meymigrou Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2014 Καλησπέρα, Έχω ένα λαπτοπ το οποίο αγόρασα πριν κανένα τρίμηνο περίπου, δυστυχώς όμως είναι αργό, κολλάει αρκετές φορές σε άσχετα πράγματα και γενικά θέλω να νιώσει λίγο για να μπορώ να κάνω τη δουλειά μου. Καθώς έβλεπα για νέα λαπτοπ είδα πως αρκετά έχω επεξεργαστές στα 1.4Ghz αλλά έχουν SSD σκληρούς δίσκους, και έτσι ο κόσμος τα αγοράζει. Αυτό που θα ήθελα να ρωτήσω είναι το εξής: Μπορώ να βάλω SSD σκληρό στο λαπτοπ μου; Σε τι θα με ωφελήσει; Τι πραγματικά προσφέρει ένας SSD δίσκος και κάνει τα λαπτοπ τόσο ξεχωριστά ακόμα και με μικρούς επεξεργαστές και τα αγοράζει ο κόσμος; Και τέλος και σημαντικότερο, μπορώ να βάλω SSD σκληρό στο συγκεκριμένο λαπτοπ; Το λαπτοπ μου είναι το: Site: Samsung 275E5E-K01 Notebook, Οθόνη: 15.6" LED LCD, Ανάλυση: 1366x768, CPU: AMD E-Series E2-2000 1.75 GHz, Μνήμη: 4 GB, GPU: AMD Radeon HD 7340, DVD, Σκληρός Δίσκος: 500 GB HDD, Windows 8 Ευχαριστώ
@topos Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2014 Βεβαιως και μπορεις... Θα δεις τρομακτικη διαφορα προς το καλυτερο σε οτι εχει να κανει με boot time και γενικοτερη αποκριση του λαπτοπ. Μονο να διαλεξεις καποιον 240αρη τουλαχιστων.
SPANK Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2014 Θα γράψω το ιδιο που έγραψα και στον αλλο φίλο για την ιδια ερώτηση , αξίζει ο ssd σε οποιοδήποτε μηχάνημα , θα σου δώσει καλύτερο boot οσο αφορά το λειτουργικό αλλα και καλύτερη / ταχύτερη απόκριση σε οτι κανεις μεσα στο σύστημα σου και ενοω στις εφαρμογές. Απλα το μονο κακο ειναι οτι ειναι ακριβοί ακομα , δηλαδή τα 128 gb εχουν περίπου 100 euro και τα 250 140+ , δεν ειναι δηλαδή σαν τους μηχανικούς που μπορεις να βάλεις 500gb με 70 euro. Αν εχεις σκοπό να δουλεύεις το laptop μαζι με εναν εξωτερικό που θα εχεις backup ταινίές μουσικη κτλπ αξίζει να αγοράσεις ssd. Εκτος και αν δεν εχεις τοσα πράγματα οποτε και με τον 120 η 250 θα κανεις την δουλειά σου. Ορισμένους που μπορεις να βάλεις , http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=35622&cat=6&sub=318&pmanuf=21&sort=3&step=undefined , http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=35624&cat=6&sub=318&pmanuf=21&sort=3&step=undefined ή γενικα οποιονδήποτε sata στις 2.5 ίντσες
meymigrou Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2014 Θα γράψω το ιδιο που έγραψα και στον αλλο φίλο για την ιδια ερώτηση , αξίζει ο ssd σε οποιοδήποτε μηχάνημα , θα σου δώσει καλύτερο boot οσο αφορά το λειτουργικό αλλα και καλύτερη / ταχύτερη απόκριση σε οτι κανεις μεσα στο σύστημα σου και ενοω στις εφαρμογές. Απλα το μονο κακο ειναι οτι ειναι ακριβοί ακομα , δηλαδή τα 128 gb εχουν περίπου 100 euro και τα 250 140+ , δεν ειναι δηλαδή σαν τους μηχανικούς που μπορεις να βάλεις 500gb με 70 euro. Αν εχεις σκοπό να δουλεύεις το laptop μαζι με εναν εξωτερικό που θα εχεις backup ταινίές μουσικη κτλπ αξίζει να αγοράσεις ssd. Εκτος και αν δεν εχεις τοσα πράγματα οποτε και με τον 120 η 250 θα κανεις την δουλειά σου. Ορισμένους που μπορεις να βάλεις , http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=35622&cat=6&sub=318&pmanuf=21&sort=3&step=undefined , http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=35624&cat=6&sub=318&pmanuf=21&sort=3&step=undefined ή γενικα οποιονδήποτε sata στις 2.5 ίντσες Θα αγοράσω λογικά αυτόν με 250GB και έχω και έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο με 1TB οπότε θα είμαι κομπλέ! Άσε που δεν έχω σχεδόν τίποτα, και ο εξωτερικός μόνο 50GB έχει μέσα και αυτά με το ζόρι Άρα εγώ ας πούμε που ασχολούμαι καθημερινά με Photoshop αν βάλω SSD θα τρέχει ποιο γρήγορα το πρόγραμμα απ' ότι τώρα;
SPANK Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2014 Θα φορτώνει πιο γρήγορα σίγουρα , τωρα αν θα ειναι αισθητή η διαφορά να το καταλαβαίνεις μην σου πω ψέματα δεν ξέρω
TheELF Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2014 Άρα εγώ ας πούμε που ασχολούμαι καθημερινά με Photoshop αν βάλω SSD θα τρέχει ποιο γρήγορα το πρόγραμμα απ' ότι τώρα; Θα φορτώνει ποιο γρήγορα ότι είναι να φορτώνει,θα δουλεύει και το scratch disk ποιο γρήγορα π.χ. αν το ορίσεις στον ssd,το θέμα είναι ότι έχεις επεξεργαστή που μόνο τυπικά μπορείς να τον ονομάσεις έτσι,δηλαδή ότι χρειάζεται επεξεργαστική ισχύ ,όπως π.χ. εφαρμογή κάποιου φίλτρου,θα συνεχίζει να κάνει όση ώρα κάνει και τώρα.
meymigrou Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2014 Το κακό με τα λαπτοπ είναι πως δεν μπορείς να κάνεις και πολλές αλλαγές, δηλαδή αν μπορούσα να το φορτώσω ένα δυνατότερο επεξεργαστή θα ήταν ακόμη καλύτερα. Δεν μπορώ να καταλάβω πως τα νέα λαπτοπ της Samsung, τα Samsung ATIV Book 9 είναι τόσο ακριβά και έχουν τόσο μικρούς επεξεργαστές και δεν κολλάνε..
TheELF Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2014 Σύμφωνα με εδώ i7 έχουν(με δύο πυρήνες βέβαια μόνο)http://www.cnet.com/laptops/samsung-ativ-book-9/4507-3121_7-35821000.htmlαν δεις απέχουν πάρα πολύ σε δυνατότητες ο i7 έχει τριπλή ταχύτητα σε κάθε πυρήνα(PassMark (Single core) score 1,523 vs 470) και μπορεί να τρέχει 2 πράγματα ταυτόχρονα σε κάθε πυρήνα(hyperthreading)http://cpuboss.com/cpus/Intel-Core-i7-3537U-vs-AMD-E2-E2-2000 μέρα με την νύχτα οι επεξεργαστές, για αυτό και η μεγάλη διαφορά στην τιμή.
paylidis Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2014 Με τον επεξεργαστη που εχεις δε προκειται να γίνει πιο γρήγορο... Θα δεις μια μικρη διαφορά στην απόκριση και στο χρόνο εκκινησης αλλα τρως τρικλοποδιά απο το χρέπι τον AMD
meymigrou Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2014 Και να φανταστώ δεν γίνεται να αλλάξω τον επεξεργαστή που έχει πάνω έτσι δεν είναι;
Noobie Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2014 Και να φανταστώ δεν γίνεται να αλλάξω τον επεξεργαστή που έχει πάνω έτσι δεν είναι; Γίνεται αλλαγή, απλά πρέπει να ξέρεις να το κάνεις ώστε να μην γίνει κάποια ζημιά. Αν θες να το επιχειρήσεις, μπορείς να ψάξεις στο Youtube για σχετικό βίντεο π.χ "samsung notebook replace cpu".
meymigrou Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2014 Κοίτα σίγουρα δεν σκοπεύω να κάνω την αλλαγή εγώ ο ίδιος, γιατί σίγουρα δεν θέλω να κάνω καμιά βλακεία και το χάσω και αυτό.. Αλλά αν το πάω σε κάποιο μαγαζί λες να μπορούν να αντικαταστήσουν τον επεξεργαστή με κάποιον καλύτερο;
Noobie Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2014 Κοίτα σίγουρα δεν σκοπεύω να κάνω την αλλαγή εγώ ο ίδιος, γιατί σίγουρα δεν θέλω να κάνω καμιά βλακεία και το χάσω και αυτό.. Αλλά αν το πάω σε κάποιο μαγαζί λες να μπορούν να αντικαταστήσουν τον επεξεργαστή με κάποιον καλύτερο; Α ok τότε. Απ ότι ξέρω ναι γίνεται αντικατάσταση αλλά όχι σε όλα τα laptop/notebooks, για αυτό θα πρέπει να το πας στο μαγαζί να δουν αν γίνεται ή όχι.
meymigrou Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2014 Μακάρι να γίνεται, να δω λίγη ταχύτητα στο λαπτοπ μου να γουστάρω!! Και υπόσχομαι πως δεν πρόκειται να ξανά αγοράσω desktop η λαπτοπ με amd επεξεργαστή 1
Fronimitis Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2014 Και τον 500αρι σκληρο σου δεν χρειαζεται να τον κανεις εξωτερικο.Μπορεις να τον βαλεις στην θεση του DVD. Εγω αυτο εχω κανει.Με τον SSD πηρε πολυ τα πανω του το λαπτοπ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα