Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα!!Εχω φτιαξει ενα αρχειο HTML και ενα αρχειο PHP.Αυτο που θελω να κανω ειναι προσπελαση των δεδομενων της φορμας με πινακα(διαταξη).Στη φορμα ο χρηστης εισαγει το ονομα του και επιλεγει ενα προιον απο κατω,παταει το κουμπι Send(submit) και κανονικα πρεπει να του εμφανισει ενα παραθυρο browser με μηνυμα "Welcome user ταδε" και απο κατω να του λεει "Οι επιλογες σας ειναι οι εξης: ".Δυστηχως ομως μου βγαζει αυτο το σφαλμα: http://snag.gy/bQKcQ.jpg.Ο κωδικας στο αρχειο HTML ειναι:

<html>

<head>
<title>An HTML form including a SELECT element</title>
</head>
<body>
<form action="send_formwithselect.php" method="POST">
Name:<br>
<input type="text" name="user"/>
<p>Select Some Products:<br>
<select name="products[]" multiple="multiple">
<option value="Screwdriver">Screwdriver</option>
<option value="Tricorder">Tricorder</option>
<option value="ORAC AI">ORAC AI</option>
<option value="HAL 2000">HAL 2000</option>
</select>
<p><input type="submit" value="send"/></p>

</form>

</body>
</html>
ενω στο αρχειο PHP:
<?php
echo "<p>Welcome <b>".$_POST["user"]."<b>"!</p>";
echo "<p>Your product choices are:<br />";
if (!empty($_POST["products"]))  {
echo "<ul>";
foreach ($_POST["products"] as $value)  {
   echo"<li>$value</li>";
   }
   echo "</ul>";
   }

?>
  Μηπως πρεπει να φτιαξω και Βαση δεδομενων στο phpmyadmin?(Εχω το XAMPP)Αν δεν ειναι αυτο τι αλλο μπορει να φταιει?Υπενθυμιζω οτι το HTML το τρεχει κανονικα στον browser(chrome).To προβλημα ειναι οτι οταν παταω το κουμπι send δεν τρεχει το PHP.Καμια ιδεα?

Δημοσ.

Καλησπέρα vaggelis7172,

Αν δεν το εντόπισες ήδη, απλά έχεις ένα typo στην δεύτερη γραμμή του script σου:

<?php
if (!empty($_POST["products"]))  {
  echo "<ul>";
  foreach ($_POST["products"] as $value)  {
    echo"<li>$value</li>";
   }
  echo "</ul>";
}
?>
λίγο πιο σωστό είναι:

echo "<p>Welcome <b>".$_POST["user"]."<b>!</p>";
Συμβουλή: άλλαξε editor ;)
Δημοσ.

Καλησπέρα vaggelis7172,

Αν δεν το εντόπισες ήδη, απλά έχεις ένα typo στην δεύτερη γραμμή του script σου:

<?php
if (!empty($_POST["products"]))  {
  echo "<ul>";
  foreach ($_POST["products"] as $value)  {
    echo"<li>$value</li>";
   }
  echo "</ul>";
}
?>
λίγο πιο σωστό είναι:

echo "<p>Welcome <b>".$_POST["user"]."<b>!</p>";
Συμβουλή: άλλαξε editor ;)

Ενταξει ειναι τωρα,σ'ευχαριστω πολυ!!Ποιον editor μου προτεινεις?

Δημοσ.

Καλημέρα!

Ενταξει ειναι τωρα,σ'ευχαριστω πολυ!!Ποιον editor μου προτεινεις?

Αν θες την γνώμη μου, προτείνω το Notepad++.

http://notepad-plus-plus.org/

Σε windows, Νotepad++ χρησιμοποιώ και ψηφίζω κι εγώ :-)

Θα έχεις built-in syntax highlight για HTML/CSS/PHP/Javascript κι ένα κάρο ακόμα, χώρια πολύ χρήσιμες functions όπως macro, auto-completion, line/space operations κλπ. Ακόμα περισσότερα έρχονται μέσω του plugin manager του.

Δημοσ.

Κακώς το γράφω εδώ γιατί θα βγούμε εντελώς offtopic αλλά μιας και το πρόβλημα λύθηκε να μην ανοίξω καινούργιο θέμα.

Το sublime text  δε το έχει δοκιμάσει κανείς?
Βλέπω αρκετούς και είναι με το notepad++ αλλά πραγματικά από τότε που το "ανακάλυψα" δε μπορώ να γυρίσω πίσω.

Σίγουρα στο τέλος είναι τι τον βολεύει τον κάθε ένα αλλά πιστεύω το sublime φτιάχτηκε για να καλύψει κάθε κενό που μπορεί να βρεις σε κάποιον άλλον editor.

• Like 1
Δημοσ.

+1 για sublime, η αλήθεια είναι ότι με την 3η απόπειρα να τον χρησιμοποιήσω μου έγινε συνήθεια και δεν το μετάνιωσα καθόλου.

Δημοσ.

+1 για sublime, η αλήθεια είναι ότι με την 3η απόπειρα να τον χρησιμοποιήσω μου έγινε συνήθεια και δεν το μετάνιωσα καθόλου.

ψήθηκα να το δοκιμάσω.

Δημοσ.

Σίγουρα στο τέλος είναι τι τον βολεύει τον κάθε ένα αλλά πιστεύω το sublime φτιάχτηκε για να καλύψει κάθε κενό που μπορεί να βρεις σε κάποιον άλλον editor.

Πιστεύω έχει πολύ δρόμο να καλύψει για να φτάσει το PhpStorm (τα έχω δοκιμάσει και τα 2). Και θα αναφέρω το χαρακτηριστικό πως με Ctrl+Click σε όνομα συνάρτησης σε πάει σε αυτή (άσχετα αν βρίσκεται σε class ή χύμα). Από τότε που το πρωτο-δούλεψα στη δουλειά δεν το αλλάζω με τίποτα.

Δημοσ.

Κακώς το γράφω εδώ γιατί θα βγούμε εντελώς offtopic αλλά μιας και το πρόβλημα λύθηκε να μην ανοίξω καινούργιο θέμα.

Το sublime text  δε το έχει δοκιμάσει κανείς?

Βλέπω αρκετούς και είναι με το notepad++ αλλά πραγματικά από τότε που το "ανακάλυψα" δε μπορώ να γυρίσω πίσω.

Μετά το Sublime το χάος. Είχα μάλιστα σκεφτεί κι εγώ να ποστάρω το ίδιο offtopic αλλά αποφάσισα ότι παρόλο που το Sublime είναι πολύ καλύτερο όταν θες να το χρησιμοποιήσεις "σαν pro", το N++ είναι κατά την άποψή μου πολύ πιο accessible οπότε για τον περισσότερο κόσμο ίσως προτιμότερο στην πράξη.

Σκέψου ας πούμε πόσο πιο εύκολο είναι να βάλεις ένα plugin στο N++ από το να βρεις πρώτα το sublime package control και μετά να χρησιμοποιήσεις κονσόλα για να εγκαταστήσεις αυτό που θες.

Πιστεύω έχει πολύ δρόμο να καλύψει για να φτάσει το PhpStorm (τα έχω δοκιμάσει και τα 2). Και θα αναφέρω το χαρακτηριστικό πως με Ctrl+Click σε όνομα συνάρτησης σε πάει σε αυτή (άσχετα αν βρίσκεται σε class ή χύμα). Από τότε που το πρωτο-δούλεψα στη δουλειά δεν το αλλάζω με τίποτα.

Και γω για μεγάλα/"σοβαρά" projects χρησιμοποιώ phpstorm αλλά καθ' όλη τη διάρκεια της δουλειάς είναι ανοιχτά και τα δύο γιατί απλά το καθένα έχει άλλο προσανατολισμό. Νομίζω η σύγκριση είναι σα να συγκρίνεις π.χ. point and shoot φωτογραφική με semi-pro DSLR. Φωτογραφίες βγάζουν και οι 2, αλλά δεν είναι για την ίδια δουλειά.

Δημοσ.

Το Ν++ κατά τη γνώμη μου αποτελεί την καλύτερη δωρεάν επιλογή για text editor σε Windows (αν κι έχω διαβάσει πολύ καλά arguments που λόγω ύπαρξης συγκεκριμένων plugins, κάποιοι το κατατάσσουν στα IDEs, αλλά ας το πούμε text editor).

Αν πάμε σε premium λύσεις, όντως το Sublime (όταν καταλάβεις τη φιλοσοφία και μάθεις να το χειρίζεσαι), δεν παίζεται, τέτοιο fluency πουθενά. 

Τέλος η σύγκριση μεταξύ Sublime & PHPStorm, όπως είπε και ο defacer, είναι ελαφρώς άκυρη, Text Editor με IDE, δε συγκρίνονται, άλλη δουλειά το ένα, άλλη το άλλο.

Δημοσ.

Τι εννοείτε "άλλη δουλειά το ένα - άλλη δουλειά το άλλο"; Και ρωτάω επειδή στη δουλειά έχουμε 2 προγραμματιστές που δουλεύουν με Sublime και 5 με PhpStorm - στα ίδια projects.

Εφόσον είμαστε σε topic για PHP τα συγκρίνω ως προς το πως γράφεις κώδικα στο ένα και πως στο άλλο. Δηλαδή αν θέλεις να φτιάξεις μια login form θα ανοίξεις το notepad και αν θέλεις ένα CMS θα ανοίξεις το PhpStorm;

Δημοσ.

Τι εννοείτε "άλλη δουλειά το ένα - άλλη δουλειά το άλλο"; Και ρωτάω επειδή στη δουλειά έχουμε 2 προγραμματιστές που δουλεύουν με Sublime και 5 με PhpStorm - στα ίδια projects.

Εφόσον είμαστε σε topic για PHP τα συγκρίνω ως προς το πως γράφεις κώδικα στο ένα και πως στο άλλο. Δηλαδή αν θέλεις να φτιάξεις μια login form θα ανοίξεις το notepad και αν θέλεις ένα CMS θα ανοίξεις το PhpStorm;

Αυτό που είπε ξεκάθαρα ο angmar: το ένα είναι text editor, το άλλο είναι IDE. Φυσικά δεν υπάρχει κάπου μια κόκκινη γραμμή που ξεχωρίζει αντικειμενικά όλο το software στη μία ή στην άλλη κατηγορία (ιδιαίτερα εφόσον το sublime έχει άπειρη δυνατότητα scriptability) αλλά νομίζω πως στην προκειμένη η διαφορά είναι ξεκάθαρη. Το ίδιο το marketing των δυο προϊόντων χρησιμοποιεί περίοπτα αυτούς τους όρους.

Προσωπικά κάνω ακριβώς αυτό που λες: αν είναι για μια "login form" (πιο ρεαλιστικά θα το βάφτιζα "project με μονοψήφιο αριθμό αρχείων") το κάνω στο sublime, αλλιώς στο phpstorm. Στο σοβαρό μου project στη δουλειά το storm έχει δηλωμένα μέσα στοιχεία για να κάνει integration με:

1. issue tracker
  2. source control
  3. composer
  4. vagrant
  5. xdebug
  6. unit tests και coverage
  7. phing
  8. deployment στο staging environment (ftp)

...και είμαι σίγουρος ότι κάτι ξεχνάω. Αυτό για μένα σημαίνει πως μπορώ να κάνω πρακτικά όλες τις κινήσεις που θέλω κατά τη διάρκεια του development μέσα από το ίδιο περιβάλλον, πράγμα που σε συνδυασμό με ένα δυνατό keymap δίνει περισσότερα φτερά από το red bull. Το αντάλλαγμα είναι ότι μέχρι να τα σετάρεις όλα αυτά έχεις γράψει στο sublime όχι ένα login form αλλά 4-5.

Και βέβαια υπάρχει και τεράστια διαφορά στα "υποβοηθητικά" features, π.χ. το static analysis του storm σε συνδυασμό με καλά phpdoc σου επιτρέπει να κάνεις navigation στο code base που με sublime ούτε να το ονειρευτείς δε μπορείς. Όταν μιλάμε για τετραψήφια νούμερα αρχείων στο project αυτά τα πράγματα είναι σημαντικά.

Τώρα, κάποιος άλλος μπορεί να προτιμάει sublime + plugins + εξωτερικά εργαλεία (αρκετά από αυτά που ανέφερα παραπάνω γίνονται πολύ καλά και από command line αν το έχεις) και γούστο του καπέλο του. Έχει τύχει να το κάνω και γω. Απλά θέλω να πω ότι είναι διαφορετικές φιλοσοφίες στο workflow, δε γίνεται να αλλάξεις το ένα με το άλλο και να συνεχίσεις να δουλεύεις "όπως πριν".

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...