ostvarivanje Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2014 Κοιτώντας στο section των προσφορών στο τρέχον φόρουμ είδα και μία προσφορά για ssd (πλέον από ό,τι γράφεται έχει αντικατασταθεί με άλλον). Μετά μου ήρθε newsletter από το e-shop που περιέχει αυτόν. Έχω παλιό υπολογιστή (amd X2 3800 πλέον με 6gb ram). Τι θα μου προσφέρει περισσότερο ο ssd (είναι η πρώτη φορά που σκέφτομαι να βάλω); Διαβάζω για καλύτερους χρόνους εκκίνησης. Ένα πρόβλημα που έχω, έχει να κάνει με ένα φάκελο με τα installation files των προγραμμάτων που εγκαθιστώ, που κάθε φορά (μετά από εκκίνηση του υπολογιστή) που ανοίγω το φάκελο, αργεί χαρακτηριστικά και παγώνει ο διαχειριστής αρχείων). Ρολλάρει πλέον κανονικά όταν εμφανιστεί το εικονίδιο του κάθε προγράμματος. Αυτό είναι ζήτημα δίσκου που διαβάζει αργά τις πληροφορίες των αρχείων; Επίσης (και πιο πολύ με chrome) αν ρολλάρω πολύ στο facebook feed αρχίζει και βαραίνει η διαδικασία από ένα σημείο και μετά. Γενικά, δεν έχω κάποιο μεγάλο παράπονο από τον υπολογιστή και δε χρησιμοποιώ βαριά προγράμματα. Ο λόγος που άνοιξα το θέμα... ούτε και εγώ δεν ξέρω ποιος είναι. Είμαι 50/50 να πάρω ssd ή όχι και θέλω από εσάς να με παροτρύνετε ή να με αποτρέψετε. Επίσης και μία πρόταση για ssd. Να πάω στον intel 520 με τα 180 ή με τα 240 gb;
SPANK Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2014 Ενοείται οτι αξίζει να πας σε ssd οτι και σύστημα να εχεις , ο ssd ουσιαστικά θα σου δώσει πολυ πιο γρήγορο boot στα windows αλλα και γενικότερα σε ολες τις εφαρμογές που τρέχεις μεσα σε αυτον. Το μονο αρνητικό ειναι οτι ακομα ειναι ακριβοί σε μεγάλες χωρητικότες απο 250gb και πανω , οποτε το ιδανικό ειναι να αγοράσεις εναν 120η 250 max και να εχεις εκει μέσα το λειτουργικό σου , τα προγράμματα σου κτλπ. Δηλαδή γα backup , προσωπικα σου αρχεία , μουσική ταινίες παιχνίδια κτλπ η θα εχεις καποιον 2ο μηχανικό να τα αποθηκεύεις εκει ή θα παίζεις με καποιον εξωτερικό. Μια πολυ καλη επιλογή για ssd στα 128 gb ειναι αυτο ο samsung http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=31969&cat=6&sub=318&pmanuf=21&sort=3&step=undefined και με λιγα παραπάνω χρήματατα παλι σε samsung αλλα 250gb http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=35624&cat=6&sub=318&pmanuf=21&sort=3&step=undefined
ostvarivanje Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2014 Σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες και τα links. Ναι, γνωρίζω ότι είναι ακριβοί και ότι δεν είναι για να έχεις όλα σου τα δεδομένα. Ο αρχικός μου σκοπός είναι να βάλω εκεί το λειτουργικό και τα προγράμματά μου. Έτσι κι αλλιώς όλα τα αρχεία μου τα έχω σε άλλους δίσκους. Αυτόν τον θέλω μόνο για το λειτουργικό. Επειδή, ούτε που έχω δει ακόμα ζωντανά ssd, τον συνδέω κανονικά όπως οποιοδήποτε άλλο σκληρό (εννοώ ίδιες εξωτερικές διαστάσεις, συνδεσμολογία, βίδες κλπ.); Από τους δύο που μου πρότεινες θα πάω μάλλον στον πιο φθηνό (γιατί δε θέλω να ξεφύγω οικονομικά και εκτός αυτού μου είναι αρκετός). Δηλαδή να μην πάω στην προσφορά του e-shop αλλά να πάρω τον samsung (έχω διαβάσει πολύ καλά λόγια για τους samsung) που μου προτείνεις;
SPANK Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2014 Εγω σου προτείνω να παρεις τον samsung , και εγω οταν θα αλλάξω τον intel που εχω και μπορω να πω οτι εχει βγει σκυλί σε samsung θα παω. Η συνδεσμολογία ειναι η κλασσική οπως με ολους τους sata απλα επειδή ειναι πιο μικρός και αν εχεις παλιο κουτί παιζει να μην εχεις υποδοχή να τον βάλεις οποτε αγοράζεις και αυτο http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=31648&cat=139&sub=undefined&pmanuf=undefined&sort=3&step=undefined
ostvarivanje Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2014 Οπότε θα παραγγείλω τον Samsung (γιατί προς το παρόν μου λύθηκαν όλες οι απορίες που είχα) μαζί με τη βάση, γιατί ο υπολογιστής είναι παλιός. Και πάλι ένα μεγάλο ευχαριστώ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα