sarpan Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2014 Καλημερα σε ολους. Θα ηθελα να με βοηθησετε στην αγορα νεου ρουτερ για το σπιτι μου. Αυτη τη στιγμη εχω το παρακατω http://www.smallnetbuilder.com/wireless/wireless-reviews/30843-router-without-a-reason-belkin-n150-wireless-router-reviewed Τον τελευταιο καιρο εχω σοβαρα προβληματα με την ασυρματη συνδεση των συσκευων μου.Ενω ολες το βλεπουν κανονικα δεν μπορουν να συνδεθουν και το προβλημα λυνεται αν αλλαξω μια επιλογη που λεγεται DHCP Lease time...!!!! Επιπλεον παρατηρω καποιες φορες και σχετικα μικρες ταχυτητες στις συσκευες που συνδεονται ασυρματα. Ενσυρματα δεν εχω κανενα προβλημα. Νεο firmware να περασω δεν υπαρχει Σε καθε περιπτωση ο λογος που σκεφτομαι αγορα ρουτερ ειναι οτι μαζευω λεφτα για NAS Server για προβολη ταινιων ασυρματα σε τηλεορασεις,λαπτοπ... Επιπλεον περιμενω ο οτε να μου δωσει VDSL(μπορει να ειναι και ασχετο) Παρ'ολα αυτα πιστευω οτι αξιζει να επενδυσω σε νεο ρουτερ Δεν εχω αρκετες γνωσεις πανω σε αυτο το θεμα οποτε για οποιαδηποτε απορια εχετε, πειτε μου να σας απαντησω Με πολυ λιγα πραγματα που ξερω νομιζω πως πρεπει να κοιταξω κατι σε 10/100/1000mbps και 802.11n Τα υπολοιπα τα αφηνω σε σας. Budget νομιζω πως 100€ φτανουν.(φτανουν;;;;;;; ) Σας ευχαριστω για το χρονο σας Edit: Αυτη τη στιγμη εχω OTE 24αρα και κλειδωνω γυρω στα 16
sarpan Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2014 Σορρυ ρε παιδια που σας πρηζω αλλα αν το δει κανενας ας πει μια γνωμη παρακαλω
sarpan Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2014 Καλημερα και ευχαριστω για τις προτασεις. μια διευκρινιση μονο... "ΠΡΟΣΟΧΗ! Το συγκεκριμένο router δεν έχει θύρα απευθείας σύνδεσης στο ίντερνετ μέσω γραμμής τηλεφώνου (RJ-11)" Αυτο σημαινει οτι δεν μπορω να το βαλω στην τηλεφωνικη πριζα απευθειας; Πως θα γινει η συνδεση;
jkoukos Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2014 Μα και αυτό που δείχνεις στο πρώτο σου μήνυμα, σκέτο router είναι, οπότε θεωρούμε ότι έχεις άλλο Modem. Εκτός κι αν έχεις κάνει λάθος και θέλεις DSL router.
sarpan Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2014 Μα και αυτό που δείχνεις στο πρώτο σου μήνυμα, σκέτο router είναι, οπότε θεωρούμε ότι έχεις άλλο Modem. Εκτός κι αν έχεις κάνει λάθος και θέλεις DSL router. Μαλλον εχω κανει λαθος και ζητω συγνωμη για το μπερδεμα.Οπως ειπα δεν εχω ιδιαιτερες γνωσεις πανω σε αυτο το θεμα. Εχω ΜΟΝΟ το Belkin στο σπιτι για ιντερνετ και τιποτα αλλο. Το συνδεω πανω στην πριζα του τηλεφωνου και απλα εχω ιντερνετ. Υπαρχει καποιο λαθος σε αυτο?
jkoukos Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2014 Όχι βέβαια, δεν είσαι λάθος, έτσι το έχουμε οι περισσότεροι. Απλά αυτό που έδειξες είναι σκέτο router. Πολλοί χρησιμοποιούν (για διάφορους λόγους) τη λύση ξεχωριστού router για όλες τις δουλειές, πίσω από την κανονική συσκευή του εκάστοτε παρόχου, η οποία δουλεύει αποκλειστικά ως modem. Τώρα όσον αφορά την πρόταση, γράφεις ότι περιμένεις VDSL, άρα αν σου προτείνουμε κάποια για ADSL μετά θα σου μείνει ξοδεύοντας τζάμπα λεφτά. Οι συσκευές VDSL είναι σαφώς λιγότερες και ακριβότερες (προς το παρόν) από τις ADSL, αλλά δουλεύουν και στα δύο πρότυπα. Θα σου έλεγα κάτι σε Draytek. Εξαρτάται βέβαια και από τις συνολικές δυνατότητες που θέλεις να έχει.
sarpan Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2014 Ειναι οντως ακριβα.οποτε θα ρωτησω το εξης...Ποια ειναι τα πλεονεκτηματα του να εχεις ξεχωριστο router περα απο το modem/router που σου δινει ο παροχος. Και το ρωταω με τη λογικη οταν βαλω vdsl( δεν ξερω ποτε ακριβως θα ειναι) θα μπορω να παρω καποιο αλλο ρουτερ και να το συνδεσω σε αυτο που θα μου δωσουν; Οπως ειπα αυτο που θελω ειναι μεγαλη εμβελεια, γρηγορη μεταφορα αρχειων ασυρματα, συνδεση Nas πανω σε αυτο...και φυσικα ασφαλεια
jkoukos Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2014 Τα περισσότερα modem/router μπορεί να δουλέψουν σε Bridge Mode. Με την λειτουργία αυτή παίζουν ως απλά modem και όλες τις άλλες λειτουργίες (PPPoE, DHCP, NAT, Routing, Firewall κλπ) τις αναλαμβάνει το router. Το πλεονέκτημα είναι ότι συνήθως ο router έχει περισσότερες δυνατότητες και ισχύ από το απλό modem. Επίσης δεν έχεις πρόβλημα όταν αλλάζει ο πάροχος, καθώς παραμένει στον χρήστη και με τις ίδιες ρυθμίσεις. Απλά αλλάζει το modem. Ο NAS server θα είναι δικτυακός (μέσω θύρας LAN) ή θα συνδέεται με usb στον router; Θέλεις να κάνει ταυτόχρονα ασύρματη εκπομπή και στις 2 μπάντες (2.4 & 5 GHz), μόνο σε μία εναλλάξ ή δεν σε απασχολεί αυτή των 5GHz; Εκτός των παραπάνω που πρότεινε ο @mitsakhs, δείχνω και το TP-LINK Archer C7 AC1750 (110€) που αν δεν έχουν κάνει λάθος στην τιμή, είναι μεγάλη ευκαιρία.
sarpan Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2014 Φανταζομαι οτι και τα 2.4 ειναι οκ για οικιακο δικτυο σωστα? Μην ψηθουμε κιολας. Ο Nas θεωρω πως ειναι καλυτερο να συνδεθει σε Lan port. Οποτε αυτο τωρα μπορω να το χρησιμοποιησω τωρα για την ADSL συνδεση μου και οταν βαλω το VDSL να το συνδεσω πανω στο modem/router που θα μου δωσει ο παροχος, σωστα?? Ειδα και αυτο http://www.plaisio.gr/periferiaka-othones/diktya/router-access-points/NETGEAR-WNDR3700-WIRELESS-DUAL-BAND-ROUTER-N-300MBPS-GIGABIT-USB-WNDR3700.htm
jkoukos Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2014 Και τα 2.4GHz μια χαρά είναι, απλά καθώς όλες οι συσκευές δουλεύουν σε αυτό, η μπάντα είναι κορεσμένη και σχεδόν πάντα θα υπάρχει πρόβλημα παρεμβολών από γειτονικά δίκτυα. Από την άλλη τα 5GHz είναι ήσυχα προς το παρόν, μα πρέπει να έχεις και ασύρματες συσκευές που να παίζουν σε αυτό. Όλα όσα δείξαμε μέχρι τώρα είναι σκέτα router. Δεν συνδέονται σε τηλεφωνική γραμμή. Μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις και τώρα με το ADSL και αργότερα με το VDSL. Και στις 2 περιπτώσεις ως modem θα χρησιμοποιείται η συσκευή του παρόχου.
caasi70 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2014 Οπως ειπα αυτο που θελω ειναι μεγαλη εμβελεια, γρηγορη μεταφορα αρχειων ασυρματα, συνδεση Nas πανω σε αυτο...και φυσικα ασφαλειαΑν θέλεις να βάλεις nas πρέπει να έχεις gigabit Ethernet και αν θέλεις και Vdsl modem στην ίδια συσκευή έχεις πολυ λίγες και ακριβές επιλογές: draytrek, avm fritzbox και έχεις και ρίσκο να μη σε υποστηρίζει ο πάροχος αν δε συγχρονιζει στο DSL. Αν όμως πάρεις ραουτερ σκέτο και το συνδέσεις με το μοντεμ του παρόχου σε bridge mode έχεις πολλές και φθηνότερες επιλογές και είσαι και οκ με την υποστήριξη Κάτω απο 100 ευρώ δες netgear wndr4500, και κάτι asus ειναι πιο γρήγορα
N3CR4 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2014 Παίδες ερώτηση, αυτά εδώ τα router της Vigor παίζουν και με ADSL αλλά και με VDSL; Στην 2η στήλη του πίνακα γράφει ADSL/VDSL. Στην περιοχή μου δεν έχει έρθει ακόμη VDSL αλλά δε θέλω να ξαναπληρώνω router όταν έρθει. Και κάτι τελευταίο για να δω να όντως το έχω καταλάβει: Αυτά εδώ παίζουν μόνο με bridge mode σωστά; Αφού από ότι βλέπω δεν έχουν θύρα RJ-11 αλλά μόνο RJ-45. Μήπως παίζουν όμως και με VDSL αφού και εκεί με RJ-45 χρειάζεται;
jkoukos Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2014 H σειρά Vigor2750 που δείχνεις στο 1ο link είναι μόνο VDSL. Δες εδώ στο pdf ποιες σειρές παίζουν και στα 2 πρωτόκολλα. Σχετικά με το 2ο link, ναι παίζουν και με VDSL. Βασικά όλα τα router παίζουν με οποιοδήποτε modem (ADSL, VDSL, Cable κλπ), αφού συνδέονται μαζί τους σε WAN θύρα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα