gigisoni Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2014 Παιδιά η γυναίκα κάνει μετρημένες κινήσεις στα 55-60 της. Έναν δίσκο με καφέ και κουλουράκια δε μπορεί να φέρει από τη κουζίνα. Άρα δεν το έχουμε δεδομένο πως έχει θέμα με τη κίνηση; Είναι κάποια βεβαίωση; Να την πάρω τηλ. αν είναι να την ρωτήσω αν την έχει, και να έρθω να σας πω.. Πρέπει να έχει περάσει από πρωτοβάθμια υγειονομική επιτροπή, ή δευτεροβάθμια, και να έχει απόφαση στα χέρια της ότι η αναπηρία της/ασθένειές της την έχουν καταστήσει κινητικά ανάπηρη άνω του 67%. Προσοχή, όχι να έχει αναπηρία με πάνω από 67%, η κινητική της αναπηρία να έχει ποσοστό άνω του 67% αν δεν περάσει από επιτροπή ιατρών πρώτα για να πιστοποιήσουν το ποσοστό της αναπηρίας, δεν γίνεται δουλειά...επίσης ακόμα και για αναπηρικό άδεια αυτοκινήτου πρέπει να τηρεί συγκεκριμένες προϋποθέσεις, σκέτο πχ το ποσοστό αναπηρίας δεν φτάνει... Για αναπηρική θέση μπροστά στο σπίτι δεν χρειάζεται αναπηρικό αυτοκίνητο. Πάει τα δικαιολογητικά στον δήμο και την εγκρίνουν. Για παρκάρισμα σε αναπηρικές θέσεις όμως, πρέπει το αυτοκίνητο να έχει αναπηρικές πινακίδες.
DrLo Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2014 Για αναπηρική θέση μπροστά στο σπίτι δεν χρειάζεται αναπηρικό αυτοκίνητο. Πάει τα δικαιολογητικά στον δήμο και την εγκρίνουν. Για παρκάρισμα σε αναπηρικές θέσεις όμως, πρέπει το αυτοκίνητο να έχει αναπηρικές πινακίδες. Δεν είμαι σίγουρος ότι έχεις δίκιο (αλλά ούτε και ότι έχεις άδικο). Οι αναπηρική θέση μπροστά από το σπίτι δεν είναι μια "γενική" αναπηρική θέση σαν αυτή που βλεπεις σε ένα παρκινγκ αλλά ονομαστική με την πινακίδα να φέρει τον αριθμό του αυτοκινήτου , δε μπορώ να φαντάστώ πως μπορεί να γίνει χωρίς αυτοκίνητο αυτό. Δεν κλείνεις μια θέση για να σε διευκολύνουν οι φίλοι σου με αυτοκίνητα, αλλα για να χρησιμοποιείς το ΔΗΛΩΜΕΝΟ ΑΝΑΠΗΡΙΚΟ αυτοκίνητό ΣΟΥ.
gigisoni Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2014 Δεν είμαι σίγουρος ότι έχεις δίκιο (αλλά ούτε και ότι έχεις άδικο). Οι αναπηρική θέση μπροστά από το σπίτι δεν είναι μια "γενική" αναπηρική θέση σαν αυτή που βλεπεις σε ένα παρκινγκ αλλά ονομαστική με την πινακίδα να φέρει τον αριθμό του αυτοκινήτου , δε μπορώ να φαντάστώ πως μπορεί να γίνει χωρίς αυτοκίνητο αυτό. Δεν κλείνεις μια θέση για να σε διευκολύνουν οι φίλοι σου με αυτοκίνητα, αλλα για να χρησιμοποιείς το ΔΗΛΩΜΕΝΟ ΑΝΑΠΗΡΙΚΟ αυτοκίνητό ΣΟΥ. Με αυτοκίνητο γίνεται φυσικά, δηλαδή ένα μόνο συγκεκριμένα μπορεί να παρκάρει και ο αριθμός του είναι δηλωμένος στις κολώνες που θα τοποθετήσει ο δήμος, αλλά δεν χρειάζεται να είναι το αμάξι αναπηρικό. Το είχα κάνει στον πατέρα μου. Αναπηρικό αμάξι δεν είχαμε και για τις μετακινήσεις του χρησιμοποιούσαμε της αδερφής μου που το έβαζε στην πυλωτή της. Εγώ πυλωτή δεν έχω στο σπίτι, πήγα με τα δικαιολογητικά στον δήμο, πλήρωσα και 200 ευρώ νομίζω, και μπροστά στο σπίτι μου βάλαμε το δικό μου αμάξι σε αναπηρική θέση με κολωνάκια του δήμου. Ίσως να εξαρτάται και από τον δήμο, δεν ξέρω, πάντως εμάς μας έδωσαν.
outlaw star Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2014 Να πάρουμε τα πράματα με τη σειρά?? 1.)Αν δεν έχει σε ΙΣΧΥ χαρτί από επιτροπή ιατρών για 67% και άνω αναπηρία, κάνεις τα εξής: Κατεβάζεις το ΦΕΚ που επισυνάπτω και το οποίο αναφέρει όλα τα ποσοστά που δίνουν για όλες τις ασθένειες...τσεκάρεις αν η μορφή καρκίνου που έχει η γυναίκα είναι μέσα σε αυτές...αν ναι και δίνει ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67& προχωράτε παρακάτω που είναι η αίτηση για να περάσει επιτροπή...αν όχι δε μπορείτε να κάνετε κάτι και τελειώνει δυστυχώς το θέμα εδώ...για να κάνετε αίτηση για να περάσετε επιτροπή ακολουθείτε τις οδηγίες εδώ.... http://www.ika.gr/gr/infopages/kepa/home.cfm Προσοχή! να έχει η γυναίκα τα χαρτιά όπως ακριβώς τα λέει, αλλιώς ο γιατρός προελέγχου δε θα τα δεχθεί και θα τα γυρίσει πίσω!!!!και θα πρέπει να τα ξαναπάτε....πάμε τώρα στα δύσκολα....εγώ όταν ήταν να πάω τα χαρτιά, πήγα και στήθηκα από τις 5 τα χαράματα, για να πιάσω σειρά!!! διότι μπαίνεις σε μια λίδτα που τηυ φτιάχνουμε μεταξύ μας εκείνη τη στιγμή γιατί ο κόσμος είναι άπειρος και είναι όποιος προλάβει....! καταθέτεις λοιπόν τα χαρτιά σου και λες είμαι έτοιμος να περάσω επιτροπή....αμ δε... Αφού λοιπόν τα καταθέσεις (στην αίτηση γράφεις για ποιο λόγο το θες το χαρτί..πχ για αναπηρική θέση, για εφορία κτλ...) περιμένεις 4-6 μήνες για να σου τηλεφωνήσουν για να περάσεις επιτροπή!!! λόγω πολύ κόσμου και ελάχιστων ιατρών...αφού έρθει αυτή η ιερή στιγμή....και περάσεις..μετά περιμένεις άλλον ένα μήνα για να πάρεις την απόφαση στα χέρια σου... Αφού λοιπόν έχεις περάσει όλα αυτές τις ευχάριστες εμπειρίες, πας στα ΚΕΠ και σύμφωνα με το λινκ που έδωσαν παραπάνω http://www.disabled.gr/lib/?p=51792 βγάζεις άνετα και ωραία εκεί την καρτούλα σου...τώρα ΑΜΑ έχει χαρτί αναπηρίας 67% και άνω σε ισχύ πας κατευθείαν στα ΚΕΠ και τη βγάζεις σύμφωνα με το παραπάνω λινκ....ελπίζω να σε κάλυψα και αν κάποιος έχει και οποιαδήποτε άλλη απορία ως άτομο που έχω εμπειρία σε τέτοια πράματα, (και γαμώ τα βιοφραφικά λέμε ) ευχαρίστως να βοηθήσω, μιας και το κράτος είαι πορνείο πολυτελείας (και αυτό λόγω των φόρων που πληρώνουμε.. ) ps: για το ΦΕΚ εδώ μιας και είναι μεγάλο το αρχείο... http://www.disabled.gr/lib/images/45286.pdf
Super Moderators Thresh Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2014 Super Moderators Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2014 4-6 μήνες? αν είναι τυχερή, ο πατέρας μου περίμενε καμιά 10αρια...
Anorymous Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2014 4-6 μήνες? αν είναι τυχερή, ο πατέρας μου περίμενε καμιά 10αρια... Και παλι καλα εμεις ενα χρονο σχεδον
outlaw star Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2014 4-6 μήνες? αν είναι τυχερή, ο πατέρας μου περίμενε καμιά 10αρια... Και παλι καλα εμεις ενα χρονο σχεδον ανάλογα και με την πάθηση...π.χ. τα ψυχιατρικά - νευρολογικά και τα καρδιολογικά έχουν το μεγαλύτερο χρόνο αναμονής, εμένα που ήταν ορθοπεδικό, με κάλεσαν στους 4 μήνες ακριβώς...επίσης έχει λίγο μειωθεί ο χρόνος σε σχέση με το παρελθόν από ότι μαθαίνω.... βέβαια και πάλι η όλη κατάσταση τραγική είναι....
Anorymous Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2014 ανάλογα και με την πάθηση...π.χ. τα ψυχιατρικά - νευρολογικά και τα καρδιολογικά έχουν το μεγαλύτερο χρόνο αναμονής, εμένα που ήταν ορθοπεδικό, με κάλεσαν στους 4 μήνες ακριβώς...επίσης έχει λίγο μειωθεί ο χρόνος σε σχέση με το παρελθόν από ότι μαθαίνω.... βέβαια και πάλι η όλη κατάσταση τραγική είναι.... Μιλαμε για καρκινο στο τριτο σταδιο με τεταρτο.....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα