Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γνωριζει καποιος αν σε ολα τα λαπτοπ, πρεπει το ανεμιστηρακι να ξεκιναει μαζι με τον υπολογιστη ή  αφου πιασει καποια θερμορκασια?

Δημοσ.

Μαζι πρέπει να ξεκινάει ακομα και αν δουλεύει σε χαμηλές στροφές και εσυ νομίζεις οτι δεν λειτουργεί.

Εσενα ποιο ειναι το πρόβλημα ?

Δημοσ.

εχω το λαπτοπ του θεματος, και μετα απο αλλαγη μητρικης (λογω πτωσης υγρου), ειδα οτι δεν αναβει. υπαρχει περιπτωση να καηκε οταν εγινε η αρχικη ζημια? πιο πολυ ρωτησα γιατι αν δεις στη φωτο που παραθετω υπαρχει ενα καλωδιο κολλημενο με ταινια και θεωρησα μηπως ειναι καποιου ειδους σενσορα.

post-42276-0-49550400-1391668704_thumb.jpg

Δημοσ.

Μαζι πρέπει να ξεκινάει ακομα και αν δουλεύει σε χαμηλές στροφές και εσυ νομίζεις οτι δεν λειτουργεί.

Εσενα ποιο ειναι το πρόβλημα ?

Μπορεί να στροφάρει λίγο στο φουλ μόλις ανοίγει το λάπτοπ αλλά δεν νομίζω πως ειναι απαραίτητο να δουλεύει συνέχεια.  

Αυτό που βλεπεις με ταινια ναι σενσορας ειναι αλλά συνήθως από την μητρική παίρνουν εντολή για τις στροφές. Δε σου δουλεύει ούτε για λίγα δευτερόλεπτα στην εκκίνηση; Δες θρεμοκρασιες με το HWMonitor να δεις τι γινεται αν ανεβαζει και δε ξεκιναει εχεις προβλημα. 

Δημοσ.

Κάτσε να δω να επιβεβαιώσω σίγουρα στο 7720 

Edit: ναι δουλεύει στην αρχή που το ανοίγεις για 3-4 δευτερόλεπτα και μετά σταματάει!  Εντελώς σταματάει μέχρι να ζεσταθεί.

Δημοσ.

το σιγουρο ειναι οτι δεν ξεκιναει. εφτασα μεχρι την log screen των 7 και δεν ειχε ανοιξει. απλως επειδη το λαπτοπ ειναι φιλου και δε μου εχει δωσει ακομα το pass, το εκλεισα γιατι δεν υπηρχε λογος να δουλευει χωρις ανεμιστηρα. 

Δημοσ.

αυτο το σκεφτηκα αφου συναρμολογησα το λαπτοπ :-(

δε φανταστηκα οτι η μητρικη θα επαιρνε μπαλλα και το ανεμιστηρακι.

εκτος και αν δεν εχω συνδεσει κατι σωστα. που δε νομιζω γιατι το ανεμιστηρακι ενα καλωδιο εχει ολο κι ολο.

Δημοσ.

Αφού το έλυσες θα μπορούσες να κάνεις 2-3 πραμματακια για να δεις τι φταίει. Καταρχήν τροφοδοτείς τον ανεμιστήρα ανεξάρτητα από το λάπτοπ να δεις αν γυρνάει. Αν δε δουλευε τότε ήταν χαλασμένος. Αν δούλευε το επόμενο θα ήταν να μετρήσεις την υποδοχή της μητρικής να δεις αν φέρνει ρεύμα για τον ανεμιστήρα.

Δημοσ.

ε βλέπεις πόσα βολτ ειναι το ανεμιστηρακι (λογικά 5) και το τροφοδοτείς με κάποιο τροφοδοτικό σε αυτή τη τάση (στα σωστά καλώδια του ε όχι σε οποιο να ναι. Δε μπορώ να διακρίνω χρώματα καλωδίων στην φωτό για να σου πω που να δεις) Το δεύτερο πρόσεχε γιατί την έχω πατήσει καταλάθος μια φορά μου ξέφυγε μέσα στο βυσματάκι που μέτραγα το probe του πολύμετρου και έγινε ένα τσαφ τσουφ :P Δε ξέρω τι και αν έκαψα κάτι, αλλά πρόσεχε!

Δημοσ.

μιας και θα το ξαναλυσω, αν τροφοδοτησω με ρευμα σκετη τη μητρικη, χωρις τιποτα πανω, παρα μονο τον ανεμιστηρα, αν ηταν καλος θα αναβε? 

Δημοσ.

λοιπον τωρα που το ξανακοιταξα, οταν ανοιγω το λαπτοπ, μετα απο 5 δευτερολεπτα, γυρναει ο ανεμιστηρας για περιπου 1 δευτερολεπτο με αρκετες στροφες, και μετα σταματαει. αυτο τωρα ειναι νορμαλ ή να παω για αλλαγμα?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...