Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
44 λεπτά πριν, dermitzos είπε

Εμένα όταν πέφτει το ρεύμα και κλείσει το ups μόνο του, πρέπει να το ξανανοίξω. Δεν ξέρω αν εννοείς κάτι άλλο.

Είχε περάσει πάρα πολύς καιρός να γίνει διακοπή ρεύματος και ίσως να μη θυμάμαι καλά.

Αλλά είχα την εντύπωση ότι δεν χρειαζόταν να ανοίξω το ups όταν ερχόταν το ρεύμα!

Όταν λες ότι κλείνει μόνο του, εννοείς ότι αδειάζουν οι μπαταρίες και κλείνει ή έτσι είναι φτιαγμένο?

Δηλαδή να κλείνει όταν γίνεται διακοπή ρεύματος, άσχετα αν υπάρχει συσκευή που λειτουργεί ή είναι όλες κλειστές?

Επεξ/σία από SB_1957
  • Απαντ. 184
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, SB_1957 είπε

Είχε περάσει πάρα πολύς καιρός να γίνει διακοπή ρεύματος και ίσως να μη θυμάμαι καλά.

Αλλά είχα την εντύπωση ότι δεν χρειαζόταν να ανοίξω το ups όταν ερχόταν το ρεύμα!

Όταν λες ότι κλείνει μόνο του, εννοείς ότι αδειάζουν οι μπαταρίες και κλείνει ή έτσι είναι φτιαγμένο?

Δηλαδή να κλείνει όταν γίνεται διακοπή ρεύματος, άσχετα αν υπάρχει συσκευή που λειτουργεί ή είναι όλες κλειστές?

Δεν αδειάζουν οι μπαταρίες τελείως νομίζω. Απλώς μετά από ένα σημείο κλείνει. Δεν έχω παρατηρήσει τί γίνεται χωρίς φορτίο και χωρίς ρεύμα όμως.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, dermitzos είπε

Δεν αδειάζουν οι μπαταρίες τελείως νομίζω. Απλώς μετά από ένα σημείο κλείνει. Δεν έχω παρατηρήσει τί γίνεται χωρίς φορτίο και χωρίς ρεύμα όμως.

Μάλλον είναι έτσι φτιαγμένο. Ίσως στο παρελθόν, επειδή γενικά σπάνια έχουμε διακοπές ρεύματος, να άνοιγε κάποιος άλλος στο σπίτι το ups, οπότε γι' αυτό δεν θυμάμαι να το έχω κάνει εγώ.

Τώρα που το χρησιμοποιώ μόνο εγώ το πρόσεξα και είχα αυτή την απορία!

Ευχαριστώ για την απάντηση.

• Like 1
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Έχει κανείς το BR1000ELCD της Cyberpower να μου πει τη γνώμη του; Έχω δύο Cyberpower σειράς PR στη δουλειά και έχουν βγεί καλά,αλλά για το συγκεκριμένο δεν έχω άποψη.Κάτι διαβάζω στο skroutz για θόρυβο αλλά δεν είναι να τα παίρνεις πολύ στα σοβαρά τα reviews εκεί.Προορίζεται για οικιακή χρήση,οπότε θέλω να είναι σχετικά αθόρυβο (προφανώς όσο είναι στο ρεύμα).

Δημοσ.
39 λεπτά πριν, roybatty είπε

Έχει κανείς το BR1000ELCD της Cyberpower να μου πει τη γνώμη του; Έχω δύο Cyberpower σειράς PR στη δουλειά και έχουν βγεί καλά,αλλά για το συγκεκριμένο δεν έχω άποψη.Κάτι διαβάζω στο skroutz για θόρυβο αλλά δεν είναι να τα παίρνεις πολύ στα σοβαρά τα reviews εκεί.Προορίζεται για οικιακή χρήση,οπότε θέλω να είναι σχετικά αθόρυβο (προφανώς όσο είναι στο ρεύμα).

Δικο μου ειναι το ενα review στο σκρουτζ.

Οποτε ναι,οπως καταλαβαινεις βουιζει ο μετασχηματιστης του.

Στο δωματιο που το ειχα,τη 2η μερα το εβγαλα και το πακεταρα και το στειλα πισω.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Dantε είπε

Δικο μου ειναι το ενα review στο σκρουτζ.

Οποτε ναι,οπως καταλαβαινεις βουιζει ο μετασχηματιστης του.

Στο δωματιο που το ειχα,τη 2η μερα το εβγαλα και το πακεταρα και το στειλα πισω.

Το θέμα είναι αν έπεσες στην περίπτωση, ή αν όλα είναι έτσι (που να ξέρω θα μου πεις). Σαν ποιότητα κατασκευής ήταν καλό;Και τι πήρες τελικά;

Δημοσ.
Μόλις τώρα, roybatty είπε

Το θέμα είναι αν έπεσες στην περίπτωση, ή αν όλα είναι έτσι (που να ξέρω θα μου πεις). Σαν ποιότητα κατασκευής ήταν καλό;Και τι πήρες τελικά;

Για να το εχει αναφερει και αλλος,μαλλον ειναι γενικο το κακο.

Ποιοτικα ηταν μια χαρα.

Το τι πηρα αστο,εχω αλλαξει καμποσα ups.

Πηρα apc,εβγαλε θεμα με μπαταρια,μου εστειλαν καλυτερο μοντελο που σφυριζε,το πουλησα πηρα cyberpower,βρηκα bug στο firmware και μου το αλλαξανε με ενα απο σειρα για server και εχω καταληξει να το βαλω στο παταρι γιατι δουλευει μονιμα ο ανεμιστηρας σε αυτο :P

TLDR παρε το APC το 1400αρι.Ηταν το πιο τιμιο αν και ακριβουτσικο.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Dantε είπε

Για να το εχει αναφερει και αλλος,μαλλον ειναι γενικο το κακο.

Ποιοτικα ηταν μια χαρα.

Το τι πηρα αστο,εχω αλλαξει καμποσα ups.

Πηρα apc,εβγαλε θεμα με μπαταρια,μου εστειλαν καλυτερο μοντελο που σφυριζε,το πουλησα πηρα cyberpower,βρηκα bug στο firmware και μου το αλλαξανε με ενα απο σειρα για server και εχω καταληξει να το βαλω στο παταρι γιατι δουλευει μονιμα ο ανεμιστηρας σε αυτο :P

TLDR παρε το APC το 1400αρι.Ηταν το πιο τιμιο αν και ακριβουτσικο.

Αν είχα να διαθέσω το ποσό  θα έπαιρνα το APC αλλά δεν.Μαξ είμαι 100-110 ευρώ.

Για Powerwalker έχεις άποψη;

Δημοσ.
Μόλις τώρα, roybatty είπε

Αν είχα να διαθέσω το ποσό  θα έπαιρνα το APC αλλά δεν.Μαξ είμαι 100-110 ευρώ.

Για Powerwalker έχεις άποψη;

Τα κοιταζα και αυτα,αλλα τελικα τα εσκασα για κατι εγγυημενο.

Λιγο λαχειο ειναι .

Ειχα και εγω ενα accupower που μου εβγαλε σχεδον 10 χρονια απροβληματιστα.

Παρε το απο σοβαρο μαγαζι τουλαχιστον.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πως σας φαίνεται το παρακάτω APC?

Δυστυχώς, δεν καταλαβαίνω πως στο διάολο λειτουργεί το calculator (παλιά θυμάμαι ήταν πολύ απλό) οπότε το επέλεξα στην τύχη!

Έχω ένα PSU Corsair GS600 με I5 2500, GPU 5850, έξι σκληρούς (ο ένας SSD, ένας USB) και ένα DELL 24άρι.

https://www.msystems.gr/line-interactive-ups/apc-back-ups-pro-650va-390w-lcd-230v-br650mi

Επεξ/σία από _BASSstarlet_
Δημοσ.
9 ώρες πριν, _BASSstarlet_ είπε

Πως σας φαίνεται το παρακάτω APC?

Δυστυχώς, δεν καταλαβαίνω πως στο διάολο λειτουργεί το calculator (παλιά θυμάμαι ήταν πολύ απλό) οπότε το επέλεξα στην τύχη!

Έχω ένα PSU Corsair GS600 με I5 2500, GPU 5850, έξι σκληρούς (ο ένας SSD, ένας USB) και ένα DELL 24άρι.

https://www.msystems.gr/line-interactive-ups/apc-back-ups-pro-650va-390w-lcd-230v-br650mi

Προφανως και πας εδω

https://www.msystems.gr/line-interactive-ups/apc-back-ups-950va-480w-avr-230v-bx950u-gr

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Η σωστή διάταξη για τη σύνδεση ενός ups ποια είναι ;

Το ups κατευθείαν στην Πρίζα και οι συσκευές μας πάνω στις πρίζες του ups απ ότι ξέρω είναι η καλύτερη. 

Τι γίνεται στην περίπτωση που έχουμε μια πρίζα στον τοίχο, αλλά υπάρχουν και συσκευές όπως ηχεία  που δεν είναι κατάλληλο να συνδεθούν στο ups ?

θα μπορούσα να βάλω ένα απλό πολύμπριζο (διάβασα  ότι τα ασφαλείας δεν είναι κατάλληλα ;;; ), απ το οποίο θα πέρνει ρεύμα και το ups αλλά και τα ηχεία χωρίς να χρειάζεται να συνδεθούν σ αυτό ;

Αν κάποιος θα μπορούσε να βοηθήσει στην παραπάνω απορία ευχαριστώ προκαταβολικά ;)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...