N3CR4 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2014 Δες εδώ στο pdf ποιες σειρές παίζουν και στα 2 πρωτόκολλα. Ωραίος! Σε ευχαριστώ για την βοήθεια. Από ότι βλέπω στο pdf κάποια που παίζουν και στα 2 πρωτόκολλα είναι εκείνα της σειράς Vigor2760. Δείχνει ότι είναι με linux. Το routeraki δλδ τρέχει με linux. Έχει καμιά επίπτωση αυτό; Στο skroutz τα vigor2760n ξεκινάνε από 180€. Δεν είναι και φτηνά. Πιστεύω να αξίζουν τα λεφτά τους.
poulinos Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2014 Καλημερα σε ολους. Θα ηθελα να με βοηθησετε στην αγορα νεου ρουτερ για το σπιτι μου. Αυτη τη στιγμη εχω το παρακατω http://www.smallnetbuilder.com/wireless/wireless-reviews/30843-router-without-a-reason-belkin-n150-wireless-router-reviewed Τον τελευταιο καιρο εχω σοβαρα προβληματα με την ασυρματη συνδεση των συσκευων μου.Ενω ολες το βλεπουν κανονικα δεν μπορουν να συνδεθουν και το προβλημα λυνεται αν αλλαξω μια επιλογη που λεγεται DHCP Lease time...!!!! Επιπλεον παρατηρω καποιες φορες και σχετικα μικρες ταχυτητες στις συσκευες που συνδεονται ασυρματα. Ενσυρματα δεν εχω κανενα προβλημα. Νεο firmware να περασω δεν υπαρχει Σε καθε περιπτωση ο λογος που σκεφτομαι αγορα ρουτερ ειναι οτι μαζευω λεφτα για NAS Server για προβολη ταινιων ασυρματα σε τηλεορασεις,λαπτοπ... Επιπλεον περιμενω ο οτε να μου δωσει VDSL(μπορει να ειναι και ασχετο) Παρ'ολα αυτα πιστευω οτι αξιζει να επενδυσω σε νεο ρουτερ Δεν εχω αρκετες γνωσεις πανω σε αυτο το θεμα οποτε για οποιαδηποτε απορια εχετε, πειτε μου να σας απαντησω Με πολυ λιγα πραγματα που ξερω νομιζω πως πρεπει να κοιταξω κατι σε 10/100/1000mbps και 802.11n Τα υπολοιπα τα αφηνω σε σας. Budget νομιζω πως 100€ φτανουν.(φτανουν;;;;;;; ) Σας ευχαριστω για το χρονο σας Edit: Αυτη τη στιγμη εχω OTE 24αρα και κλειδωνω γυρω στα 16 ta belkin ειναι για πεταμα και δεν ξερω αν θα βρεις firmware για αυτο. το dhcp lease σου λεει μετα απο ποση ωρα αφου αποσυνδεθει ο χρηστης κατα καποιο τροπο θα γινει Release η ip.σε καφετεριες κτλ που οι χρηστες αλλαζουν γρηγορα ειναι καλο να ειναι μικρο.σπιτι δεν σε νοιαζειοσο και να ειναι. απλα καλο θα ειναι ο dhcp να ειναι ορισμενος να δινει οσες Ip ειναι και τα Pc στο σπιτι.αν δινει λιγοτερες τοτε καποια δεν θα παρουν ποτε ip. αν ειναι να πας σε vdsl καποια στιγμη ισως αξιζε να πας σε draytek 2760.απλα η τιμη ειναι πιο πανω. για Nas server αξιζει το Hp τo microserver. απο την αλλη αν πας σε vdsl θα σου δωσει ο οτε ρουτερ οπως και τωρα που εισαι σε adsl δικαιουσαι να σου δωσουν.το κακο ειναι οτι και στις 2 περιπτωσεις θα παρεις τελειως σαπιδορουτερ πχ zte για adsl. Καλημερα και ευχαριστω για τις προτασεις. μια διευκρινιση μονο... "ΠΡΟΣΟΧΗ! Το συγκεκριμένο router δεν έχει θύρα απευθείας σύνδεσης στο ίντερνετ μέσω γραμμής τηλεφώνου (RJ-11)" Αυτο σημαινει οτι δεν μπορω να το βαλω στην τηλεφωνικη πριζα απευθειας; Πως θα γινει η συνδεση; το adsl /vdsl router παιρνει τηλεφωνικη γραμμη.το σκετο ρουτερ εχει wan/internet Και παιρνει ethernet.δηλαδη παιρνει ιντερνετ απο καποια αλλη συσκευη πχ δορυφορικο modem,switch σε φοιτητικη εστια κτλ. ΔΙΑΜΕΣΩ ethernet. Ειναι οντως ακριβα.οποτε θα ρωτησω το εξης...Ποια ειναι τα πλεονεκτηματα του να εχεις ξεχωριστο router περα απο το modem/router που σου δινει ο παροχος. Και το ρωταω με τη λογικη οταν βαλω vdsl( δεν ξερω ποτε ακριβως θα ειναι) θα μπορω να παρω καποιο αλλο ρουτερ και να το συνδεσω σε αυτο που θα μου δωσουν; Οπως ειπα αυτο που θελω ειναι μεγαλη εμβελεια, γρηγορη μεταφορα αρχειων ασυρματα, συνδεση Nas πανω σε αυτο...και φυσικα ασφαλεια ειναι ακριβα αλλα ειναι πολυ καλα.για απλο χρηστη δεν εχει πολλα πλεονεκτηματα αν παρεις ρουτερ περα οτι γλυτωνεις να αλλαξεις το ρουτερ οταν πας απο adsl σε vdsl.βεβαια αν παρεις κατι σε adsl/vdsl απο την αρχη δηλαδη να παιζει και στα 2 τοτε εισαι καλυμμενος και τα εχεις ολα σε μια συσκευη.το draytek τα δινει αυτα που θες.μετα σε πιο φτηνο κατι σε Netgear,dlink κτλ.απλα αν ειναι να πας σε vdsl για μενα παρε κατι που ναπαιζει και τα 2 .πχ draytek 2760. Φανταζομαι οτι και τα 2.4 ειναι οκ για οικιακο δικτυο σωστα? Μην ψηθουμε κιολας. Ο Nas θεωρω πως ειναι καλυτερο να συνδεθει σε Lan port. Οποτε αυτο τωρα μπορω να το χρησιμοποιησω τωρα για την ADSL συνδεση μου και οταν βαλω το VDSL να το συνδεσω πανω στο modem/router που θα μου δωσει ο παροχος, σωστα?? Ειδα και αυτο http://www.plaisio.gr/periferiaka-othones/diktya/router-access-points/NETGEAR-WNDR3700-WIRELESS-DUAL-BAND-ROUTER-N-300MBPS-GIGABIT-USB-WNDR3700.htm και τα 2,4 και τα 5 ειναι και για το σπιτι.απλα τα 5 ειναι καλυτερα απο την αποψη οτι δεν παιζουν πολλα ατομα στα 5 αλλα για Home use δεν θα προσφερει και πολλα αφου οκ σιγουρα εχεις και αλλα δικτυα γυρω σου αλλα οχι σε τοσο μεγαλο σημειο που να ενοχλουν.ΕΚΤΟΣ αν μενεις μεσα στο themall.κατα τα αλλα τα 5ghz παιζουν καλυτερα για μακρινα links.Και ναι καλο ειναι να παρεις nas σε ethernet.αν και το καλυτερο nas ειναι ενα pc γιατι για ναπαρεις γρηγορο nas nas θες αρκετα λεφτα.οποτε οσο παιζει το ρουτερ επισης σε νορμαλ mw δεν θα ψηθεις ουτε με τα 2,4 ουτε με τα 5 Αν θέλεις να βάλεις nas πρέπει να έχεις gigabit Ethernet και αν θέλεις και Vdsl modem στην ίδια συσκευή έχεις πολυ λίγες και ακριβές επιλογές: draytrek, avm fritzbox και έχεις και ρίσκο να μη σε υποστηρίζει ο πάροχος αν δε συγχρονιζει στο DSL. Αν όμως πάρεις ραουτερ σκέτο και το συνδέσεις με το μοντεμ του παρόχου σε bridge mode έχεις πολλές και φθηνότερες επιλογές και είσαι και οκ με την υποστήριξη Κάτω απο 100 ευρώ δες netgear wndr4500, και κάτι asus ειναι πιο γρήγορα απλα θα εχει λιγο παραπανω ρυθμισεις να κανει και θα εχει 2 συσκευες. Παίδες ερώτηση, αυτά εδώ τα router της Vigor παίζουν και με ADSL αλλά και με VDSL; Στην 2η στήλη του πίνακα γράφει ADSL/VDSL. Στην περιοχή μου δεν έχει έρθει ακόμη VDSL αλλά δε θέλω να ξαναπληρώνω router όταν έρθει. Και κάτι τελευταίο για να δω να όντως το έχω καταλάβει: Αυτά εδώ παίζουν μόνο με bridge mode σωστά; Αφού από ότι βλέπω δεν έχουν θύρα RJ-11 αλλά μόνο RJ-45. Μήπως παίζουν όμως και με VDSL αφού και εκεί με RJ-45 χρειάζεται; και το vdsl με rj11 παιζει.δηλαδη απο την τηλεφωνικη σου γραμμη θα παρει οποτε χρειαζεσαι Modem>μην το βλεπεις οτι Rj11 = τηλεφωνο και rj45=ethernet.το λεω γιατι το Linksys wag200 adsl over isdn δεν ειχε rj11 αλλα rj45 παρολο που ηταν Modem.απλα εβαλαν rj45 σαν βυσμα για να διαφερει απο το adsl over pots.η διαφορα ειναι οτι το ενα γραφει οτι ειναι Modem router και παιρνει τηλεφωνικο καλωδιο ενω το αλλο γραφει σκετο ρουτερ και η υποδοχη συνηθως γραφει wan/internet αντι για dsl ή Xdsl. Ωραίος! Σε ευχαριστώ για την βοήθεια. Από ότι βλέπω στο pdf κάποια που παίζουν και στα 2 πρωτόκολλα είναι εκείνα της σειράς Vigor2760. Δείχνει ότι είναι με linux. Το routeraki δλδ τρέχει με linux. Έχει καμιά επίπτωση αυτό; Στο skroutz τα vigor2760n ξεκινάνε από 180€. Δεν είναι και φτηνά. Πιστεύω να αξίζουν τα λεφτά τους. αν και τα ειπαμε και με Pm α.οχι δεν εχεις θεμα τι λειτουργικο τρεχει.ναι δεν ειναι φτηνα δυστυχως.αλλα οτι πληρωνεις παιρνεις και ειδικα τα vdsl ειναι λιγο τσιμπημενα αλλο τοσο τα draytek.
N3CR4 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2014 Παίδες λέω να τσιμπήσω ένα από αυτά τα 2 τελικώς και όχι το Vigor 2760. To ένα είναι το Vigor 2130Vn που αρχίζει στα 200€ και η άλλη επιλογή είναι το Vigor 2750Vn που αρχίζει στα 260€. Θέλω να αποφύγω τελείως το bridge mode με το modem του παρόχου, γτ νομίζω ότι σε bridge δεν θα δω διαφορά στα πόσα mb/s θα κλειδώνω. Οπότε το 2130Vn δεν κάνει, αφού παίζει μόνο σε bridge mode. Το 2750Vn παίζει σε vdsl χωρίς να χρειάζεται modem πριν από αυτό αλλά από ότι διαβάζω στο internet πολλοί (customer reviews) είχαν προβλήματα με το συγκεκριμένο και το πούλησαν ή σταμάτησαν να ασχολούνται. Τι λέτε;
poulinos Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2014 Παίδες λέω να τσιμπήσω ένα από αυτά τα 2 τελικώς και όχι το Vigor 2760. To ένα είναι το Vigor 2130Vn που αρχίζει στα 200€ και η άλλη επιλογή είναι το Vigor 2750Vn που αρχίζει στα 260€. Θέλω να αποφύγω τελείως το bridge mode με το modem του παρόχου, γτ νομίζω ότι σε bridge δεν θα δω διαφορά στα πόσα mb/s θα κλειδώνω. Οπότε το 2130Vn δεν κάνει, αφού παίζει μόνο σε bridge mode. Το 2750Vn παίζει σε vdsl χωρίς να χρειάζεται modem πριν από αυτό αλλά από ότι διαβάζω στο internet πολλοί (customer reviews) είχαν προβλήματα με το συγκεκριμένο και το πούλησαν ή σταμάτησαν να ασχολούνται. Τι λέτε; δεν αλλαζει κατι ειτε εισαι σε bridge ειτε παρεις vdsl router.μπορει πχ να βαλεις ενα vdsl router το οποιο να συγχρονιζει καλυτερα απο οτι το draytek και μετα το draytek το 2130 απο πισω.δεν θα χανεις σε ταχυτητα αφου και τα 2 συνδεονται με ethernet.Οτι ειναι προτιμοτερο να τα παρεις ολα σε ενα ναι ειναι μια αποψη για να μην εχεις πολλες συσκευες συν οτι οι περισσοτεροι παροχοι δεν δινουν και τιποτα σωστα vdsl routers.απο εκει και περα σιγουρα για το 2750 θα βρεις αρνητικα σχολια οπως και για ολα τα ρουτερ της αγορας.και σιγουρα και η ιδια η draytek προσπαθει να λυσει τα διαφορα θεματα με firmware updates.οποτε ολα ειναι σχετικα.το 2760 το εχει και ο thresh που ειναι adsl/vdsl οποτε θα μπορει να σου πει καποια πραγματα παραπανω για το ποσο καλα παιζει αν και οσο ξερω παιζει μια χαρα.απο εκει και περα το vdsl θελει και σωστη καλωδιωση για να παιξει σωστα.το παραμικρο παραξενο στην καλωδιωση δημιουργει προβλημα.σιγουρα ειναι παντα ενα ρισκο οταν αγοραζεις κατι ακριβο που δυστυχως θα πρεπει να το παρεις.μπορει σε καποιον να μην παιζει σωστα και σε σενα να παιζει μια χαρα.αναλογως τι γραφει ο καθενας στο review για το τι προβληματα εχει.οπως και ποτε τα εγραψε διοτι μετα μπορει να εχουν βγει και αλλα 10 firmware.γενικοτερα σαν εταιρεια ειναι top και κανεις δεν μπορει να το αμφισβητησει αυτο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα