deesnider Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2014 Φιλαράκια, γεια και χαρά. Έχω εδώ και κάνα τεσσάρι χρόνια, μια οθόνη LG W2453V, την οποία χρησιμοποιούσα μέχρι πριν από ένα χρόνο ως βασική και πλέον δουλεύει στο δευτερεύον σύστημα. Το τελευταίο δίμηνο, παρουσιάζει αρκετά συχνά, αλλά όχι πάντα, την εξής περίεργη συμπεριφορά, όταν ο υπολογιστής είναι κλειστός με το led τής οθόνης να δείχνει ότι είναι stand-by (αναβοσβήνει) και τον ανοίγω: Με το πάτημα τού power και κατά τη διαδικασία εκκίνησης, η οθόνη ενεργοποιείται κανονικά, εμφανίζει όλες τις πληροφορίες, εμφανίζει μέχρι και την τελευταία εικόνα πριν την είσοδο στα windows (τη «μπαρίτσα» που κυλάει από αριστερά προς τα δεξιά στα XP, ή το «κυκλάκι» στα 7) και μετά ...σβήνει, σα να την έβγαλες από το ρεύμα. Η εκκίνηση τού υπολογιστή ολοκληρώνεται κανονικά, ακούω τον ήχο τής έναρξης, αλλά δεν έχω εικόνα. Αν τη βγάλω από το ρεύμα, την αφήσω για κάποια λεπτά εκτός και την ξαναβάλω, τις περισσότερες φορές ανάβει και λειτουργεί κανονικά από 'κει και πέρα, είτε έχω κλείσει από το power τον υπολογιστή και τον ανοίξω ξανά, είτε τον έχω αφήσει ανοιχτό). Λέω «τις περισσότερες φορές», διότι μπορεί αυτό το κόλπο να δουλέψει στη δεύτερη, ή τρίτη προσπάθεια (μερικές φορές, το led δεν «ξυπνάει» με την πρώτη). Θέμα hardware τού υπολογιστή (π.χ. κάρτας γραφικών) λογικά δεν είναι, δεδομένου ότι την έχω δοκιμάσει και στα δύο μηχανήματα και η συμπεριφορά είναι ακριβώς ή ίδια, ενώ με την καινούργια οθόνη, το παραπάνω πρόβλημα δε συμβαίνει σε κανένα απ' τα δύο. Έχω δοκιμάσει σε αμφότερους τους υπολογιστές, σύνδεση τόσο με DVI όσο και με D-SUB και το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Ακόμα δεν αξιώθηκα να την πάω σε κάποιο τεχνικό για έλεγχο, μια και όπως είπα δεν είναι πλέον αυτή η κύρια οθόνη μου και, πριν το κάνω, είπα να ρωτήσω μήπως φαντάζεστε ότι πρέπει να ελέγξω οτιδήποτε μόνος μου., Ευχαριστώ πολύ για την όποια πιθανή βοήθεια.
nemesiskp Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2014 Εχεις καμια αλλη οθονη πανω συνδεμενη;Κατι παρομοιο θυμαμαι εκανε και σε εναν ξαδερφο που ειχε δυο οθονες.Πριν φορτωσουν τα win εδειχνε η μια και με το που φορτωναν (αρα φορτωναν και οι drivers της καρτας γραφικων) ανοιγε η δευτερη.Δεν θυμαμαι καλα βεβαια γιατι ειναι αρκετα χρονια πισω,απλα νομιζω οτι αυτη που ανοιγε και μετα εσβηνε(οπως στην περιπτωση σου) ητανε "secondary" στα win ενω η αλλη που ανοιγε αφου φορτωνε τα win ηταν "πρωτη". Για ψαξε στις ρυθμισεις των win ή και στο control panel της καρτας γραφικων μηπως εχει για main καποια αλλη οθονη που εχεις επανω,οποτε με το που φορτωνουν τα win στελνει σημα σε αυτην και σβηνει την lg που λες.Εαν δεν εχεις μηπως εχει φαει σκαλωμα (software bug-προβλημα) απο καποια αλλη που ειχες βαλει παλια;Δοκιμασε σε καποια αλλη θυρα ή ξαναπερνα drivers γραφικων. Βεβαια λες το κανει και σε δυο μηχανηματα,οποτε μπορει να εχει απλα προβλημα η οθονη και να μην στεκουν τα πραπανω,απλα πεταω ιδεες. Edit:Ωπα λες "σβηνει σαν να την εβγαλες απο το ρευμα".Αρα εννοεις οτι σβηνει και το led;Εγω καταλαβα οτι μπαινει σε αναμονη.Αρα ακυρα τα πανω.Τι να πω περιεργο.Δοκιμασες διαφορετικο καλωδιο;Δυστηχως δεν γνωριζω να σου πω κατι αλλο.
deesnider Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2014 (επεξεργασμένο) Εχεις καμια αλλη οθονη πανω συνδεμενη; Σε κάθε περίπτωση, αναφέρομαι σε μία και μόνη οθόνη, όχι σε περισσότερες. Ωπα λες "σβηνει σαν να την εβγαλες απο το ρευμα".Αρα εννοεις οτι σβηνει και το led; Ακριβώς αυτό! Σβήνει και το led και δε λειτουργεί ούτε το on-off στα touch control τής οθόνης από 'κει κι έπειτα. Ακριβώς σα να τράβηξες το καλώδιο από την πρίζα. Δυστηχως δεν γνωριζω να σου πω κατι αλλο. Άσε τα «δυστυχώς δε γνωρίζω» και τις φτηνές δικαιολογίες, μην πλακωθούμε εξ αποστάσεως! Να πας να διαβάσεις, να μελετήσεις, να πειραματιστείς και να μού απαντήσεις τάχιστα! Άντε γιατί έχουμε παραγνωριστεί εδώ μέσα... ...θες smiley, ε; Καλά, πάρε: Επεξ/σία 5 Φεβρουαρίου 2014 από deesnider 1
Mau-Maus Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2014 παιξε με τις ρυθμισεις στην εξοικονομηση ενεργειας της οθονης , αλλαξε την αναλυση της , τα herz και αν συνεχισει τα ξαναλεμε ! δε νομιζω να χρειαζεται μαστορα , μαστορα
deesnider Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2014 παιξε με τις ρυθμισεις στην εξοικονομηση ενεργειας της οθονης , αλλαξε την αναλυση της , τα herz και αν συνεχισει τα ξαναλεμε ! δε νομιζω να χρειαζεται μαστορα , μαστορα Σ' ευχαριστώ και για τη δική σου παρέμβαση (και τον άλλον τον ευχαριστώ, αλλά μ' αρέσουν οι αντιδράσεις του όταν τού τα χώνω, γι' αυτό τού απαντώ με κακίες... ) Θα δοκιμάσω αυτά που λες και θα ενημερώσω. Αλλά δεν είναι περίεργο; Τις ρυθμίσεις της δεν τις έχω πειράξει από τότε που την έχω - την έβγαλα από τη συσκευασία, τη συνέδεσα και δεν ασχολήθηκα ξανά - και δεν τα έκανε αυτά τα τρελά...για να δούμε τι θα δούμε!
Gtr34 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2014 Δοκίμασε και με άλλο καλώδιο τροφοδοσίας να δεις .
deesnider Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2014 Δοκίμασε και με άλλο καλώδιο τροφοδοσίας να δεις . Όταν τη δοκιμάζω στον κυρίως υπολογιστή και παρουσιάζει το ίδιο πρόβλημα, χρησιμοποιώ το καλώδιο τής δικής του οθόνης, οπότε απ' ό,τι φαίνεται δε φταίει αυτό.
nemesiskp Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2014 Αν το κανει και με καλωδιο πρεπει να εχει προβλημα.Κανα τροφοδοτικο ισως; Δυστηχως δεν γνωριζω να σου πω κατι αλλο.
deesnider Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2014 Δυστηχως δεν γνωριζω να σου πω κατι αλλο. ...warning #2... 1
pikaros Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2014 Φίλε μου καλησπερα το πιθανοτερο ειναι να εχει σκασει ή φουσκωσει καιποιος πυκνωτης στο τροφ/τικο της οθονης (που στο 99,9% ειναι εσωτερικο) για επισκευη θελεις κολλητηρακι κοστοσ ανταλακτικων 2 ευρω κοστος επισκευης αν δεν ξερεις 35-45 ευρω
apodra74 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2014 Θα συμφωνήσω με τον Pikaros ότι πολύ πιθανών να θέλουν αλλαγή οι πυκνωτές είχα και εγώ παρόμοιο πρόβλημα με την LG W2753V αν την έκλεινες έκανε μια ώρα να ξεκινήσει, με DVI με HDMI με το κινητό με HDMI δεν άνοιγε, από όταν αλλάξα πυκνωτές ανάβει πάντα. Είχα βρει αυτό το βίντεο που έδειχνε την διαδικασία της επισκευής και το έκανε ένας φίλος μου και πέτυχε... http://www.youtube.com/watch?v=XNiFxZGPMoM http://www.youtube.com/watch?v=VxitoaZit-Q http://www.youtube.com/watch?v=1JlcA8hAomQ
Ziant Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2014 Στο σημείο που κλείνει η οθόνη, φορτώνεται ο driver για την κάρτα γραφικών και αλλάζει η ανάλυση της οθόνης. Δοκίμασε να κάνεις boot με safe mode mode, έτσι δεν θα φορτωθεί ο driver και δεν θα χρειαστεί να αλλάξει ανάλυση η οθόνη, και λογικά θα ανοίξει. Αν ανοίξει κάνε restart πατά f8 και επέλεξε να μπουτάρεις με “enable low resolution”, μπες στο driver της κάρτα γραφικών, και βαλε λίγο μεγαλύτερη ανάλυση για να δεις αν κλείσει, επανέλαβε να βάζεις μεγαλύτερη ανάλυση μέχρι και αν κλείσει. Ένα άλλο που μπορείς να κάνεις, είναι να συνδέσεις την οθόνη σαν δεύτερη οθόνη, σε ένα υπολογιστή που είναι σε λειτουργία (χωρίς να κλείσεις τον υπολογιστή), ανάλογα την κάρτα γραφικών/driver/είσοδο, μπορεί να δουλέψει η οθόνη απευθείας, έτσι μειώνεις τον χρόνο λειτουργίας της προβληματικής οθόνης, και μπορείς να δεις αν λειτουργεί ή όχι…
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα