Koritsi_Gia_PC Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2014 Ρε, υπάρχει τέτοιο;Αν ναι, συγχωνεύτε το.Αν όχι, να σας πω το εξής.Έχω πάρει πρέφα πως τα περισσότερα DJ Fora είναι γεμάτα snobs και αντί να μαθαίνει ο ένας από τον άλλον απλά κάθονται και επιδεικνύονται. Τώρα σε κάτι NI δεν μπήκα να δω.. αλλά βαρέθηκα να κάνω Registers με τους καιρούς, και να τρώω ήττες.Λέω να κάνω μια προσπάθεια εδώ, μιας και υπάρχει άπειρος πληθυσμός.. μπας και ξεσκαρταριστεί κάνα σύνολο συνανθρώπων.Αυτό που ενδιαφέρει αρχικά εμένα:Παιδί να κάνει δημιουργικές εναλλαγές πάνω σε 140BPM / 16beat bars με midi controller, και -καλά θα'ταν- κάνα Traktor as well. Αν είναι στην παραγωγή τέτοιας μουσικής, να αγοράσει μια φθηνή βερούλα πριν απαντήσει γιατί τον παντρεύομαι και ζούμε για πάντα μαζί. 1
Souljam Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2014 Τι ακριβως θελεις να μαθεις , τι ειδος μουσικης αγαπας και τι επαφη εχεις με τον χωρο γενικοτερα.απαντησε στα.παραπανω και συνεχιζουμε. Το γκαλοπ
Geosim79 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2014 Αυτό που ενδιαφέρει αρχικά εμένα: Παιδί να κάνει δημιουργικές εναλλαγές πάνω σε 140BPM / 16beat bars με midi controller, και -καλά θα'ταν- κάνα Traktor as well. αν κατάλαβα σωστά εννοείς εναλλακτικούς τρόπους για να μιξάρεις τα κομμάτια?....πέρα από το κλασσικό 4/4 μέτρημα πάντως και ειδικά με ψηφιακά εργαλεία οι συνδυασμοί είναι πολλοί....πχ κάνεις sample ένα vocal/drum loop/break από άλλο deck και το περνάς πάνω στο track που είναι on air...για να πετύχει σωστά όμως πρέπει πέρα από το σωστό beatmatching να έχεις πετύχει και αυτό που λέμε harmonic mixing (ουσιαστικά να κάνεις τις transitions με βάσει τα αρμονικά κλειδιά των tracks)...σου παραθέτω link αν έχεις χρόνο να το διαβάσεις... http://www.harmonic-mixing.com/
viper2005 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2014 Και μιας και μαζευτήκαμε, ας κάνω την ερώτηση. Τι ξέρετε για την technical aspect of djing. Δηλαδή ποιες ειναι οι τεχνικές, εκτός απο το harmonic mixing, που θα πρεπε να ξέρει κάποιος για να ειναι τεχνικά, λολ, άρτιος. Inb4 learn music theory Thanks
Geosim79 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2014 τεχνικά άρτιος στις μέρες του mp3 είναι σαν ανέκδοτο....με την εισβολή της ψηφιακής τεχνολογίας ο καθένας μπορεί να παίξει μουσική. Για να απαντήσω στην ερώτηση σου θα ξεκινούσα από τα βασικά... 1. Διάβασμα του μουσικού κομματιού...δηλαδή να ξέρεις πότε και πόσο κρατάει το intro/main/outro part...στα βινύλια το διάβασμα γινόταν οπτικά από την διαφορά μεταξύ σκούρων και μη grooves στα αυλάκια του δίσκου...σήμερα όλα τα προγράμματα έχουν φασματογραφική ανάλυση των tracks με χρωματικές διακυμάνσεις για peaks & lows. 2. Άριστη γνώση του εξοπλισμού...ειδικά στα midi controllers πρέπει να ξέρεις τις λειτουργίες πέραν των βασικών load n' play...λειτουργίες όπως το sampling και τα FX ανεβάζουν τo επίπεδο του set. Την δεκαετία του 90 δεν υπήρχε η δυνατότητα για κάτι τέτοιο..τα tracks παίζονταν αυτούσια και μόνο πανάκριβα μηχανήματα τύπου Roland/Υamaha μπορούσαν να προστεθούν σε ένα set up αλλά και πάλι ο χειρισμός τους ήταν δύσκολος... 3. EQing....ξεχωριστό κομμάτι για DJing. Πολλές φορές σε clubs όλοι έχουμε ακούσει τον ήχο να ξεφεύγει δυνατά/χαμηλά...στο monitoring ρυθμίζουμε πρίμα/μεσαία/μπάσα σύμφωνα με το soundsystem του χώρου...το τελευταίο που θέλουμε είναι να κάψουμε τα ηχεία....επίσης πάνω στην μίξη προσέχουμε να μην δίνουμε full μπάσα και στα 2 κανάλια για αποφυγή βόμβου...όσο αυξάνουμε το μπάσο στο ένα κανάλι αναλογικά σβήνουμε και το δεύτερο.... 1
viper2005 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2014 τεχνικά άρτιος στις μέρες του mp3 είναι σαν ανέκδοτο....με την εισβολή της ψηφιακής τεχνολογίας ο καθένας μπορεί να παίξει μουσική. Για να απαντήσω στην ερώτηση σου θα ξεκινούσα από τα βασικά... 1. Διάβασμα του μουσικού κομματιού...δηλαδή να ξέρεις πότε και πόσο κρατάει το intro/main/outro part...στα βινύλια το διάβασμα γινόταν οπτικά από την διαφορά μεταξύ σκούρων και μη grooves στα αυλάκια του δίσκου...σήμερα όλα τα προγράμματα έχουν φασματογραφική ανάλυση των tracks με χρωματικές διακυμάνσεις για peaks & lows. 2. Άριστη γνώση του εξοπλισμού...ειδικά στα midi controllers πρέπει να ξέρεις τις λειτουργίες πέραν των βασικών load n' play...λειτουργίες όπως το sampling και τα FX ανεβάζουν τo επίπεδο του set. Την δεκαετία του 90 δεν υπήρχε η δυνατότητα για κάτι τέτοιο..τα tracks παίζονταν αυτούσια και μόνο πανάκριβα μηχανήματα τύπου Roland/Υamaha μπορούσαν να προστεθούν σε ένα set up αλλά και πάλι ο χειρισμός τους ήταν δύσκολος... 3. EQing....ξεχωριστό κομμάτι για DJing. Πολλές φορές σε clubs όλοι έχουμε ακούσει τον ήχο να ξεφεύγει δυνατά/χαμηλά...στο monitoring ρυθμίζουμε πρίμα/μεσαία/μπάσα σύμφωνα με το soundsystem του χώρου...το τελευταίο που θέλουμε είναι να κάψουμε τα ηχεία ....επίσης πάνω στην μίξη προσέχουμε να μην δίνουμε full μπάσα και στα 2 κανάλια για αποφυγή βόμβου...όσο αυξάνουμε το μπάσο στο ένα κανάλι αναλογικά σβήνουμε και το δεύτερο.... bars, facing και τα σχετικα δεν παιζουν?
Geosim79 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2014 bars, facing και τα σχετικα δεν παιζουν? τι ακριβώς εννοείς?...
Koritsi_Gia_PC Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2014 Εγώ δεν έχω βρει χρόνο ακόμα να γράψω. Αναμένετε, μάλλον απόψε.Υ.Γ: Geo, μάλλον έχουμε μέλλον εμείς οι δυο.
viper2005 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2014 #4, #5 http://forum.djtechtools.com/showthread.php?t=3545
Defector Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2014 Ρε, υπάρχει τέτοιο; Αν ναι, συγχωνεύτε το. Αν όχι, να σας πω το εξής. Έχω πάρει πρέφα πως τα περισσότερα DJ Fora είναι γεμάτα snobs και αντί να μαθαίνει ο ένας από τον άλλον απλά κάθονται και επιδεικνύονται. Τώρα σε κάτι NI δεν μπήκα να δω.. αλλά βαρέθηκα να κάνω Registers με τους καιρούς, και να τρώω ήττες. Λέω να κάνω μια προσπάθεια εδώ, μιας και υπάρχει άπειρος πληθυσμός.. μπας και ξεσκαρταριστεί κάνα σύνολο συνανθρώπων. Αυτό που ενδιαφέρει αρχικά εμένα: Παιδί να κάνει δημιουργικές εναλλαγές πάνω σε 140BPM / 16beat bars με midi controller, και -καλά θα'ταν- κάνα Traktor as well. Αν είναι στην παραγωγή τέτοιας μουσικής, να αγοράσει μια φθηνή βερούλα πριν απαντήσει γιατί τον παντρεύομαι και ζούμε για πάντα μαζί. Με συγχωρείς, αλλά τι ψάχνεις; DJ, άτομο για παντρειά , ή κάποιον να σε συμβουλέψει πάνω σε θέματα μίξης;
Koritsi_Gia_PC Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2014 Κυρίως το δεύτερο. Ευελπιστώ να μην χρειαστεί να στήσουμε κώλο για να μάθουμε κάτι από κάποιον παλαιότερο απλά. Οι περισσότεροι DJ (σε άλλα Fora) που έχουν κάτι να μου πουν δείχνουν snob μέχρι τώρα, και οι υπόλοιποι δεν έχουν κάτι να μου πουν.Γι' αυτό και ανησυχώ.Και πάλι όμως δε προλαβαίνω να γράψω απόψε.. κρατήστε. Για Σάββατο μεσημέρι με βλέπω να σας πολυλογώ πάλι.Υ.Γ: Viper ωραία παράθεση μαν. 1
Geosim79 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2014 ....Οι περισσότεροι DJ (σε άλλα Fora) που έχουν κάτι να μου πουν δείχνουν snob μέχρι τώρα, και οι υπόλοιποι δεν έχουν κάτι να μου πουν. ποτέ δεν μπόρεσα να καταλάβω αυτή την ελιτίστικη συμπεριφορά....από προσωπική πείρα θα σου πω ότι μεγαλύτερα κομπλαρίσματα θα βρεις στους δήθεν wannabe...θυμάμαι σκηνικό σε γνωστό αθηναικό club o warm up DJ να φωνάζει πως το single που έπαιζε είναι promo και δεν μπορεί να πει λεπτομέρειες και 3 ώρες μετά o guest DJ (Nick Warren) όχι μόνο μας είπε το όνομα του κομματιού αλλά μας έδωσε μέχρι και λεπτομέρειες για release date... 1
viper2005 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2014 Ξεκινήστε να διαβάζετε, για να μάθετε το λεξιλόγιο, και να κάνετε πράγματα πάνω στα decks και στις κονσόλες σας και θα δείτε οτι δεν θα χρειαζεται να κάνετε τόσες ερώτησεις... In other news Έκανε την μίξη με 2 tracks και ενα beat ή εκανε κατι άλλο; Please enlighten me 1
viper2005 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2014 http://theproaudiofiles.com/7-advanced-mixing-techniques-that-can-get-you-in-trouble/ in other news επεσε στα χερια μου ενας allen and heath xone 1D. It is a beast
Geosim79 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2014 ^^^^ εργαλείο το Xone 1d....αν δεν είχα το K1 σίγουρα θα το χτυπούσα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα