Προς το περιεχόμενο

Διαφορά 97ρας με 95 βενζινη

panosno1com

Προτεινόμενες αναρτήσεις

παντως τον τελευταιο καιρο βαζω (οταν εχει προσφορα) την v- 97 , σημερα φουλαρισα την απλή 95αρα και το αμαξι μου φαινεται λιγο μαγκωμενο να το πω? δεν ξερω σαν να ..ζοριζεται ! ( μου κανει μουτρα που το ταισα την οικονομικη και παλι μαλλον :P ]

παντως δεν ξερω αν η βπαουερ ειναι οντως 97αρα ή απλως ενισχυμενη 95αρα , γουατεβερ :P

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όσο περισσότερα τα οκτάνια, τόσο μικρότερη η ενεργειακή πυκνότητα. Δε θυμάμαι το λόγο, αλλά είναι γεγονός. Η διαφορά βέβαια ανάμεσα σε 95 και 97 οκτάνια θα είναι μικρή. Επιπλέον, αν το αυτοκίνητο είναι φτιαγμένο για 95 οκτάνια (όπως είναι σχεδόν όλα) δεν κερδίζει σχεδόν τίποτα από τις πιο ακριβές βενζίνες.

Οπότε βάλτε απλή βενζίνη, εκτός και αν ζητάει υψηλών οκτανίων ή βέβαια το έχετε πειράξει.

Η πιο ακριβή, σίγουρα δεν αξίζει τα χρήματά της και μάλλον θα σας βγάλει και λιγότερα χιλιόμετρα.

ΥΓ. Για την καύση που λέτε, ο κινητήρας πάντα προσαρμόζεται στη βενζίνη για να υπάρχει καλή καύση. Με τα περισσότερα οκτάνια (αν μπορεί να τα χρησιμοποιήσει) θα βγάλει περισσότερα άλογα. Δεν είναι ότι έχεις καλύτερη καύση με τα πολλά οκτάνια, αλλά αν βάλεις 95 οκτάνια σε μοτέρ που ζητάει περισσότερα, δε θα μπορέσει να προσαρμοστεί και να δουλέψει σωστά.

νομος χωρις πολλα πολλα- βαζετε απλη βενζινη αν δεν εχετε τουρμπο με πολλα αλογα και πολλα βαρ-συμπιεσεις...

ολα τα αλλα ειναι να ειχαμε να λεγαμε..

Μισό λεπτό, το θέμα δεν είναι μόνο αν θα σου βγάλει περισσότερα χιλιόμετρα ή αν θα σου δώσει λίγα άλογα παραπάνω.

Είναι και το αν η 97άρα/100άρα θα βοηθήσει να «καθαρίσει» ο κινητήρας, σε ένα ταξίδι ας πούμε.

Αν είναι μύθος ΚΑΙ αυτό, τότε πραγματικά δεν υπάρχει κανένα νόημα να βάζει 97άρα/100άρα τουλάχιστον το 99.9% των οδηγών.

Μισό λεπτό, το θέμα δεν είναι μόνο αν θα σου βγάλει περισσότερα χιλιόμετρα ή αν θα σου δώσει λίγα άλογα παραπάνω.

Είναι και το αν η 97άρα/100άρα θα βοηθήσει να «καθαρίσει» ο κινητήρας, σε ένα ταξίδι ας πούμε.

Αν είναι μύθος ΚΑΙ αυτό, τότε πραγματικά δεν υπάρχει κανένα νόημα να βάζει 97άρα/100άρα τουλάχιστον το 99.9% των οδηγών.

αν θελετε καθαρο κινητηρα να αλλαζετε τα λαδια σας συχνα... καθε 8-10 χιλ χλμ με φουλ συνθετικα..

να ξερετε, καλυτερα να βαζετε ορυκτελαια και να αλλαζετε λαδια καθε 6 μηνο παρα να εχετε τα φουλ συνθετικα να πιανουν μακα για  2 χρονια και 30 χιλ χλμ που προτεινουν μερικοι κατασκευαστες...

ονοματα δν λεμε υπολειψεις δεν θιγουμε :D

• Like 1

Μισό πάλι, μόνο από τα λάδια «βρωμίζει» ο κινητήρας; Όχι ΚΑΙ από τη βενζίνη, και κυρίως από την κακή βενζίνη;

απο πολλα μπορει αν "βρωμισει" ακομα και απο τον τροπο οδηγησης και τα μερη που οδηγας...

αλλα ξεμακραινει πολυ η κουβεντα :D

• Like 1

Ας μην την πάμε παραπέρα, πάνω σε αυτό που είπα εγώ, τι ισχύει τελικά;

Μπορεί να βοηθήσει η 100άρα σε ένα ταξίδι να βελτιωθεί έστω και λίγο ο κινητήρας/η καθαρότητά του, ή είναι 100% φούμαρα;

• Like 1

Ας μην την πάμε παραπέρα, πάνω σε αυτό που είπα εγώ, τι ισχύει τελικά;

Μπορεί να βοηθήσει η 100άρα σε ένα ταξίδι να βελτιωθεί έστω και λίγο ο κινητήρας/η καθαρότητά του, ή είναι 100% φούμαρα;

θεωρω πως ναι, αν μπορουσα παντα κατοσταρα θα εβαζα ακομα και κουτι να οδηγουσα... ομως δεν αξιζει, ειδικα αν η διαφορα τιμης ειναι κοντα 20 λεπτα οπως στην ελλαδα...

οτι ειναι ανωτερο καυσιμο αυτο δεν αμφισβητειται βεβαιως..

νομος χωρις πολλα πολλα- βαζετε απλη βενζινη αν δεν εχετε τουρμπο με πολλα αλογα και πολλα βαρ-συμπιεσεις...

ολα τα αλλα ειναι να ειχαμε να λεγαμε..

Τα τούρμπο θέλουν καλύτερη;

Κατ' αρχάς, έχω ένσταση στο αν αμφισβητείται.

Απ' την άποψη του ότι:

1. Δε μπορείς να ξέρεις αν η 100άρα είναι όντως 100άρα.

2. Επειδή ελάχιστοι βάζουν 100άρα, δεν ξέρεις πόσο καιρό είναι στις δεξαμενές.

Κατά δεύτερον, συμφωνούμε ότι δε συμφέρει γενικότερα.

Εγώ όμως μίλησα για ταξίδι, όχι για καθημερινή χρήση στην πόλη με σταμάτα-ξεκίνα.

Και όχι για αυτούς που κάνουν κάθε βδομάδα μεγάλα ταξίδια, αλλά για το μέσο οδηγό που θα ταξιδέψει 2-3 φορές το χρόνο.

• Like 2

Τα τούρμπο θέλουν καλύτερη;

δουλευουν καλυτερα με την αποψη οτι εχουν πιεσμενο μοτερ, εστω και μισο μπαρ

Κατ' αρχάς, έχω ένσταση στο αν αμφισβητείται.

Απ' την άποψη του ότι:

1. Δε μπορείς να ξέρεις αν η 100άρα είναι όντως 100άρα.

2. Επειδή ελάχιστοι βάζουν 100άρα, δεν ξέρεις πόσο καιρό είναι στις δεξαμενές.

Κατά δεύτερον, συμφωνούμε ότι δε συμφέρει γενικότερα.

Εγώ όμως μίλησα για ταξίδι, όχι για καθημερινή χρήση στην πόλη με σταμάτα-ξεκίνα.

Και όχι για αυτούς που κάνουν κάθε βδομάδα μεγάλα ταξίδια, αλλά για το μέσο οδηγό που θα ταξιδέψει 2-3 φορές το χρόνο.

ο καθενας θα σου πει οτι ναναι φιλε, ο καθενας ας κανει οτι θελει... ακρη δεν βγαινει χαχα...

παντως στα 2 πανω συμφωνω που εγραψες, αν και ειχα εναν αντιπαθη γνωστο που ειχε θειο με πρατηριο εκο και μου ελεγε οτι παντα η βενζινη που φερνουν-οποιαδηποτε τυπου- ειναι αρκετα οκτανια παραπανω απο το κανονικο... πχ η 95 τους ειναι 98 και καλα γιατι πρωτον θα ξεθυμανει στην δεξαμενη μεχρι να πουλησουν, και 2ο να ειναι καλυμμενοι σε περιπτωση ελεγχου...

οποιος ξερει ας ενημερωσει, γιατι εγω τα αμφισβητω αυτα που ειπε, κυριως επειδη ειναι γλοιωδες υποκειμενο απο μονος του :D

• Like 2

Ναι, αλλά αυτό είναι το νόημα των fora, να ενημερωνόμαστε μεταξύ μας για ό,τι γνωρίζουμε καλά.

Το «ο καθένας ας κάνει ό,τι θέλει» είναι το πιο απλό.

• Like 1

δουλευουν καλυτερα με την αποψη οτι εχουν πιεσμενο μοτερ, εστω και μισο μπαρ

ο καθενας θα σου πει οτι ναναι φιλε, ο καθενας ας κανει οτι θελει... ακρη δεν βγαινει χαχα...

παντως στα 2 πανω συμφωνω που εγραψες, αν και ειχα εναν αντιπαθη γνωστο που ειχε θειο με πρατηριο εκο και μου ελεγε οτι παντα η βενζινη που φερνουν-οποιαδηποτε τυπου- ειναι αρκετα οκτανια παραπανω απο το κανονικο... πχ η 95 τους ειναι 98 και καλα γιατι πρωτον θα ξεθυμανει στην δεξαμενη μεχρι να πουλησουν, και 2ο να ειναι καλυμμενοι σε περιπτωση ελεγχου...

οποιος ξερει ας ενημερωσει, γιατι εγω τα αμφισβητω αυτα που ειπε, κυριως επειδη ειναι γλοιωδες υποκειμενο απο μονος του :D

Απλή του βάζω εγώ στο 99% των περιπτώσεων. Αλλά είναι fiat και δεν έχει ανάγκη! :P :D

αν θελετε καθαρο κινητηρα να αλλαζετε τα λαδια σας συχνα... καθε 8-10 χιλ χλμ με φουλ συνθετικα..

να ξερετε, καλυτερα να βαζετε ορυκτελαια και να αλλαζετε λαδια καθε 6 μηνο παρα να εχετε τα φουλ συνθετικα να πιανουν μακα για  2 χρονια και 30 χιλ χλμ που προτεινουν μερικοι κατασκευαστες...

ονοματα δν λεμε υπολειψεις δεν θιγουμε :D

Opel π.χ. ; :rolleyes:

...

Βάλε ένα από τα 10άδες "ενισχυτικά/καθαριστικά" πρόσθετα που πουλιούνται αν θες π.χ.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...