Προς το περιεχόμενο

Official DJ Topic

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

πλακα μου κανεις? ειπα ηταν για καφετερια χωρις απαιτησεις για εμπορικη μουσικη χαλαρα.

ασε που αυτο που εκανε δε πλησιαζε καν το video

• Απαντ. 355
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

XAAXAXAXXAAXAX

Σε φαντάζομαι να τον παρακολουθείς με τα παλιάκαραβάνα μάτια σου, και να παλεύει το παλικάρι..

Δημοσ.

Πάντως παλεύω να ξεπεράσω το mixing philosophy του ίδιου του βίντεο που quotαρες. Αυτός ο πιτσιρικάς που σου είχε έρθει, ονειρεύεται το σωστό Live mixing.

Όχι μόνο για καφετέρια δε κάνει, αλλά επιβάλετέ Projector για να επιδεικνύει το τι παλεύει ο κακομοίρης, διαφορετικά καλύτερα Deck A->B και γ__α τα sample για άλλο βράδυ..

Δημοσ.

αυτο που κανει αυτος στο video το μισω

ειτε για hiphop ειτε για house και οτιδηποτε αλλο.

το μισω γιατι μπερδευει το κοσμο και νομιζει οτι αυτο πρεπει να κανει ο dj, δηλαδη οτι αυτη ειναι η δουλεια του.

ΑΝΤΕ τωρα να το κανει αυτο καποιος ακομα και να ξερει για 6-8 ωρες, 5 μερες τη βδομαδα στο club που παιζει.

Ειναι αδυνατο. ακομα και τα βιντεακια που υπαρχουν στο youtube, ειναι για μιση ωρα το ανωτερο και τα περισσοτερα απο το σπιτι τους

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@koritsi αν δεν ηταν η γειωση απλα παρε ή πηγαινε δοκιμασε σε οποιο μαγαζι την βρεις demo μια trakor audio 4 ή 6 ή rane sl ή apogee για mac/serato .

Δοkιμασε καποιο ποιοτικο usb.

Ή σε αλλο pc!

οσο για τα υπολοιπα ο κοσμος δεν θελει ψαγμενιες...

τα τελευταια χρονια αυτοι που παιρνουν μερικες εκατονταδες ευρω παιζουν κυριως κομματια που ειναι γνωστα(οχι μονο φετινα αλλα και παλια)σε mainstream κοινο...

Επεξ/σία από kage
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

kage μην με τρελαίνεις, μόλις αγόρασα την Traktor A2 και δεν νοείται να έχω προβλήματα τέτοιας φύσης.
Θα κοιτάξω για ένα κουτάκι που καθαρίζει τέτοια, και μπαίνουν RCA μέσα του και καταλήγει σε RCA.

Στο θέμα μας λοιπόν.

Τι είναι DJ; Μπορείτε να μου μάθετε χωρίς να κοιτάξετε ορισμούς από γουέμπα (που δεν χρειάζονται). Πρέπει να ξέρετε τι είναι ο DJ.

Μόλις γράψετε τι είναι DJ, θέλω από κάτω με την δική σας γνώση (δε μιλάμε για "φαντασία" γιατί δηλώνετε οι ίδιοι DJ) να μου γράψετε τι είναι "Καλός DJ" και (το τραβάω αλλά σόρυ), τι μπορεί να είναι "Καλύτερος από τον καλό DJ" σαν ενδεχόμενο.

Αυτά. Αναμένω με αναμμένα κεριά.

Υ.Γ: Α, σημαντικότατο. Για ηλεκτρονική μουσική μιλάμε, ούτε για κρητικιά, ούτε για ελληνική λαικοασιάτισα, ούτε για έθνικ ούτε folklore. Αν εντάσσονταν και αυτά πάει αλλού το θέμα από πολλές απόψεις ναι, όπως και το ενδεχόμενο του DJ καφετέριας όπου δεν νομίζω να ζητάει "καλό" ή "πολύ καλό DJ" μια καφετέρια, απορώ και ποια καφετέρια διαθέτει DJ και όχι 10 playlist. Πολύ χλίδα ο Αλετζάρας. 

Ηλεκτρονική μουσική λοιπόν.

Υ.Γ2: Και δεν είναι ανάγκη να ωχαδερφιστήτε για το θέμα. Ο DJ κάνει αυτό, αυτό και αυτό σα δουλειά. Ο καλός DJ, επίκαιρα, θα κάνει αυτό για να είναι καλός. Ο καλύτερος που θα κάνει τη διαφορά, θα κάνει και αυτό. Δομή μάγκες.

Επεξ/σία από Koritsi_Gia_PC
Δημοσ.

ΛΟΙΠΟΝ

γενικα καποιος που θελει να ειναι dj και να δουλεψει, πρεπει να αποφασισει

1) που θελει να παιζει

2) τι μουσικη θελει να παιξει

3) ποιο ειναι το κοινο που θελει να τον ακουει

παραδειγματα

1) dj γαμου: αυτοι παιζουν σε αιθουσες εκδηλωσεων, τα ταβερνες, σπιτια και μουσικη πολυ λιγο απ'ολα με περισσοτερο παραδοσιακη μουσικη και αναλογα τη περιοχη που βρισκονται η τη καταγωγη των πελατων. μπορει δηλαδη να ζητησουν οι πελατες ηπειρωτικα.

σε αυτη τη περιπτωση ο dj ειναι απλα εμπορας της μουσικης που δινει το πελατη αυτο που ζηταει.

2) dj παιδικα παρτυ: εκει επισης προσφερει αυτο που "ζητανε" τα παιδια δηλαδη στρουφακια και παει λεγοντας

3) dj εκδηλωσεων - βαπτισια: οτι ισχυει και στο 1 και 2 αναλογα τη περιπτωση

4) dj mainstream: οπου ειναι και η πιο επικρατεστερη κατηγορια που υπαρχει. αυτος μπορει να δουλεψει παντου. και καφετερια και σε club μικρο ή μεγαλο και ταυτοχρονα η ποιο ευκολη κατηγορια οσο αφορα την ευρεση εργασιας και επιλογη μουσικης. Αυτος επισης ειναι ενας εμπορας μουσικης γιατι δινει στους πελατες αυτο που θελουν. οι πελατες δηλαδη γνωριζουν τα περισσοτερα τραγουδια ελληνικα και ξενα που κυκλοφορουν και περιμενουν απο το dj να ακουσουν αρκετα απο αυτα. δεν εχουν χρονολογια και κατηγορια τα τραγουδια που βαζει. μπορει να βαλει τον pitbull και μετα απο μιση ωρα αντυπα.

στο περισσοτερο κοσμο αρεσει αυτο το ειδος γιατι λεει οτι ακουγοντας πολλα διαφορετικα τραγουδια, δε βαριεσαι.

5) dj εξειδικευμενος: αυτος ειναι ο dj που παιζει καποια συγκεκριμενη μουσικη για ειδικα μαγαζια. πχ1 λατιν μουσικη που παιζει σε λατιν στεκια (πχ enzo de cuba) πχ2 rock μουσικη οπου συνηθως τον χρειαζονται και παιζει σε μπυραριες. (πχ arch house beer) 

6) dj εξειδικευμενος με ονομα: ειναι ενα κλικ παραπανω απο τη κατηγορια 5 οπου αυτος δε παιζει σταθερα σε ενα μαγαζι αλλα παιζει καθε φορα σε διαφορετικα μαγαζια. πχ στη μοδα τωρα ειναι οι house djs οπου τη μια μερα παιζει στο dybbuk, την αλλη στο dive και την αλη βδομαδα στο dot.

7) dj καλιτεχνης: συνηθως ειναι ομαδα 2-3 ατομων οπου φτιαχνουν δικη τους μουσικη και παιζουν σε διαφορα στεκια αραια και που παιζοντας και τα δικα τους κομματια και επιλογες τους πχ στο six dogs

8) Μπουκαλοdj: αυτη η κατηγορια δεν εχει ειδος μουσικης. μπορει να ειναι οποιοσδηποτε και να παιζει οτιδηποτε αρκει να εχει κοσμο να τον ακολουθει. συνηθως παιζουν mainstream επειδη ειναι πιο ευκολη και δε δινουν και πολυ σημασια. αλλες φορες μπορει να μην ασχολουνται καν με τη μουσικη και απλα να καθονται στο booth κανοντας το dj

λεγεται μπουκαλοdj επειδη ο καλυτερος ειναι αυτος που θα φερει πιο πολυ κοσμο και θα ανοιξουν περισσοτερα μπουκαλια

και τωρα αρχιζουμε το mix των κατηγοριων

1) 5+6+7: πχ playmen

2) 5+6: πχ siras

3) 4+6+8: πχ τσαουσοπουλος 

@Koritsi_Gia_PC πες μας ΠΟΥ θα ηθελες να παιζεις, ΤΙ μουσικη θελεις να παιζεις και σε ποια απο τις κατηγοριες θα ηθελες να εισαι

λεγοντας ηλεκτρονική μουσική, δε λες τιποτα γιατι ηλεκτρονική μουσική ειναι και η trance και η hiphop και η minimal 

δειξε παραδειγματα

όπως και το ενδεχόμενο του DJ καφετέριας όπου δεν νομίζω να ζητάει "καλό" ή "πολύ καλό DJ" μια καφετέρια, απορώ και ποια καφετέρια διαθέτει DJ και όχι 10 playlist. Πολύ χλίδα ο Αλετζάρας. 

πιστεψε με, υπαρχουν και μαγαζια που ζητανε dj που να παιζει chillout - lounge

• Like 2
Δημοσ.

Είναι. Και εκεί παραμένω. Για κάποιο λόγο απέκλεισα απλά την φολκλόρ.

Όλα αυτά που λες χρυσά και σωστά (εμένα όντως δε με βρήκες αν και πιο κοντά στο 7 θέλω να είμαι - ομάδα / πιο unique samples-ήχοι που έχει μπει χέρι κτλπ).

Άσε εμένα, και άλλο σε ρωτάω.
Γιατί κάποιος είναι καλός DJ και κάποιος καλύτερος. Τι διαφορά μπορεί να έχει ο ένας από τον άλλον.

Αναμφίβολα ο καλός DJ είναι αυτός που ανάλογα της μουσικής που ζητάει το κοινό, έβαλε τα πιο εύστοχα κομμάτια που έφεραν το έκαστο κοινό στη δική του νιρβάνα.
Αυτό όμως για μένα εύκολα το πετυχαίνουν όλοι οι DJ, παίζοντας χιλιοακουσμένα, πολυαγαπημένα κομμάτια του έκαστου κοινού.

Ο ΤΕΧΝΙΤΗΣ DJ ΤΟΥ 2014, ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΕΙ; ΤΙ δε μπορούσαμε να κάνουμε πριν 10 έτη, που δεν ΥΠΗΡΧΕ ούτε το σμερνό Software, ΟΥΤΕ τα σμερνά Controllers και γυρνούσαν αναλογικά βινύλια του κώλου με 2 μονάχα Channels.

ΤΙ είναι ο τεχνίτης σήμερα. Αυτό ρωτάω. Τι πρέπει να κάνω για να είμαι ξεχωριστή jockey.

Δημοσ.

αναλογος για ποια κατηγορια μιλας

α) για τις κατηγοριες 1,2,3,4 5,6 και 7 καλος dj ειναι αυτος που αρεσει η μουσικη που παιζει στο κοσμο εκεινη τι στιγμη που βρισκεται στο μαγαζι

β) για τη κατηγορια 8 καλος dj ειναι αυτος που θα φερει περισσοτερο κοσμος στο μαγαζι.

πολλοι μπερδευουν το α και το β με τις λεξεις "αρεσει" και "φερει" διοτι θεωρει αυτονοητο οτι για να "φερει" αρα "αρεσει"

ελα ομως που δεν ισχυει αυτη η ισοτητα.

πχ Αρεσει:

ενας ανωνυμος dj που παιζει σε ενα mainstream club και δεν το ξερει ουτε η μανα του ΑΛΛΑ ο κοσμος που βρισκεται τυχαια στο μαγαζι αυτο ή επειδη του ειπε καποιος φιλος οτι παιζει ωραια μουσικη το μαγαζι αυτο, τοτε αυτος ειναι καλος DJ

καλυτερος απο αυτον θα ειναι καποιος επισης ανωνυμος που καταφερε να χορεψει-αρεσει περισσοτερο στο κοσμο που πηγε σε αυτο το μαγαζι.

πχ Φέρει: Αντρας ή γυναικα που εχει γνωριμιες, δουλευει καπου πχ ραδιοφωνικο σταθμο και εχει κανει ονομα στη πιατσα. αν φερει κοσμο και γεμισει το μαγαζι τοτε ειναι καλος. αν καποιος αλλος φερει περισσοτερο κοσμο τοτε αυτος ειναι καλυτερος.

tip. οι περισσοτερες γυναικες ανηκουν στην κατηγορια των μπουκαλοdj γιατι ακομα και αγνωστες να ειναι, γινονται γνωστες ακομα και χωρις να το θελουν. ειναι κατι που δεν μπορουν να το αποφυγουν οποιαδηποτε μεθοδο ή κατηγορια ακολουθησουν. (φυσικα παντα υπαρχουν εξαιρεσεις αλλα μιλαω για το μεγαλυτερο ποσοστο) 

@Koritsi_Gia_PC αν θελεις να ξεχωρισεις το καλο απο τον καλυτερο dj τεχνικα τοτε καλυτερος ειναι αυτος χρησιμοποιει σωστα περισσοτερα εργαλεια

πχ

1) ενας dj ειναι καλος και παιζει με μονο 2 cdplayers

2) ενας dj ειναι καλυτερος αν παιζει με 4 cdplayers ταυτοχρονα + effect και οτι αλλο θελει

*ενοειτε ομως οτι και οι 2 ξερουν να παιζουν. δε κανουν τα ρασα το παπα.

Ο ΤΕΧΝΙΤΗΣ DJ ΤΟΥ 2014, ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΕΙ; ΤΙ δε μπορούσαμε να κάνουμε πριν 10 έτη, που δεν ΥΠΗΡΧΕ ούτε το σμερνό Software, ΟΥΤΕ τα σμερνά Controllers και γυρνούσαν αναλογικά βινύλια του κώλου με 2 μονάχα Channels.

ΤΙ είναι ο τεχνίτης σήμερα. Αυτό ρωτάω. Τι πρέπει να κάνω για να είμαι ξεχωριστή jockey.

τα dj softwares υπαρχουν εδω και 17 χρονια που χρησιμοποιουνται.

το mp3 μπηκε στα μαγαζια απο το 1998 περιπου

ΜΗΝ μπερδευεις τα τεχνικα μεσα με το αποτελεσμα.

ενας καλος dj μπορει να παιζει ακομα και με cdj100 και ενας κακος με cdj2000nexus

ΔΕΝ κανουν τα ρασα το παπα

Για να ξεχωριζει ενας dj ισχυει οτι ισχυε παντα: καλη επιλογη τραγουδιων

@Koritsi_Gia_PC απαντησε μου στο παρακατω παραδειγμα ποιος ειναι καλυτερος dj απο τους 2

α) Dj Lina γνωστη dj στο χωρο της, παιζει mainstream και ειναι στη κατηγορια μπουκαλοdj

εχει 36.000 likes στο facebook https://www.facebook.com/DjLinaKosmos100

και αμα δεις ποσταρει συνεχεια φωτογραφιε και video. δες στα video πως παιζει....

β) George Siras δε χρειαζεται να παω κατι γι'αυτον. εχει 9.000 likes στο facebook https://www.facebook.com/george.siras

και αμα δεις βαζει τραγουδια. απο τις λιγες φωτογραφιες βλεπεις με τι παιζει. αμα δεις και τα video θα δεις και πως παιζει.

ποιος ειναι καλυτερος dj απο αυτους τους 2??

• Like 2
Δημοσ.

DJ Lina λέει.. HAHAHAHA

Μπήκα, την είδα, έψαξα τα βίντεο αλλά κανένα δεν δείχνει καθαρά τι κάνει στο ντεκ, και εγώ δεν εμπιστεύομαι.
Το μόνο σίγουρο είναι πως το αγαπημένο της κομμάτι είναι το BADINGA των TWRK, το έπαιζε στο 80% των βίντεο. Σε όλα τα άλλα "μίξαρε" σκυλάδικα, που πάλι δεν έχουν να κάνουν με τη μίξη ακόμη και να έβλεπα το ντεκ.

Όσο και να έχω ακούσει ή να το σπάω εγώ προσωπικά με τα Ελληνικά/Ασιάτικα... να μου κοπεί το χέρι, να μην έχω να πληρώσω την έκτρωση για το πρώτο μου παιδί, εγώ Τσαλίκη δε μιξάρω. Ας πεινάσω, ας γίνω δημόσια υπάλληλος.

Καλή αλλαγή του έτους να έχουμε μαέστροι, και θα επανέλθω να σου απαντήσω δριμύτερη, μόλις βρω καθαρό Video του Siras που δεν τον έχω δει/ακούσει καν.

Αν και ξέρω με ποιο ηθικό δίδαγμα πας να το κλήσεις το θέμα..  :-)

Δημοσ.

και γυρνούσαν αναλογικά βινύλια του κώλου με 2 μονάχα Channels.

Ενώ εσείς που παίζετε με προγράμματα της πούτσας γ@μάτε.... 

• Like 1
Δημοσ.

Τα βρήσκουμε σε 3 Genre ή Hybrid, να στήσουμε τα ντεκ σε ένα HD δεκάλεπτο Teaser Live Videomix;

Έτσι βλέπεις ποιος τον έχει πιο μεγάλο στο χωριό μου.

Note: όπου και αν το πας, εγώ το παραπάνω το γράφω εντός άμιλλας. Το ακόμη παραπάνω από τεχνικής & χαμηλού "ταβανιού" άποψης.

Δημοσ.

δεν υπαρχει τιποτα αλλο να σε ξεχωρισει απο τεχνικης αποψης ολοι με τα ιδια οπλα "μαχονται" ποια (me χ1 εσυ εγω και αλλοι 2 εκατομμυρια)

το μονο ειναι η ιδιαιτεροτητα στης μουσικες επιλογες (εκτος αν θες να καταληξεις mainstream-ας και μπουκαλο-dj που λεει και ο aledjo)

το εχεις?(την αγαπη για την μουσικη ντε)ακου μουσικη ανοιξε οριζοντες και θα βρεις το δρομο σου

ακουσματα λοιπον για χρονια και χρονια και οσο παει το γουστο σου και η γνωση σου θα "ανεβαινει"

ps. εκφρασεις σαν house μιξαρει και η μαιμου η γυρνούσαν αναλογικά βινύλια του κώλου με 2 μονάχα Channels

δεν σε βοηθανε

ακουγεσε για snob ρε αδελφουλα

στην τελικη γιατι τι dnb δεν τι μιξαρει μαιμου σημερα? ;) απλα θελει καμια 15ρια sec επιπλεον για κανενα "tap" στο traktor (λεμε τωρα)(σε περιπτωση που δεν πιασει το bpm)

(big dealZ)

αυτα που κραξεις να μη τα κανεις ;)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...