Προς το περιεχόμενο

Εγκατασταση Ubuntu χωρις να αλλαξει το bootloader

kogi4ever

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Θελω να εγκαταστησω τα Ubuntu μεσα απο τα bios δηλαδη με boot,αλλα δεν θελω να αλλαξει το bootloader που υπαρχει τωρα (Δηλαδη να γινει κοκκινο και να μου εμφανιζει τα windows τελευταια) ή να αλλαξει η σειρα θελω να μου ειναι μαυρο και να εχει απλα 2 επιλογες Πρωτη τα windows 7 και δευτερο τa ubuntu (με μια αντιστροφη μετρηση φυσικα ).Ειναι δυηνατον να γινει αυτο;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μπορείς μια ρύθμιση στον grub είναι. Το θέμα για να ξεκαθαρίσουμε έχεις ubuntu τώρα η όχι και θέλεις να τα εγκαταστήσεις? Εχεις windows ήδη εγκατεστημένα?

αυτές οι οδηγίες απαντάνε σε αυτό που ψάχνεις.

αλλιώς εγκαθιστάς τα ubuntu μέσω του ubuntu wubi σαν προγραμμα σε περιβαλλον 7. ετσι δεν αλλαζει ο bootloader

Μπορείς μια ρύθμιση στον grub είναι. Το θέμα για να ξεκαθαρίσουμε έχεις ubuntu τώρα η όχι και θέλεις να τα εγκαταστήσεις? Εχεις windows ήδη εγκατεστημένα?

Τωρα εχω windows 7 και θελω να βαλω τα ubuntu οπως ειπα..

αυτές οι οδηγίες απαντάνε σε αυτό που ψάχνεις.

αλλιώς εγκαθιστάς τα ubuntu μέσω του ubuntu wubi σαν προγραμμα σε περιβαλλον 7. ετσι δεν αλλαζει ο bootloader

Ναι αν το κανω ομως ετσι εχω οριο στο χωρο που θα κανει το ψευτικο partition.Θα δω το link και θας σας πω.

Ευχαριστω

Μην κάνεις εγκατάσταση με wubi έχει φοβερά προβλήματα και μπορεί να σου διαλυσει και την εγκατάσταση που έχεις ήδη στα windows. Θα κάνεις κανονικά εγκατάσταση του ubuntu μαζί με τα windows σου δίνετε μια επιλογή κατά την εγκατάτασταση και μετά θα μπαίνεις σε μια οθόνη για να επιλέγεις το λειτουργικό. Αυτή την οθόνη μπορείς να την διαμορφώσεις όπως θέλεις να βάλεις δλδ μια άλλη εικόνα από την σκέτη μαυρίλα, να βάλεις τα windows σαν πρώτο λειτουργικό και να μπουτάρουν μόνα τους μετά από κάποια δεύτερα να αλλάξεις γραμματοσειρές, ανάλυση και γενικά να την φέρεις στα μέτρα σου.

• Like 1

το να μην θελει τον grub δεν αλλαζει. Οσο και να τον αλλαξεις θα παραμεινει κατ εμε αντιπαθεστατος και στυφος.  οπως παρα πολλοι απο εμας δε θελουμε τον grub να αναλαμβανει να διαχειριζεται τα partitions.

Εξαλλον αν αποφασισει να διαγραψει αργοτερα το λινουξ διαμερισμα ο grub δε λειτουργει πλεον παρα το γεγονος οτι υπαρχει ακομα η εγκυρη εγκατασταση των windows δε θα φορτωνει. Οποτε αφου ετσι και αλλιως θα πρεπει τοτε να επαναφερει τον windows bootloader ας το κανει μια ωρα νωριτερα να κανει και τη δουλεια του. Στο λινκ περιγραφει παραπανω πως θετεις σαν κυριο bootloader τον windows μεσω του easybcd. Διαδικασια χωρις απροοπτα και δοκιμασμενη. Και απανταει σε αυτο που επιθυμει.

Ναι η εγκατασταση μεσω wubi εχει προβληματα δεν αντιλεγω. Δεν ειναι για πολλα πολλα. Αλλα τουλαχιστον δεν μπαινει ο στυφος grub

Τα εβαλα μεσω boot.Μετα την εγκατασταση των ubuntu, τα windows αλλα και τα ubuntu δεν μου βρισκουν τον δευτερο σκληρο που εχω βαλει μεσα στον υπολογιστη ενω απο τα bios τον βλεπει κανονικα (παρνει δυο και εχω βαλει εναν ssd αρχικο για τα λειτουργικα και εναν αλλο 1tb για αρχεια).Επισης οταν ανοιγει ο υπολογιστης κανουν τα ηχεια εναν παραξενο ηχο (μονο οταν ανοιγουν και μονο αν βαλεις ή βγαλεις ακουστικα(τα ηχεια ομως δουλευουν παρα τον ηχου που κανουν)) και δεν δουλευουν τα ακουστικα αν βαλεις.Εβαλα το to  easyBCD εκανα οτι ελεγες στις οδηγιες και η μονη διαφορα που ειδα ειναι:Να ανοιγει με το bootloader των ubuntu και αν διαλεξεις windows 7 να σου εχει τον bootloader των windows και απο εκει διαλεγεις τι θες windows ή ubuntu

screenshot απο το προγραμμα:

5mllc5.jpg121qy3d.jpg

Για ποιο λογο εμφανιστηκαν ολα αυτα τα προβληματα;Καποια ιδεα για το πως θα τα λυσω;

Κανεις;Ας με βοηθησει καποιος :(

Πηγα στην διαχειριση και δεν μου βρισκει τον σκληρο οπως μου τον εβισκε παλαι δηλαδη σαν D .Αλλα εχει ενα κενο και λεει οτι ειναι τελειως αδειος :( .Ας με βοηθησει καποιος :(

s4swnc.jpg

Αυτα που βλεπεις και λεει "πρωτευον διαμερισμα" χωρις να λεει πληροφοριες για το filesystem του και για το αν ειναι d: ή κατι αλλο, ειναι τα partitions στα οποια εγκατασταθηκε το λινουξ ΣΕ EXT4, filesystem που δεν καταλαβαινουν τα windows.

Αν ειχες οτιδηποτε μεσα στο συγκεκριμενο σκληρο, οταν ηταν σε ntfs και σαν d: στα windows, παει.

εχω την εντυπωση οτι εκανες εγκατασταση στον σκληρο του 1ΤΒ τα λινουξ. το θέμα που προέχει τωρα θεωρω οτι ειναι να σώσουμε τα εκει αρχεία. Να διαχειριστουμε το προβλημα. ισως κατι μπερδεψες στη διαδικασια επιλογης των διαμερισματων.

Οσον αφορα το προβλημα στη διαχειριση του bootloader απο easybcd πρεπει να πεις στο easybcd επακριβως σε ποιο διαμερισμα να βαλει ποιον bootloader. αλλα τωρα θεωρω δεν προεχει αυτο. παντως περιγραφεται επακριβως στο λινκ.

Με στεναχωρει που τα εμπλεξες ετσι. Παντως στο easybcd το windows bootloader πρεπει να μπει στο τελευταιο πρωτευων διαμερισμα των 100ΜΒ που ειναι και το master boot record δηλαδη τα 100ΜΒ δεσμευμενα απο το συστημα στο C  κυριο φυσικο δισκο. αρχικα φτιαξε αυτο.

Εκανα install τα Ubuntu με live cd.Ειχε μια επιλογη να καθορισει μονο του το σκληρο ή να επιλεξω εγω που να τα εγκαταστησει.Πατησα να το κανει μονο του και νομιζα οτι θα το κανει στον ιδιο σκληρο με ta windows αλλα το εκανε στο αλλο που ηταν τα αποθηκευμενα αρχεια που ευτυχως εχω κρατησει σε εξωτερικο σκληρο.Τελικα εκανα format.Και θα προσπαθησω να τα ξανα εγκαταστησω.Αλλα σκεφτομαι να το κανω μεσα απο τα windows χωρις να εχω καποιο προβλημα οπως το ειχα κανει παλια δηλαδη.Εσεις τι πρωτεινετε;Να το κανω απο τα windows ή με live cd?

δεν πατάμε βρε παιδιά ειδικά σε εγκατάσταση λειτουργικού να κάνει τίποτα μόνο του.

αν και έχει καποιους αλγόριθμους που εντοπιζει τα windows και δε μπαινει πανω θα μπορουσε κάλλιστα να σου μπει πανω στα 7 και τρεχα γύρευε μετα να ξεμπλέξεις.

Ηθικο διδαγμα απο τη περιπτωση σου! Οταν κρατάμε backup κανουμε στο πισι οτι γουστάρουμε! Βαζουμε φωτιά και το καίμε! ευτυχως που τα ειχες κρατησει :-) 

τωρα εγκαθιστω και εγω xubuntu στο νετμπουκ. Γενικά παιζω. σε 3 μερες εχω εγκαταστησει ubuntu, lucid puppy, puppy linux, και ψαχνω να βρω την πιο ελαφρια απο ολες. Τα ubuntu σερνοντουσαν πιο πολυ απο τα 7 με 1gb ram.  Η puppy linux ηταν παναλαφρη αλλα ενω ολες οι αλλες διανομές έβρισκαν το touchpad κανονικά εδω δεν μπορουσα να ρυθμισω με τιποτα το κλικ με αποτελεσμα να μου κανει 2πλο κλικ ακομα και με ενα χαδι...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...