zanskou Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2014 (επεξεργασμένο) Τον ερχόμενο Μάρτιο, μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα δημοπρασία αναμένεται να πραγματοποιηθεί στην WestLicht Gallery της Βιέννης, ο νικητής της οποίας μάλιστα θα έχει κερδίσει ένα ξεχωριστής σημασίας "ενθύμιο" από την διαστημική αποστολή Apollo 15.Πιο συγκεκριμένα πρόκειται να δημοπρατηθεί μια κάμερα Hasselblad Electric Data και μάλιστα αυτή την οποία θεωρείται πως χρησιμοποίησε ο James Irwin όταν περπάτησε στη Σελήνη πριν από 43 χρόνια, το 1971. Αν και η NASA δεν έχει (μέχρι στιγμής τουλάχιστον επιβεβαιώσει) την αυθεντικότητα της συγκεκριμένης κάμερας, οι υπεύθυνοι της γκαλερί δηλώνουν απόλυτα βέβαιοι πως είναι η γνήσια καθώς ο αριθμός 38 που είναι τυπωμένος στο εσωτερικό της είναι και αυτός που βρίσκεται σε όλο το υλικό που τράβηξε τότε ο Irwin. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η τιμή της δεν αποκλείεται να ανέλθει ακόμη και περί τα 270.000 δολάρια ! Site: Engadget Επεξ/σία 3 Φεβρουαρίου 2014 από zanskou
mants118 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2014 ε ρε γέλια αν αποδειχθεί ποτέ ότι όλες οι αποστολές της ΝΑΣΑ ήταν μούφα!!! θα ήθελα να δω τα μούτρα του αγοραστή!!!! 10
damoclesword Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2014 γκαλερι, δεν ειναι; gallery στα αγγλικά, gallerie στα γαλλικά. Στα ελληνικά όπως θες το γράφεις, ξένη λέξη είναι ούτως ή άλλως.
Retromaniac Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2014 ε ρε γέλια αν αποδειχθεί ποτέ ότι όλες οι αποστολές της ΝΑΣΑ ήταν μούφα!!! θα ήθελα να δω τα μούτρα του αγοραστή!!!! Πες μου ότι πιστεύεις να υπάρχει η παραμικρή πιθανότητα να ήταν μούφα. 4
Alexis Mpidis Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2014 ε ρε γέλια αν αποδειχθεί ποτέ ότι όλες οι αποστολές της ΝΑΣΑ ήταν μούφα!!! θα ήθελα να δω τα μούτρα του αγοραστή!!!! Μαζί σου χαχα 2
Supes Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2014 Βλέπετε θεωρίες συνομωσίας όπου θέλετε και όπου πρέπει να δείτε κάνετε τα στραβά μάτια. 6
trigos Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2014 Πες μου ότι πιστεύεις να υπάρχει η παραμικρή πιθανότητα να ήταν μούφα. Πες μου ότι υπάρχει μία στο απειροελάχιστο ότι είναι αληθινό όλο το σκηνικό! Δώσε μου μία απειροελάχιστη απόδειξη για κάτι ότι είναι πραγματικό... 3
j11h Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2014 ε ρε γέλια αν αποδειχθεί ποτέ ότι όλες οι αποστολές της ΝΑΣΑ ήταν μούφα!!! θα ήθελα να δω τα μούτρα του αγοραστή!!!! Είπα κι εγώ δεν θα το πει κάποιος! Άντε να πάει η κουβέντα και στους αεροψεκασμούς να το τερματίσουμε πάλι το θέμα. 8
VagelisDer Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2014 Πες μου ότι πιστεύεις να υπάρχει η παραμικρή πιθανότητα να ήταν μούφα. Γιατι εσυ εισαι τοσο σιγουρος και εχεις εμπιστοσυνη στα αμερικανακια? 2
j11h Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2014 Γιατι εσυ εισαι τοσο σιγουρος και εχεις εμπιστοσυνη στα αμερικανακια? Ενώ οι Ρώσοι είναι φίλοι μας και για αυτούς δεν λέμε τίποτα... Λοιπόν παιδιά επειδή η χώρα μας τα τελευταία 2000 χρόνια δεν κάνει τίποτα δεν σημαίνει ότι και οι άλλοι δεν το κατάφεραν. Ααα και προπαγάνδα θα μπορούσαν να στήσουν και οι Έλληνες αλλά δεν το κάνανε.Γιατί άραγε... Οπότε σταματήστε να μασάτε αυτή την καραμέλα λες και τόσο χρόνια δουλεύατε σε διαστημικά προγράμματα! 5
Retromaniac Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2014 Είπα κι εγώ δεν θα το πει κάποιος! Άντε να πάει η κουβέντα και στους αεροψεκασμούς να το τερματίσουμε πάλι το θέμα. Και πεντέλη, εκεί που τα αυτοκίνητα τσουλάνε ανάποδα απο τα μαγνητικά πεδία. 6
nickelodeon Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2014 Πρόκειται για μία Hasselblad EDC. Χωρίς viewfinder και με ενσωματωμένο motordrive. Θα πιάσει καλά λεφτά σε δημοπρασία. Έχουν ακουστεί πολλά για το αν οι φωτογραφίες ήταν αυθεντικές. Σε γενικές γραμμές οι αστροναύτες φωτογράφιζαν με αυτήν την μηχανή χωρίς viewfinder ενώ η μηχανή ήταν προσαρμοσμένη στο στήθος τους και δεν μπορούσαν να την μετακινήσουν. Αν θέλετε να νιώσετε σαν αστροναύτες του apollo 15 μπορείτε να αγοράσετε μια Hasselblad 500 από το Site: ebay και να προσπαθήσετε να φωτογραφίσετε χωρίς vewfinder. Υπόψιν οι μηχανές αυτές παίρνουν φιλμ μεσέου φαρμάτ που μπορεί να δώσει εξαιρετικά ρηχό βάθος πεδίου και να δεν έχετε γνώσεις φωτογραφίας υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να βγάλετε όλο το καρούλι out of focus. Αν θέλετε να ζήσετε ιστορικές στιγμές μπορείτε να προσπαθήσετε να αλλάξετε φιλμ φορώντας γάντι σιλικόνης για φούρνο. Δυστυχώς η βαρύτητα που έχουμε στην Γη θα σας στερήσει κάτι από την απόλαυση. 4
j0hnn1e Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2014 Σιγα μην υπαρχει υλικο μεσα στην καμερα. Θελει να ρευστοποιησει το μουσειο πριν βγουν ακραδεντες αποδειξεις και δεν πιανει τιποτα? Και πεντέλη, εκεί που τα αυτοκίνητα τσουλάνε ανάποδα απο τα μαγνητικά πεδία. οφφ τοπικ, αυτο αν δεν το πιστευεις πηγαινε και δοκιμασε το, αν δεν ξερεις που, σου στελνω και τοποθεσια 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα