Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδια , εχω ενα λαπτοπ, το Acer Aspire 8942G.

Με το που ανοιγω το λαπτοπ, εχωντας μπει στα windows , μετα απο κανα 15 λεπτο, σα να ανεβαζει θερμοκρασια..Το ανεμιστιρακι με εχει ζαλισει...Λιγο να μπω κανα chrome, κανα photoshop ξεκιναει το βεντυλατερ !!!

Η θερμοκρασια σε ρελαντι καταστασεις , τις δειχνει στην εικονα που ανεβασα παρακατω..

Δε μου φαινονται και υπερβολικες, αλλα οταν παιζω βαρια παιχνιδια ή προγραμματα μεσα σε 5 λεπτα βραζει το λαπτοπ!!!

Εν τω μεταξυ το εχω ανοιξει, το καθαρισα εσωτερικα καλα...Αλλα και παλι κανει λες και...ζοριζεται πολυ να ψυξει την CPU !!!

Τι μπορει να φταιει; Ετσι βγηκε απτο εργοστασιο; Ή φταιει κατι άλλο ;;Καμια ''παστα'' ας πουμε ;

post-239328-0-38878000-1391638891_thumb.jpg

Δημοσ.

Αφου εχεις κανει το καθάρισμα και τα σχετικά μαλλον η επόμενη λύση ειναι να αγοράσεις μια βάση για το laptop με ανεμιστήρα απο κατω για το κρατάει σε φυσιολογικές θερμοκρασίες.

Δημοσ.

Μπορεις να δοκιμασεις αλλαγη thermal paste, οπου υπαρχει εργοστασιακη (σε cpu, chipset, vga)
Μπορεις ακομη να δοκιμασεις, να βαλεις τον δισκο του, στο πιο απομακρο 2ο bay/θηκη δισκου B)

• Like 1
Δημοσ.

Εν τω μεταξυ εχω thermal paste.Την ειχα αγορασει για αλλο λαπτοπ αλλα τελικα ποτε δεν μπηκε και μου εμεινε..Αλλα ξερω γω..σκεφτομαι μηπως δεν κανει διαφορα..Το λαπτοπ ειναι σχεδον 3 χροννων..Απ'οτι ξερω δεν χαλαει τοσο γρηγορα η ''παστα''.

Και οταν πιανω το μεταλικο που ειναι πανω ακριβως στην CPU, βραζει ! Δηλαδη παει να μας πει οτι περναει η θερμοτητα απτην cpu στην ψυκτρα.Σωστα;

Α! Οσο για τον δισκο, εβαλα SSD ! Περαν τις επιδοσεις, βελτιωθηκε και η θερμοκρασια του λαπτοπ !!!

Αν και δεν ειμαι και πολυ ΦΑΝ των παιχνιδιων, καποτε επαιζα το Far Cry 3 σε καλες ρυθμισεις γραφικων και μεσα σε 2 ωρες εσβηνε το λαπτοπ.Για λογους υπερθερμανσης λογικα...Ενω το παιχνιδι επαιζε αριστα !!Αλλα στο λαπτοπ τηγανιζες αβγα !

Δημοσ.

Μπορει εξαρχης να ειναι φθηνοτερης ποιοτητας-τσιχλοφουσκα :fear:

Αν δεν θελεις να την αντικαταστησεις, δοκιμασε:
* αν εχεις 1 δισκο (ssd) -> στο απομακρο 2ο bay
* ελεγξε το turbo του i5 επεξεργαστη και τσεκαρε θερμοκρασιες
http://www.techpowerup.com/downloads/2288/throttlestop-6-00/
δοκιμασε "disable turbo" και δες εαν και τι κερδιζεις ετσι σε C :shifty:

Δημοσ.

Χρησιμη η πληροφορια σου φιλε TheDevilMayCare αλλα δεν μπορω να απενεργοποιησω το turbo !!

Εν τω μεταξυ εχει turbo boost αυτος ο επεξεργαστης αλλα μπορεις να τον ενεργοποιησεις/απενεργοποιησεις μονο μεσω bios setup.

Αλλα αμα ειναι να το απενεργοποιησω θα χω χαμηλοτερες επιδοσεις! Τι να το κανω ετσι..

Δημοσ.

Σε καποια σεναρια turbo+throttling μπορει να εχεις χειροτερο αποτελεσμα
(ειναι σαν ενας φαυλος κυκλος-ντομινο αναγκαστικου κατεβασματος cpu...)
απο το να ορισεις εσυ τη cpu -> σε συγκεκριμενη συχνοτητα λειτουργιας :shifty:

Δοκιμασε το -με το Τhrottlestop = το λιγοτερο δινει χρησιμες πληροφοριες.
(σε καποιους i5 που ειχα δοκιμασει, ελεγχοταν ετσι ακομη & το turbo τους)

Δημοσ.

Δεν εχω τωρα προχειρο i5 (αυτης της γενιας) @ laptop
-τον αντικατεστησα για γενικη χρηση με φθηνοτατο i3..-
δες αν μπορεις να ρυθμισεις συχνοτητα λειτουργιας i5:
λογικη ειναι να δοκιμασεις τι C αποτελεσμα προκυπτει
οταν ξεφυγει απο το "γκαζι-φρενο"-"ξεκινα-σταματα" :shock:
Το αποτελεσμα αν ξεφυγει απο τη δαγκανα του throttle
θα ειναι περισσοτερο smooth -ισως & πιο γρηγορο ετσι

Δημοσ.

Στην θεση σου ξεροντας την προχειροδουλεια που κανει παντα η acer στο συστημα ψυξης θα αλλάζα την εργοστασιακη (αμφιβολου ποιοτητας) παστα με μια απο τις καλες του εμποριου.

Δημοσ.

Λετα να φταιει η παστα εε?? Γιατι ομως, εγω ηξερα οτι η Acer ειναι καλη εταιρεια, και προσεχει τα κομματια που βγαζει...

Βεβαιαα...στην αρχη το νομιζα αυτο οτι ητανε καλη, μεχρι που στα 2 χροννια με χαλασε το ενσωματομενο sub-woofer που εχει..Μιας και δεν το χρησιμοποιουσα και πολυ!! Ενω ενας φιλος μου σε Asus λαπτοπ, παλι με ενσωματομενο sub-woofer 3 χρονια τωρα το παιζει στα τερματα και δεν επαθε τιποτα..τεσπα, αυτο ειναι αλλο θεμα :-p

Οποτε ειμαι για καλη ''παστα'' !!! Να παρω με σοκολατινα ή με κρεμα ???Αστειευομαι.. Ποια μου προτεινεται καμια καλη ;

To λογικο ομως δεν θα ητανε, αμα δεν ηταν καλη η παστα να τανε κρυο ή εστω χλιαρο το μεταλικο που ειναι πανω στην cpu ??

Εγω το πιανω αυτο και βραζει..που παει να πει οτι μεταδιδει αρκετα την θερμοκρασια η cpu στο μεταλλο που οδηγει στην ψυκτρα..

Δημοσ.

φιλε επειδη εχω ασχοληθει παρα μα παρα πολυ με το θεμα ψυξης των λαπτοπ εχω να σου πω 2 πραγματα..καταρχας σχεδον ολοι οι κατασκευαστες δεν βαζουν επαρκες ψυκτικο συστημα,ειδικα στα φθηνα λαπτοπ..δεν γινεται καθολου καλη μελετη κατανομης θερμοκρασιας,βαζουν μια ψυκτρα οτι να ναι,ανεμιστηρακια οτι να ναι,παστες οτι να ναι..γενικα βραστα...
Πριν σου προτεινω το οτιδηποτε εχω ερωτηση...
Α) Ειπες οτι το καθαρισες..Τι ενοεις το καθάρισες? Το ανοιξες και με σπρευ πεπιεσμενου αερα φυσουσες το ανεμηστηρακι ? Η εβγαλες ολο το συστημα ψυξης,το ελυσες, και καθαρισες ξεχωριστα το ανεμηστηρακι,και το ακροφυσιο της ψυκτρας?
Β) Αν το καθαρισες εντελως 100%, πριν σου προτεινω καποια συγκεκριμενη αλλαγη, περνας σε αλλαγη παστας..Απαραιτητο..Και καλη παστα να εβαζαν,που βαζουν τις χειροτερες anyway, μετα απο καιρο θρυματιζεται και γινεται σκονη,και φευγει απο εκει που επρεπε να ειναι..Μια καλη παστα εξασφαλιζει καλη μεταφορα θερμοκρασιας,και μειωση αρκετων βαθμων κελσιου...
Γ) Υπάρχει μεγαλη πιθανοτητα εφοσον λες οτι ζεστενεται παρα πολυ το pad-μεταλλο πανω στο επεξεργαστη,η ΨΥΚΤΡΑ  να ΜΗΝ λειτουργει σωστά...Να μην μεταφερει δηλαδη ο χαλκοσωληνας τη θερμοκρασια απο τον επεξεργαστη προς το ακροφυσιο...Αν δεν λειτουργει σωστα λοιπόν ο χαλκοσωλήνας,η θερμοτητα δεν φτανει στο ακροφυσιο της ψυκτρας,το λαπτοπ ανεβαζει ΓΕΝΙΚΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ,και οι αισθητηρες του δινουν εντολη να δουλευει σε ΦΟΥΛ RPM στροφές,και ετσι σου δινει την εντυπωση οτι το ανεμηστηρακι λειτουργει στο φουλ αλλά δεν φτάνει,δεν αρκεί η δουλειά του,ενώ στην ουσία γυρνάει χωρίς λόγο,αερίζοντας γενικά το λαπτοπ,και οχι τους επεξεργαστες αποπου πηγαζει η θερμοτητα...
Μια λειτουργικη ψυκτρα-χαλκοσωληνα οδηγει την θερμοτητα απο τον επεξεργαστη στο ακροφυσιο,και το ανεμηστηρακι απομακρυνει απευθειας τη θερμοκρασια φυσοντας...Αν λειτουργει σωστά,το ανεμηστηρακι σε λιγοτερες στροφες θα απομακρυνει περισσοτερη θερμοτητα,και το λαπτοπ θα δουλευει σωστα...
***Επίσης οι βασεις cooling δεν κανουν δουλεια..το λεω και το ξαναλεω παντου,ειναι αχρηστες...σκοπός δεν είναι να κρυώνουμε το εξωτερικο περιβλημα..Ψυξη χρειαζονται οι πλακέτες εντός..Αν τα λαπτοπ εχουν ανεπαρκή ψύξη,ειναι προβληματικά...Και αυτό δεν αλλαζει...

Δημοσ.

Πολυ καλη η θεωρια σου φιλε μου, αν και τα ηξερα πανω κατω αυτα περι θερμοτητας!!

Το ανοιξα το λαπτοπ, εβγαλα το ανεμιστηρακι και το φυσηξα ναι, και τις θυριδες που ειχαν γεμισει σκονες , και κατω απτο ανεμιστηρακι, (στη βαση του) καθαρισα γιατι και εκει ειχε μαζεψει μαλι...

Τωρα...οσο για τον χαλκοσωληνα πρεπει να ειναι ενταξει γιατι ειναι παντα σε ζεστος και καμια φορα καυτος.Οποτε παει να μας πει οτι μεταδιδει την θερμοτητα (αν δεν κανω λαθος).Λιιιιιιγη καλυτερη ψυξη εχει μονο αν αφηνω ανοιχτο το καπακι κατω απτο λαπτοπ που βαζεις χερι στις RAM και φαινεται και ο χαλκοσωληνας και ο CPU.Και εχω μια βαση cooling για να χτυπαει κατευθειαν πανω στην CPU και σε ολο τον χαλκοσωληνα..Αλλα αυτα για μενα ειναι μ******ς !! Σορυ για τον χαρακτηρα μου αλλα δεν ειναι τροπος αυτος για τα λαπτοπ να τα εχουμε μισοανοιχτα για να ψυχονται, και ΣΥΝ οτι γεμιζουν και περισσοτερη σκονη ετσι μεσα με ανοιχτο το καπακι.Ξερω ακουγεται λιγο χαζο αλλα μονο ετσι εχω μια ψιλοβελτιωση θερμοκρασιας..Οποτε το μονο που με μενει ειναι να αλλαξω μια παστα.Εχω μια στην ακρη αλλα την ειχα παρει γυρω στα 6 ευρω μεσω online shop...Δε ξερω κατα ποσο δουλεια θα κανει...Τι λες; Να παραγγειλω αλλη καλυτερη ή να κερασω αυτην που εχω ;

Υπαρχει περιπτωση να παει χειροτερα με μια φτηνη παστα ; Να καταστρεψω την CPU ?

Ή απλα θα κανει δουλεια απλα θα με κρατησει για λιγο ;

Αυτην που εχω περιεχει ΔΥΟ σιριγκες ! Η μια μαυρη και η αλλη ασπρη, και γραφει οτι το κανεις MIX !! Γραφουν απανω Mixing Ratio 4:1 (black to yellow) και ειναι της Phobya...

Δημοσ.

Πρεπει να προσεξεις: thermalpaste να μην ειναι ηλεκτρικα αγωγιμη
:shifty:
(για παραδειγμα, να μην περιεχει μεσα καθολου ασημι-silver,
 γιατι αν ξεχειλισει-ξεφυγει-χυθει εξω κ.λπ. βραχυκυκλωνει...)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...