TheELF Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2014 και το να παραθέσει κάποιος επιχειρήματα απεναντι σου είναι σαν να μιλάει κάποιος σε ντουβάρι κατασκευασμένο στην Πολωνία. Μην τα ανεβάζεις για μένα, ανέβασε ένα game bench που βγάζει τον 6300 καθαρό νικητή σε σχέση με έναν haswell i3, για να δει το παιδί για ποιο λόγο να τον πάρει.
ZAFIRIOSNT Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2014 Μην τα ανεβάζεις για μένα, ανέβασε ένα game bench που βγάζει τον 6300 καθαρό νικητή σε σχέση με έναν haswell i3, για να δει το παιδί για ποιο λόγο να τον πάρει. το παιδί επαναλαμβάνω οταν μιλάμε για gaming να δώσει βάση σε ΚΑΡΤΑ ΓΡΑΦΙΚΩΝ και άσε την καραμέλα των benchmark σε παιχνίδια που δεν εκμεταλλεύονται ακόμα πόλους πυρήνες βγάζει 2-3 fps παραπάνω. να δούμε σε 2-3 χρόνια ξανά τα benchmark τότε θα έχει ενδιαφέρων. θα γελάσω πολύ σε κανα 2 χρόνια αν διαβάσω κανένα "έχω i3 θα τρώω μπουκάλι με την τάδε gpu?"
TheELF Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2014 Μιλάς για καραμέλες την ίδια στιγμή που λες αυτό που ακούμε από το 2011...σε λίγο όλα θα γυρίσουν σε πάνω από 4(6-8-16)πυρήνες,ακόμα περιμένουμε... ...και σε 2-3 χρόνια, ακόμα αυτό θα ακούμε.
Thanos1972 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2014 Μιλάς για καραμέλες την ίδια στιγμή που λες αυτό που ακούμε από το 2011...σε λίγο όλα θα γυρίσουν σε πάνω από 4(6-8-16)πυρήνες,ακόμα περιμένουμε... ...και σε 2-3 χρόνια, ακόμα αυτό θα ακούμε. Πες μου ποιος core2duo αντεχει παραπανω απο εναν "ταπεινο" Q6600. με overclocking η χωρις.η ιστορια δεν σου διδαξε τιποτα μαλλον.
TheELF Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2014 Καλά,εσύ την ανοίγεις την πληγή ακόμα παραπάνω,εδώ και 7,5 χρόνια υπάρχουν 4 πύρηνοι επεξεργαστές και ακόμα οι μεγάλες σειρές παιχνιδιών παίζουν καλύτερα σε δυο πυρήνες,ακόμα και το battlefield 4 που έχει γραφεί πάνω σε 8 πυρήνες amd τρέχει καλύτερα σε Η/Υ με 4 πυρήνες παρά σε 8,τι να λέμε τώρα....
ZAFIRIOSNT Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2014 Μιλάς για καραμέλες την ίδια στιγμή που λες αυτό που ακούμε από το 2011...σε λίγο όλα θα γυρίσουν σε πάνω από 4(6-8-16)πυρήνες,ακόμα περιμένουμε... ...και σε 2-3 χρόνια, ακόμα αυτό θα ακούμε. εμένα πάντως η ταπεινή και γριά cpu μου μετράει ακόμη.. ( δες χρονολογία ε? ) και μακάρι για τα επόμενα χρόνια να είναι έτσι όπως τα λες και να γλιτώσω την αναβάθμιση.. αλλά αν δεν είναι? που θα πάει ο ι3 ?
TheELF Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2014 Που θες να πάει ο i3;;; Αν γίνει αυτό που λες τα επόμενα χρόνια και βελτιώσουν κατά πολύ την απόδοση στους amd τότε απλά για τα επόμενα 2-3 χρόνια θα έχεις έναν δυνατό i3 και μετά από εκεί θα συνεχίσεις να έχεις έναν δυνατό i3 επεξεργαστή,δεν γίνεται να χειροτερέψει η απόδοση *, το πολύ να βελτιωθεί η απόδοση των fx φτάνοντας ή πες ακόμα και ξεπερνώντας των i3,δηλαδή να μην πάρει κάποιος αυτό που σίγουρα τα επόμενα χρόνια είναι καλύτερο αλλά να πάρει αυτό που σε 2-3 χρόνια,σύμφωνα με κάποιους,ίσως θα γίνει καλό. *Το battlefield 4 π.χ. όπως είναι γραμμένο μπορεί να εκμεταλλευτεί 9 νήματα/πυρήνες όπως φαίνεται από την εικόνα και τρέχει το ίδιο καλά στον i3 όπως και στον fx-6300,και ούτε μπουκάλι ακόμα και με την gtx770 υπάρχει ,τώρα τη παραπάνω περιμένεις εσύ να γίνει σε 2-3χρόνια δεν κατάλαβα. http://www.bf4blog.com/battlefield-4-retail-gpu-cpu-benchmarks/
ZAFIRIOSNT Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2014 Που θες να πάει ο i3;;; Αν γίνει αυτό που λες τα επόμενα χρόνια και βελτιώσουν κατά πολύ την απόδοση στους amd τότε απλά για τα επόμενα 2-3 χρόνια θα έχεις έναν δυνατό i3 και μετά από εκεί θα συνεχίσεις να έχεις έναν δυνατό i3 επεξεργαστή,δεν γίνεται να χειροτερέψει η απόδοση *, το πολύ να βελτιωθεί η απόδοση των fx φτάνοντας ή πες ακόμα και ξεπερνώντας των i3,δηλαδή να μην πάρει κάποιος αυτό που σίγουρα τα επόμενα χρόνια είναι καλύτερο αλλά να πάρει αυτό που σε 2-3 χρόνια,σύμφωνα με κάποιους,ίσως θα γίνει καλό. *Το battlefield 4 π.χ. όπως είναι γραμμένο μπορεί να εκμεταλλευτεί 9 νήματα/πυρήνες όπως φαίνεται από την εικόνα και τρέχει το ίδιο καλά στον i3 όπως και στον fx-6300,και ούτε μπουκάλι ακόμα και με την gtx770 υπάρχει ,τώρα τη παραπάνω περιμένεις εσύ να γίνει σε 2-3χρόνια δεν κατάλαβα. http://www.bf4blog.com/battlefield-4-retail-gpu-cpu-benchmarks/ περιμένω οτι στα επόμενα χρόνια θα πάμε ποιο πολύ σε multithread gaming τί δεν καταλαβαίνεις?? δε λέω οτι ο i3 σήμερα είναι για τον πούτσο, αλλά αύριο θα είναι, ή τουλάχιστον θα αντέξει λιγότερο απο τον 6300. τώρα επειδή λέμε 2 σελίδες μαλακίες και μαλώνουμε για offtopic πράγματα για κάτι που έχει συζητηθεί πάρα πολλές φορές, νοιώθω επιεικώς ηλίθιος που μαλώνω με ντουβάρια και απο πλευράς μου η συζήτηση σταματάει. αν ο ts πήρε τη γνώμη του καλώς, αν μπερδεύτηκε περισσότερο welcome to insomnia. καλό θα ήταν οι διαχειριστές να βάζουν συχνότερα σε τάξη τα offtopic.
TheELF Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2014 περιμένω οτι στα επόμενα χρόνια θα πάμε ποιο πολύ σε multithread gaming Μα αυτό λέω και εγώ,ακόμα και αν αύριο το πρωί όλα τα παιχνίδια γίνουν με μαγικό τρόπο 8core παιχνίδια όπως είναι το bf4,πάλι ο i3 θα έχει την ίδια απόδοση με τον 6300. Εσύ πάνω σε αυτό τι δεν καταλαβαίνεις;;;
aetos1988 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2014 Εγώ προτείνω τον FX6300 επειδή έχει 6 φυσικούς πυρήνες έναντι των 2/2T που έχει ο i3 αυτό δεν σημαίνει ότι ο i3 δεν θα αντεπεξέλθει σε ότι του βάλει να κάνει ίσα ίσα σε αρκετά παιχνίδια θα είναι ελάχιστα ταχύτερος με χαμηλότερη κατανάλωση σε σχέση με τον AMD . Όπως ειπώθηκε παραπάνω πρέπει να επενδύσεις στην κάρτα γραφικών εφόσον θες να παίζεις παιχνίδια στο pc , όποιον επεξεργαστή και να επιλέξεις από τους δύο δεν θα σε απογοητεύσει .
MoviemakerGr Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2014 Όλα τα φετινά παιχνίδια σχεδόν τα τελείωσα Full details με i3 3225 και GTX 670 .. μερικά απο αυτά ήταν το Far Cry και το Revil .
Thanos1972 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2014 ναι ρε συ movie.και αλλοι τα τελειωσαν με 4πυρηνους και 6πυρηνους amd σε full details.
MoviemakerGr Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2014 Προφανώς... απλά εγω θέλω να πω ότι ο i3 δεν κολλάει πουθενά όσο αφορά το Gaming,ούτε έτρωγε μπουκάλι από την 670. Το μεγαλυτερο κακο φυσικά σε αυτο το εχει κάνει η ιδια η Intel που ονομάζει ι3 τους ψόφιους "ι3" στα laptop και ετσι ο κόσμος νομίζει οτι θα ειναι κάπου κοντα ο εναν με τον αλλον ενω αντιθέτως ειναι μέρα με βαθιά νύχτα.. 1
Stalk3r Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2014 Στα ίδια λεφτά ο Ιntel i3 4130 φαίνεται καλύτερος από τον AMD FX 6300 σύμφωνα με το cpuboss http://cpuboss.com/cpus/Intel-Core-i3-4130-vs-AMD-FX-6300 .Υπάρχει όμως η τάση όταν θέλει κάποιος να φτιάξει ένα gaming pc να πηγαίνει σε 4πύρηνους amd, ή στην περίπτωση του ΑΜD FX 6300, εξαπύρηνους.Και όπως είπε ο @TheELF, και να γίνει το gaming multithread ,πάλι ο i3 θα έχει ίδια απόδοση με τον FX 6300.
Ashmadia Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2014 Που θες να πάει ο i3;;; Αν γίνει αυτό που λες τα επόμενα χρόνια και βελτιώσουν κατά πολύ την απόδοση στους amd τότε απλά για τα επόμενα 2-3 χρόνια θα έχεις έναν δυνατό i3 και μετά από εκεί θα συνεχίσεις να έχεις έναν δυνατό i3 επεξεργαστή,δεν γίνεται να χειροτερέψει η απόδοση *, το πολύ να βελτιωθεί η απόδοση των fx φτάνοντας ή πες ακόμα και ξεπερνώντας των i3,δηλαδή να μην πάρει κάποιος αυτό που σίγουρα τα επόμενα χρόνια είναι καλύτερο αλλά να πάρει αυτό που σε 2-3 χρόνια,σύμφωνα με κάποιους,ίσως θα γίνει καλό. *Το battlefield 4 π.χ. όπως είναι γραμμένο μπορεί να εκμεταλλευτεί 9 νήματα/πυρήνες όπως φαίνεται από την εικόνα και τρέχει το ίδιο καλά στον i3 όπως και στον fx-6300,και ούτε μπουκάλι ακόμα και με την gtx770 υπάρχει ,τώρα τη παραπάνω περιμένεις εσύ να γίνει σε 2-3χρόνια δεν κατάλαβα. http://www.bf4blog.com/battlefield-4-retail-gpu-cpu-benchmarks/ http://www.hardwarepal.com/battlefield-4-benchmark-mp-cpu-gpu-w7-vs-w8-1/ Short disclaimer: ..... Διαβασε το λιγακι. Ειναι πολυ ενδιαφερον. Προφανώς... απλά εγω θέλω να πω ότι ο i3 δεν κολλάει πουθενά όσο αφορά το Gaming,ούτε έτρωγε μπουκάλι από την 670. Το μεγαλυτερο κακο φυσικά σε αυτο το εχει κάνει η ιδια η Intel που ονομάζει ι3 τους ψόφιους "ι3" στα laptop και ετσι ο κόσμος νομίζει οτι θα ειναι κάπου κοντα ο εναν με τον αλλον ενω αντιθέτως ειναι μέρα με βαθιά νύχτα.. Αν ετρωγε πως θα το καταλαβαινες? Ειχες σε καθε παιχνιδι μεσω OSD τα usages? Ειχες την δυνατοτητα να τον κανεις overclock και δεν εβλεπες διαφορα..? Δεν εχω αγγιξει λαπτοπ με i3 αρα δεν ξερω οτι ειναι ψοφιος απο κει. Ψοφιος ειναι απ την στιγμη που ειναι στο range του ξεκλειδωτου 6300 και συνηθως ακριβοτερος. Τωρα αν καποιος θελει παλια/low-threaded games/ΜΜΟs i3 δαγκωτο αν δεν του φτανουν για i5. Α και να τον βαλει σε μητρικη των 50Ε με 2 slot ram, sata2 και κατι τετοια. Μην τον πιασουν και κοροιδο... Στα ίδια λεφτά ο Ιntel i3 4130 φαίνεται καλύτερος από τον AMD FX 6300 σύμφωνα με το cpuboss http://cpuboss.com/cpus/Intel-Core-i3-4130-vs-AMD-FX-6300 .Υπάρχει όμως η τάση όταν θέλει κάποιος να φτιάξει ένα gaming pc να πηγαίνει σε 4πύρηνους amd, ή στην περίπτωση του ΑΜD FX 6300, εξαπύρηνους.Και όπως είπε ο @TheELF, και να γίνει το gaming multithread ,πάλι ο i3 θα έχει ίδια απόδοση με τον FX 6300. Παρακαλω, μην βλεπω cpuboss/cpuworld κ.α. για συγκρισεις, αρρωσταινω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα