Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ειχα βαλει παρομοιο topic πριν μηνες αλλα με συμβουλεψαν να ξαναρωτησω οταν θα ερθει ο καιρος να παρω το pc και οχι πιο πριν..

Κανω c/p απο το προηγουμενο topic..

Δημοσίευση 24 September 2013 - 01:18 AM

Ποσό που διαθέτω : max 1200 euro..

Χρήση υπολογιστή : Απο gaming παιζω μονο pes και football manager και που και που κανενα mmo..

Δεν μπορω να ξερω ομως τι θα μου ρθει να παιξω στο μελλον..

Κατα τα αλλα κανω πολυ surfing και βλεπω πολλες ταινιες και σειρες..
Κατι αλλο συγκεκριμενο δεν μπορω να σκεφτω..

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: Τπτ το ιδιαιτερο..

Οθονη στην συνθεση: Yes

Ηχεια στην συνθεση: Yes

Πληκτρολογιο, ποντικη: Μπα

Σκληρος: γυρω στα 2 terra..

+ εναν ssd..

Μπορω να αγορασω τα κομματια απο διαφορετικα καταστηματα (αρκει να συμφερει στην τιμη)..

Συναρμολογηση δεν θελω να κανω μονος..

Λετουργικο συστημα εχω..

extra info: ειμαι multitasker και πολλες φορες ανοιγω παρα (μα παρα) πολλες εφαρμογες μαζι..

firefox, fm14, wmp, utorrent, κ.α ταυτοχρονος..
Θελω το Pc μου να μη μασαει σε τετοιες συνθηκες..

Ευχαριστω εκ των προτερων!!!  :-D

ps: θα προτιμουσα συνθεση σε intel..

• Απαντ. 51
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

τα χρηματα που δινεις ειναι παρα πολλα , η γνωμη μου ειναι να τα αξιοποιησεις καπου αλλου . με 900 maximum μαζι με οθονη ποντικι και τα λοιπα, φτιαχνεις κατι που θα παιζει τα παντα για τουλαχιστον 4-5 χρονια... 

αν φυσικα επιμενεις στα 1200 ενημερωσε για να συνεχισουμε..

ολα τα παραπανω στα λεω γιατι πολλοι που φτιαχνουν pc και δεν ξερουν παρα πολλα για το στησιμο του υπολογιστη διαθετουν χρηματα που δεν χρειαζετε.  σε περιπτωση που πευτω εξω ενημερωσε να ξερουμε τι θα προτηνουμε

Δημοσ.

τα χρηματα που δινεις ειναι παρα πολλα , η γνωμη μου ειναι να τα αξιοποιησεις καπου αλλου . με 900 maximum μαζι με οθονη ποντικι και τα λοιπα, φτιαχνεις κατι που θα παιζει τα παντα για τουλαχιστον 4-5 χρονια... 

αν φυσικα επιμενεις στα 1200 ενημερωσε για να συνεχισουμε..

ολα τα παραπανω στα λεω γιατι πολλοι που φτιαχνουν pc και δεν ξερουν παρα πολλα για το στησιμο του υπολογιστη διαθετουν χρηματα που δεν χρειαζετε.  σε περιπτωση που πευτω εξω ενημερωσε να ξερουμε τι θα προτηνουμε

Κοιτα βαζω τοσα γτ θελω κατι που θα μου κρατησει πανω απο 4-5 χρονια..

Το τωρινο μου pc πιανει 10ετια και μεχρι προσφατα δεν ειχα προβλημα.. :P

Γιαυτο και θελω κατι που θα μου παει ας πουμε 8 χρονια (αν δεν ειναι κουφο αυτο που ζηταω)..

Θα σου δωσω και το λινκ απο το προηγουμενο τοπικ (στο οποιο μου δωσαν συμβουλες για συνθεση με 1200) να εχεις μια εικονα..

http://www.insomnia.gr/topic/500568-%CE%B8%CE%B1-%CE%B7%CE%B8%CE%B5%CE%BB%CE%B1-%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B5%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%B1-%CE%BD%CE%B5%CE%BF%CF%85-pc/?do=findComment&comment=52655888

Δημοσ.

Tα 1200 ευρώ μπορείς να τα αξιοποιήσεις έτσι ώστε να πάρεις μεγάλη και καλή οθόνη για ταινίες και ένα καλο σετάκι με ηχεία..

Με την onboard παίζεις άνετα τα παιχνίδια που θες. Οπότε γλιτώνεις τώρα τα λεφτά, και άμα θελήσεις στο μέλλον να παίξεις κάποιο παιχνίδι αρκετά πιο απαιτητικό, παίρνεις και την ανάλογη κάρτα γραφικών.

Για οθόνη δες..

http://www.skroutz.gr/s/360622/Dell-UltraSharp-U2412M.html

Και για ηχεία  (Μπορείς να ανεβάζεις και κατεβάζεις ένταση και από μακριά αν θες, αλλά να ξέρεις δεν είναι ΠΑΡΑ πολύ δυνατά, ο ήχος τους είναι πολύ καθαρός)

http://www.skroutz.gr/s/2894312/Edifier-C6XD.html

image.jpg

• Like 1
Δημοσ.

Tα 1200 ευρώ μπορείς να τα αξιοποιήσεις έτσι ώστε να πάρεις μεγάλη και καλή οθόνη για ταινίες και ένα καλο σετάκι με ηχεία..

Με την onboard παίζεις άνετα τα παιχνίδια που θες. Οπότε γλιτώνεις τώρα τα λεφτά, και άμα θελήσεις στο μέλλον να παίξεις κάποιο παιχνίδι αρκετά πιο απαιτητικό, παίρνεις και την ανάλογη κάρτα γραφικών.

Για οθόνη δες..

http://www.skroutz.gr/s/360622/Dell-UltraSharp-U2412M.html

Και για ηχεία  (Μπορείς να ανεβάζεις και κατεβάζεις ένταση και από μακριά αν θες, αλλά να ξέρεις δεν είναι ΠΑΡΑ πολύ δυνατά, ο ήχος τους είναι πολύ καθαρός)

http://www.skroutz.gr/s/2894312/Edifier-C6XD.html

image.jpg

Θα μπορουσες μηπως να μου πεις τι ακριβως ειναι το καθενα απο τα κομματια? :P

Ειμαι λιγο ασχετος και μονο με την εικονα δεν καταλαβαινω..

Επισης δεν ξερω αν θελω να δωσω πολλα για ηχεια..

Προτιμο να ριξω τα λεφτα σε κατι εσωτερικο (μεσα στο κουτι δλδ) που θα βοηθησει να καλυψω τις αναγκες μου για περισσοτερο καιρο..

Οπως ειπα και πιο πριν στοχευω περιπου στα 8 χρονια αν ειναι δυνατο.. :P

Δημοσ.

Αν δεν την "έχεις" οικονομικά την ψήκτρα αφαίρεσε την δουλεύει το ίδιο καλά και χωρίς αυτή.

Μηχανικό σκληρό δεν έβαλα αλλά σου έβαλα 240GB  SSD με καλή διαχείριση σου φτάνει κ σου περισσεύει πιστεύω, έτσι και αλλιώς παιχνίδια που δεν "παίζονται" και ταινίες πάνε σε έναν εξωτερικό..

post-227308-0-29608700-1391535013_thumb.png

Δημοσ.

Θα μπορουσες μηπως να μου πεις τι ακριβως ειναι το καθενα απο τα κομματια? :P

Ειμαι λιγο ασχετος και μονο με την εικονα δεν καταλαβαινω..

Επισης δεν ξερω αν θελω να δωσω πολλα για ηχεια..

Προτιμο να ριξω τα λεφτα σε κατι εσωτερικο (μεσα στο κουτι δλδ) που θα βοηθησει να καλυψω τις αναγκες μου για περισσοτερο καιρο..

Οπως ειπα και πιο πριν στοχευω περιπου στα 8 χρονια αν ειναι δυνατο.. :P

Ότι σου έβαλα αξίζει και θα σου κρατήσει για πολλά χρόνια. Το πρώτο είναι το κουτί, το οποιό είναι ένα αρκετά ποιότικο Midi tower με εξωτερικές θύρες usb 3.0.

To δεύτερο είναι το τροφοδοτικό, που πρέπει να είναι haswell compatible (μοντέλο του επεξεργαστή) για να δουλεύει σωστά. Το συγκεκριμένο είναι πολύ καλό. Τα XFX τα φτιάχνει η Seasonic μια απ'τις κορυφαίες.

Ο επεξεργαστής σου είναι αρκετός και δε χρειάζεται να πας σε i7. Δε θα δεις διαφορές σε τίποτα. Ο SSD είναι σε προσφορά που κατ εμέ αξίζει.

Η οθόνη είναι ότι καλύτερο πιστεώ σε αυτά τα λεφτά.

Τώρα για τα ηχεία εσύ διαλέγεις..

Δημοσ.

Ότι σου έβαλα αξίζει και θα σου κρατήσει για πολλά χρόνια. Το πρώτο είναι το κουτί, το οποιό είναι ένα αρκετά ποιότικο Midi tower με εξωτερικές θύρες usb 3.0.

To δεύτερο είναι το τροφοδοτικό, που πρέπει να είναι haswell compatible (μοντέλο του επεξεργαστή) για να δουλεύει σωστά. Το συγκεκριμένο είναι πολύ καλό. Τα XFX τα φτιάχνει η Seasonic μια απ'τις κορυφαίες.

Ο επεξεργαστής σου είναι αρκετός και δε χρειάζεται να πας σε i7. Δε θα δεις διαφορές σε τίποτα. Ο SSD είναι σε προσφορά που κατ εμέ αξίζει.

Η οθόνη είναι ότι καλύτερο πιστεώ σε αυτά τα λεφτά.

Τώρα για τα ηχεία εσύ διαλέγεις..

Απο οτι βλεπω λειπει η gpu ομως στην συνθεση..

Η αληθεια ειναι οτι τωρα μπορει να μην εχω τρελες απαιτησεις πανω στο gaming αλλα δεν μπορω να προβλεψω τι θα παιξω στο μελλον..

Ειδικα με τα mmo (που συχνα πυκνα κανω κατι καψες) βγαινουν καθε χρονο καινουρια και με διαφορες απαιτησεις..

Οποτε δεν θελω να ψαχνομαι σε 2-3 χρονια για καρτα γραφικων..

Δημοσ.

Mε μια τέτοια θα παίζεις για πολύ καιρό ότι θες.

http://www.e-shop.gr/product?id=PER.514475

Μαζί με αυτά που σου έβαλα και την οθόνη βγαίνει στα 1233 χωρίς dvd rw πληκτρολόγιο και πονίκι, που μπορείς να κρατήσεις τα παλιά σου.

Τα παλια δυστηχως δεν μπορω να τα χρησημοποιησω γτ θα πανε ολα μαζι (μαζι με το παλιο pc) στην αδερφη μου..

Αρα θα πρεπει να βγαλω απο αλλου..

Οθονη θα μπορουσα και με 23αρα πιστευω..

Αν κανει μεγαλη διαφορα στην τιμη δεν με πειραζει να ριξω μια ιντσα.. :P

Btw πειτε και τπτ ο ενας για την συνθεση του αλλου.. :P

Θα μαζευτουν πολλα στο τελος και δεν θα ξερω τι πρεπει να επιλεξω..

Δημοσ.

Αν δεν την "έχεις" οικονομικά την ψήκτρα αφαίρεσε την δουλεύει το ίδιο καλά και χωρίς αυτή.

Μηχανικό σκληρό δεν έβαλα αλλά σου έβαλα 240GB  SSD με καλή διαχείριση σου φτάνει κ σου περισσεύει πιστεύω, έτσι και αλλιώς παιχνίδια που δεν "παίζονται" και ταινίες πάνε σε έναν εξωτερικό..

attachicon.gifi7.PNG

Εσυ στο τοπικ που ειχα κανει πριν μηνες μου προτινες αλλη συνθεση.. :P

Ποιες ειναι η διαφορες και τι αλλαξε απο τοτε?

Γενικά αν θες πιο φτηνή οθόνη δες κάτι σε dell Μέχρι 180 ευρώ, υπάρχουν αρκετές 23άρες και 24άρες..

Για αυτην εδω τι εχεις να πεις ας πουμε? :P

http://www.skroutz.gr/s/3523250/LG-23EA53V.html

Ειναι οι πιο φθηνη που εχει στο skroutz αν βαλεις αριστερα τα χαρακτηριστικα που ειχε η 24αρα που μου προτεινες πριν..

ps: sorry για το πρηξιμο παιδια απλως θελω να ειμαι οσο πιο ενημερωμενος γινετε πριν παω εν τελη να αγορασω..

Δημοσ.

Πρώτον h DELL είναι ανάλυσης 1920χ1200 ενάντια της LG Που είναι 1920χ1080..

Το ότι είναι 16:10 αντί 16:9 δίνει λίγο περισσότερο χώρο στο browsing και γενικά στις ταινίες..

Eπίσης αν δεις και τις δύο από κοντά θα παρατηρήσεις μια υπεροχή της dell στα χρώματα..

Γενικά είναι πιο value for money σε τέτοια ανάλυση. Αλλά πιστεύω και σε ένα μέσο χρήστη που δεν αναζητά τέτοιες λεπτομέριες και η LG θα σε καλύψει. Ωστόσο προτείνω να πας σε dell, υπάρχουν αρκετές στο μπάτζετ που θες..

Δημοσ.

ενταξει εγω αποσυρομαι απο το θεμα γιατι βλεπω πολλες υπερβολες και προσοπηκα τις θεωρω τελειως ΠΕΤΑΜΕΝΑ ΛΕΥΤΑ. 

εγω παντως απο την εμπειρια μου σε στησημο υπολογιστων ( μιλαμε για πολλα pc ομως. οτι και αν βαλεις ακομα και 500 ευρω να δωσεις στην καρτα γραφικων ειναι αναλωσιμη.  και αντι για 4 χρονια θα σου κρατησει 6 

γιατι να μην δωσεις τα μισα για μια που θασ ου παρει 4-5  χρονια και μετα απο 3 να δωσεις αλλα τοσα να παρεις μια που θα σου κρατησει αλλα τοσα ισως και παραπανω χρονια. 

απο παλια θυμαμαι αγοραζαμε ολα τα τοπ και μετα απο λιγα χρονια ηθελαν αλαγη. 

δεν λεω να παρεις σαβουρα. αλλα με εναν πυργο στα 600-700 ευρω οπως αυτον που σου προτειναν πιο πανω θα κρατησεις τουλαχιστον 4 χρονια . τα υπολοιπα καλυτερα να τα δωσεις σε μια οθονη, ηχεια , και διαφορα λοιπα.  

επισης Η ΨΥΧΤΡΑ στο gaiming ειναι απαραιτητη. 

επισης αν πας στα χρηματα που σου λεω επελεξε καλυτερα amd  :)

απο μενα αυτα .

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...