Zergoulini Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2014 Φιλε μου να ξερεις οτι αν παρεις καφε η κοκκινους, μπορεις να προσθεσεις λαστιχακια κατω απο το καθε κουμπακι. Λεγονται Ο-Rings. Δεν θα ακουγεται καθολου. Το μονο ''θεμα'' ειναι οτι σου κανει το πατημα ελαφρως ποιο ελαφρυ και αυτο γιατι προσθετει βαρος στο keycap Red (40 γραμμαρια activation force) το σινιστουνε για παιχνδια γιατι απλα σε βοηθαει να πατας ενα κουμπι πολλες φορες γρηγορα. Απο πληκτρολογιση μια χαρα ειναι. Brown( 45 γραμμαρια activation force) εχουν σχεδον την ιδια αισθηση με τα Blue (50 γραμμαρια activation force) απλα λιγο ποιο ελαφρια και χωρις κλικ κλικ. Αρκετα καλα για πληκτρολογιση και για παιχνιδια μας και εχουνε Tactile Feeling. Μαυρα: (60 γραμμαρια activation force). Ειναι ακριβως σαν τα Red απλα παρα πολυ βαρια. Αν και για Games ειναι καλα, για πληκτρολογιση ειναι μαπα.
karmen1983 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2014 Θα σου πω κάτι που το λέει ένας σοφός ονόματι (Alexopus) Μη βάζεις ταμπελάκια στους διακόπτες. Εγώ πχ είμαι με black και πίστεψέ με τα κείμενα που γράφω κάθε μέρα τα γράφουν πολλοί λίγοι και δεν έχω αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα. Και ναι δε με βόλεψαν οι μπλε (ίσως επειδή κάνανε και σαματά) ενώ με τους browns δεν είδα τρελή διαφορά στην άνεση πληκτρολόγησης. Το άλλο που λες για τα ο-rings. δεν είναι τόσο θέμα βάρους αλλά λόγω μείωσης της διαδρομής που κάνει ο διακόπτης μέχρι να ακουμπήσει κάτω. Χωρίς το o-ring είσαι στα περίπου 4mm μέχρι κάτω και 2mm μέχρι το activation, ενώ με αυτό μειώνεται η διαδρομή, δεν ακουμπάει κάτω, δεν κάνει θόρυβο σου δίνει την πιο απαλή αίσθηση, αλλά πλέον χάνεις το χαρακτήρα του μηχανικου. Προσωπικά παρόλο που δοκίμασα τα πιο λεπτα (red ones) νόμιζα ότι είμαι με πληκτρολόγιο μεμβράνης και τα έβγαλα. Πιάσε το αυγό και κούρευτο. Το καλύτερο θα ήταν όσοι ασχολούνται να φτιάξουν ένα switches tester σαν αυτό ή να αγοράσουν ή να είχαν τα καταστήματά μας μερικά keyboards ανοικτά για δοκιμές. Αλλά οκκκκ 2
atomakis Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2014 Με βάλατε σε σκέψεις πάντως. Και αυτό με τα o rings καλό αλλά αν χάνει την αίσθησή του τι να το κανω...
karmen1983 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2014 Αγορίνα τα πράματα είναι απλά. Είναι τι θα κάτσει στο δικό σου χέρι. Οτι και να σου λέμε εμείς αν δε δοκιμάσεις δε ξέρεις τι σου κάνει. Αν είσαι απο Αθήνα πετάξου μία βόλτα στο msystems που έχουν red/blue/brown να τους ζητήσεις να πατήσεις τα πλήκτρα και να πάρεις μία γεύση. Δε νομίζω να στο αρνηθούν
atomakis Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2014 Από Ξάνθη είμαι, αν είχε πουθενά αυτή την κατασκευή με όλους τους διακόπτες θα ηταν πολυ εξυπηρετικό για να τους δοκιμάσω. Θα περιμένω όμως κανένα μήνα ακόμα για να υπάρχει και το k70 με καφέ διακόπτες.
karmen1983 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2014 Πάρε ένα απο το καθε ένα (ίδιος πωλητής είναι δε θα έχει επιπλέον έξοδα) και ένα απο τα πιο φθηνά keycaps που θα βρεις http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_trksid=p2047675.m570.l1313.TR0.TRC0&_nkw=CHERRY+MX+Series+Keyswitches&_sacat=0&_from=R40 παίξε μαζί τους και δες τι σου αρέσει. edit: η πάρε αν θες απο εδώ http://www.wasdkeyboards.com/index.php/wasd-sampler-kit.html#ad-image-0
Zergoulini Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2014 Κοιτα δεν ειμαι τοσο της αποψης να δωσει χρηματα απλα να τα δοκιμασει. Το θεμα ειναι να ανναρωτηθει τι θελει. Οπως πολυ σωστα ειπες (ηθελα να το γραψω αλλα το ξεχασα) εν κατακλειδι οτι τον βολευει και του αρεσει του καθενος. Εγω προσωπικα τωρα γραφω με Reds. Στην κατοχη μου ειχα και Blue και Black και Browns. (Ολα μου αρεσανε εκτος απο τα Blacks (που ενω για Gaming ητανε πολυ καλα, για πληκτρολογηση με κουραζανε και εκανα συνεχως λαθη). Αν θελεις μπορω να σου δειξω μηχανικα πληκτρολογια με διαφορα Switches που τα βρισκεις Ελλαδα.
karmen1983 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2014 Δε θέλω να μου δείξεις απλά επειδή τα μηχανικά δεν κάνουν λίγα ευρώ, αλλά είναι στα 100 φεύγα ευρώνια καλό είναι να δώσει 10 ευρώ να πάρει μερικούς διακόπτες απο ebay πουχου και να δει τι του κάθεται καλύτερα. Συγκριτικά με το πόσο κάνει ένα μηχανικό προσωπικά δε το θεωρώ έξοδο. Βέβαια ο κάθε ένας ρίχνει και τη ζαριά του. Οταν βγήκε το trigger στα ~60ευρώ δεν υπήρχε λόγος συζήτησης. Το έπαιρνες και αν δε σου έκανε μετά απο 2-3 μέρες το έδινες με 50. Οπότε εκεί δε δίνεις 10ευρώ για τεστερ. Τώρα όμως οι τιμές είναι αλλιώς και δε νομίζω να ξαναέρθει σύντομα τέτοια προσφορά.
Zergoulini Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2014 Να δειξω εννοουσα στο παιδι που δημιουργησε το θεμα. Και παλι θα διαφωνισω να δωσει χρηματα για τα switches. Ασε που δεν θα καταλαβει και πολλα απο ενα κουμπι. Ας μην ξεχναμε και τα keycaps που ειναι διαφορετικα σε καθε μαρκα mech keyboard. Πχ το cm quickfire tk με blue switches, εχει διαδορετικα keycaps απο το razer blackwindow. To razer εχει ελαφρως μεγαλυτερα απο το quickfire και ας ειναι και τα 2 με blue switches. Οποτε το καλυτερο ειναι να τα εβλεπες απο κοντα ωστε να δεις την γενικη εικονα του καθε πληκτρολογιου.
karmen1983 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2014 @Zrkoulini sorry αλλά χωρίς παράθεση νόμιζα ότι μιλάς σε μένα. Οσο για το τεστερ θα καταλάβει πολύ καλά τι παίζει έστω και με ένα switch. Εκτός αν είναι τόσο άσχετος που δε θα νιώσει τη διαφορά (άρα ας πάρει ότι να ναι) Προσωπικά μπορώ να του στείλω ακόμα και ένα tester αν θέλει και να δει διαφορες, επειδή ακριβώς δεν μπορεί να δει αυτό που λες στη τελευταία σου πρόταση Δυστυχώς στο ελλαδιστάν τέτοιες πολυτέλειες δεν υπάρχουν.
qsis Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2014 Μαυρα: (60 γραμμαρια activation force). Ειναι ακριβως σαν τα Red απλα παρα πολυ βαρια. Αν και για Games ειναι καλα, για πληκτρολογιση ειναι μαπα. έχοντας γράψει μέχρι στιγμής πάρα πολύ με μαύρους, συνεχίζω να μην καταλαβαίνω γιατί θεωρούνται κουραστικοί πάντως την επόμενη φορά που θα ψώνιζα θα δοκίμαζα τη συμβίωση και με άλλο τύπο διακοπτών, είμαι ανοικτός σκεφτόμουν να έπαιρνα τίποτα μπλε για τη δουλειά (αν και πιστεύω ότι δε θα μου αρέσουν τελικά οι tactile για πολλή χρήση και για gaming σίγουρα όχι ), αλλά μάλλον θα με μισήσουν, εδώ καταφέρνω να κάνω θόρυβο με χαμηλοπρόφιλα πλήκτρα (σαν λάπτοπ) όταν έχω φόρτο και βιάζομαι το μόνο που μπορώ πάντως με σιγουριά να πω , είναι ότι όποιος είναι "βάρβαρος" με τα πληκτρολόγια σίγουρα δε θα τον ενοχλήσουν οι μαύροι. δε θα πω ότι θα τον βολέψουν γιατί αυτό είναι και λίγο τολμηρή δήλωση, αλλά σε καμιά περίπτωση δε θα τον κουράσει αν ήδη είναι τύπος σαν κι εμένα που βαράει δυνατά τα πλήκτρα όταν γράφει. αυτή η αντίσταση δηλαδή είναι τελικά καλή και η στιβαρότητα των μηχανικών γενικά θα τον βοηθήσει να μη το πάρει γρήγορα στο χέρι
atomakis Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2014 Θέλω να πάρω κυρίως ενα μηχανικό καθώς σε σχέση με ενα παλιό Microsoft πιστεύω ότι θα δω διάφορα και απο ότι διαβάζω στο Ίντερνετ ειναι μέρα με την νύχτα σε σχέση με τα παλια πληκτρολόγιο. Σίγουρα ειναι πιο στιβαρα και το backlight, συγκεκριμένα σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού πιστεύω ότι θα με βοηθήσει πολυ. Μπλε σίγουρα οχι λόγω του κλικ, μαύροι οχι λόγω αντίστασης. Δεν είμαι απο αυτούς που χτυπάνε τα πλήκτρα αλλα πιο πολυ τα ακουμπανε απαλά. Τώρα ανάμεσα σε κόκκινους και καφέ δεν μπορω να ξέρω κατα πόσο το tactile σε σχέση με τους κόκκινους linear θα μου αρέσει. Δηλαδη να νιώθω το bump ενώ στους άλλους οχι. Αγάπη πιστεύω καλύτερα να πάρω το tester που μου έδειξες και ας κανει περίπου 15€, δεν πειράζει. Sent from my iPhone using Insomnia
HALF EVIL Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2014 Το Κ60 μου φαίνεται να είναι ότι πρέπει για την περίπτωσή σου. Ανάμεσα στους διακόπτες μου έκατσαν καλύτερα οι κόκκινοι (κάτοχος του Κ90) , όχι ότι οι μαύροι για παιχνίδια αλλά και για κείμενο δεν μου άρεσαν. Ανάμεσα σε κόκκινους-καφέ δεν διαπίστωσα μεγάλη διαφορά. Αλήθεια τι τιμή είναι αυτή για το Κ70
nikosggg3 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2014 δες και αυτο http://www.public.gr/product/gaming/accessories/pc-controllers/keyboards/logitech-g710-plus-mechanical-pliktrologio-gaming/prod4290088pp/ αν σαρεσει.
ikaruga24 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2014 δες και αυτο http://www.public.gr/product/gaming/accessories/pc-controllers/keyboards/logitech-g710-plus-mechanical-pliktrologio-gaming/prod4290088pp/ αν σαρεσει. Το εχουμε πει. Δεν αξιζει με τιποτα τα λεφτα του.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα