pc_master_ Δημοσ. 7 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2014 διαβαζοντας ολο το topic , θα πω και εγω καποια πραγματα βαση εμπειριας μου . 1ον οι μεθοδοι μιξης ειναι πολλοι , ομως δεν χρησημοποιουμε παντα κατι συγκεκριμενο, ειναι και θεμα εμπνευσης. και εμπειριας.. δεν χρειαζετε να μαθουμε απ εξω η παπαγαλια αυτους τους τροπους. οταν ξερεις να μετρας σωστα ενα τραγουδι . τοτε ειναι θεμα εμπειριας και εμπνευσης για να μιξαρεις σωστα. γιαυτο και ενας dj , που αγαπαει αυτη τη δουλεια , κανει πολυ εξασκιση στο σπιτι . γιατι την εμπειρια δεν θα την αποκτησεις απο τις 5-6 ωρες που θα εισαι στο μαγαζι . εμενα η γνωμη μου, αλλα και ο τροπος που εμαθα να μιξαρω αρκετα καλα, ηταν να διαλεξω , η μαλλον να ξεδιαλεξω 20-30 κοματτια , και να ηχογραφω ενα σερι απο αυτα σε διαφορες μιξης, ωστε μετα να τα ακουω. ε μετα απο αρκετο καιρο το αυτι αλλα και το χερι , εμαθε το ποτε πρεπει να γινει η αλαγη και πως. πλεον ειναι θεμα εμπνευσης. οσο για τα προγραμματα. δουλευω και τα τρια προγραμματα με μεγαλη ευκολια. αυτο που πραγματι παρατηρησα ειναι οτι το vdj , με 24 bit καρτα ηχου , ο ηχος ειναι πολυ παραμορφωμενος ακομα και με ρυθμισεις limiter . σε σερατο και τρακτορ ο ηχος ειναι πολυ πιο καλος . το virtual dj μπορει να το κοροιδευουν ολοι γιατι ειναι αρκετα βοηθητικο ωστε να το χρησημοποιει και ενα 12χρονο που βαφτιζει πλεον τον εαυτο του dj. ομως μπορει να το χρησημοποησει και επαγγελματιας χωρις να ειναι "ασχετος" οπως λενε πολοι . εχει πολυ καλα εφφε , και προσαρμοζετε στις αναγκες του καθε ενος. τελος να πω , πως πολυς κοσμος το αποφευγει διοτι ειναι πολυ ακριβο να το αγορασεις, διοτι 300 ευρω για ενα προγραμμα που παιζει και ενα παιδι , ειναι πολλα , οταν τα πιο δυσκολα προγραμματα με ηχο πιο ικανο να ανταποκριθει σε καλα μηχανηματα, κοστιζουν μολις 100 ευρω , ισως και λιγοτερα( σερατο ) απο την αλλη τα αλλα δυο προγραμματα , δεν ειναι τοσο προσαρμοσιμα , ομως εχουν ρυθμισεις ηχου που δεν υπαρχουν στα vdj. τελος το σερατο , πηρε ξαφνηκα ανοδικη πορεια διοτι ολα τα controller της pioneer ερχοντε με αυτο .
Sed22 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2014 Εφτιαξα και εγω ενα τραγουδακι με το ableton (πειραματιζομαι ακομα ) Οποιος βρει απο που ειναι τα vocals τον παραδεχομαι !!
stratigos24 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2014 Για δωστε μια βοηθεια παλικαρια.. Παιζω μουσικη σε μαγαζια καποια χρονια και τωρα εχω ενα θεματακι στο μαγαζι που ειμαι. Ο εξοπλισμος: ενα laptop με το virtual dj, ενας controller για το virtual και μια καρτα ηχου Native instruments Audio Kontrol 1. Eτσι παιζω ολα αυτα τα χρονια χωρις θεμα. Τωρα ομως στο μαγαζι που ειμαι (μονο σε μενα, οι υπολοιποι djs δεν εχουν θεμα και παιζουν με laptop και αυτοι με παρομοιο setup) εχω ενα παρασιτο στον ηχο (σαν συνεχες ηλεκτρικο ρευμα....μολις βγαλω το ρευμα απο το λαπτοπ και παιξει με την μπαταρια του σταματαει...). Δεν ξερω που οφειλεται αλλα υποψιαζομαι στην καρτα ηχου. Στο σπιτι η καρτα ειναι οκ, κανενα παρασιτο ή οτιδηποτε ουτε με το virtual dj ουτε με το fl studio που δουλευω κλπ....αλλα τα ηχεια στο σπιτι ειναι κατευθειαν καρφι και συνδεονται στην καρτα ηχου, ενω στο μαγαζι ειναι rca και με ανταπτορακια τα κανω καρφια για να μπουνε πανω στην καρτα και να στειλω τον ηχο στο μαγαζι. Να φταινε αυτα τα ανταπτορακια? Των υπολοιπων dj εχουν rca εισοδο κατευθειαν και δεν χρειαζονται καποιο ανταπτορακι. Τελος, αν αποδειχτει οτι φταιει η καρτα (βασικα θα παρω και πιο καλα επιχρυσα ανταπτορακια να κανω το rca σε καρφι μπας και φταινε αυτα που εχω) θα ηθελα να μου προτινετε μια καρτα εως 100 ευρω η οποια να μπορει να παιζει στα ακουστικα μονο το επομενο κομματι που θελω να βαλω και θελω να ακουσω χωρις να ακουγεται και εξω. Στην παρουσα καρτα που εχω το εχω ρυθμισει μεσα απο το virtual ως: η εξοδος 1/2 να ειναι το καναλι που στελνω στο μαγαζι και η εξοδος 3/4 να ειναι στα ακουστικα το deck που εχω επιλεγμενο.
spacecowboy Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 καποιο θεμα με γειωση μου μυριζει..ειμαι σχεδον βεβαιος δοκιμασε καποιο αλλο πολυμπριζο εκει στο μαγαζι η παρε ενα δικο σου για σιγουρια και δοκιμασε
stratigos24 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 Δοκιμασα με δικο μου και τιποτα. Δοκιμασα και σε αλλες μπριζες παλι τιποτα. Δοκιμασα και με πιο καλα ανταπτορακια (που κανουν απο καρφι σε rca) και παλι τιποτα. Δοκιμασα και με δικο μου καινουριο rca παλι τιποτα. Ολη την ωρα εχω το παρασιτο και μονο εγω. Οταν δουλευει με την μπαταρια το λαπτοπ σταματαει. Μαλλον καποιο θεμα εχω στο μαγαζι με το μετασχηματιστη του λαπτοπ. Θα παω σημερα - αυριο να δοκιμασω με ιμιτασιον μετασχηματιστη να δουμε. Οι αλλοι 2 djs δεν εχουν θεμα και παιζουν με παρομοιο setup, απλα ο controller τους ειναι και καρτα ηχου, ενω εγω εχω σκετο κοντρολλερ και ξεχωστιστη καρτα ηχου.
spacecowboy Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 θεμα ρευματος ειναι παντος και οχι καρτας (εφοσον παιζει κανονικα σε αλλο μερος και χωρις παρασιτα με την μπαταρια) κατι παιζει με το ρευμα τους εκει...τωρα τι?
stratigos24 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 Πολλα μπορει να ειναι... Μπορει να φταινε και ολα τα φωτα στο μαγαζι που ειναι dimmαριζομενα απο κονσολα για φωτα κλπ.. Το θεμα ειναι οτι στα αλλα παιδια δεν κανει κατι, οποτε θα παω να δω και με αλλο τροφοδοτικο. Εκει πιστευω ειναι το θεμα. Ναι, η καρτα δεν θα εχει κατι (ευτυχως...).
pc_master_ Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 Πιθανον καποιος βροχγος , δοκιμασε να βαλεις ενα πολυμπριζο που θα του εχεις βγαλει το καλωδιο της γειωσης ( ΠΡΟΣΕΧΕ ΠΟΛΥ ΟΜΩΣ ) . και σε αυτο το πολυμπριζο θα βαλεις ΜΟΝΟ το λαπτοπ. να τονισω πως ΑΝ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΙΡΑΞΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ.
stratigos24 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Απο οτι εψαξα, η αφαιρεση της γειωσης δεν προτινετε γενικα σαν λυση διοτι μπορει να δημιουργησει προβλημα σε καποια γκελα του ρευματος (εστω και αν ειναι πολυ σπανιο να συμβει κατι). Θα δοκιμασω μια αυριο με αλλο τροφοδοτικο στο λαπτοπ να δω.
stratigos24 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2014 Πηγα παλι εχθες εκανα κατι πειραματα, ηρθε και αλλος dj και εβαλα την καρτα του ηχου του αλλα παλι τα ιδια. Πηρα και νεο τροφοδοτικο ιμιτασιον που κανει για ολα τα λαπτοπ και τιποτα...Πως μας ερχεται και βαζουμε το τροφοδοτικο του αλλου παιδιου (εχει ιδιο λαπτοπ με το δικο μου και κανει ο φορτιστης του) στο λαπτοπ και σταματανε ολα. Του βαζω το δικο μου πανω του και μετα ειχε εκεινος το παρασιτο... ειναι δυνατον?Το τροφοδοτικο του ειναι αυτο: http://plusmobi.net/index.php/?route=product/product&product_id=255¤cy=EUR&ref=bestprice.grΕιναι και αυτο ιμιτασιον για διαφορα λαπτοπ. Αντε να το βρω τωρα στην Αθηνα. Ενα μαγαζι που το ειχε στο Μαρουσι δεν το εχει πλεον...
spacecowboy Δημοσ. 20 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2014 music time.. http://www.house-mixes.com/profile/john-triantafillopoulos-dj-funkadelic/play/djfunkadelic2013-06-15-22h42m09#.U6PvGmeKCUk 3
stratigos24 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2014 Πηρα τελικα αυτον το φορτιστη λαπτοπ (ειναι μονο για hp σαν το δικο μου) και ακρα του ταφου σιωπη! Ολα οκ, κανενα παρασιτο... το τροφοδοτικο εφταιγε τελικα.
Geosim79 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2014 music time.. http://www.house-mixes.com/profile/john-triantafillopoulos-dj-funkadelic/play/djfunkadelic2013-06-15-22h42m09#.U6PvGmeKCUk απίθανο set....άκουσα και το αγαπημένο classic Voodoo Ray σε νέο remix! 1
viper2005 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2014 music time.. http://www.house-mixes.com/profile/john-triantafillopoulos-dj-funkadelic/play/djfunkadelic2013-06-15-22h42m09#.U6PvGmeKCUk τι ειπες τωρα; Δικο σου; in other news θα παιρνατε ενα μεταχειρισμενο maschine mk1 με ~130? 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα