Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα εχω ενα λαπτοπ με

TURION 64X2 TL52

2X1GB DDR2

RADEON XPRESS 1100

80GB SATA2

Το προβλημα που αντιμετωπιζω ειναι οτι τα λειτουργικα που ειναι διαθεσιμα για αυτο το λαπτοπ ειναι μονο τα XP και τα Vista.

Εκανα μια αποπειρα για τα 7αρια τα οποια εγκατασταθηκαν μια χαρα πλην απο τα drivers για καρτα γραφικων.Πηγα στην AMD και με την διαδικασια του autodetect εγκατασταθηκαν τα προτεινομενα drivers.

Αφου εγκατεστησα και το KLite Mega Codec για να αναπαραγει mkv αρχεια παρατηρησα οτι η ταινια κολλαγε δραματικα σχεδον πηγαινε βημα βημα και μετα απο ενα σημειο εβγαζε και ενα μηνυμα οτι το αρχειο ati...δεν θυμαμαι τωρα ακριβως επανακτηθηκε με επιτυχια και μετα απο αυτο ακουγα μονο ηχο..

Θεωρησα λοιπον οτι υπαρχει θεμα driver και αφου δεν εβγαλα ακρη ειπα να παω στα Vista σαν δευτερη επιλογη οπου η Fujitsu ειχε και τα drivers αναρτημενα.Εκανα εγκατασταση κτλ και τελικα μετα λυπης διαπυστωσα οτι μια απο τα ιδια..Εκανα επισης και μια εγκατασταση πιο συγρονων drivers για vga με το προγραμμα drivergenius αλλα ματαια.

Αφου αρχισα να σκεφτομαι μηπως η καρτα γραφικων ειναι <<λιγη>> η' προβληματικη ειπα να βαλω και τα XP για δοκιμη και βουαλα..Ολα μια χαρα.Μαλιστα βαζω και τον media player και τον media player classic να παιζουν αρχειο mkv και τα δυο ταυτοχρονα με βεβαια το ενα απο τα δυο να κολλαει λιγο αλλα και παλι παιζουν με το ενα απο τα δυο να πηγαινει φαρσι..

Εχω μπερδευτει.Τι να κανω τωρα?Θελω 7αρια μιας και ειναι αρκετα ευχρηστα αλλα με τιποτα XP τα οποια οπως και να το κανουμε σαν εικονα ειναι αρχαια..Βεβαια τα XP πανε τρενο αυτο να λεγεται..Επισης απο την διαχειριση εργασιων ειχα παρατηρησει οτι στα 7αρια και στα Vista σε αναπαραγωγη mkv βαραγε 100% η cpu κατι που σιγουρα δεν ειναι λογικο..

Καμια προταση? Τι μπορει να φταιει?

Δημοσ.

Ξεκάθαρα είναι θέμα λειτουργικού και ξεκάθαρα φταίει όλη αυτή η σαβούρα που η M$ ονομάζει "Λειτουργικό Windows". Το τελευταίο αξιοπρεπές κομμάτι ήταν τα XP, γι' αυτό και τα σκοτώνουν.

Αν θες τη γνώμη μου και αν η χρήση του Laptop είναι αυτή που περιγράφεις, βάλε Linux να βρεις την υγειά σου. Θα έχεις ό,τι πιο σύγχρονο κυκλοφορεί, με τις πιο τελευταίες ενημερώσεις και όχι κατασκευάσματα του 2009 ή του 2001, με άπειρα πατσαρίσματα πάνω τους. Το μηχάνημά σου θα αποδίδει άνετα, με ένα ελάχιστο κλάσμα της χωρητικότητας και των πόρων που απαιτούν τα win.

Έχω ένα μηχάνημα (HP nc6400) με παρόμοιες ή και χαμηλότερες προδιαγραφές με το δικό σου και κυριολεκτικα τα "σπάει" με Linux Mint 16 Mate. Και μάλιστα μόλις πρόσφατα του έβαλα και 2o MB μνήμης. Το έχω σε Dual Boot με win και η διαφορά σε επιδόσεις είναι χαοτική. Τα win τα φορτώνω μόνο για εξειδικευμένες εργασίες και όταν τίθεται θέμα συμβατότητας (π.χ. έγγραφα .docx σε Word)

• Like 1
Δημοσ.

Εγω εξαρχης δεν θα δοοκιμαζα να βαλω vista η windows 7 σε ενα τετοιο μηχανημα. Δυστηχως ο επεξεργαστης σου αλλα ειδικα η καρτα γραφικων σου ειναι πολυ αδυναμα για τετοια λειτουργικα συστηματα. Και karatzes δεν νομιζω οτι φταιει η σαβουρα της ms οταν προσπαθεις να εγκαταστησεις τα windows 7 σε μια ενα συστημα με mobility καρτα γραφικων του 2002. Ειναι απολυτα αναμενομενο οτι θα σου την γονατιζει.

Με αλλους codecs δοκιμασες; Στο vlc πως επεζαν; Εγω σε desktop με pentium 4 και fx5200 για ταινιες χρησιμοποιω το bs player και βλεπω χωρις σπασιματα μεχρι και 1080p.

• Like 1
Δημοσ.

απλα η καρτα γραφικων δεν υποστηριζει Video acceleration και δεν προκειται ποτε να παιξει HD video. οτι και να κανεις.

Δημοσ.

λοιπον τελίκα εκανα παλι αποπειρα και εβαλα τα 7αρια με εγκατασταση τα drivers χειροκινητα και τελικα παιζει αρκετα πιο καλα αλλα και παλι καπως κολλαει και αυτο ειναι εμφανεστατο οταν πχ παω πιο μπροστα μια ταινια και βλεπω την σκηνη με τον ηχο να καθυστερει..οπως επισης ειναι εμφανες οτι δεν υπαρχει συνεχομενη και απροβληματιστη ροη..

για linux δεν εχω ασχοληθει μιας και καποτε που τα εβαλα δυσκολευτηκα λιγο να τα συνηθισω αλλα σιγουρα εχουν πιο λιγες απαιτησεις

απο την αλλη, φιλε ntinaras hd videο παιζει μια χαρα στα xp αρα δεν μπορω να καταλαβω πως δεν τα παιζει τοσο καλα και στα 7αρια

σιγουρα ειναι θεμα drivers δεν μπορει να ειναι κατι αλλο εξαλλου

εκτος και αν εχουν τα 7αρια τοσες πολλες παραπανω απαιτησεις και το συστημα γονατιζει

παντως στο task manager δεν φαινεται κατι τετοιο..

υπαρχουν τιποτα unofficial drivers η' κατι αλλο να δοκιμασω?

παρεπιμπτοντος ειχα δοκιμασει και vlc player αλλα εκει ειχαμε χειροτερα αποτελεσματα..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θεμα drivers & codecs ειναι, θα σε ταλαιπωρησει να τους βρεις, αλλα παντως γινεται
:shifty:
Παρομοιο σκαλωμα, ειχα συναντησει σε 17αρι επισης με x1100/250 και με μικρο Intel
T2310 (1.46GHz). Κατοπιν καταλληλων -drivers, codecs, directx- επαιζε HD κανονικα
B)

00:30 Edit:
μια παλιοτερη driveroκαβατζα: 
http://forums.mydigitallife.info/threads/13124-ATI-Mobility-Video-Driver
:ph34r:

Επεξ/σία από TheDevilMayCare

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...