Tenshi Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2014 (επεξεργασμένο) Καλημέρα. Σκέφτομαι να αναβαθμίσω το υπάρχον σύστημα ψύξης με κάτι "ελαφρώς" καλύτερο. Ζητούμενα είναι η καλύτερη δυνατή ψύξη με τον λιγότερο -σε λογικά πλαίσια- θόρυβο. Κατα προτίμηση με υποστήριξη PWM στους ανεμιστήρες. Το μέγεθος δέν νομίζω να είναι πρόβλημα (Corsair Obsidian 750D). Έχω ξεχωρίσει μέχρι στιγμής: NOCTUA NH-U14S THERMALRIGHT ARCHON SB-E X2 PHANTEKS PH-TC14PE BE QUIET DARK ROCK PRO 2 Έχω δεί κάποια reviews άλλα αντί να ξεκαθαρίζουν το τοπίο, περιέπλεξαν ακόμα περισσότερο τα πράγματα (πχ διαφορές στην απόδοση/θόρυβο ανεμιστήρα απο review σε review) Σκέφτηκα και την λύση μιας έτοιμης υδρόψυξης, άλλα με προβληματίζει η αξιοπιστία της αντλίας και τυχών διαρροές... Επεξ/σία 4 Φεβρουαρίου 2014 από Tenshi
SPANK Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2014 Εγω παντως εχω την noctua nh-d14 http://www.skroutz.gr/s/416773/Noctua-NH-D14.html και ειμαι απόλυτα ευχαριστημένος , αθόρυβο και παρα πολυ καλή ψύξη με και χωρις overclock
Tenshi Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2014 Ναί την έχω δεί και την nh-d14.Δυστυχώς δέν βγαίνει με pwm ανεμιστήρες,παρα μόνο σε lga2011. Απλά βρίσκω μπελαλίδικη την λύση του fan controller (Scythe Kazemaster/Kazemeter) για να ρυθμίζω την ψύξη του επεξεργαστή.Μέχρι πρότινος έτσι δούλευα την True Black και έναν 12αρι Noiseblocker.Το pwm με βόλεψε αφάνταστα. Βέβαια θα μπορούσα να πάρω έναν NF-P12 και έναν NF-P14 για να πετύχω το αποτέλεσμα που θέλω,άλλα θα ξεφύγω στο budget.Τα 100 ευρώ για αερόψυξη είναι ήδη τραβηγμένο...πόσο μάλλον τα 150.
SPANK Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2014 Τοτε θα σου έλεγα απο τις παραπάνω που έβαλες να πας παλι στην noctua , φαντάζομαι και αυτη θα ειναι παρα πολυ καλή αν κρίνω απο την d14
karmen1983 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2014 Η NOCTUA NH-U14S είναι καλύτερη της NH-D14 και οριακά ίδια με την Silver Arrow. Ενώ με 2 ανεμιστήρες πιάνει την Η100 και ταυτόχρονα είναι απο τις πιο ήσυχες ψύκτρες. 2
Tenshi Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2014 Οπότε λέτε καλύτερα U14S,με προοπτική μελλοντικά να μπεί 2ος ανεμιστήρας για push pull;
SPANK Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2014 Οπότε λέτε καλύτερα U14S,με προοπτική μελλοντικά να μπεί 2ος ανεμιστήρας για push pull; +1 για αυτο 1
AiWaaa Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2014 http://www.skroutz.gr/s/2113451/Thermalright-Silver-Arrow-SB-E-Extreme.html Εχω αυτην εδω την κυρία και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος με την απόδοση σε θόρυβο και σε ψύξη. Σε τέτοια χρήματα οτι και να πάρεις θα εισαι ευχαριστημενος
Tenshi Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2014 Τούμπανη η SB-E Extreme,ενδέχεται να είναι η καλύτερη επιλογή απο πλευράς απόδοσης,άλλα απαγορευτική η ταχύτητα περιστροφής για μένα.Να φανταστείτε οτι τους Corsair AF140L του 750d,τους έχω να παίζουν@700rpm. Anyway,η παραγγελία έχει ήδη δοθεί για την Noctua NH-U14S.Το μόνο θέμα τώρα είναι...ο προσανατολισμός! Nα βλέπει τον πίσω exhaust Corsair AF140L ή τους δύο πάνω exhaust Silverstone FN121;
karmen1983 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2014 δώσε γενικό air flow αν δεν βαριέσαι δε θα απογοητευτείς απο την επιλογή πάντως 2
Tenshi Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2014 δώσε γενικό air flow αν δεν βαριέσαι δε θα απογοητευτείς απο την επιλογή πάντως Μπροστά 2x140mm intake-Πίσω 1x140mm exhaust-Πάνω 2x120mm exhaust. Θα μπορούσα να βάλω έναν επιπλέον top exhaust,άλλα θα βρίσκεται πάνω απο το dvd recorder και μακρυά απο την ψύκτρα. Θα μπορούσα να βάλω έναν επιπλέον 120mm intake κάτω,άλλα το κουτί είναι τεράστιο και δέν νομίζω οτι έχει νόημα. Απλά επειδή όλο το πάνω μέρος του κουτιού είναι διάτρητο και ο αέρας κινείται προς τα εκεί ελέω μικρότερης πυκνότητας,σκέφτηκα μήπως έχω καλύτερη απαγωγή θερμότητας με την ψύκτρα να στέλνει κατευθείαν τον αέρα στους πάνω ανεμιστήρες .
karmen1983 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2014 Βάση airflow που δίνεις αν ανεξαρτήτου socket σου δίνει την επιλογή να στέλνει αέρα προς τα πίσω, τότε επέλεξε προσανατολισμό απο Ανατολή προς Δύση. (5,25" προς πίσω ανεμιστήρα) 1
Tenshi Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2014 Βάση airflow που δίνεις αν ανεξαρτήτου socket σου δίνει την επιλογή να στέλνει αέρα προς τα πίσω, τότε επέλεξε προσανατολισμό απο Ανατολή προς Δύση. (5,25" προς πίσω ανεμιστήρα) Aye Aye... 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα