου στοιχεια που να εξηγούν πως αυτά που λές ισχύουν και μην βαζεις διαγράμματα απο τσοντοσάιτ της πλάκας. Το HT δινει ενα +10% μαξιμουμ. Τελεία και παύλα. Αν δεν γνωρίζεις, μπέντσαρε και μάθε με το δικό σου σύστημα. Χρυσοί, καλοί, δυνατοί οι πυρήνες της ιντέλας, αλλά οχι να μας κάνεις τα 2cores me ΗΤ=4 cores γιατί πάει πολύ.. Οι δυο πύρήνες με ΗΤ είναι σε απόδοση περίπου ίσοι με με 2,2 φορές την δύναμη του ένα πυρήνα, ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΚΑΤΑ ΣΥΝΘΗΚΗ!!!
TheELF Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2014 http://software.intel.com/en-us/articles/performance-insights-to-intel-hyper-threading-technology Αναλόγως τα νήματα και τον αριθμό τους μπορεί να κάνει τους κατάλληλους συνδυασμούς και να πετύχει μέχρι και διπλάσια ταχύτητα,όσο περισσότερα νήματα τόσο καλύτερες οι πιθανότητες να βρει όσο το δυνατών ποιο «συμβατούς» μεταξύ τους νήματα. (Αν τρέξεις κάτι single core μπορεί να τρέξει μόνο σε έναν πυρήνα, τελεία και παύλα, οι υπόλοιποι 5 ενός 6300 θα κάθονται και θα το βλέπουν. )
Ashmadia Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2014 Εγω παντως βλεπω διαφορα και κρινω, φαινεται αξιοπιστο το Neoseeker..! http://www.neoseeker.com/resourcelink.html?rid=476197 με 280Χ http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/display/core-i3-4340-4330-4130_5.html#sect0 με 780 +42% περισσοτερα fps στο Metro o 4340 απ τον 3240 στο neoseeker με την 280. Στο xbit ειναι με διαφορετικα settings βεβαια, αλλα πιο αληθοφανεις διαφορες. Για καλη του τυχη στο AC4 βγαζουμε τα ιδια με την "simulated" 280X μου. Αλλα παντα απο καπου θα μπαζουν τα review που ξετρυπωνει καθε φορα..
aneurysm Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2014 Τα βλέπεις όλα με τα κυάλια του πωρωμένου συνταγματάρχη. Ενα απαιτητικό νήμα δεν μπορεί να αφήσει σε real time συνθήκες παραπάνω απο 5% των πόρων του επεξεργαστη ελέυθερο. Παρε το χαμπάρι. Τωρα αν μιλάς για το να μπορεις να παίξεις κούπες, πασιέντζα και ναρκαλιευτη ταυτόχρονα, τότε φίλε μου, την δουλειά αυτη την κάνεις και με atom χωρίς HT.. Πάρε διαβασε αν και ειναι σε νηπιακό επίπεδο, για να μην μπερδευτείς.. http://www.makeuseof.com/tag/hyperthreading-technology-explained/ Μην βαριέσαι. Α, και το γραφημα που έβαλες με τα νήματα ειναι η υπεραισιόδοξη πρόβλεψη ενος χρήστη για το πως θα λειτουργούσε το 2001 το πρωτοεμφανιζόμενο τοτε ΗΤ. Δεν ειναι γραφημα πραγματικής χρήσης, οπότε τρως άκυρο απο εμένα και παραπλανάς όσους δεν ξέρουν....
TheELF Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2014 Στο ένα γίνεται η μέτρηση με r9 280x και στο άλλο με gtx 780 εννοείτε ότι δεν μπορείς να συγκρίνεις αποτελέσματα από ξεχωριστά bench μεταξύ τους.
TheELF Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2014 Ανεύρυσμα, το λινκ που ανέβασα στο τέλος λέει και ποιοι το γράψανε,όχι κάποιος freelance writer όπως το άρθρο που ανέβασες και που γράφει ότι του κατέβει αλλά εργαζόμενοι στην intel που ξέρουν τι λένε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα