Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Έχω μια θήκη εσωτερικού σκληρού laptop και αναρωτιέμαι αν θα πρέπει μετά την σύνδεση να κάνω κάτι άλλο για να το δει το λειτουργικό σύστημα. Συνδέω το καλώδιο που έχει, σε δύο θήρες USB, δυστυχώς όμως δεν κάνει κάτι.

Δοκίμασα να το συνδέσω στα XP και εκεί μου βγάζει μήνυμα ότι μια USB θύρα έχει υπερβεί το όριο τροφοδοσίας ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων. Και πάλι όμως δεν το αναγνωρίζει. Απο την άλλη στα VISTA μια απο τις αρκετές φορές που προσπάθησα να το συνδέσω έβγαλε μήνυμα ότι "η συσκευή usb εγκαταστάθηκε επιτυχώς" αλλά τον σκληρό δεν τον εμφάνιζε πουθενά.

Καμιά ιδέα;

Δημοσ.

Τι ακριβως ειναι η "θήκη εσωτερικού σκληρού laptop";

Εννοεις οτι εβγαλες εναν εσωτερικο σκληρο απο laptop και τον εκανες εξωτερικο με καποια θηκη;

Δημοσ.

Τι ακριβως ειναι η "θήκη εσωτερικού σκληρού laptop";

Εννοεις οτι εβγαλες εναν εσωτερικο σκληρο απο laptop και τον εκανες εξωτερικο με καποια θηκη;

Ναι, σωστά! Και τον συνδέω μέσω USB!

Δημοσ.

Ωραια...καλο θα ηταν να βαλεις ενα link απο τη θηκη που εχεις (ή εστω να πεις το μοντελο της θηκης και του σκληρου...)

Συνηθως μονο το ενα usb αρκει για την τροφοδοσια του δισκου...

Δοκιμασες μονο με το ενα;

Επισης ειπες οτι στα Vista εγραψε οτι η συσκευη εγκατασταθηκε επιτυχως...βαζοντας το χερι σου πανω στον δισκο τον ενιωθες να δουλευει;

Στην διαχειρηση δισκων σου τον εμφανιζει;

Δημοσ.

Ωραια...καλο θα ηταν να βαλεις ενα link απο τη θηκη που εχεις (ή εστω να πεις το μοντελο της θηκης και του σκληρου...)

Ο σκληρός είναι ΑΥΤΟΣ: http://www.wdc.com/global/products/specs/?driveID=801&language=1. Για την θήκη δυστυχώς δεν γνωρίζω καθώς είναι κινέζική και δεν γράφει τίποτα επάνω... :rolleyes:

Συνηθως μονο το ενα usb αρκει για την τροφοδοσια του δισκου...

Δοκιμασες μονο με το ενα;

Το δοκίμασα τόσο και με το ένα όσο και με τα δύο, αλλά δεν αλλάζει κάτι.

Επισης ειπες οτι στα Vista εγραψε οτι η συσκευη εγκατασταθηκε επιτυχως...βαζοντας το χερι σου πανω στον δισκο τον ενιωθες να δουλευει;

Στην διαχειρηση δισκων σου τον εμφανιζει;

Αν και δεν το παρατήρησα αν δεν κάνω λάθος όταν τον ακούμπησα μου έδωσε την εντύπωση πως δεν λειτουργούσε.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι στον Υπολογιστή μου δεν τον εμφάνιζε μαζί με τους άλλους δίσκους.

Κάτι που παρατηρώ είναι ότι συνδέω την θήκη κενή χωρίς τον σκληρό μέσω usb στο pc και ανάβει ένα κόκκινο λαμπάκι. Όταν όμως συνδέω και το σκληρό αυτό σβήνει τελείως. Δεν ξέρω βέβαια πως θα έπρεπε να λειτουργεί αλλά δεν μου φαίνεται λογικό...

Δημοσ.

Εχεις δοκιμασει αλλο δισκο στη θηκη να δεις αν δουλευει;

Εχεις δοκιμασει τον δισκο σε laptop να δεις αν δουλευει;

Γιατι αν απλα κανεις δοκιμες ειναι 50-50 οι πιθανοτητες καποιο απο τα δυο να εχει παραδωσει το πνευμα...

Δημοσ.

Εχεις δοκιμασει αλλο δισκο στη θηκη να δεις αν δουλευει;

Εχεις δοκιμασει τον δισκο σε laptop να δεις αν δουλευει;

Γιατι αν απλα κανεις δοκιμες ειναι 50-50 οι πιθανοτητες καποιο απο τα δυο να εχει παραδωσει το πνευμα...

Μόλις τώρα δοκίμασα έναν άλλο σκληρό και τον διάβασε αμέσως! Και μάλιστα έχοντας συνδεδεμένο το ένα USB μόνο. Μάλλον το θέμα είναι στον σκληρό και όχι στην θήκη, ε;

Δημοσ.

Βαλε τον "προβληματικο" δισκο στην θηκη και πηγαινε στην διαχειρηση δισκων να δεις αν σου τον εμφανιζει...

Αν δεν στον εμφανιζει βαλτον ως δευτερο εσωτερικο...αν συνεχιζει να μην τον εμφανιζει στην διαχειρηση δισκων τοτε εχει προβλημα...

(Κλεισε το pc και συνδεσε τον ως δευτερο οπως και τον δισκο που εχεις ηδη,ενα καλωδιο sata ή ide χρειαζεσαι αναλογα τι ειναι ο δισκος σου και ενα καλωδιο για ρευμα απο το τροφοδοτικο...)

Επειδη ανεφερες οτι δεν τον "ενιωθες" να δουλευει εγω θα πονταρα οτι πεθανε...

Δημοσ.

Βαλε τον "προβληματικο" δισκο στην θηκη και πηγαινε στην διαχειρηση δισκων να δεις αν σου τον εμφανιζει...

Αν δεν στον εμφανιζει βαλτον ως δευτερο εσωτερικο...αν συνεχιζει να μην τον εμφανιζει στην διαχειρηση δισκων τοτε εχει προβλημα...

Έκανα τα παραπάνω αλλά τίποτα.

(Κλεισε το pc και συνδεσε τον ως δευτερο οπως και τον δισκο που εχεις ηδη,ενα καλωδιο sata ή ide χρειαζεσαι αναλογα τι ειναι ο δισκος σου και ενα καλωδιο για ρευμα απο το τροφοδοτικο...)

Τελικά έβγαλα απο ένα laptop τον σκληρό του που είναι λειτουργικός και έβαλα τον άλλο σκληρό επάνω και πατώντας το κουμπί εκκίνησης, ανάβει και στην συνέχεια σβήνει. Επίσης έβαλα τον λειτουργικό δίσκο στην θήκη και τον διάβασε αμέσως!!

Επειδη ανεφερες οτι δεν τον "ενιωθες" να δουλευει εγω θα πονταρα οτι πεθανε...

Με βάση τα παραπάνω ο σκληρός παρέδωσε το πνεύμα του και η θήκη λειτουργεί όπως πρέπει, σωστά;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...