gdriver Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2014 καλημέρα σε όλα τα παιδιά , γκούρου του κόσμου των υπολογιστών. ύστερα από σχεδόν μία δεκαετία η λατρεμένη μου μητρική (asus p5e 64 ws professional) με άφησε εις χρόνων και πήρα λίγα νέα κομμάτια για να ξεκινήσει ο αντικαταστάτης. επείδή η κάρτα ήχου μου είναι σε pci και σχεδόν όλα τα μοντέλα που με ενδιέφεραν είχαν μόνο pci-express αγόρασα μία asus maximus vi formula που από τα διάφορα τεστ έχει αξιοπρεπέστατη onboard κάρτα.για τα γραφικά θα χρησιμοποιήσω την παλιά μου κάρτα nvidia en7950gx2 αφού δουλεύει ακόμα άψογα. μνήμες δε θα χρησιμοποιήσω αυτές που είχα γιατί ήταν μικρές σε χωρητικότητα (4 dimm , 6gb συνολικώς) και έτσι πήρα δύο dimm kingston 16 gb συνολικώς. επεξεργαστή έναν i5 4570. (να δώ τί θα κάνω τον ξεκλείδωτο q6600 που μου έχει μείνει). η ερώτηση μου είναι τί θα πρέπει να προσέξω κατά τον προγραμματισμό ,γιατί ομολογώ όταν συνθέτω ένα νέο σύστημα τρέμει η καρδιά μου για το αν θα ξεκινήσει. κάτι διάβαζα στο διαδίκτυο για enter via bios mode or uefi mode και πως με το δεύτερο mode υπάρχει 90% πιθανότητα αποτυχίας λόγω ασυμβατότητας chipset με το uefi αλλά και το κατά πόσο πιο γρήγορα είναι σε περίπτωση επιτυχίας. εσείς τί λέτε; να χρησιμοποιήσω αυτό το άγνωστο σε μένα uefi ή να παραμείνω στο πατροπαράδοτο bios; γενικώς δε θα κάνω υπερχρονισμό και άλλα τέτοια , άντε και μπορεί μετά από κανένα εξάμηνο κάτι πολύ χλιαρό. εδώ να σκεφτείτε πως έιχα μνήμες ddr3 στα 2133 mhz και τίς έτρεχα όλα τα χρόνια στα 1066. επειδή θα είναι όμως και η πρώτη φορά που θα χρησιμοποιήσω εγώ ο ίδιος το format και εγκατάσταση υπάρχει περίπτωση να μην αναγνωρίζονται κατά την εγκατάσταση οι ssd σε ahci mode από τα windows 7 ultimate x64; ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας και περιμένω τις πολύτιμες συμβουλές σας.
philnice Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2014 Φίλε gdriver, πριν φτάσουμε στα του bios, μήπως να μας πεις ποιά θα είναι η χρήση του υπολογιστή αρχικά; Γιατί εγώ βλέπω ότι επέλεξες μιά μητρική για extreme gaming και oc μόνο και μόνο επειδή διαθέτει ένα ξεχωριστό ενισχυτή ακουστικών, τη στιγμή που υπάρχουν άφθονες υλοποιήσεις στην αγορά με έμφαση στο audio κομμάτι και μόνο, και για το socket του επεξεργαστή που επέλεξες ο οποίος είναι και κλειδωμένος..
gdriver Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2014 κυρίως θα το χρησιμοποιήσω για μοντάρισμα βίντεο. με την ίδια περίπου συχνότητα θα χρησιμοποιώ το photoshop αλλά και ένα άλλο που μου παρείχε ο σαρωτής μου. παιχνίδια πολύ σπάνια θα παίξω για αυτό και κρατώ την ίδια τόσο παλιά κάρτα γραφικών. στο παρελθόν είχα θέματα με παράσιτα στον ήχο (ηλεκτρομαγνητική παρεμβολή) στην κάρτα ήχου αλλά και προβλήματα με τη θέρμανση του chipset. για το λόγο αυτό πήγα σε μία p5e64 ws pro λόγω της καλλίτερης υλοποίησης παθητικής ψύξης σε chipset. τώρα αυτή η formula είναι όλη θωρακισμένη από ηλεκτρομαγνητική παρεμβολή καθώς επίσης και ένα ισχυρο σύστημα παθητικής ψύξης. το ερώτημα μου είναι , θα αντιμετωπίσω προβλήματα boot με τον ssd και windows 7 ultimate ,εννοώ θα τον αναγνωρίσει ή πρέπει να κάνω καμία άλλη πρωτα ρύθμιση΄ώστε να μη υπάρχει πρόβλημα στην αναγνώρισησ του;. ευχαριστώ για το χρονο σου.
philnice Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2014 gdriver εξακολουθώ να θεωρώ υπερβολή την επιλογή της συγκεκριμένης μητρικής αλλά its your money. Εφόσον θα ασχοληθείς με επεξεργασία video θεωρώ ότι θα χρειαστείς ένα δυνατότερο επεξεργαστή ανάλογα και με την χρήση που προτίθεσαι να κάνεις (επαγγελματική - ερασιτεχνική) για αυτό καλύτερα ρίξε μια ματιά και σε αυτό το νήμα να πάρεις ιδέες: http://www.insomnia.gr/topic/511331-pc-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-video-editing/ Οσον αφορά τα windows 7 ultimate και την εγκατάσταση σε ssd όχι, δεν νομίζω ότι θα συναντήσεις κάποιο πρόβλημα, όταν φτάσουμε εκεί.
gdriver Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2014 και όπως περίμενα υπάρχει πρόβλημα στην εγκατάσταση. έχω συνδέσει πάνω μόνο τον ssd και ο intel controller είναι γυρισμένος σε ahci mode. και φυσικά δεν τον βλέπει. για να βάλω τους drivers που μου παρέχει η μητρική σε usb απλώς κάνω copy paste ή θέλει κάποια άλλη διεργασία όπως κάποτε που ήθελε ειδικό αρχείο να τρέξεις για να τους περάσεις στο floppy ;
savoukos Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2014 Στο bios σε κάποια επιλογη έχει να επιλέξεις κ τους σκληρούς σου(δεν ξέρω πως να το θέσω καλύτερα)δες αν τον εχεις επιλέξει εκεί.(έχω την asus maximus vi hero)οπότε δεν νομίζω να έχει πολύ διαφορετικό bios(δεν μ είχε αναγνωρίσει ούτε εμένα τον ssd μου μέχρι π τον επέλεξα από εκεί)ελπίζω να σε βοηθησα. Η επιλογή που σ λέω είναι λίγο πιο κάτω από την επιλογή του boot.
gdriver Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2014 Στο bios σε κάποια επιλογη έχει να επιλέξεις κ τους σκληρούς σου(δεν ξέρω πως να το θέσω καλύτερα)δες αν τον εχεις επιλέξει εκεί.(έχω την asus maximus vi hero)οπότε δεν νομίζω να έχει πολύ διαφορετικό bios(δεν μ είχε αναγνωρίσει ούτε εμένα τον ssd μου μέχρι π τον επέλεξα από εκεί)ελπίζω να σε βοηθησα. Η επιλογή που σ λέω είναι λίγο πιο κάτω από την επιλογή του boot. φίλε μου καλημέρα. το ίδιο uefi έχουν αυτές. πολύ μικρές εάν υπάρχουν και αυτές οι διαφορές. να σε ρωτήσω είχες ενεργοποιημένο το csm και secure boot - other os ;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα