stabill Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2014 Καλησπερα στην παρεα. Θα ηθελα την βοηθεια σας σε ενα θεματακι που αντιμετωπιζω με το wi-fi στο σπιτι μου. Κατ'αρχας, εχω το router Thomson TG585v8 (της Forthnet). Πριν προχωρησω, να σημειωσω οτι το ιδιο προβλημα ειχα και με το προηγουμενο, ενα Siemens, αν θυμαμαι καλα... Το pc μαζι με ολο τον εξοπλισμο και το router μαζι, ειναι στην μια (ας πουμε) ακρη του σπιτιου, κοντα στην πισω βεραντα, αν μπορω να το πω ετσι. Αν παω στην αλλη ακρη, κοντα στην μπροστινη βεραντα, το wi-fi ή ΧΑΝΕΤΑΙ, ή ειναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ αδυναμο... Το διαμερισμα μου δεν εχει καμμια παραξενη διαρυθμηση δωματιων, ενα κανονικο διαμερισμα ειναι... Κανοντας μια μικρη... ερευνα σε διαμερισματα φιλων και συγγενων, οχι απαραιτητα με το ιδιο router, βλεπω οτι το wi-fi ειναι "καμπανα" σχεδον σε ολο το διαμερισμα... Κι αν δεν ειναι καμπανα, τουλαχιστον δεν ειναι στο "χαλι" το δικο μου... Αρχικα ειχα σκεφτει να χρησιμοποιησω κατι τετοιο http://www.plaisio.gr/periferiaka-othones/diktya/router-access-points/TP-Link-Access-Point-TL-WA701ND-150Mbps-TL-WA701ND.htm σαν ενδιαμεσο, ωστε να "στελνω" το wi-fi οπου δεν φτανει απο το router... Ενας συναδελφος μου μου προτεινε αλλαγες στο Channel Selection απο το setup του router, αλλα δεν ειμαι καθολου σχετικος με δικτυα ωστε να ξερω τι να "πειραξω"... Καθε βοηθεια ευπροσδεκτη!!!! Ευχαριστω!!!!!!!!!
NikosKallithea Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2014 Καλησπερα στην παρεα. Θα ηθελα την βοηθεια σας σε ενα θεματακι που αντιμετωπιζω με το wi-fi στο σπιτι μου. Κατ'αρχας, εχω το router Thomson TG585v8 (της Forthnet). Πριν προχωρησω, να σημειωσω οτι το ιδιο προβλημα ειχα και με το προηγουμενο, ενα Siemens, αν θυμαμαι καλα... Το pc μαζι με ολο τον εξοπλισμο και το router μαζι, ειναι στην μια (ας πουμε) ακρη του σπιτιου, κοντα στην πισω βεραντα, αν μπορω να το πω ετσι. Αν παω στην αλλη ακρη, κοντα στην μπροστινη βεραντα, το wi-fi ή ΧΑΝΕΤΑΙ, ή ειναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ αδυναμο... Το διαμερισμα μου δεν εχει καμμια παραξενη διαρυθμηση δωματιων, ενα κανονικο διαμερισμα ειναι... Κανοντας μια μικρη... ερευνα σε διαμερισματα φιλων και συγγενων, οχι απαραιτητα με το ιδιο router, βλεπω οτι το wi-fi ειναι "καμπανα" σχεδον σε ολο το διαμερισμα... Κι αν δεν ειναι καμπανα, τουλαχιστον δεν ειναι στο "χαλι" το δικο μου... Αρχικα ειχα σκεφτει να χρησιμοποιησω κατι τετοιο http://www.plaisio.gr/periferiaka-othones/diktya/router-access-points/TP-Link-Access-Point-TL-WA701ND-150Mbps-TL-WA701ND.htm σαν ενδιαμεσο, ωστε να "στελνω" το wi-fi οπου δεν φτανει απο το router... Ενας συναδελφος μου μου προτεινε αλλαγες στο Channel Selection απο το setup του router, αλλα δεν ειμαι καθολου σχετικος με δικτυα ωστε να ξερω τι να "πειραξω"... Καθε βοηθεια ευπροσδεκτη!!!! Ευχαριστω!!!!!!!!! Αν δεν εχεις σημα τι Channel να αλλάξεις, προφανώς ο ρουτερ ειναι μαπα η δεν ειναι τοποθετημένος σε καλο σημειο μεσα στο σπιτι, δοκιμασε να τον μεταφέρεις καπου αλλου.
stabill Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2014 Μου κανει εντυπωση που ειναι το δευτερο router που αλλαζω, μια και το προηγουμενο καηκε... Δεν θα ηθελα να αγορασω εξοπλισμο 200 euro για να κανω κατι που καποιοι κανουν ανετα με routers 50-60 euros... Το να το τοποθετησω αλλου δεν ειναι εφικτο...
NikosKallithea Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2014 Βαλε Access Point, τι να σου πω μέσα σε ενα διαμέρισμα και Access Point είναι κάπως υπερβολικό
poulinos Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2014 λυσεις. α.μετακινεις το ρουτερ σεκαλυτερο σημειο. β.παιρνεις αυτο που αναφερεις με σκοπο να πιανει ασυρματα το δικτυο και να το αναμεταδιδει. γ.μπαινεις στο ρουτερ και δοκιμαζεις αλλο καναλι μηπως και στρωσει.αν δεν ξερεις που πας πες μου να σου πω. δ.παιρνεις access point η καποιο παλιο ρουτερ το κανεις access point.εκει θα παιξεις πιο καλα απο το Repeater αλλα πρεπει να ριξεις καλωδιο απο το adsl router μεχρι το access point. ε.παιρνεις wireless powerline η παιρνεις απλο Powerline και βαζεις ενα access point Πανω σε αυτο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα