Greek_Tornado Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2014 Κατ, αρχην την (υποτιθεται) ελευθερια σου, την εχεις χασει, απο τη στιγμη που επετρεψες να μπουν καμερες κυκλοφοριας στους δρομους. βεβαια και τοτε, ειχε γινει της πουτανας με την καταστραγηση της ιδιωτικοτητας, αλλα παρολα αυτα, τοσα χρονια, δεν ειδα κανεναν ετσι τυχαια να τον σερνουν στο τμημα απλα "επειδη θελουν αυτοι". Επισης η ατομικη ελευθερια χαθηκε οταν μονος σου επελεξες (και μην αρχισεις τα "εγω δεν εχω", σχημα λογου ειναι), να εχεις σμαρτφον, του οποιου, δεκαδες προγραμματα εχουν προσβαση στην τοποθεσια σου, και δε γνωριζεις αν τα δεδομνα δεν καταγραφονται σε μια βαση πχ της ευπ.Το ιδιο και τα σμσ σου, τα εμαιλ σου ισως και τα τηλεφωνηματα σου, και ο ντορος που γινεται καθε τρεις και λιγο, δεν ειναι το οτι μας παρακολουθηουν (αυτο το ξερουμε), αλλα το πως προσπαθει η καθε υπηρεσια, αυτη την παρακολουθηση να τη νομιμοποιησει, ωστε να τη χρησιμοποιει σε συλληψεις και δικαστηρια. Οποτε ολα αυτα περι ιδιωτικοτητας, τα θεωρω τουλαχιστον αστεια. Ισχύουν όλα αυτά, αλλά αν άφηνα το smartphone σπίτι και έφευγα βόλτα με το αυτοκίνητο δεν με έβρισκε κανείς. Τώρα ένα ακόμη μέσο προσωπικής μετακίνησης στοχοποιείται. Δεν είναι τυχαίο. Όλο και περισσότερα αυτοκίνητα θα μπορούν να κάνουν βασικά πράγματα στην οδήγηση μόνα τους, ήδη αρκετά ακριβά το κάνουν (η Audi έχει αρκετά πρωτότυπα σε πολλά πανεπιστήμια του κόσμου με πιο διάσημο ένα TT RS στην Αμερική που κάνει γρήγορους γύρους σε μια πίστα ενώ η BMW στο πλαίσιο της ασφάλειας ήδη έχει πρωτότυπα που αναλαμβάνουν την οδήγηση σε οριακές καταστάσεις όταν πχ χρειάζεται ανάποδο τιμόνι και γλιστράει το αυτοκίνητο το κάνει μόνο του) και στην επόμενη γενιά (μέσα σε 10 χρόνια) θα πηγαίνουν εντελώς μόνα τους. Συνδυάστε το αυτό με το remote control από κρατικούς μηχανισμούς ή ακόμη χειρότερα ιδιωτικές εταιρίες που θα δουλεύουν για λογαριασμό κρατών και καταλαβαίνετε πού πάει το πράγμα. 1
naive Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2014 Μάλιστα. Από το φανταστικό GPS που θα στέλνει on-line στοιχεία στο κράτος (δεν υφίσταται στην είδηση), φτάσαμε στον τηλεχειρισμο των αυτοκινήτων από τρίτους. Για mind control δε θα πούμε τίποτα, τζάμπα μας ψεκάζουν όλη μέρα; 2
pournaras Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2014 Ισχύουν όλα αυτά, αλλά αν άφηνα το smartphone σπίτι και έφευγα βόλτα με το αυτοκίνητο δεν με έβρισκε κανείς. Τώρα ένα ακόμη μέσο προσωπικής μετακίνησης στοχοποιείται. Δεν είναι τυχαίο. Όλο και περισσότερα αυτοκίνητα θα μπορούν να κάνουν βασικά πράγματα στην οδήγηση μόνα τους, ήδη αρκετά ακριβά το κάνουν (η Audi έχει αρκετά πρωτότυπα σε πολλά πανεπιστήμια του κόσμου με πιο διάσημο ένα TT RS στην Αμερική που κάνει γρήγορους γύρους σε μια πίστα ενώ η BMW στο πλαίσιο της ασφάλειας ήδη έχει πρωτότυπα που αναλαμβάνουν την οδήγηση σε οριακές καταστάσεις όταν πχ χρειάζεται ανάποδο τιμόνι και γλιστράει το αυτοκίνητο το κάνει μόνο του) και στην επόμενη γενιά (μέσα σε 10 χρόνια) θα πηγαίνουν εντελώς μόνα τους. Συνδυάστε το αυτό με το remote control από κρατικούς μηχανισμούς ή ακόμη χειρότερα ιδιωτικές εταιρίες που θα δουλεύουν για λογαριασμό κρατών και καταλαβαίνετε πού πάει το πράγμα. Φτανετε στα ακρα με ακραια παραδειγματα, απλα και μονο για την αντιδραση. Ωραια, θες να φυγεις βολτα με το αυτοκινητο, σου φαινεται οτι ο καθε υπαλληλος θα καθεται να βλεπει που πας εσυ, τι διαδρομη κανεις κλπ; Τοσο εξεχων προσωπο εισαι, που ολοι ασχολουνται με εσενα για το που πας και τι κανεις; Εχουμε παρει την ειδηση για διακοπη του κινητηρα, και την εχουμε φτασει σε θεμα τηλεχειρισμου (μεσα σε 10 χρονια κιολας, ξερουμε ηδη τι θα γινει), και μαλιστα απο κρατικο μηχανισμο... που ακριβως θα χρησιμευσει μια τετοια ενεργεια...
jmirko15 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2014 Ρε συ Ντιναρα εισαι σοβαρος ? Εχουν γραφτει ενα σωρο αηδιες η ανοησια εχει χτυπησει κοκκινο στο τοπικ και εσυ κολησες με τον naive? Ολες οι αλλες μπουρδες απο αυτους που εχουν παθει παρακρουση απο την κριση και βλεπουν φανταστικους εχθρους επειδη εχουν τσακωθει με την λογικη δεν σε πειραζουν ? Ναιναι τα ίδια λέγανε πριν και για αυτά που είπε ο Snowden. Και μετά το γυρίσαμε από το "είσαι υπερβολικός τρελός" σε "δεν μας είπε κάτι που δεν ξέραμε". Βέβαια καταλαβαίνω ότι είναι πιο "εύκολο" να πιστεύει κάποιος ότι όλα είναι μια χαρά και όσοι δεν ακολουθούν αυτή την λογική είναι παράλογοι. Γιατί να χαλάσει η ζαχαρένια του (παραμύθι του).. Το ποιός λέει "μπούρδες" θα φανεί στο μέλλον. (μέχρι τώρα πάντως το "παραμύθι" φαίνεται να παίρνει την κάτω βόλτα..)
Ntinaras Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2014 Μάλιστα. Από το φανταστικό GPS που θα στέλνει on-line στοιχεία στο κράτος (δεν υφίσταται στην είδηση), φτάσαμε στον τηλεχειρισμο των αυτοκινήτων από τρίτους. Για mind control δε θα πούμε τίποτα, τζάμπα μας ψεκάζουν όλη μέρα; τηλεχειρισμο?η ειδηση μιλαει για διακοπτη τον οποιο θα τον χειριζονται απο μακρια. αυτο δεν ειναι τηλεχειρισμος η εσυ νομιζεις οτι τηλεχειρισμος θελει κεραια απο τηλεκατευθυνομενο παιχνιδι?
pournaras Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2014 τηλεχειρισμο?η ειδηση μιλαει για διακοπτη τον οποιο θα τον χειριζονται απο μακρια. αυτο δεν ειναι τηλεχειρισμος η εσυ νομιζεις οτι τηλεχειρισμος θελει κεραια απο τηλεκατευθυνομενο παιχνιδι? Για το μηνυμα 91 μιλαει... 2
Greek_Tornado Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2014 Επειδή είστε άσχετοι και δυστυχώς επικίνδυνα άσχετοι θα χάσω χρόνο για να σας παραθέσω την τεχνολογία που υπάρχει ΣΗΜΕΡΑ αυτή τη στιγμή και πείτε μου εσείς αν σε 10 χρόνια θα είναι σε μαζική παραγωγή ή όχι... http://www.forbes.com/sites/bruceupbin/2014/01/08/lets-go-for-a-ride-in-traffic-with-audis-self-driving-car-video/ http://inhabitat.com/stanford-universitys-self-driving-audi-tts-hits-120-mph-on-the-racetrack/ http://www.bbc.co.uk/news/technology-25653253 αυτά μιλάνε για μαζική παραγωγή σε 3 χρόνια, οπότε σε 10 καταλαβαίνετε πού θα έχει φτάσει ο πήχυς σε θέματα απόδοσης και προσιτού κόστους. Όλα αυτά με το μανδύα της ασφάλειας σου παίρνουν τον έλεγχο. Το ίδιο σύστημα έχει (αυτό ήδη υπάρχει σε οποιοδήποτε αυτοκίνητο σήμερα) black box στα πρότυπα των αεροσκαφών που καταγράφει συνεχώς τις συνθήκες οδήγησης. Αν προσθέσουμε το remote kill switch της είδησης τι έχουμε; 1+1=? Αλλά είμαι συνομωσιολόγος και τεχνοφοβικός... Καληνύχτα κύριοι και περαστικά. 1
pournaras Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2014 Επειδή είστε άσχετοι και δυστυχώς επικίνδυνα άσχετοι θα χάσω χρόνο για να σας παραθέσω την τεχνολογία που υπάρχει ΣΗΜΕΡΑ αυτή τη στιγμή και πείτε μου εσείς αν σε 10 χρόνια θα είναι σε μαζική παραγωγή ή όχι... http://www.forbes.com/sites/bruceupbin/2014/01/08/lets-go-for-a-ride-in-traffic-with-audis-self-driving-car-video/ http://inhabitat.com/stanford-universitys-self-driving-audi-tts-hits-120-mph-on-the-racetrack/ http://www.bbc.co.uk/news/technology-25653253 αυτά μιλάνε για μαζική παραγωγή σε 3 χρόνια, οπότε σε 10 καταλαβαίνετε πού θα έχει φτάσει ο πήχυς σε θέματα απόδοσης και προσιτού κόστους. Όλα αυτά με το μανδύα της ασφάλειας σου παίρνουν τον έλεγχο. Το ίδιο σύστημα έχει (αυτό ήδη υπάρχει σε οποιοδήποτε αυτοκίνητο σήμερα) black box στα πρότυπα των αεροσκαφών που καταγράφει συνεχώς τις συνθήκες οδήγησης. Αν προσθέσουμε το remote kill switch της είδησης τι έχουμε; 1+1=? Αλλά είμαι συνομωσιολόγος και τεχνοφοβικός... Καληνύχτα κύριοι και περαστικά. Επειδη εσυ εισαι σχετικος (κανεις βεβαια δεν ειπε οτι ολα αυτα που εγραψες περι αυτοματισμων του αυτοκινητου δεν ισχυουν), εξηγησε μας τι εννοεις με το "σου παιρνουν τον ελεγχο"; Εχουμε ενα Audi self driving car, κι ενα τηλεχειρισμο αποτομης διακοπης στα χερια της αστυνομιας. συνδιασε τα μου και πες μου με απλα λογια τι ακριβως θα γινει... 1
naive Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2014 Αν προσθέσουμε το remote kill switch της είδησης τι έχουμε; Τι έχουμε, για πες μας.
Greek_Tornado Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2014 Το "don't feed the troll" το ξέρετε;
naive Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2014 Ξέρουμε το μιλάω με υπεκφυγές και υπονοούμενα όταν δεν έχω λογικά επιχειρήματα.
pournaras Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2014 Το "don't feed the troll" το ξέρετε; Το ξερουμε, εσυ απλα δεν ξερεις τι σημαινει τρολλ.
defacer Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2014 Ωραια, θες να φυγεις βολτα με το αυτοκινητο, σου φαινεται οτι ο καθε υπαλληλος θα καθεται να βλεπει που πας εσυ, τι διαδρομη κανεις κλπ; Τοσο εξεχων προσωπο εισαι, που ολοι ασχολουνται με εσενα για το που πας και τι κανεις; Με εσένα προσωπικά μπορεί να μην ασχολούνται επειδή είσαι nobody (αλλά μη το δένεις και κόμπο, μπορεί η πρώην σου να είναι ακόμα στραβωμένη και γι' αυτήν να μην είσαι nobody). Με διαφόρων ειδών ακτιβιστές όμως, οι οποίοι υπάρχει μεγάλη περίπτωση να κάνουν αγώνα για λογαριασμό σου, μάλλον θα ασχολούνται. Ίσως. Λέω τώρα εγώ. Στην τελική το "που πας εσύ" τι είδους λογική είναι; Επειδή δηλαδή εγώ προσωπικά δεν πρόκειται ποτέ να πηδήξω κατσίκα είμαστε ΟΚ όποιον πιάσουμε να την πηδάει να τον σταυρώσουμε ας πούμε; Και όπως είναι πάνω στο σταυρό να τον κάνουμε και σουβλάκι Αθανάσιος Διάκος style? Επίσης μπορεί να μην έχω και facebook, άρα από αύριο είμαστε εντάξει να μπαίνει η αστυνομία στο facebook του καθενός; Όχι για κακό, ξέρεις. Μόνο για να πιάνει τρομοκράτες και παιδόφιλους. Αλήθεια. 1
pournaras Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2014 Με εσένα προσωπικά μπορεί να μην ασχολούνται επειδή είσαι nobody (αλλά μη το δένεις και κόμπο, μπορεί η πρώην σου να είναι ακόμα στραβωμένη και γι' αυτήν να μην είσαι nobody). Με διαφόρων ειδών ακτιβιστές όμως, οι οποίοι υπάρχει μεγάλη περίπτωση να κάνουν αγώνα για λογαριασμό σου, μάλλον θα ασχολούνται. Ίσως. Λέω τώρα εγώ. Στην τελική το "που πας εσύ" τι είδους λογική είναι; Επειδή δηλαδή εγώ προσωπικά δεν πρόκειται ποτέ να πηδήξω κατσίκα είμαστε ΟΚ όποιον πιάσουμε να την πηδάει να τον σταυρώσουμε ας πούμε; Και όπως είναι πάνω στο σταυρό να τον κάνουμε και σουβλάκι Αθανάσιος Διάκος style? Επίσης μπορεί να μην έχω και facebook, άρα από αύριο είμαστε εντάξει να μπαίνει η αστυνομία στο facebook του καθενός; Όχι για κακό, ξέρεις. Μόνο για να πιάνει τρομοκράτες και παιδόφιλους. Αλήθεια. Η τεχνολογια αγαπητε μου υπαρχει, και στο μελλον θα υπαρχει και περισσοτερη. Ηδη αν δαβασες στην ειδηση, η GM το συστημα αυτο το εχει ηδη αναπτυξει, αρα δεν ειναι κατι καινουριο. Απο κει και περα, αν η οποιαδηποτε αρχη χρησιμοποιησει αυτη την τεχνολογια καταχρηστικα προς εσενα κι εμενα, αυτο εχει να κανει με καθαρα με τους νομους της καθε πολιτειας και πως εφαρμοζονται. Σε ενα αλλο νημα στο μπλα μπλα ειπωθηκε απο τον paredwse στο θεμα με τις ηχογραφησεις, οτι νομος που σε προστατευει υπαρχει, και μαλιστα με την αλλαγη του το 2008 η παρανομη ηχογραφηση πλεον ειναι κακουργημα. Αρα νομος που σε προστατευει, απο καμερες, απο ηχογραφησεις, απο παρακολουθησεις, υπαρχει, αν ο νομος αυτος καταπατειται χαριν τερτιπιων της εκαστοτε κυβερνησης (πχ τρομοκρατια), τοτε δε σε σωζει, ουτε το αυτοκινητο χωρις gps ουτε τιποτε. Τωρα τα "θα λεει ο γκομενος στο φιλο του το μπατσο, κι αυτο θα παταει κουμπι και θα σε αφηνει με τη γκομενα του για κανα μηνα στην ερημια" ειναι περαν του αστειου. τετοιες ενεργειες χωρις τη γνωση και εντολη εισαγγελεα και χωρις την καταγραφη του συμβαντος, δεν ειναι δυνατον να γινουν. Εκτος κι αν νομιζετε οτι ο καθε τροχαιος θα εχει απο ενα κουμπακι στο μπρελοκ του και θα κλεινει τα αυττοκινητα λες και ειναι 15χρονος που βαραει κουδουνια στις πολυκατοικιες. 2
defacer Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2014 Τρία πράγματα: 1. Άλλα λέει η θειά μου. Τι σημασία έχει αν η τεχνολογία υπάρχει ή όχι; Επίσης υπάρχει η τεχνολογία για ηλεκτρονικές πληρωμές όπως και η τεχνολογία για αυτόματη λογοκρισία του internet ή ακόμα και αποκλεισμό σε εθνικό επίπεδο. Το γεγονός ότι χρησιμοποιούμε τις ηλεκτρονικές πληρωμές παρόλο που μαζί φέρνουν την (επίσης τεχνολογική) μάστιγα της ηλεκτρονικής απάτης ενώ όσον αφορά τη λογοκρισία δεν είμαστε Κίνα ή Βόρεια Κορέα δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την ύπαρξη της τεχνολογίας. Έχει σχέση με το τι ώφελος και τι προβλήματα περιμένουμε από την εφαρμογή της. Στην προκειμένη τι πρόκειται να κερδίσουμε; Να σωθούμε από την κοινωνική μάστιγα της κλοπής αυτοκινήτων που οδηγεί τους νέους στην αυτοκτονία; Ή να μειώσουμε τους 0.45 θανάτους ανα έτος από κυνηγητό με κακοποιούς σε κάτι μικρότερο; Η τεχνολογία που λες υπάρχει ήδη και για να μην έχουμε ατυχήματα από οδήγηση υπό την επήρρεια ή από υπερβολική ταχύτητα: το αμάξι μπορεί να επιβάλλει breathalyzer τεστ πριν δεχτεί να πάρει μπρος και επίσης να βάλει αυτόματο κόφτη στα 50 σε κατοικημένες περιοχές. Και τα 2 αυτά μέτρα, παρόλο που φυσικά δεν είναι τέλεια, θα είχαν άμεσο και πολύ θετικότερο αντίκτυπο σε οποιαδήποτε κοινωνία. Παρόλα αυτά δε βλέπεις κανέναν να τα πουσάρει. Ακατανόητο ε; Αφού η τεχνολογία υπάρχει... 2. Η τοποθέτηση "δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στην τεχνολογία αλλά μόνο στην εφαρμογή των νόμων" είναι τόσο αφελής που δε μπορώ να την αντιμετωπίσω σοβαρά. Το ίδιο και το η τοποθέτηση "αφού γίνεται τουλάχιστον ένα στραβό ήδη, τι διαφορά έχει αν κάνουμε άλλα 10?". Δε χρειάζεται ούτε καν να ξέρεις από ιστορία για να είναι προφανές πως όλοι, μα όλοι, οι μηχανισμοί που υλοποιούνται από ανθρώπους έχουν τα ίδια προβλήματα με τον ανθρώπινο χαρακτήρα -- στην προκειμένη, απληστία/δίψα για περισσότερα, αυτοδικαιολόγηση "ναι τεχνικά είναι λάθος αυτό που κάνω αλλά δε μετράει γιατί έχω καλό σκοπό στο μυαλό μου" και το απλό και γνωστό από την παιδική ηλικία "τώρα δε με βλέπει κανείς". Συν φυσικά την απλή περίπτωση όπου γίνονται πράγματα 200% παράνομα και κανείς δε μπαίνει ούτε καν στον κόπο να προσποιηθεί, απλά το "πρόβλημα" λύνεται με κουκούλωμα. Μήπως θέλεις να φέρω παραδείγματα; Υπάρχουν άπειρα για κάθε μία από τις κατηγορίες που ανέφερα, μερικά δεν έχουν κλείσει ούτε ένα χρόνο. 3. Το να επιχειρείς να ξεφτιλίσεις ένα παράδειγμα βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα χρησιμοποιώντας παιδικό strawman argument "σιγά μη σε αφήνει ένα μήνα στην ερημιά" μπορεί να περνάει σε άλλους. Σε μένα απλά χρησιμεύει για να καταλάβω τι πρόθεση και τι ικανότητα έχεις να κάνεις λογική κουβέντα. Άντε λοιπόν με το καλό πίσω στη γέφυρά σου. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα