Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας, ψόφησε μία 8600M GT (MXM II) του παραπάνω acer. Μόλις το άνοιξε η αδερφή μου πριν 2 μέρες έδειχνε σαν παραπληγικό και δεν έβλεπε καν τι σόι κάρτα έχει πάνω. Ξήλωμα και προσπάθεια για reflow και έφτιαξε για 2 λεπτά αλλά στο επόμενο reboot τίποτα. Μαύρη εικόνα στην οθόνη του λάπτοπ. Δείχνει όμως απροβλημάτιστα από εξωτερική οθόνη!  :-(

Για τι κάρτα να ψάξω; Πως θα ξέρω ποια είναι συμβατή; Ψάχνω για οποιαδηποτε MXM II? 

Τέλος πάντων ξέρει κανείς κάποιον καπου να κανει reballing σε λογική τιμή και όχι στο κόστος μιας καινούριας κάρτας; (μη τρελαθούμε δηλαδή κιόλας! ζητάνε 80-100€ τα ζώα, σορρυ κιόλας αλλά με λιγότερα βρίσκω κάρτα)

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Για να κοιτάξεις για reballing πρέπει η κάρτα να είναι σε καλή κατάσταση και όχι καρβουνιασμένη.

Σε τι κατάσταση βρίσκεται μετά το reflow που δοκίμασες;

Δημοσ.

Έλα ντε; Που να ξερω :P Παντως το λαπτοπ ανοιγει αλλα μονο με εξωτερικη οθονη πλεον και στις συσκευες φαινεται οτι ειναι η 8600GT και λειτουργει. (πριν το reflow δεν εδειχνε καν μοντελο κλπ)

Ειχα σωσει μια φορα μια 9800GTX+ απο το destop μου και ελεγα μηπως ειχα ελπιδες και τωρα, αλλα μαλλον τοτε ηταν η τυχη του πρωτάρη.

Δημοσ.

Βγάλε την κάρτα γραφικών και ξαναπέρνα την μπας και δεν κούμπωσε καλά.

Γενικά το reflow δεν είναι μόνιμη λύση πάντως... Για να κάνεις την δουλειά σου λίγο καιρό είναι και μετά σουτάρισμα.... H 9800 ακόμα δουλεύει;

Reballing είναι θέμα μετά πάλι... Άμα την έχεις ψήσει πολύ όπως σου λέει ο sil απο πάνω πιθανό να έχει πάθει ανεπανόρθωτη βλάβη και να μην φτιάξει. Ακόμα άμα φτιάξεις όμως την ίδια κάρτα άμα μπει το ίδιο τσιπάκι και lead free κόλληση έχεις κάνει μια τρύπα στο νερό, θα χαλάσει σύντομα πάλι... Το καλύτερο είναι να σου βάλουν στο  board της κάρτας ένα τσιπάκι defect free (πρέπει να βρεις συμβατό με το δικό σου, που θα κάνει 20-30€) και κόλληση απο κάτω με μόλυβδο, τώρα το πως θα μπορέσεις να το επιτύχεις αυτό και πόσο θα σου κοστίσει....Θα σε γελάσω... Γενικά το reball είναι ακριβό πάντως, καλύτερα πάρε άλλη κάρτα ΑΤΙ απο το εξωτερικό.

Μερικές συμβατές είναι εδώ: link. Άμα πάρεις εκτός ΕΕ έχε υπόψιν το τελωνείο για αντικείμενα >45€, για αυτό καλύτερα δες απο Αγγλία - Γερμανία αμα βρεις.

Άμα πάρεις άλλη κάρτα γραφικών κάνε bios update πριν την αλλαγή.

Άμα παραγγείλεις ΑΤΙ πάρε και copper pad 1mm για να βάλεις στον πυρήνα γιατί θα έχει κενό.

Δημοσ.

Παντως το λαπτοπ ανοιγει αλλα μονο με εξωτερικη οθονη πλεον και στις συσκευες φαινεται οτι ειναι η 8600GT και λειτουργει.

Δεν είναι κάρτα. Αλλιώς δε θα έβλεπες ούτε στην εξωτερική

Δημοσ.

@nikos906 

Το γνωρίζω ότι είναι προσωρινή λύση αλλά ναι η 9800 είτε το πιστεύεις είτε όχι δουλεύει 1 χρόνο τώρα ακόμα. Για αυτό είπα ας δοκιμάσω πάλι την τύχη μου.

Επίσης αν γίνει αποκόλληση του τσιπ για reballing είναι λογικό πως δε θα μπει πάλι lead free αλλα και να μπει, θα πάρει χρόοοοονια πάλι να ξαναχαλάσει (όπως χάλασε και τώρα). Αυτό με το άλλο chip που λες δε το ξέρω και για να είμαι ειλικρινής δε κατάλαβα τι είναι το defect free.

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες :)

Για Bios update στο συγκεκριμενο λαπτοπ έχω πολύ μα πάρα πολύ κακές εμπειρίες!!! Ελπίζω να φοράει το τελευταίο ήδη.

@aposporis

Έτσι οπως παρουσιάστηκε το πρόβλημα, δε μπορεί να είναι από αλλου πλέον. Ήταν η κάρτα από την αρχή, την μισο-αποτελείωσα εγώ... Στην δοκιμή πριν κλείσω το λάπτοπ εντελώς δούλεψε, κάνοντας ένα ρεσταρτ δεν ξαναδούλεψε. Νευρίασα το βίδωσα όπως ήταν ε και από περιέργεια σύνδεσα εξωτερική οθόνη και έδειχνε  :shock: Δε πειράχτηκε κάτι άλλο, πως είναι δυνατόν να έχει άλλο πρόβλημα;

Edit: περιμένω από έναν φίλο να ψάξει να δει μήπως έχει μία 9600M GT που θυμάται. Μακάρι δηλαδή γιατί δεν είμαστε για πολλά έξοδα τώρα. Και ειδικά αν έχει άλλο πρόβλημα δεν λέει να πληρώνω τσάμπα πριν το δοκιμάσω.

Δημοσ.

Ναι, για desktop άμα ψύχεται καλά δεν μου φαίνεται και πολύ παράξενο που άντεξε έναν χρόνο...

Στα λάπτοπ είναι διαφορετικά όμως... Ζεσταίνεται πιο πολύ... 

Το reballing που θα σου κάνουν δεν είναι τόσο καλό όσο το εργοστασιακό, ανάλογα που θα πας είναι και άμα κάνει καλή δουλειά. Χρόοονια δεν νομίζω να κρατήσει... Μήηηηνες το συζητάμε :P Όπως και να έχει όμως ανάλογα την δουλειά είναι, άμα σου κάτσει σου έκατσε...

Το τι βάζει ο καθένας στο reball που κάνει δεν το ξέρω να σου πω την αλήθεια, αλλά έχε το στα υπόψιν όταν και άμα ρωτάς στα μαγαζιά για reball.

Το τσιπάκι που έχει τον πυρήνα είναι G86******, αυτό έχει διάφορα μοντέλα, ξεκίνησαν να βγαίνουν προβληματικά απο το εργοστάσιο (τα τσιπάκια) και κάπου στο 2009 άρχισαν να βγαίνουν τσιπάκια που δεν έχουν θέμα. Ψάξε για defect free G86 ή G86 2009+ στο ebay αμα θες να δεις (γράψε πλήρες μοντέλο τσιπακιού εδώ αμα θες να συνεχίσεις έτσι). Πάντως αυτοί οι πυρήνες είναι πιο κρύοι απο όσα έχω ακούσει και δεν έχουν το θέμα που λιώνουν τις κολλήσεις απο κάτω, βέβαια είναι πολύ ανεβασμένες οι τιμές τους και μετά πρέπει να βρεις και άτομο να στο κολλήσει....

Το bios νομίζω και με φλασάκι μετά το σώζεις σε αυτό το λάπτοπ. Όπως και να έχει άμα είναι επίφοβο κράτα την παλιά κάρτα στην περίπτωση που πάρεις άλλη και άμα χρειαστεί γύρνα την να χτυπήσεις ένα update.

Άμα βρεις την 9600 μια χαρά είσαι :P Σε ένα σαν το δικό σου έχω δει να παίζει και IV με αυτήν την κάρτα :P

Δημοσ.

πάντως στο reflow που αναφέρεις ότι έκανες, στην πραγματικότητα δεν θα έλλιωσε η κόλληση αλλά απλά θα ζεστάθηκε και θα γέμισε τα κενά με διαστολή για λίγο.

Στο reballing κατά κανόνα βάζουν leaded κόλληση καθώς δουλέυεται πιο εύκολα και δεν υπάρχει iso να θέτει τους περιορισμούς που θέτουν στα εργαστάσια.

Αν γίνει παραγγελία chip και πάλι θα πρέπει να γίνει deballing πρώτα στο καινούριο και να μπει leaded κόλληση για καλύτερα αποτελέσματα - σχεδόν όλα τα στέλνουν με lead free

Δημοσ.

Λοιπόν τελικά όπως είπε ο aposporis τώρα που μου δούλευε με εξωτερική οθόνη δεν έφταιγε η κάρτα! Το έλυσα πάλι σιγά σιγά το ξαναέστησα και δούλεψε. Δουλεύει βασικά τώρα και θα το αφήσω έτσι όσο αντέξει! Στο μεταξύ θα έχω στο νου μου για κάρτα και ελπίζω να βρει ο φίλος την 9600 να υπάρχει σίγουρη καβάτζα! Προς το παρόν δε ψάχνω για τσιπακια κλπ δε νομίζω πως με συμφέρει. Αν κάνει κάνα 30αρι που υπολογίζω + το reballing άστο καλύτερα, με λίγα παραπάνω βρίσκω κάρτα μεταχειρισμένη ή και καινούρια από ebay (ακόμα και στις αγγελίες εδώ στο ινσομνια έχει) 

@nikos903

άσε άσε με το bios αυτου του λαπτοπ τι εχω τραβηξει. Την πρώτη φορά μόλις το πάτησα πάγωσε το μηχάνημα και έμεινε εκεί... Μετά δεν άνοιγε φυσικά αλλά το έσωσα με recovery CD. Πάτησα κάποιο συνδιασμό πλήκτρων και άνοιξε σε recovery με ένα cd μέσα που είχα γράψει το image του bios. Στην δεύτερη προσπάθεια δεν ξεκίναγε το recovery!!!!!!! Είχα τρελαθεί. Το πήγα στο σέρβις ήταν ακόμα σε εγγύηση και τους λέω: δεν ανοίγει! Τι να τους πω; Είχα ακολουθήσει πιστά τις οδηγίες αλλά αυτό αρνιόταν να κάνει σωστά το update! Μου αλλάξανε μητρική και δεν ξαναπροσπάθησα τίποτα πάλι ούτε τολμάω! Τώρα βλέπω η acer δίνει ένα αρχείο .exe  μόνο και στο συγκεκριμένο μοντέλο λέει έκδοση 1,45. Κρίμα γιατί εμένα φοράει 1,44 αλλά τότε θυμάμαι δίνανε και το image του bios όχι μόνο το πρόγραμμα. Οπότε το έβαζες σε cd ξέρω γω. Τώρα τι θα γίνει αν χρειαστεί recovery? απαπα

Πάντως τουμπανάκι το λάπτοπ ρε συ ειδικά για την εποχή του! Τ9300, 4γιγα ραμ, και 8600GT 512ΜΒ ήταν θυρίο. Έπαιζα COD 4 αν θυμάμαι καλα με φουλ γραφικά. Και είδα εντομεταξύ στο λινκ που μου έδωσες παραπάνω οτι ένας του φόρεσε και οθόνη Full HD! Ψήθηκα μιλαμε. Ακόμα κρατάει το εργαλείο.

@sil_unique

Ε εντάξει ναι σιγά μην έλιωσε. Χύμα με το θερμοπίστολο ούτε συγκεκριμένη θερμοκρασία στην τύχη κι ότι γίνει, πόσο να γίνει η δουλειά; Ήθελα να την ψήσω σε φούρνο αλλά τελικά δεεν. 

anyway ας αντέξει και λίγους μήνες και βλέπουμε. 

:)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...