Tony_Stark_21 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2014 Καλησπέρα. Κάθε πότε κάνετε format στον υπολογιστή σας; Εγώ πιστεύω κάθε 4 μήνες είναι καλά
veteranos123 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2014 Δεν χρειάζεται τόσο συχνά. Εγώ έκανα προχθές (γιατί είχα κάποιο πρόβλημα) και τα είχα 3 χρόνια αλλιώς θα τα κράταγα για αρκετό καιρό ακόμα μέχρι να βάλω ssd.
Tony_Stark_21 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2014 Ναι ισως ειναι υπερβολη. Αλλα μεσα στο χρονο εστω δυο φορες δεν θα πρεπε να κανεις;
panosno1com Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2014 Γιατι να κανεις τόσο συχνά αμα δεν εχεις προβλημα πχ μπλε οθονες ;
accipio Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2014 Έχω να κάνω φορμάτ πολύν καιρό, από τότε που εγκατέστησα τα Windows 7 (πάνε τώρα πόσο; 3+ χρόνια μάλλον...). Άμα προσέχεις το σύστημα, σε προσέχει κι αυτό... Πάντως ο τίτλος του θέματος μου θύμισε αυτό... 2
Heatspreader Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2014 Αν προσέχεις το σύστημα σου μπορείς να μείνεις πολύ καιρό. Μπορεί και δύο χρόνια. Προσωπικά πάνω από χρόνο δεν έχει τύχει να μείνω. Μία θα αγοράσω SSD, την άλλη κάποιο Upgrade σε πλατφόρμα, όπου εκεί το συνιστώ γενικά. 1
xaerialtwistx Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2014 κατα μεσο ορο κανω 2 φορες τον χρονο αλλα του δινω και καταλαβαινει σε εγκαταστασεις (κανω τουλαχιστον 30 install τον μηνα γιατι μου αρεσει να δοκιμαζω οτι freeware/plugin πεφτει στα χερια μου). εχει σημασια βεβαια να ξερεις και να το συντηρεις. ουσιαστικα αν δεν δεις οτι ο υπολογιστης παει πολυ πιο αργα σε σχεση με μια φρεσκια εγκατασταση ή δεν εχεις προβληματα με error, (θεωρητικα) δεν υπαρχει λογος να κανεις format.
thomasG4 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2014 Συνήθως κάθε χρόνο κάνω format. Άμα συντηρείς τα Windows (free απο malware και ιους, ανασυγκροτήση, εξέταση δίσκων, καθαρισμό απο άχρηστα αρχεία, απεγκατάσταση προγραμμάτων που δεν χρειάζομαστει κτλ), δεν υπάρχει λόγος να κάνεις νωρίτερα. Άμα δεις ότι βαραίνει αρκετά το σύστημα, προσθέτεις καινούριο χρήστη στο λειτουργικό και μετά είναι σαν καινούριο.
Mau-Maus Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2014 σορρυ φιλος αλλα ειναι ακυρη η ερωτηση , ειναι σα να ρωτας καθε ποσο καιρο κανεις σερβις στο αμαξι ! Άμα δεις ότι βαραίνει αρκετά το σύστημα, προσθέτεις καινούριο χρήστη στο λειτουργικό και μετά είναι σαν καινούριο. αλλαξε ο μανωλιος κ εβαλε το σωβρακο αλλιως .. 2
nikos_alfa Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2014 Με τα xp έκανα κάθε δίμηνο τώρα με τα 7 έχω 2 χρόνια και δεν βλέπω να χρειάζεται
SPANK Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2014 Ειναι ανάλογα αν προσέχεις το σύστημα σου θα σε βγάλει αρκετό καιρό χωρις format , εγω αν θυμάμαι καλα ειμαι στα 3+ χρόνια με τα 7 και το σύστημα δουλεύει ρολόι σαν να έκανα χτες format. Αλλιως 1 φορά τον χρόνο ειναι αρκετά πιστεύω
jim_p Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2014 Πριν κατι μερες εκλεισα 6 χρονια χωρις φορματ, με xp που τα προσεχω σαν τα ματια μου Κανει βεβαια μια συγκεκριμενη bsod μια φορα στον 1-1,5 χρονο, αλλα βαριεμαι να το κοιταξω. Και στην ιδια ή παρομοια θεση, με ~5 χρονια χωρις φορματ θα ηταν και 3-4 κοντινοι φιλοι μου αν δεν ειχανε λυσαξει να βαλουν 7 βγαζοντας τα xp. Μαλλον δεν προσεχετε τα λειτουργικα σας και χαλανε νωρις... 1
thomasG4 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2014 σορρυ φιλος αλλα ειναι ακυρη η ερωτηση , ειναι σα να ρωτας καθε ποσο καιρο κανεις σερβις στο αμαξι ! αλλαξε ο μανωλιος κ εβαλε το σωβρακο αλλιως .. Ναι μάλλον δεν διάβασες καλά αυτά που που έγραψα πιο πριν. Με αυτα τα απλά πραγματάκια που ανέφερα το pc είναι σαν φρεσκοφορμαρισμενο. Φτάνει να το προσέχεις. Άμα λεω άμα δεις οτι βαραίνει, τότε μπορείς να προσθέσεις καινούριο χρήστη (κανονικό όχι administrator για να ελλατώσεις τις πιθανότητες να σου κάνει ζημιά malware) και θα είσαι πάλι σαν καινούριος. Δεν είναι ημίμετρο. Δοκίμασε το και θα δείς. Δεδομένου βέβαια ότι είναι συντηρημένο γιατί αλλιώς είναι δώρο άδωρον. Πληροφορίες για το πως μπορείς να δημιουργήσεις account με λιγότερα δικαιώματα εδώ http://technet.microsoft.com/en-us/library/ee623984(v=ws.10).aspx Για περισσότερο διάβασμα: http://www.ricksdailytips.com/limited-windows-account/ ΠΡΟΣΟΧΗ: To account με λιγότερα δικαιώματα μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες να κολλήσεις ιούς αλλά δεν είναι πάνακεια. Πρέπει να γίνεται scan με antivirus και antimalware και πάλι σε συχνή βάση.
disqualified Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2014 Εγώ πάντως δεν εχω κανει ποτε στο laptop μου εδώ και 7 χρόνια. Χωρίς να το προσεχω στη χρηση του. Ενταξει χρησιμοποιω καμια φορα ccleaner ή tuneup utilities παντως.
Tony_Stark_21 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2014 Εμένα για παράδειγμα, ορισμένες φορές όταν κάνω επανεκκίνηση κολλάει. Ενώ κλείνει κανονικά μετά δεν κάνει boot. Όχι πάντα όμως. Ίσως να φταίει ότι έχει ανεβάσει θερμοκρασία( συνήθως επιχειρώ restart μετά από αρκετή χρήση)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα