Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πολυ καλη η θεωρια σου φιλε μου, αν και τα ηξερα πανω κατω αυτα περι θερμοτητας!!

Το ανοιξα το λαπτοπ, εβγαλα το ανεμιστηρακι και το φυσηξα ναι, και τις θυριδες που ειχαν γεμισει σκονες , και κατω απτο ανεμιστηρακι, (στη βαση του) καθαρισα γιατι και εκει ειχε μαζεψει μαλι...

Τωρα...οσο για τον χαλκοσωληνα πρεπει να ειναι ενταξει γιατι ειναι παντα σε ζεστος και καμια φορα καυτος.Οποτε παει να μας πει οτι μεταδιδει την θερμοτητα (αν δεν κανω λαθος).Λιιιιιιγη καλυτερη ψυξη εχει μονο αν αφηνω ανοιχτο το καπακι κατω απτο λαπτοπ που βαζεις χερι στις RAM και φαινεται και ο χαλκοσωληνας και ο CPU.Και εχω μια βαση cooling για να χτυπαει κατευθειαν πανω στην CPU και σε ολο τον χαλκοσωληνα..Αλλα αυτα για μενα ειναι μ******ς !! Σορυ για τον χαρακτηρα μου αλλα δεν ειναι τροπος αυτος για τα λαπτοπ να τα εχουμε μισοανοιχτα για να ψυχονται, και ΣΥΝ οτι γεμιζουν και περισσοτερη σκονη ετσι μεσα με ανοιχτο το καπακι.Ξερω ακουγεται λιγο χαζο αλλα μονο ετσι εχω μια ψιλοβελτιωση θερμοκρασιας..Οποτε το μονο που με μενει ειναι να αλλαξω μια παστα.Εχω μια στην ακρη αλλα την ειχα παρει γυρω στα 6 ευρω μεσω online shop...Δε ξερω κατα ποσο δουλεια θα κανει...Τι λες; Να παραγγειλω αλλη καλυτερη ή να κερασω αυτην που εχω ;

Υπαρχει περιπτωση να παει χειροτερα με μια φτηνη παστα ; Να καταστρεψω την CPU ?

Ή απλα θα κανει δουλεια απλα θα με κρατησει για λιγο ;

Αυτην που εχω περιεχει ΔΥΟ σιριγκες ! Η μια μαυρη και η αλλη ασπρη, και γραφει οτι το κανεις MIX !! Γραφουν απανω Mixing Ratio 4:1 (black to yellow) και ειναι της Phobya...

Καταρχάς δεν είναι θεωρίες ! Είναι πρακτική εμπειρία ! Απο κει και περα,οπως στο εγραψα και εγω οποιαδηποτε αλλη λυση τη θεωρω γελοια,περιττη και ντροπη για την εταιρια,να προσπαθεις να βρεις λυση ψυξης επειδη αυτοι δεν μεριμνησαν..τελος παντων...αντι να βγαζεις τα καπακια της ραμ σου εχω μια πολυ καλυτερη λυση εξαερισμου..την εφαρμοζα εγω σε λαπτοπ σε με προβληματικο φαν..

Μη βγαζεις καπακια σαν της ραμ και εκθετεις ετσι τις πλακετες..ποτε δεν ξερεις..Βγάλε απλά το optical drive και θα αναπνεει ΑΝΕΤΑ  απο εκει...μη ξεχνας οτι μπαινοβγαινει συρταροτά,δεν χρειαζεται να το εχεις βιδωμενο,θα το βαζεις στο λαπτοπ οταν και αν το χρειαστεις..παραλληλα ολο εκεινο το ανοιγμα δεν φανταζεσαι ποσο βοηθαει..ειναι πολυ καλυτερο απο τις τρυπουλες που αφηνουν στο καπακι κατω...Αυτό λειτουργεί καλύτερα από οποιαδήποτε αλλη λυση ψυξης...

Aπο κει και περα δεν ξερω τι ειδους παστα ειναι αυτη που εχεις,δεν την εχω ακουσει δηλαδη...Ψάξε να μαθεις οπως σου ειπε ο φιλος πιο πανω να μην ειναι ηλεκτρικα αγωγιμη για να μην σου κανει ζημια αν σου ξεφυγει παραπανω...κατα τα αλλα οχι..αποψη μου παντα ,πως ολες οι παστες ειναι πολυ καλυτερες απο αυτες που βαζουν στα εργοστασια..να εισαι σιγουρος... δεν εννοω φυσικα καποιες στο ebay με 1 ευρώ..εσύ ποσο την είχες αγοράσει? και πόσο καιρό την έχεις? νομίζω οτι χαλανε μετα απο καποιο διαστημα..ψαξε αν εχει LOT..

Δημοσ.

Λοιπον παιδια, την αλλαξα την παστα..Εκατσα χθες το βραδυ,τα καθαρισα ολα παλι μεσα...Εβγαλα την παλια παστα, ενταξει μπορω να πω οτι δεν ητανε και χαλια..Τωρα πλεον η θερμοκρασια στο ρελαντι ειναι λιγο καλυτερα απο πριν, οπως φαινεται στη φωτο πιο κατω..Αλλα με το παραμικρο να ανοιξω καποιο προγραμμα ανεβαινει γρηγορα  η θερμοκρασια, εξισου και το ανεμιστηρακι ανεβαινουν οι στροφες αποτομα, αλλα αμα το σβησω το προγραμμα πεφτει κατευθειαν η θερμοκρασια

post-239328-0-50053500-1391767020_thumb.jpg

Δημοσ.

λογικό είναι να ανεβαίνουν η στροφές.

δουλεψέ τον μέχρι να 'στρώσει' η φρέσκια thermal paste.(ποιά είναι;;)

η θερμοκρασία είναι εντάξει πιστεύω.

Δημοσ.

Τετοια εβαλα    http://www.thewatercoolingshop.co.uk/images/D/31073_0.jpg

Ειδα μια βελτιωση μπορω να πω, αλλα ΜΑΛΛΟΝ ετσι βγαινουν αυτα τα μοντελα απτο εργοστασιο φαινεται..Οτι και να κανω η κατασταση θα παραμενει η ιδια..Μπορει να ναι και μαπα το συστημα ψυξεως τους !!

Δημοσ.

Η θερμοκρασία είναι υπερ φυσιολογική για laptop.Μην περιμένεις να δεις μικρότερη.

Με κανένα game θα χτυπήσει και 75-80 για πλάκα.Και αυτό φυσιολογικό θα είναι,μην σε ανησυχεί. 

Δημοσ.

Δοκιμασε εστω μια φορα, κι αυτο που συνεστησα με -turbo,
ιδιως αν οι θερμοκρασιες ειναι τετοιες που throttlaρει συχνα

:ph34r:
H ψυκτρα της vga του: ειναι ξεχωριστη, ή ενιαια με της cpu?

Δημοσ.

εχω την εντυπωση πως ειναι ξεχωριστη για το καθε die...αλλα οπως και να εχει καταληγουν σε ενα ακροφυσιο, με ενα ανεμηστηρακι δυστυχως...

Δημοσ.

Αυτο νομιζω κι εγω, οτι δεν εχουν ενα ξεχωριστο / 2ο fan για τη vga :mellow: 
ετσι κατασκευαστικα δεν ειναι το καλυτερο σεναριο για θερμοκρασιες..

Οποτε πρεπει να εξετασει, αν μπορει να αλλαχθει thermal paste και στη vga,
και γενικα να δει ποσο και πως ευθυνεται και η vga για τις θερμοκρασιες του...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...