akatsim Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2014 6tb με 1 χρονο εγγυησης?οχι ευχαριστω δε ξαναπαιρνω seagay δισκο. 5 χρονια εχουν οι Constellation και 2 οι απλοι. Που ειδες 1 χρονο? Τα ιδια εχουν και οι Western click click Digital. 2
Ntinaras Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2014 5 χρονια εχουν οι Constellation και 2 οι απλοι. Που ειδες 1 χρονο? Τα ιδια εχουν και οι Western click click Digital. ειχα αυτον, ST3000DM001 ,χαλασε και ειχε 1 χρονο εγγυηση...
Bspus Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2014 Δεν ειναι ολοι οι ssd ισαξιοι ουτε ολοι οι μηχανικοι φυσικα Οι ssd με SLC ειναι πιο αξιοπιστοι, πιο ακριβοι και δεν χρησιμοποιουνται σε καταναλωτικα προιοντα τοσο οσο σε επαγγελματικα. Ολοι οι ssd που βλεπετε σε καλες τιμες ειναι MLC. Ομοιως και οι μηχανικοι που χρησιμοποιουνται σε servers ειναι αλλων προδιαγραφων και αντεχουν περισσοτερο. Σε καθε αντιστοιχο επιπεδο ομως παραμενει το γεγονος οτι οι μηχανικοι ακομα αντεχουν περισσοτερο απο τους ssd 2
desosav Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2014 βασικα ηδη χρησιμοποιουνται σε ολους τους high-end servers γιατι το random access time ειδικα σε raid0 φτανει ασυλληπτα νουμερα ο μονος περιορισμος ειναι η χωρητικοτητα και το κοστος η οποια χωρητικοτητα δεν ειναι θεμα για ολους ενω το κοστος σε καποιους αποσβενεται ή δε παιζει καν ρολο αν ομως εχεις συστοιχιες με εκατονταδες δισκους και αναλογιστεις οτι ενας ssd καταναλωνει 5 φορες λιγοτερο ρευμα με σχεδον μηδενικη απαγωγη θερμοτητας η αποσβεση θα γινει ακομα πιο γρηγορα οχι μονο σε Servers αλλα και σε storage χρησιμοποιούνται. Βλεπεις storage όπως 3par να σου δίνουν την δυνατότητα να χρησιμοποιηείς ssd και μάλιστα μπορούν να αποθηκεύουν τα αρχεία που έχουν μεγαλύτερη ζήτηση στους ssd για ταχύτερο access. Πάντως σχετικά με 6tb δίσκους η western digital με την εξαγορά της HGST Μάλλον έχει το πάνω χέρι. Χρησιμοποιούν ήλιο αντί για αέρα ώστε να μειώνουν τις τριβές με αποτέλεσμα να μπορούν να αυξήσουν την χωρητικότητα.
antonl Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2014 ειχα αυτον, ST3000DM001 ,χαλασε και ειχε 1 χρονο εγγυηση... Καλή φάση. Έχω 5 απ αυτούς, θα δείξει. Και κλασικά, όλοι χαλάνε. Επίσης άλλοι δίνουν 1 άλλοι 2 χρόνια στον συγκεκριμένο. Η seagate, στο site λέει 2 years απ ό,τι θυμάμαι. Κατά τ άλλα, είμαι σίγουρα υπέρ της τεχνολογίας και της ανάπτυξής της αλλά αν σήμερα κάποιος μου χάριζε έναν SSD 3TB και μου λεγε ν αντικαταστήσω έναν παλιό μου hdd, θα βαριόμουν να τον κουμπώσω στο pc. Τέτοιες χωρητικότητες (για τους περισσότερους home users) έχουν κυρίως ενδιαφέρον για storage που δεν παίζει να δει κανείς διαφορά μεταξύ ssd και hdd. Φυσικά υπάρχουν κι οι εξαιρέσεις φαντάζομαι.
GiorgosT Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2014 5 χρονια εχουν οι Constellation και 2 οι απλοι. Που ειδες 1 χρονο? Τα ιδια εχουν και οι Western click click Digital. Εδώ που τα λέμε πάντως οι WD είναι κατά τι πιο αξιόπιστοι από τους Seagate. Θυμάμαι ότι μας έρχονταν στη δουλειά χτυπημένοι Seagate σωρηδόν. Και WD υπήρχαν προβληματικοί εννοείται αλλά πολύ λιγότεροι. Φυσικά τίποτα δεν είναι απόλυτο. Εν τέλει είναι λίγο και θέμα τύχης (σε ποια σειρά κάθε εταιρείας θα πέσεις). Όσο για τους ssd μόνο καλά έχουν να μας προσφέρουν στο (απώτερο δυστυχώς) μέλλον αλλά θα πρέπει να το πάρουμε απόφαση ότι έχουμε ακόμα δρόμο για να φτάσουμε τελικά στο σημείο να υπάρχει ένας ssd της τάξης των 4-6TiB στον σερβερ μας ή στο pc μας. 1
Ntinaras Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2014 Καλή φάση. Έχω 5 απ αυτούς, θα δείξει. Και κλασικά, όλοι χαλάνε. Επίσης άλλοι δίνουν 1 άλλοι 2 χρόνια στον συγκεκριμένο. Η seagate, στο site λέει 2 years απ ό,τι θυμάμαι. Κατά τ άλλα, είμαι σίγουρα υπέρ της τεχνολογίας και της ανάπτυξής της αλλά αν σήμερα κάποιος μου χάριζε έναν SSD 3TB και μου λεγε ν αντικαταστήσω έναν παλιό μου hdd, θα βαριόμουν να τον κουμπώσω στο pc. Τέτοιες χωρητικότητες (για τους περισσότερους home users) έχουν κυρίως ενδιαφέρον για storage που δεν παίζει να δει κανείς διαφορά μεταξύ ssd και hdd. Φυσικά υπάρχουν κι οι εξαιρέσεις φαντάζομαι. δε γκρινιαζω που χαλασε,ειναι ο πρωτος δισκος που μου χαλαει απο φυσικα αιτια τοσα χρονια.και περιεργως ηταν ο πιο καινουριος. γκρινιαζω γιατι τον αγορασα απο το αμαζον ,το οποιο με γειωσε και μου πε εχουμε 1 χρονο εγγυηση και μετα τσεκαρω το σεριαλ στο site της segate και δεν εχει εγγυηση αρα μιλαμε για κατω απο 1μισι χρονο εγγυηση.αρα 1... 1
akatsim Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2014 Εγω θυμαμαι κατι στατιστικα που εβγαζαν τους Hitachi & Samsung με λιγοτερες βλαβες, οι WD & Seagate ηταν στα ιδια περιπου. Αλλα οπως ειπατε, ειναι θεμα τυχης περισσοτερο, εχω παντως την εντυπωση οτι πλεον ολοι εχουν γινει πιο αναξιοπιστοι, πρεπει να εχουν ριξει τη ποιοτητα για μειωση κοστους. Παντως προς γνωση, σημερα ολοι εχουν 2 χρονια εγγυηση min. Αυτο ελεγχεται και απο τα site τους βεβαια για επιβεβαιωση. 3
Odyss3us Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2014 Δεν ειναι ολοι οι ssd ισαξιοι ουτε ολοι οι μηχανικοι φυσικα Οι ssd με SLC ειναι πιο αξιοπιστοι, πιο ακριβοι και δεν χρησιμοποιουνται σε καταναλωτικα προιοντα τοσο οσο σε επαγγελματικα. Ολοι οι ssd που βλεπετε σε καλες τιμες ειναι MLC. Ομοιως και οι μηχανικοι που χρησιμοποιουνται σε servers ειναι αλλων προδιαγραφων και αντεχουν περισσοτερο. Σε καθε αντιστοιχο επιπεδο ομως παραμενει το γεγονος οτι οι μηχανικοι ακομα αντεχουν περισσοτερο απο τους ssd τσου! εχουν περασει 3 χρονια απο τοτε... αυτος ο διαχωρισμος-περιορισμος ισχυε μονο στη 1-2η γενια και μετα εξαλειφθηκε τεχνολογικα οχι μονο σε Servers αλλα και σε storage χρησιμοποιούνται. Βλεπεις storage όπως 3par να σου δίνουν την δυνατότητα να χρησιμοποιηείς ssd και μάλιστα μπορούν να αποθηκεύουν τα αρχεία που έχουν μεγαλύτερη ζήτηση στους ssd για ταχύτερο access. οταν κανω λογο για συστοιχιες δισκων φυσικα και αναφερομαι και σε storage 1
John911 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2014 θέλω ενα ssd 512 στα 500MB/s++ με εγγυηση 15 χρόνια και τιμή κάτω από 60ε. ΑΑΑ!!! και όταν η εταιρια βγαλει καινούρια τεχνολογία πιο γρηγορη και πιο μικρη, να πάρει πίσω τον παλιό μου και να μου δώσει ένα καινούρο στο ενα τρίτο της τιμής. (χχμμμμμμμ.....)
GiorgosT Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2014 Εγω θυμαμαι κατι στατιστικα που εβγαζαν τους Hitachi & Samsung με λιγοτερες βλαβες, οι WD & Seagate ηταν στα ιδια περιπου. Αλλα οπως ειπατε, ειναι θεμα τυχης περισσοτερο, εχω παντως την εντυπωση οτι πλεον ολοι εχουν γινει πιο αναξιοπιστοι, πρεπει να εχουν ριξει τη ποιοτητα για μειωση κοστους. Παντως προς γνωση, σημερα ολοι εχουν 2 χρονια εγγυηση min. Αυτο ελεγχεται και απο τα site τους βεβαια για επιβεβαιωση. Ναι η Samsung έβγαλε όντως πολύ καλά μοντέλα αλλά έκανε και αυτή τις πατάτες της. Το θέμα με τους WD είναι ότι οι περισσότεροι λόγω οικονομίας παίρνουν τους Green οι οποίοι είναι ρυθμισμένοι εργοστασιακά να παρκάρουν τις κεφαλές τους κάθε 8s με αποτέλεσμα το head park count να ανεβαίνει με τρελούς ρυθμούς και να εμφανίζουν προβλήματα σχετικά σύντομα. Μ@@@ία της WD φυσικά που δεν τους ρύθμισε σωστά εξ αρχής αλλά αν όλοι τρέχανε το wdidle3 και απενεργοποιούσαν το head parking ή έστω το ρύθμιζαν σε μεγαλύτερους χρόνους οι περιπτώσεις προβληματικών WD θα μειώνονταν δραματικά. Εγώ από τους δεκάδες WD που έχω αγοράσει όλα τα χρόνια που ασχολούμαι είχα πρόβλημα μόνο μία φορά και αφού ο δίσκος είχε γράψει αναμμένος άπειρα 24ωρα στο κατεβαστήρι (οπότε το read/write πήγαινε σύννεφο). Τη μία φορά που έβαλα Seagate έχασα τα 1ΤΒ δεδομένα... Ξαναλέω, έτυχε να είναι μούφα εκείνη η σειρά, αλλά μετά από αυτό εγώ προσωπικά Seagate δεν ξαναεμπιστεύομαι. Γενικά στο θέμα της αξιοπιστίας τείνω να συμφωνήσω ότι πλέον έχουν χάσει κάτι από την αξιοπιστία του παρελθόντος. Αλλά αυτό μπορεί να προέρχεται και από την προσωπική μας εμπειρία, δεν είναι απόλυτο. Στο θέμα εγγύηση ό,τι πληρώνεις παίρνεις. 2 χρόνια οι green, 5 oι black... 1
Super Moderators Thresh Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2014 Super Moderators Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2014 6tb με 1 χρονο εγγυησης?οχι ευχαριστω δε ξαναπαιρνω seagay δισκο. από το καλοκαίρι του 2012 έχει αλλάξει αυτό, το λιγότερο πλέον είναι 2... http://technewspedia.com/seagate-increases-the-warranty-period-of-your-hard-drives/ άσε που ο συγκεκριμένος είναι της enterprise σειράς Constellation η οποία είναι με 5 χρόνια εγγύηση...
Odyss3us Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2014 θέλω ενα ssd 512 στα 500MB/s++ με εγγυηση 15 χρόνια και τιμή κάτω από 60ε. ΑΑΑ!!! και όταν η εταιρια βγαλει καινούρια τεχνολογία πιο γρηγορη και πιο μικρη, να πάρει πίσω τον παλιό μου και να μου δώσει ένα καινούρο στο ενα τρίτο της τιμής. (χχμμμμμμμ.....) δε χρειαζεσαι top-notch τεχνολογια σε τοσο μεγαλη χωρητικοτητα, και οι SCSI παλιοτερα δε ξεπερνουσαν τα 40 Gb η λογικη υπαγορευει ~120gb ssd για λειτουργικο και προγραμματα και εναν συμβατικο δισκο για storage (ετσι κι αλλιως διαχρονικα αυτα τα 2 πρεπει να διαχωριζονται για λογους ασφαλειας μεσω physical drives - κι οχι partitions) 1
Ntinaras Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2014 από το καλοκαίρι του 2012 έχει αλλάξει αυτό, το λιγότερο πλέον είναι 2... http://technewspedia.com/seagate-increases-the-warranty-period-of-your-hard-drives/ άσε που ο συγκεκριμένος είναι της enterprise σειράς Constellation η οποία είναι με 5 χρόνια εγγύηση... τοτε γιατι μεσω σηριαλ μου βγαζε οτι ειναι εκτος εγγυησης?
michael92 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2014 δε χρειαζεσαι top-notch τεχνολογια σε τοσο μεγαλη χωρητικοτητα, και οι SCSI παλιοτερα δε ξεπερνουσαν τα 40 Gb η λογικη υπαγορευει ~120gb ssd για λειτουργικο και προγραμματα και εναν συμβατικο δισκο για storage (ετσι κι αλλιως διαχρονικα αυτα τα 2 πρεπει να διαχωριζονται για λογους ασφαλειας μεσω physical drives - κι οχι partitions) Έχω 256GB SSD και δεν φτάνουν ούτε για ζήτω, χωρίς να έχω ούτε ένα αρχείο αποθηκευμένο μέσα, μόνο προγράμματα και windows, με το steam να κάνει install σε ξεχωριστό σκληρό δίσκο. Γιατί όχι όμως και έναν ξεχωριστό SSD για storage? Όταν οι 1TB πέσουν γύρω στα 200 ευρώ τότε θα είναι ότι πρέπει για αποθήκευση μεγάλων αρχείων που δεν μπορούν να προσπελαστούν εύκολα. Επίσης νομίζω ότι lossless 4K δεν μπορεί να αντέξει να σηκώσει ο μέσος σκληρός.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα