Προς το περιεχόμενο

Αλλαγή all around φακού


kothemel

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σε όλους,

 

κατ αρχήν έχω μία Nikon D3200 με κιτ 18-55mm και τον Samyang 14mm f2.8 για ευρυγώνιο (τοπία και τα σχετικά). Σκεφτόμουν να αλλάξω τον κιτ με κάποιον άλλον φακό. Από τη μία λέω να πάρω τον Nikon 35mm f1.8G. Από την άλλη αν πάρω τον 55-200mm θα μπορώ να δημιουργώ αυτή τη θολούρα όταν θα θέλω να βγάλω κάποιο πορτραίτο και θα έχω και extra zoom. Απλά δεν υπάρχει τον budget για την αγορά και των 2 φακών Εσείς τι πιστεύεται? Αξίζει να φύγει  ο κιτ για κάποιον από αυτούς και αν ναι για ποιον?

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εχω τον 35 1.8 και αν και δεν ειναι ιδιαιτερα sharp ειδικα οταν ειναι πολυ ανοιχτος,γενικα λεει ως φακος και θα βγαζεις σουπερ φωτογραφιες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το θολωμα εχει να κανει με πολλους παραμετρους, παιζει ρολο το εστιακο μηκος, το διαφραγμα, η αποσταση του θεματος απο το background κλπ. Γενικα απο οσο θα δεις λιγες ειναι οι φορες που θα χρειαστεις αυτο το εξτρα ζουμ, συνηθως σε οσους εχω δει ο 50-200 ειναι απο τους φακους που μενει σπιτι.

Θεωρω τον 35mm πολυ πιο χρησιμο φακο και θα σε βοηθησει και στις βραδινες ληψεις σου. Απλα προς το παρον εγω θα κραταγα και τον κιτ εαν αυτο ειναι εφικτο, γιατι η μεταβαση μονο σε 2 primes μεχρι να τους συνηθισεις ειναι λιγο δυσκολη ενω ο kit θα βοηθουσε λιγο την κατασταση.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κι εγώ έχω τον 35, σίγουρα δεν είναι τόσο ευέλικτος όσο ο 55-200 αλλά από την άλλη είναι πολύ φωτεινότερος. Εξαρτάται τι μετράει περισσότερο για σένα. Bokeh στα πορτραίτα κάνει αξιοπρεπώς.

 

Ορίστε δύο φωτό με ανύπαρκτο φωτισμό, από jpeg source (όχι raw) και χωρίς post-processing εκτός του resize, κρίνε μόνος σου.

 

 

 

 

post-220054-0-07014600-1391605236_thumb.png

post-220054-0-57241700-1391605251_thumb.png

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εαν θελεις να πας για πορταιτα,καλυτερη επιλογη ειναι ο 50αρης 1.8 af-s.Εξομειωνει εστιακο μηκος στα 75mm και καλυτερο bokeh(η θολουρα που λες)

 

Υ.Γ Πως τα πας με τον Samyang 14mm f2.8?Ειναι ευκολη η χειροκινητη εστιαση?

 

Αυτα τα 4mm διαφορα κανουν τοση διαφορα στο καδρο απο τα 18mm του kit?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εύκολη είναι η εστίαση. Πολλοί το παρακάνουν λίγο και λένε ότι είναι δύσκολη η εστίαση. Μια χαρα είναι τα 14mm. Μακάρι να ήταν και 12. Αισθητή η διαφορά. Άμα θες ανεβάζω φωτογραφίες!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...