Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά, θέλω να ρωτήσω...καλύτερα 4πύρινο επεξεργαστή με περισσότερα Ghz ή 6πύρινο με λιγότερα?

π.χ. Fx 4350 ή Fx 6300?

Επίσης, γιατί Amd και όχι Intel? Για το budget που διαθέτω???

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ο FX6300 ειναι καλυτερος οχι μονο επειδη εχει παραπανω πυρηνες αλλα:

Εχει 6mb l2 cache vs 4mb που εχει ο 4350, ειναι πιο οικονομικος και κανει καλυτερο overclock...Αν θες να αγορασεις εναν απο τους δυο, εννοειται οτι θα πας στον 6300.

Απο την αλλη, υπαρχουν λυσεις και απο Intel μερια αλλα για gaming καλυτερα να πας στον AMD.

• Like 1
Δημοσ.

Πολύ ωραία!!!

Οπότε μέχρις στιγμής έχω καταλήξει σε:

Επεξεργαστή (FX6300)
Σκληρό δίσκο (Kingston 120GB SSD)
Οπτικό (Samsung Dvd-Rw 224DB)

Και έχω μπερδευτεί σε:
1) Κάρτα γραφικών να πάω σε αυτήν στα 150 ευρώ ή να προτιμήσω κάποια άλλη?
2) Η μνήμη RAM να είναι 4GB ή 8GB? Και έχει μεγάλη σημασία η ταχύτητα τους? Θα καταλάβω διαφορά?
3) Την μητρική πως την επιλέγω? Με ποιά κριτήρια? Βάσει της συμβατότητας της με τον επεξεργαστή και την κάρτα γραφικών?
4) Επίσης, το τροφοδοτικό να είναι πόσα watt? Και ποιές είναι οι άλλες διαφορές μεταξύ τους?
5) Τελευταίο, διάβασα οτι όσο πιο μεγάλο κουτί, τόσο λιγότερη υπερθέρμανση, άρα καλύτερη λειτουργία?

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις και τον χρόνο σας!!! :)

Υ.Γ. Καταλαβαίνω οτι έχω βγεί λίγο από το budget που ανέφερα στην αρχή...αλλά τι στα κομμάτια, ας είναι λίγο πιο αξιοπρεπές desktop!

Δημοσ.

1)Αμα τη βρήκες με 150 ευρώ. Χτύπα τη..

2)Δε θα καταλάβεις τρελή διαφορά στις μνήμες, αλλά καλύτερα πάρε 1600mhz, δεν έχουν τρελές διαφορές στην τιμή. Κατα προτίμηση να δεις να είναι CL9..

3)Tη μητρική αρχικά την επιλέγεις ανάλογα με το socket και μετά, ανάλογα τί chipset θες.  Επίσης μητρική με μητρική έχουν διαφορά στην ποιότητα κατασκευής..

4)Με τα κομμάτια που θες να πάρεις, το σύστημα σε full load θα καταναλώνει περίπου 400-450watt, χρειάζεσαι περίπου 500watt τροφοδοτικό. Καλύτερα να πας σε κάποιο 550 XFX ή 630watt Thermaltake. Θα σου χρησιμεύσει και για αναβάθμιση στο μέλλον..

5)Εξαρτάται απ'το airflow του κουτιού. Αν πάρεις midi tower που να αξίζει, αυτό θα βοηθάει και στις θερμοκρασίες. Περισσότερο ρόλο παίζει η ψύξη όμως..

• Like 1
Δημοσ.

1) Θα χτυπήσω την κάρτα.
2) Σκέφτηκα αυτή την Ram με βάσει αυτών που μου είπες, φίλε fatals
3) Με την μητρική δεν ξέρω τι να κάνω...δεν ξέρω πως να την επιλέξω :(
4) Τροφοδοτικό να πάρω αυτό?

Ίσως τελικά να με βόλευε να τα πάρω όλα από το Πλαίσιο...

Δημοσ.

1)Μια χαρά

2)Mια χαρά.

3)Δες αυτές και διάλεξε..

http://www.e-shop.gr/product?id=PER.526085

http://www.e-shop.gr/product?id=PER.522975

Προσωπικά θα έπαιρνα την Gigabyte γιατί έχω μείνει ευχαριστημένος τόσα χρόνια. Dual bios, 2 θύρα pci X8, αντί Χ4 της Asus, και λίγο καλύτερες προοπτικές για overclocking..)

4)Όχι. Διάλεξε ένα απ'αυτα, είναι καλύτερα..

http://www.e-shop.gr/product?id=PER.525220

http://www.e-shop.gr/product?id=PER.640669

• Like 1
Δημοσ.

Το σύστημα με FX 6300-7870 δε θα καταναλώνει (δε θα χρειάζεται τόση ισχύ είναι το σωστότερο) 400-450 watt...Δε χρειάζεται 600+ τροφοδοτικό το παιδί.Ούτε 500 απαραίτητα...(μιλάω για καλά τροφοδοτικά).Με 530-550w θα'ναι καλυμμένος και με το παραπάνω,για να βάλει και πιο ενεργοβόρα κάρτα αργότερα (αν και οι απαιτήσεις σε w πέφτουν σε σχέση με τις επιδόσεις) και γιατί έχουν καλό συντελεστή κόστους-απόδοσης συνήθως,ειδικά το XFX 550 για αυτά που προσφέρει στη σωστή τιμή.

• Like 1
Δημοσ.

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας!!!

Έστω ότι αγοράζω όλα αυτά από διαφορετικά μαγαζιά (Πλαίσιο και eshop)...ποιος θα μου το συναρμολογήσει???
:) :) :)

Δημοσ.

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας!!!

Έστω ότι αγοράζω όλα αυτά από διαφορετικά μαγαζιά (Πλαίσιο και eshop)...ποιος θα μου το συναρμολογήσει???

:) :) :)

ή εσυ με την βοηθεια των οδηγων που θα βρεις στο φορουμ και απο βιντεακια , ή τα παιρνεις ολα απο ενα μαγαζι και στα συναρμολογουν αυτοι  :)

• Like 1
Δημοσ.

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλους για την βοήθειά σας, θα έχω τον υπολογιστή την Τρίτη :)

Τώρα θέλω να κάνω και μια αναβάθμιση για ένα παλιό μου pc με την βοήθειά σας (εφόσον είστε πρόθυμοι), να δημιουργήσω νέο θέμα?

Υ.Γ. Τελικά μου βγήκε 800+ μαζί με οθόνη :)

Δημοσ.

Είναι Intel Pentium 4, 2,40 GHz, μητρική P4VXASD2+ (Release date 09/05/2002), κάρτα γραφικών GeForce FX 5200, RAM 512 MB. Τρέχει XP Professional (Service Pack 3).
Τι άλλο πρέπει να ξέρουμε?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...