pournaras Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2014 Τρία πράγματα: 1. Άλλα λέει η θειά μου. Τι σημασία έχει αν η τεχνολογία υπάρχει ή όχι; Επίσης υπάρχει η τεχνολογία για ηλεκτρονικές πληρωμές όπως και η τεχνολογία για αυτόματη λογοκρισία του internet ή ακόμα και αποκλεισμό σε εθνικό επίπεδο. Το γεγονός ότι χρησιμοποιούμε τις ηλεκτρονικές πληρωμές παρόλο που μαζί φέρνουν την (επίσης τεχνολογική) μάστιγα της ηλεκτρονικής απάτης ενώ όσον αφορά τη λογοκρισία δεν είμαστε Κίνα ή Βόρεια Κορέα δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την ύπαρξη της τεχνολογίας. Έχει σχέση με το τι ώφελος και τι προβλήματα περιμένουμε από την εφαρμογή της. Στην προκειμένη τι πρόκειται να κερδίσουμε; Να σωθούμε από την κοινωνική μάστιγα της κλοπής αυτοκινήτων που οδηγεί τους νέους στην αυτοκτονία; Ή να μειώσουμε τους 0.45 θανάτους ανα έτος από κυνηγητό με κακοποιούς σε κάτι μικρότερο; Η τεχνολογία που λες υπάρχει ήδη και για να μην έχουμε ατυχήματα από οδήγηση υπό την επήρρεια ή από υπερβολική ταχύτητα: το αμάξι μπορεί να επιβάλλει breathalyzer τεστ πριν δεχτεί να πάρει μπρος και επίσης να βάλει αυτόματο κόφτη στα 50 σε κατοικημένες περιοχές. Και τα 2 αυτά μέτρα, παρόλο που φυσικά δεν είναι τέλεια, θα είχαν άμεσο και πολύ θετικότερο αντίκτυπο σε οποιαδήποτε κοινωνία. Παρόλα αυτά δε βλέπεις κανέναν να τα πουσάρει. Ακατανόητο ε; Αφού η τεχνολογία υπάρχει... 2. Η τοποθέτηση "δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στην τεχνολογία αλλά μόνο στην εφαρμογή των νόμων" είναι τόσο αφελής που δε μπορώ να την αντιμετωπίσω σοβαρά. Το ίδιο και το η τοποθέτηση "αφού γίνεται τουλάχιστον ένα στραβό ήδη, τι διαφορά έχει αν κάνουμε άλλα 10?". Δε χρειάζεται ούτε καν να ξέρεις από ιστορία για να είναι προφανές πως όλοι, μα όλοι, οι μηχανισμοί που υλοποιούνται από ανθρώπους έχουν τα ίδια προβλήματα με τον ανθρώπινο χαρακτήρα -- στην προκειμένη, απληστία/δίψα για περισσότερα, αυτοδικαιολόγηση "ναι τεχνικά είναι λάθος αυτό που κάνω αλλά δε μετράει γιατί έχω καλό σκοπό στο μυαλό μου" και το απλό και γνωστό από την παιδική ηλικία "τώρα δε με βλέπει κανείς". Συν φυσικά την απλή περίπτωση όπου γίνονται πράγματα 200% παράνομα και κανείς δε μπαίνει ούτε καν στον κόπο να προσποιηθεί, απλά το "πρόβλημα" λύνεται με κουκούλωμα. Μήπως θέλεις να φέρω παραδείγματα; Υπάρχουν άπειρα για κάθε μία από τις κατηγορίες που ανέφερα, μερικά δεν έχουν κλείσει ούτε ένα χρόνο. 3. Το να επιχειρείς να ξεφτιλίσεις ένα παράδειγμα βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα χρησιμοποιώντας παιδικό strawman argument "σιγά μη σε αφήνει ένα μήνα στην ερημιά" μπορεί να περνάει σε άλλους. Σε μένα απλά χρησιμεύει για να καταλάβω τι πρόθεση και τι ικανότητα έχεις να κάνεις λογική κουβέντα. Άντε λοιπόν με το καλό πίσω στη γέφυρά σου. 1. Στην πρωτη παραγραφο το ιδιο ακριβως πραγμα λεμε, η τεχνολογια υπαρχει, και καθε χωρα τη χρησιμοποιει αναλογα του πως επιθυμει. Αρα το οτι δεν ειμαστε Κινα, εχει να κανει με το πολιτευμα μας και την εφαρμογη των νομων και οχι με την ιδια την τεχνολογια. Εκει ειναι, αλλα εμεις δεν τη χρησιμοποιουμε. Τωρα, το τι προκειται να κερδισουμε; Εστω κι ενα λιγοτερο κυνηγητο, εστω κι ενα λιγοτερο κλεμμενο αυτοκινητο, κερδος ειναι. Αυτο που δεν ειδα σε τοσες σελιδες, ειναι το τι προκειται να χασουμε, παρα μονο την κλασσικη θεωρια συνομωσιας, οπου ενα τεχνολογικο επιτευγμα, θα το παρει ο οποιοσδηποτε (απο τροχονομο, μεχρι ιδιωτικες εταιριες), και θα μας σταματανε οποτε θελουν γιατι ετσι θελουν. 2. Μπορεις να το θεωρεις οσο αφελες θες, χωρις ομως την ψηφιση σχετικου νομου, παρεα με καποιο τεχνολογικο μηχανισμο, αυτος που θα χρησιμοποιησει το μηχανισμο ειναι παρανομος. Ενας παρανομος λοιπον δεν περιμενει το 2020 ωστε να εξασφαλισει την τεχνολογια για να συνεχισει να ειναι παρανομος, μπορουσε και μπορει να το κανει παντα. Ενας αστυνομικος λοιπον που θα κανει καταχρηση εξουσιας, δε νομιζω να χρειαζεται διακοπτες, την κανει ακομη και με την απειλη οπλου.. 3. Το παραδειγμα δεν ηταν δικο μου, αλλα αλλου χρηστη απο προηγουμενη σελιδα, αν βασιζεται σε πραγματικα γεγονοτα, πολυ θα ηθελα να τα διαβασω. Οποτε το ποιος κανει λογικη κουβεντα, ας το αφησουμε, προσωπικους χαρακτηρισμους δε σου εκανα, ουτε σε εστειλα με το καλο πισω στο λευκο σου πυργο...
defacer Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2014 1. Στην πρωτη παραγραφο το ιδιο ακριβως πραγμα λεμε, η τεχνολογια υπαρχει, και καθε χωρα τη χρησιμοποιει αναλογα του πως επιθυμει. Αρα το οτι δεν ειμαστε Κινα, εχει να κανει με το πολιτευμα μας και την εφαρμογη των νομων και οχι με την ιδια την τεχνολογια. Εκει ειναι, αλλα εμεις δεν τη χρησιμοποιουμε. Τωρα, το τι προκειται να κερδισουμε; Εστω κι ενα λιγοτερο κυνηγητο, εστω κι ενα λιγοτερο κλεμμενο αυτοκινητο, κερδος ειναι. Αυτο που δεν ειδα σε τοσες σελιδες, ειναι το τι προκειται να χασουμε, παρα μονο την κλασσικη θεωρια συνομωσιας, οπου ενα τεχνολογικο επιτευγμα, θα το παρει ο οποιοσδηποτε (απο τροχονομο, μεχρι ιδιωτικες εταιριες), και θα μας σταματανε οποτε θελουν γιατι ετσι θελουν. 2. Μπορεις να το θεωρεις οσο αφελες θες, χωρις ομως την ψηφιση σχετικου νομου, παρεα με καποιο τεχνολογικο μηχανισμο, αυτος που θα χρησιμοποιησει το μηχανισμο ειναι παρανομος. Ενας παρανομος λοιπον δεν περιμενει το 2020 ωστε να εξασφαλισει την τεχνολογια για να συνεχισει να ειναι παρανομος, μπορουσε και μπορει να το κανει παντα. Ενας αστυνομικος λοιπον που θα κανει καταχρηση εξουσιας, δε νομιζω να χρειαζεται διακοπτες, την κανει ακομη και με την απειλη οπλου.. 3. Το παραδειγμα δεν ηταν δικο μου, αλλα αλλου χρηστη απο προηγουμενη σελιδα, αν βασιζεται σε πραγματικα γεγονοτα, πολυ θα ηθελα να τα διαβασω. Οποτε το ποιος κανει λογικη κουβεντα, ας το αφησουμε, προσωπικους χαρακτηρισμους δε σου εκανα, ουτε σε εστειλα με το καλο πισω στο λευκο σου πυργο... 1. Βάλε τη φαντασία σου να δουλέψει, και δεν εννοώ θεωρίες συνωμοσίας. Ή βασικά μη τη βάλεις καν, στο ίδιο το άρθρο από το οποίο ξεκινήσαμε τα λέει: Another questions the liability to governments should the kill switch be triggered accidentally while a car is traveling at highway speeds, potentially causing a crash. Besides the concerns about an invasion of privacy and freedom for law-abiding citizens, it's easy to imagine the potential for catastrophic consequences if the "switch" fell in the wrong hands. Φτάνουν; 2. Αυτό που είπα παραπάνω πως το ότι ήδη μπορεί να γίνει κάποια κατάχρηση δεν είναι επιχείρημα προκειμένου να ανοίξουμε την πόρτα σε άλλες καταχρήσεις το διάβασες; Το άλλο που λέω ότι εφόσον η κατάχρηση (δε μπαίνω στον κόπο να πω "η πιθανότητα", τα εξήγησα παραπάνω) είναι ήδη αρνητικό, θα πρέπει να επιχειρηματολογήσει κανείς και να πείσει πως τα θετικά είναι σημαντικότερα; Λοιπόν ποιά είναι τα θετικά; Σ' αυτά που λέω για breathalyzer και αυτόματο κόφτη τι έχεις να απαντήσεις; 3. Δεν πρόκειται να διαβάσω όλο το thread για να δω ποιανού ήταν το παράδειγμα αρχικά. Εσύ το ξεστόμισες εδώ, εσύ είσαι υπεύθυνος. Αν θες βγες στο δρόμο να λες ότι πρέπει να κάψουμε τους εβραίους και πες ότι η ιδέα ήταν του Χίτλερ και όχι δική σου, και πες μου μετά αντιδράσεις. BTW η γέφυρα δεν ήταν της Άρτας, ήταν του troll. 1
pournaras Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2014 1. Βάλε τη φαντασία σου να δουλέψει, και δεν εννοώ θεωρίες συνωμοσίας. Ή βασικά μη τη βάλεις καν, στο ίδιο το άρθρο από το οποίο ξεκινήσαμε τα λέει: Φτάνουν; 2. Αυτό που είπα παραπάνω πως το ότι ήδη μπορεί να γίνει κάποια κατάχρηση δεν είναι επιχείρημα προκειμένου να ανοίξουμε την πόρτα σε άλλες καταχρήσεις το διάβασες; Το άλλο που λέω ότι εφόσον η κατάχρηση (δε μπαίνω στον κόπο να πω "η πιθανότητα", τα εξήγησα παραπάνω) είναι ήδη αρνητικό, θα πρέπει να επιχειρηματολογήσει κανείς και να πείσει πως τα θετικά είναι σημαντικότερα; Λοιπόν ποιά είναι τα θετικά; Σ' αυτά που λέω για breathalyzer και αυτόματο κόφτη τι έχεις να απαντήσεις; 3. Δεν πρόκειται να διαβάσω όλο το thread για να δω ποιανού ήταν το παράδειγμα αρχικά. Εσύ το ξεστόμισες εδώ, εσύ είσαι υπεύθυνος. Αν θες βγες στο δρόμο να λες ότι πρέπει να κάψουμε τους εβραίους και πες ότι η ιδέα ήταν του Χίτλερ και όχι δική σου, και πες μου μετά αντιδράσεις. BTW η γέφυρα δεν ήταν της Άρτας, ήταν του troll. 1. Οχι δε φτανουν. Εκτος του θεματος του ατυχηματος, το οποιο ειναι οντως σοβαρο, ολα τα αλλα, ειναι ανησυχιες οι οποιες υπαρχουν σε οτιδηποτε δινει δυναμη στα "λαθος χερια". Σε λαθος χερια το κινητο γινεται remote βομβας, το μαχαιρι γινεται οπλο, η βενζινη γινεται οπλο και παει λεγοντας. Οχι δε μου φτανουν. Αν εσενα σου φτανει αυτη η δικαιολογια, τοτε γιατι δεν επαναστατεις και για ολα τα αλλα που πιθανως πεσουν σε λαθος χερια... 2. Οπως και παραπανω, οτιδηποτε πεσει σε λαθος χερια, μπορει να φερει αρνητικες επιπτωσεις. Τα θετικα; Με ενα απλο search, 27 χιλ, κλοπες αυτοκινητων στην ελλαδα το 2009. Το 2011 μονο στην αττικη, πανω απο 17 χιλ. κλοπες. Ειναι λιγες; Για τον κοφτη και το breathalyzer, δεν εχω να πω κατι αρνητικο, για αυτο και δεν το σχολιασα. 3. Δεν προκειται να διαβασεις ολο το thread, αλλα την λες σε καποιον χωρις να ξερεις σε ποιον απανταει. Λογικο... Τα πραγματικα γεγονοτα του παραδειγματος δε μου εξηγησες. 1
Ziant Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2014 Τα θετικα; Με ενα απλο search, 27 χιλ, κλοπες αυτοκινητων στην ελλαδα το 2009. Το 2011 μονο στην αττικη, πανω απο 17 χιλ. κλοπες. Ειναι λιγες; Αυτό λύνεται με κάμερες της τροχαίας με αναγνώριση πινακίδας + φώτο
pournaras Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2014 Αυτό λύνεται με κάμερες της τροχαίας με αναγνώριση πινακίδας + φώτο Αυτος ο τροπος σε λαθος χερια, δε θα δημιουργησει το ιδιο προβλημα καταπατησης της ιδιωτικοτητας απο τη στιγμη που η τροχαια θα ξερει απο ποιες καμερες περασα και ποτε;
naive Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2014 3. Το να επιχειρείς να ξεφτιλίσεις ένα παράδειγμα βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα χρησιμοποιώντας παιδικό strawman argument "σιγά μη σε αφήνει ένα μήνα στην ερημιά" μπορεί να περνάει σε άλλους. Σε μένα απλά χρησιμεύει για να καταλάβω τι πρόθεση και τι ικανότητα έχεις να κάνεις λογική κουβέντα. Άντε λοιπόν με το καλό πίσω στη γέφυρά σου. Oh the irony!
defacer Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2014 Oh the irony! Έχεις να πεις κάτι ουσιαστικό η απλά καφενείο; Κατά τα άλλα όντως η υπομονή μου για trolling εξαντλήθηκε. Χ χιλιάδες κλοπές => (μαγικό ραβδί της νεράϊδας υποθέτω μιας και η σύνδεση δεν είναι προφανής) => με το σύστημα αυτό οι κλοπές θα εξαφανιστούν (εφόσον δε μας έκανε κανένας την τιμή να προσδιορίσει κάτι πιο συγκεκριμένο τι να υποθέσω ο κακόμοιρος?). Ακριβώς όπως εξαφανίστηκαν από τους συναγερμούς και τα immobilizer. Oh wait... Το σύστημα θα σώζει ζωές (lol) => ναι αλλά αν αυτός είναι ο σκοπός τότε γιατί άλλα πράγματα που ακόμα και τυφλός βλέπει ότι θα σώσουν περισσότερες δεν πουσάρονται? => "δεν έχω να πω κάτι αρνητικό". Troll on.
pournaras Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2014 Έχεις να πεις κάτι ουσιαστικό η απλά καφενείο; Κατά τα άλλα όντως η υπομονή μου για trolling εξαντλήθηκε. Χ χιλιάδες κλοπές => (μαγικό ραβδί της νεράϊδας υποθέτω μιας και η σύνδεση δεν είναι προφανής) => με το σύστημα αυτό οι κλοπές θα εξαφανιστούν (εφόσον δε μας έκανε κανένας την τιμή να προσδιορίσει κάτι πιο συγκεκριμένο τι να υποθέσω ο κακόμοιρος?). Ακριβώς όπως εξαφανίστηκαν από τους συναγερμούς και τα immobilizer. Oh wait... Το σύστημα θα σώζει ζωές (lol) => ναι αλλά αν αυτός είναι ο σκοπός τότε γιατί άλλα πράγματα που ακόμα και τυφλός βλέπει ότι θα σώσουν περισσότερες δεν πουσάρονται? => "δεν έχω να πω κάτι αρνητικό". Troll on. Αρα αφου ουτε οι συναγερμοι, ουτε τα immobilizer λειτουργησαν αποτελεσματικα, δεν εχουν νοημα υπαρξης, ας τα καταργησουμε κι αυτα... Το γιατι δεν πουσαρονται τα αλλα συστηματα, ρωτα τις εταιριες, ουτε εταιρια αυτοκινητων εχω, ουτε υπολογος καποια ειμαι, μη ρωτας εμενα, και μη δημιουργεις εντυπωσεις με αυτον τον τροπο. Το να μην μπορω να σου απαντησω εγω (οπως και κανεις αλλος), γιατι δεν πουσαρονται αυτα τα συστηματα, ουτε εμενα βγαζει λαθος, ουτε εσενα σωστο. Κανεις λαθος ερωτησεις σε λαθος ατομα. Κοιτα, το οτι δε ταιριαζουν οι αποψεις με τη δικη σου, αυτο δε σημαινει οτι ο αλλος ειναι τρολλ. Σου απαντησα πολυ σοβαρα, με επιχειρηματα (αλλο αν εσενα δε σου αρεσαν), αυτο το θεματακι, το να βαφτιζουμε τον αλλον τρολλ με την παραμικρη διαφωνια εχει καταντησει κουραστικο. Αν λοιπον οπως λες, η υπομονη σου για τρολλινγκ εξαντληθηκε, προφανως δεν ξερεις καν τι ειναι τρολλινγκ και η υπομονη σου εξαντληθηκε απλα γιατι δεν εχεις μαθει να αποδεχεσαι διαφορετικες αποψεις απο τη δικη σου. 1
defacer Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2014 Αρα αφου ουτε οι συναγερμοι, ουτε τα immobilizer λειτουργησαν αποτελεσματικα, δεν εχουν νοημα υπαρξης, ας τα καταργησουμε κι αυτα... Εκείνο το link που έδωσα πριν για strawman argument μάλλον δεν το πάτησες ε; Πάτα το, μπορεί να μάθεις κάτι. Με τους συναγερμούς δεν έχω πρόβλημα γιατί α) δεν έχουν άλλου είδους κόστος από οικονομικό και β) ακόμα κι αυτό κανείς δε σε αναγκάζει να το πληρώσεις. Προφανές; Όπως φαίνεται όχι για όλους. Το γιατι δεν πουσαρονται τα αλλα συστηματα, ρωτα τις εταιριες, ουτε εταιρια αυτοκινητων εχω, ουτε υπολογος καποια ειμαι, μη ρωτας εμενα, και μη δημιουργεις εντυπωσεις με αυτον τον τροπο. Το να μην μπορω να σου απαντησω εγω (οπως και κανεις αλλος), γιατι δεν πουσαρονται αυτα τα συστηματα, ουτε εμενα βγαζει λαθος, ουτε εσενα σωστο. Κανεις λαθος ερωτησεις σε λαθος ατομα. Το να κάνω ερωτήσεις που πατάνε πάνω σ' αυτά που λες και στις οποίες δε μπορείς να απαντήσεις ικανοποιητικά δε βγάζει τη λογική σου λάθος; Ούτε καν σου δημιουργεί κάποια αμφιβολία ότι μπορεί ίσως να έχεις κάπου λάθος φαντάζομαι; Και το ότι δε μπορείς να απαντήσεις εσύ το "δικαιολογείς" δηλώνοντας αυθαίρετα ότι δε μπορεί να απαντήσει κανένας άλλος; Σ'ωραίος. - "Ο Σαμαράς έκανε τη Μεσσηνία παραμεθόριο για ψηφοθηρικούς λόγους." - "Όχι, την έκανε για να βοηθήσει τους συμπολίτες μας που δυσκολεύονται εκεί στις άκρες του χάρτη." - "Αν αυτό που τον καίει είναι να βοηθήσει τους συμπολίτες γιατί δεν ενίσχυε οικονομικά τα νησιά, μερικά από τα οποία είναι πραγματικά ξεχασμένα απ' το θεό;" - "Δε μπορώ να απαντήσω σ' αυτή την ερώτηση. Αλλά το έκανε για να βοηθήσει τους συμπολίτες μας". (Είμαι ενήμερος πως στην πραγματικότητα δεν το έκανε ο Σαμαράς. Αλλά σαν υποθετικό παράδειγμα μου κάνει. Έχω δει να γίνεται ακριβώς αυτή η συζήτηση.) Ο παρατηρητικός αναγνώστης θα σημειώσει ότι μπορεί να μην έχεις τη δυνατότητα να απαντήσεις στο "γιατί δεν έκαναν το Α", την ίδια στιγμή όμως έχεις όμως άνετα τη δυνατότητα να απαντήσεις στο "γιατί έκαναν το Β". Εμένα μου φαίνεται λίγο παράξενο αυτό αλλά τι ξέρω από λογική κουβέντα; Τεσπα πολύ χρόνο από τη ζωή μου κατανάλωσα εδώ.
pournaras Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2014 Εκείνο το link που έδωσα πριν για strawman argument μάλλον δεν το πάτησες ε; Πάτα το, μπορεί να μάθεις κάτι. Με τους συναγερμούς δεν έχω πρόβλημα γιατί α) δεν έχουν άλλου είδους κόστος από οικονομικό και β) ακόμα κι αυτό κανείς δε σε αναγκάζει να το πληρώσεις. Προφανές; Όπως φαίνεται όχι για όλους. Το να κάνω ερωτήσεις που πατάνε πάνω σ' αυτά που λες και στις οποίες δε μπορείς να απαντήσεις ικανοποιητικά δε βγάζει τη λογική σου λάθος; Ούτε καν σου δημιουργεί κάποια αμφιβολία ότι μπορεί ίσως να έχεις κάπου λάθος φαντάζομαι; Και το ότι δε μπορείς να απαντήσεις εσύ το "δικαιολογείς" δηλώνοντας αυθαίρετα ότι δε μπορεί να απαντήσει κανένας άλλος; Σ'ωραίος. - "Ο Σαμαράς έκανε τη Μεσσηνία παραμεθόριο για ψηφοθηρικούς λόγους." - "Όχι, την έκανε για να βοηθήσει τους συμπολίτες μας που δυσκολεύονται εκεί στις άκρες του χάρτη." - "Αν αυτό που τον καίει είναι να βοηθήσει τους συμπολίτες γιατί δεν ενίσχυε οικονομικά τα νησιά, μερικά από τα οποία είναι πραγματικά ξεχασμένα απ' το θεό;" - "Δε μπορώ να απαντήσω σ' αυτή την ερώτηση. Αλλά το έκανε για να βοηθήσει τους συμπολίτες μας". (Είμαι ενήμερος πως στην πραγματικότητα δεν το έκανε ο Σαμαράς. Αλλά σαν υποθετικό παράδειγμα μου κάνει. Έχω δει να γίνεται ακριβώς αυτή η συζήτηση.) Ο παρατηρητικός αναγνώστης θα σημειώσει ότι μπορεί να μην έχεις τη δυνατότητα να απαντήσεις στο "γιατί δεν έκαναν το Α", την ίδια στιγμή όμως έχεις όμως άνετα τη δυνατότητα να απαντήσεις στο "γιατί έκαναν το Β". Εμένα μου φαίνεται λίγο παράξενο αυτό αλλά τι ξέρω από λογική κουβέντα; Τεσπα πολύ χρόνο από τη ζωή μου κατανάλωσα εδώ. Σοβαρα τωρα; Μιλαμε για ενα συγκεκριμενο θεμα, πεταγεσαι και λες "ο αυτοματος κοφτης δε θα κανει καλο"; σου απαντω και βεβαια θα κανει καλο, επανερχεσαι με ερωτηση "γιατι τοτε δεν το βαζουν οι εταιριες", και επειδη δεν ξερω γιατι δεν το ενσωματωνουν, εχω προβλημα με τη λογικη μου; Δεν ξερω ποιος τρολλαρει τελικα σε αυτη την κουβεντα...
Hawk7 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2014 Αν γινουν ολα αυτα που εβλεπα στις ταινιες(ασε που γινανε και γινονται),θα μας κλαινε οι ρεγκες! Συστημα να σταματα το αμαξι μου,την ωρα που θα μπορουσε να παρακολουθειτε που βρισκομαι,και να σταματα απο "αυτον" που θα το ελεγχει,απλα δεν θελω να το σκεφτομαι. Σε πολλες ταινιες το χολυγουντ εχει παρουσιαστει αυτη η εξυπναδα,και σιγα σιγα μας βαζουν στο λουκι,δηθεν για το δικο μας καλο.Κατα τα αλλα προσωπικα δεδομενα,ιδιωτικοτητα και τριχες... Σκοπος τους ειναι ο πληρης ελεγχος των παντων. Το μελλον,φανταζει αβεβαιο για την ανθρωποτητα.Κρεας στην δικη τους μηχανη του κιμα θα ειμαστε. Ολοι εχουν δικιο απο καθε πλευρα.Αυτο που θα υπερισχυσει στο τελος ειναι του ισχυρου,και οχι βασει των "καλων" που θα μπορουσε να αποδοσει.Προσωπικα ειμαι απολυτα κατα,τετοιων "εξυπνων" συστηματων.Καλα ειμαστε,οπως ειμαστε.Αν καποιοι,δεν θελουν να σκοτωνονται ανθρωποι στην ασφαλτο,να βγαζουν αμαξια με τελικη,οσο των επιτρεπομενων οριων βασει κοκ,και με περιορισμους.Αλλα να βγαζεις αμαξι με τελικη 250,και να ερχεσαι μετα.δηθεν για το καλο μου-σου-του-των-τους,κλπ,και να ζητας να βαλεις ενα συστημα 24h παρακολουθησης και ελεγχου,κατι βρωμαει!!!Τα εχουν μελετημενα ολα,και πολλοι θα υποκυψουν παλι,κατω απο το πρισμα του δηθεν. Οπως εγινε και γινεται δηθεν περι της τρομοκρατιας,και των μυστικων υπηρεσιων,και για αμετρητα αλλα.Απο την μια πλευρα τροφοδοτουνε τους τρομοκρατες με τα ιδια τους τα οπλα(ας σταματησουν να παραγουν μαζικα),και απο την αλλη,βαζουν συστηματα για την "ασφαλεια" μας. Απο παραμυθακια χορτασαμε.Απο την μια ειπαν θα χρησιμοποιησουν την πυρηνικη ενεργεια για ιατρικους σκοπους,και ηλεκτρισμου,και απο την αλλη παρηγαγαν οι ιδιοι πυραυλους,απο τους οποιους 10 απο αυτους,μας στελνουν στην εποχη του ξυλου και της πετρας.Ε,ενταξει.Ποση κοροιδια αλλη; Μετα απο το αμαξι στο οποιο θα βρουνε χιλιαδυο να βαλουν και ηχο και εικονα(παλι για την ασφαλεια μας),ερχεται και το σπιτι μας!Θα βαλουμε και πανω μας ενα συστημα να μας ελεγχει(διοτι θα ειμαστε οι πρωτοι θεωρητικοι και πρακτικοι υποψηφιοι τρομοκρατες και απειλη για τον διπλανο μας),και ο καταλογος δεν θα'χει τελειωμο.Ευκολα μπορει να δει κανεις τι μας περιμενει.
naive Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2014 Έχεις να πεις κάτι ουσιαστικό η απλά καφενείο; Γιατί λες εσύ κάτι ουσιαστικό για να απαντήσω; Λες πράγματα παράλληλα με το θέμα με εριστικό ύφος, μόνο και μόνο για να αντιπαρατεθείς. Και είσαι αυτός που χρησιμοποιεί την τακτική του strawman argument.
Fotis13 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2014 Αν γινουν ολα αυτα που εβλεπα στις ταινιες(ασε που γινανε και γινονται),θα μας κλαινε οι ρεγκες! Συστημα να σταματα το αμαξι μου,την ωρα που θα μπορουσε να παρακολουθειτε που βρισκομαι,και να σταματα απο "αυτον" που θα το ελεγχει,απλα δεν θελω να το σκεφτομαι. Σε πολλες ταινιες το χολυγουντ εχει παρουσιαστει αυτη η εξυπναδα,και σιγα σιγα μας βαζουν στο λουκι,δηθεν για το δικο μας καλο.Κατα τα αλλα προσωπικα δεδομενα,ιδιωτικοτητα και τριχες... Σκοπος τους ειναι ο πληρης ελεγχος των παντων. Το μελλον,φανταζει αβεβαιο για την ανθρωποτητα.Κρεας στην δικη τους μηχανη του κιμα θα ειμαστε. Ολοι εχουν δικιο απο καθε πλευρα.Αυτο που θα υπερισχυσει στο τελος ειναι του ισχυρου,και οχι βασει των "καλων" που θα μπορουσε να αποδοσει.Προσωπικα ειμαι απολυτα κατα,τετοιων "εξυπνων" συστηματων.Καλα ειμαστε,οπως ειμαστε.Αν καποιοι,δεν θελουν να σκοτωνονται ανθρωποι στην ασφαλτο,να βγαζουν αμαξια με τελικη,οσο των επιτρεπομενων οριων βασει κοκ,και με περιορισμους.Αλλα να βγαζεις αμαξι με τελικη 250,και να ερχεσαι μετα.δηθεν για το καλο μου-σου-του-των-τους,κλπ,και να ζητας να βαλεις ενα συστημα 24h παρακολουθησης και ελεγχου,κατι βρωμαει!!!Τα εχουν μελετημενα ολα,και πολλοι θα υποκυψουν παλι,κατω απο το πρισμα του δηθεν. Οπως εγινε και γινεται δηθεν περι της τρομοκρατιας,και των μυστικων υπηρεσιων,και για αμετρητα αλλα.Απο την μια πλευρα τροφοδοτουνε τους τρομοκρατες με τα ιδια τους τα οπλα(ας σταματησουν να παραγουν μαζικα),και απο την αλλη,βαζουν συστηματα για την "ασφαλεια" μας. Απο παραμυθακια χορτασαμε.Απο την μια ειπαν θα χρησιμοποιησουν την πυρηνικη ενεργεια για ιατρικους σκοπους,και ηλεκτρισμου,και απο την αλλη παρηγαγαν οι ιδιοι πυραυλους,απο τους οποιους 10 απο αυτους,μας στελνουν στην εποχη του ξυλου και της πετρας.Ε,ενταξει.Ποση κοροιδια αλλη; Μετα απο το αμαξι στο οποιο θα βρουνε χιλιαδυο να βαλουν και ηχο και εικονα(παλι για την ασφαλεια μας),ερχεται και το σπιτι μας!Θα βαλουμε και πανω μας ενα συστημα να μας ελεγχει(διοτι θα ειμαστε οι πρωτοι θεωρητικοι και πρακτικοι υποψηφιοι τρομοκρατες και απειλη για τον διπλανο μας),και ο καταλογος δεν θα'χει τελειωμο.Ευκολα μπορει να δει κανεις τι μας περιμενει. Πιστευω πως ολα ειναι σχεδιο για να μας παρακολουθουν εμας συγκεκριμενα ,εμενα και εσενα.Το γεγονος πως δεν αντιδρουν οι Νεοελληνες οφειλεται καθαρα στους αεροψεκασμους εχουμε γινει νωθροι . Πιστευω οτι το ΤΕΛΟΣ ειναι κοντα για αυτο πρεπει να μετανοησουμε οσο ειναι καιρος. Τα ειχε πει ο γεροντας αλλα... 2
Hawk7 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2014 Πιστευω πως ολα ειναι σχεδιο για να μας παρακολουθουν εμας συγκεκριμενα ,εμενα και εσενα.Το γεγονος πως δεν αντιδρουν οι Νεοελληνες οφειλεται καθαρα στους αεροψεκασμους εχουμε γινει νωθροι . Πιστευω οτι το ΤΕΛΟΣ ειναι κοντα για αυτο πρεπει να μετανοησουμε οσο ειναι καιρος. Τα ειχε πει ο γεροντας αλλα... Τιποτε καινουριο θα μας πεις,εκτος απο το να κυνηγας τους δηθεν συνωμοσιολογους,των κατα την γνωμη σου; Ο καθενας ειναι ελευθερος να πιστευει εκει που θελει.Σαφως και δεν θα σε ρωτησω. Κατα τα αλλα,αν εχεις καποιο επιχειρημα εκτος των γνωστων που λες συνεχεια πες το.Αλλιως,αστο γιατι δεν το'χεις. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα