Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σε ολους.

Θελω λιγη βοηθεια σχετικα με το outlook, καθως δεν εχω ασχοληθει ποτε ιδιαιτερα μαζι του, και πρεπει να επιλυσω ενα ζητημα.

Θελω λοιπον να μαθω πως μπορω να μεταφερω εναν λογαριασμο απο εναν υπολογιστη σε εναν αλλο. Δηλαδη να λαμβανω τα mail σε αλλη μοναδα. Οι υπολογιστες ειναι εταιρικοι και χρησιμοποιουν domain της εταιρειας. Π.χ: ''nikostade@εταιρικοdomain.gr''. Επισης, σε αυτη την περιπτωση, που προκειται για εταιρεια, μπορω να ανοιξω νεο λογαριασμο, για ενα νεο ατομο ας πουμε, οποτε θελω? Δηλαδη ενα λογαριασμο που να χρησιμοποιει και αυτος το εταιρικο domain, ή απαιτειται πληρωμη? Αυτο που θελω να κανω συγκεκριμενα ειναι να μεταφερω εναν λογαριασμο σε εναν αλλο υπολογιστη της εταιρειας, και στον πρωτο υπολογιστη να βαλω ενα νεο λογαριασμο outlook με το εταιρικο domain.

Σας ευχαριστω πολυ εκ των προτερων.

Δημοσ.

Αν εχεις εταιρικό domain εχεις και διαχειριστή (admin) ρώτησε τον, εξ αλλου νομίζω οτι ο υπολογιστής σου ειναι κλειδωμένος και δεν μπορεις να κανεις και πολλά.

Δημοσ.

Αν εχεις εταιρικό domain εχεις και διαχειριστή (admin) ρώτησε τον, εξ αλλου νομίζω οτι ο υπολογιστής σου ειναι κλειδωμένος και δεν μπορεις να κανεις και πολλά.

Μπλεξιμο μυριζομαι... Το παιδι που εκανε τη διαχειριση εχει αποχωρησει. Εχω στην κατοχη μου τα username και password του server, αλλα δε γνωριζω αν αυτα ειναι που χρειαζομαι για αυτη τη δουλεια. Οταν λες κλειδωμενος τι εννοεις? Με ποια εννοια? Και ακομα κι αν δε γινοταν, να υποθεσω οτι ουτε ακομα κι αν μετεφερα τον υπολογιστη ολοκληρο σε αλλο οροφο δε γινεται?

Δημοσ.

Αν εχεις στην κατοχή σου την διαχείριση του domain τοτε πρέπει και να γνωρίζεις πως να φτιάξεις εναν νεο χρήστη, πως να τον μεταφέρεις κλπ, από εδω πως να τα εξηγήσουμε ολα αυτά

Τι θέση εχεις στην εταιρεια?

Δημοσ.

Αν εχεις στην κατοχή σου την διαχείριση του domain τοτε πρέπει και να γνωρίζεις πως να φτιάξεις εναν νεο χρήστη, πως να τον μεταφέρεις κλπ, από εδω πως να τα εξηγήσουμε ολα αυτά

Τι θέση εχεις στην εταιρεια?

Δεν ειμαι υπαλληλος. Γνωστος τους ειμαι και τους βοηθαω σε χαζοπροβλημματα που προκυπτουν. Δεν εχω ασχοληθει γενικα με servers, οποτε εχω αγνοια πανω σε αυτο. Καταλαβαινω οτι απαιτειται διαδικασια κλπ, απλα ουσιαστικα ηθελα να δω αν ειναι κατι που μπορω να φερω εις περας εγω με τις γνωσεις που εχω και με λιγη βοηθεια απο εδω, ωστε να μην αναγκαστουν να πληρωσουν ενα σωρο χρηματα σε τεχνικους κλπ. Ο υπαλληλος που εκανε τη διαχειριση του server εχει αποχωρησει οπως ειπα. Σε ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες σου, οπως και να 'χει.

Δημοσ.

Συνήθως δεν απαιτείται πληρωμή για να δημιουργήσεις ένα καινούριο λογαριασμό για το domain σου. Απλά μπαίνεις στο administration panel που σας έχει δώσει η εταιρία, πηγαίνεις στην κατηγορία e-mail και φτιάχνεις καινούριο λογαριασμό με το όνομα που θες. Αυτή η διαδικασία διαφέρει από panel σε panel, επειδή δεν χρησιμοποιούν όλες οι εταιρίες το ίδιο administration panel αλλά η διαδικασία είναι εύκολη.

Όσο για διαγραφή/πρόσθεση λογαριασμού στο Outlook, ορίστε οι οδηγίες από την Microsoft: http://office.microsoft.com/en-us/outlook-help/add-or-remove-an-e-mail-account-HP003076000.aspx

Επίσης αν θες να μεταφέρεις τα υπάρχοντα e-mails από υπολογιστή σε υπολογιστή: http://office.microsoft.com/en-us/outlook-help/move-an-outlook-data-file-from-one-computer-to-another-HA001230892.aspx

Δημοσ.

Συνήθως δεν απαιτείται πληρωμή για να δημιουργήσεις ένα καινούριο λογαριασμό για το domain σου. Απλά μπαίνεις στο administration panel που σας έχει δώσει η εταιρία, πηγαίνεις στην κατηγορία e-mail και φτιάχνεις καινούριο λογαριασμό με το όνομα που θες. Αυτή η διαδικασία διαφέρει από panel σε panel, επειδή δεν χρησιμοποιούν όλες οι εταιρίες το ίδιο administration panel αλλά η διαδικασία είναι εύκολη.

Όσο για διαγραφή/πρόσθεση λογαριασμού στο Outlook, ορίστε οι οδηγίες από την Microsoft: http://office.microsoft.com/en-us/outlook-help/add-or-remove-an-e-mail-account-HP003076000.aspx

Επίσης αν θες να μεταφέρεις τα υπάρχοντα e-mails από υπολογιστή σε υπολογιστή: http://office.microsoft.com/en-us/outlook-help/move-an-outlook-data-file-from-one-computer-to-another-HA001230892.aspx

Κατ' αρχας, σ'ευχαριστω πολυ κι εσενα για τη βοηθεια. Το δευτερο link που μου εχεις δωσει δινει απλα οδηγιες για το πως να μεταφερεις τα ειδη υπαρχοντα mail απο εναν υπολογιστη σε εναν αλλο με save files. Οχι εναλλαγη λογαριασμων. Σωστα?

Δημοσ.

Κατ' αρχας, σ'ευχαριστω πολυ κι εσενα για τη βοηθεια. Το δευτερο link που μου εχεις δωσει δινει απλα οδηγιες για το πως να μεταφερεις τα ειδη υπαρχοντα mail απο εναν υπολογιστη σε εναν αλλο με save files. Οχι εναλλαγη λογαριασμων. Σωστα?

Ναι το δεύτερο link σου δίνει οδηγίες ώστε να μεταφέρεις τα υπάρχοντα e-mails σε άλλο υπολογιστή και να τα χρησιμοποιήσεις με τον λογαριασμό που θες.

Για να κάνεις αυτό που θες δες το πρώτο link, απλά διαγράφεις τον λογαριασμό από τον ένα υπολογιστή και τον προσθέτεις στον άλλον.

Δημοσ.

Ναι το δεύτερο link σου δίνει οδηγίες ώστε να μεταφέρεις τα υπάρχοντα e-mails σε άλλο υπολογιστή και να τα χρησιμοποιήσεις με τον λογαριασμό που θες.

Για να κάνεις αυτό που θες δες το πρώτο link, απλά διαγράφεις τον λογαριασμό από τον ένα υπολογιστή και τον προσθέτεις στον άλλον.

Αρα ουσιαστικα, αν ο λογαριασμος υπαρχει ηδη στον server, εγω μπορω να τον παω σε οποιον εταιρικο υπολογιστη θελω χωρις να χρειαστει να ασχοληθω με με τον ιδιο τον server.Σωστος?

Συγγνωμη που ρωταω ξανα και ξανα, απλα θελω να ειμαι 100% σιγουρος.

Δημοσ.

Αρα ουσιαστικα, αν ο λογαριασμος υπαρχει ηδη στον server, εγω μπορω να τον παω σε οποιον εταιρικο υπολογιστη θελω χωρις να χρειαστει να ασχοληθω με με τον ιδιο τον server.Σωστος?

Συγγνωμη που ρωταω ξανα και ξανα, απλα θελω να ειμαι 100% σιγουρος.

Ναι έτσι είναι θεωρητικά, όσο αναφορά τον λογαριασμό απλά πρέπει να τον δημιουργήσεις από το administration panel της εταιρείας και μετά μπορείς να τον χρησιμοποιήσεις.

Ούτε εγώ έχω πολυασχοληθεί προσωπικά με Outlook αλλά έτσι είναι θεωρητικά, αν κολλήσεις κάπου/προκύψει πρόβλημα όμως πόσταρε και θα βοηθήσουμε.

Δημοσ.

Ναι έτσι είναι θεωρητικά, όσο αναφορά τον λογαριασμό απλά πρέπει να τον δημιουργήσεις από το administration panel της εταιρείας και μετά μπορείς να τον χρησιμοποιήσεις.

Ούτε εγώ έχω πολυασχοληθεί προσωπικά με Outlook αλλά έτσι είναι θεωρητικά, αν κολλήσεις κάπου/προκύψει πρόβλημα όμως πόσταρε και θα βοηθήσουμε.

Να'σαι καλα. Σ'ευχαριστω πολυ.

Δημοσ.

Μπορείς να έχεις τον ίδιο λογαριασμό σε πολλούς υπολογιστές. Δεν είναι απαραίτητο να τον μεταφέρεις/διαγράψεις από τον ένα στον άλλο. Σε αυτήν την περίπτωση, δηλαδή ο ίδιος λογαριασμός σε περισσότερους από έναν υπολογιστές θα πρέπει να αποφασίσεις ποιος θα είναι ο βασικός υπολογιστής και να ρυθμίσεις στους υπόλοιπους, μέσα από τις ρυθμίσεις του λογαριασμού αλληλογραφίας του outlook ή του ms outlook, να διατηρούνται τα email στον σέρβερ αλλιώς ο πρώτος που θα ανοίξει το outlook και θα πάρει τα email θα τα διαγράφει από τον σέρβερ και δεν θα μπορεί να τα διαβάσει άλλος. Στον βασικό υπολογιστή θα ορίσεις επίσης να διατηρούνται τα email αλλά να διαγράφονται όταν διαγραφούν από τον κάδο.

Στο ms outlook οι ρύθμιση αυτή είναι στην καρτέλα ρυθμίσεων του λογαριασμού, όπου θα πατήσεις στο κουμπάκι Περισσότερες ρυθμίσεις και μετά στην καρτέλα Για προχωρημένους.

Στο Outlook express είναι στις ρυθμίσεις του λογαριασμού αλληλογραφίας, στην καρτέλα Για προχωρημένους.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...