firegarden Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2014 Mε μια δευτερη σκεψη, μακαρι να εφαρμοστει. Θα πληρωνω 10€ το χρονο για τελη http://www.signalblockerjammers.com/portable-mini-gps-gps-l1-gps-l2-jammer-gj005-p-388.html 11
adi32 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2014 Ολο εξυπναδες Υποθεση 2 δευτερολεπτων ειναι η λυση Βαλτε ενα ποσοστο στην βενζινη και τερμα τα τελη Αλλα μαλλον καποιοι θελουν μιζες παλι 7
michael92 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2014 Καταρχάς το gps δεν φτάνει, χρειάζεται και κάποια σύνδεση data στο δίκτυο του ΥΠΟΙΚ, που το πιο λογικό είναι να γίνει με το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας. Το πρόβλημα δεν είναι το αρχικό κόστος, αλλά το κόστος λειτουργίας που θα είναι πάρα πολύ υψηλό... Αυτό το μέτρο θα μπορεί να συμβεί όταν το διαδίκτυο θα είναι σχεδόν τζάμπα παντού. Μέχρι τότε δεν έχει ελπίδες πουθενά, όχι μόνο στη χώρα μας...
Tenshi Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2014 Μετά το συγκεκριμένο δημοσίευμα είμαι πεπεισμένος οτι εκεί στο ΥΠΟΙΚ, γράφουν ότι λαμπρή ιδέα τους έρθει στις χαρτοπετσέτες του κυλικείου. 3
defacer Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2014 Πρώτον, πρόκειται για τελείως αδικαιολόγητη παραβίαση της όποιας τέλος πάντων ιδιωτικότητας έχει απομείνει και γι' αυτό το λόγο και μόνο πρέπει να τους δώσουμε βάλουν το GPS στον πάτο τους. Υπενθυμίζω σχετική απόφαση στο αμέρικα ότι παρακολούθηση με GPS χωρίς ένταλμα (και δεν είναι το "τεχνικό" του θέματος η ουσία, είναι τα επιχειρήματα που πρέπει να παρουσιάσεις για να πάρεις ένταλμα) είναι παράνομη. Δεύτερον, ποιό είναι το κόστος όλης αυτής της υποδομής και για ποιό το ώφελος για τον πολίτη; Μην ακούσω βλακείες περι "δίκαιου", το θέμα δεν είναι να ικανοποιούμε μια αφηρημένη έννοια του δικαίου σαν αυτοσκοπό αλλά να βελτιώνεται η ζωή του πολίτη. Με ποιό τρόπο ακριβώς θα γίνει αυτό; Είμαι σίγουρος πως έχουν γίνει παραπάνω από αρκετές μελέτες, απλά ρωτάω... not. Τώρα το τι πρόκειται να γίνει με τις μίζες σ' αυτό το θέμα για να πιάσει κανείς τη θέση του "επίσημου" προμηθευτή για μερικά εκατομμύρια αυτοκίνητα ας μη το συζητήσουμε καν. 10
Thessgr Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2014 Το τερματίσανε το κοντέρ της βλακείας και του λαϊκισμού εκεί στο Υπουργείο. Ο Λιάπης φαίνεται ότι τους άφησε πολύ "κληρονομιά"!!! Τα πράγματα είναι απλά. Ας μας πούνε πόσα λεφτά φάγανε από τον κρατικό προϋπολογισμό για να αναθέσουν σε κάποιον "ημέτερο" κάνει μια ηλίθια έρευνα για τα ελληνικά δεδομένα, η οποία από μόνη της αποκαλύπτει ότι απλά είναι ένα copy-paste αντίστοιχης από την Ολλανδία. Θέλουν να δικαιολογήσουν με κάποιο τρόπο τα λεφτά που μας τρώνε κάθε μέρα και επειδή πρέπει να εκταμιεύονται πλέον με παραστατικά βρήκαν αυτόν τον τρόπο να τα δικαιολογούν. Τους έφερε ο άλλος μια έρευνα που προτείνει να εφαρμοστεί στην πλέον υπανάπτυκτη τεχνολογικά χώρα της Ευρωζώνης ένα μέτρο που δεν εφαρμόστηκε ακόμα έστω και πιλοτικά (απλώς έχει ψηφιστεί) ούτε σε μια από τις πιο τεχνολογικά αναπτυγμένες και τον πληρώσανε για αυτό!!! Δεν υπάρχει λόγος να χάνουμε τον χρόνο μας για ποιον λόγο δεν μπορεί να εφαρμοστεί στην πράξη. Γελοιοποιούμαστε να σχολιάζουμε τα αυτονόητα. Να δείτε που κάποιος άλλος θα πληρωθεί για να κάνει μετά μια άλλη έρευνα που θα αποδεικνύει για ποιο λόγο δεν μπορεί να εφαρμοστεί το ολλανδικό μοντέλλο στο ελλαδιστάν!!! ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ !!!!!!! 2
Rapido Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2014 Πήγα και έσκασα τα ζεστά μου λεφτουδακια για να παρω καινουργιο αμαξι με μηδενικά τελη... Και οχι απλά με αυτο το απαράδεκτο μέτρο θα πληρώνω αλλά θα πληρώνω και 300 ευρω... Και κάποιος λεφτάς που θα κυκλοφορεί το υπεραυτοκινητο του μόνο κανένα σαββατοκυριακο και τπτ ψιλολογια θα πληρώνει θα ίδια με εμένα!!!! Αντε απο κει ρε λαμογια!!!!!!! Γιαυτό δε παμε πουθενα ποιος ξερει τι μιζες θα τους εταξαν .. πουλημενοι!!!!!!! 1
almeros Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2014 εγώ θα έλεγα να μην βάλουμε gps αλλά να περνάμε από κάποια υπηρεσία και να σημειώνουν τα χιλιόμετρα !!!!!!! 1
michael92 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2014 Το μέτρο απλά δεν μπορεί να εφαρμοστεί γιατί το GPS δεν είναι αμφίδρομο. Δεν μπορεί κανείς να δει τη θέση σου μέσω GPS παρά μόνο αν σταλθούν τα δεδομένα μέσω διαδικτύου/ δικτύου κινητής τηλεφωνίας. Οπότε το ξεχνάμε για καμιά δεκαετία τουλάχιστον... 1
paragontikos Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2014 ωραία να μας φέρουν και μισθούς απο την ολλανδία ομως.. 4
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2014 Δεν πιστεύω ότι θα γίνει. Αλλά ΑΝ γίνει και ΌΤΑΝ γίνει, μπορεί ανάλογα με τα κυβικά να δίνουν και διαφορετικό συντελεστή βαρύτητας στον υπολογισμό των τελών. Δεν ξέρω πως γίνεται έξω. Αλλά ακόμα και αυτό να μην γίνει,από την στιγμή που υπάρχει και το τεκμήριο δεν νομίζω ότι κάποιος που έχει μεγάλου κυβισμού αυτοκίνητο να μην πληρώνει τα ανάλογα. Το τελευταίο το αναφέρω για τα σχόλια που έχουν να κάνουν με εξίσωση των τελών για πχ 2000+ κ.εκ με <1,400κ.εκ. edit 1)Θα πηγαίνουν οι παρεμβολλές σύννεφο! 2) Έχει χάρει να χρησιμοποιεί και η τροχαία το ίδιο σύστημα και να μας έρχεται κλήση στο @ ;!!!!
John911 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2014 Γιούπιιιιιιι!!!!!!! με τόσα που κάνω θα πληρωνω το πολύ κάνα 20αρικο το χρόνο!!!!ναιιιιιιιι!!!!!! 2
tsifotis Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2014 Μια χαρά γίνεται. Υποχρεωτικο εγκεκριμενο gps με καταγραφη στοιχειων id σε δημοσια υπηρεσια. Επειδη αμετρητοι θα πηγαινουνε σε συνεργειο "τσάκαλου" για να το πειραζουν για να δειχνει μονο το 1/5 των χιλιομετρων (εργασια ετησιως 120€ χωρις αποδειξη) στα ΥΠΟΙΚ την επομενη χρονια θα βαλει αυξηση 400% ανα χιλιομετρο.Πρετεντερηδες και λοιποι (πχ μιζερολαγνοι ΝΕΟφιλελεδες των φορουμ) θα λενε με την πρωτη ευκαρια: "οταν πειραζες το κοντερ ελληνα ηταν καλα; Τι να κανει το κρατος" Παρανοια. Το μονο αισιοδοξο ειναι οτι το ολο εγχειρημα δεν ειναι για την Ελλαδα να δειξει τον δρομο. Ας εφαρμοστει με επιτυχια ΚΑΙ στο Τσαντ και βλεπουμε. Μια υποσχεση για ηλεκτρονικη μηχανογραφηση στην Ελλαδα ειναι πιο αστεια κ απο ανακοινωση για υπουργειο ναυτιλιας στην Μογγολια 3
kxs14 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2014 Ξερετε κα΄τι παιδιά, κουράστηκα πια... Υιοθετούμε ότι μαλακιά ακουσουμε σαν χώρα χωρίς να έχουμε καμια υποδομή... Οι Ολλανδοί έχουν ένα σύστημα δημόσιων μεταφορών πολύ πιο ανεπτυγμένο και η χώρα του δε έιναι τεράστια .. Η πλειοψηφία κινείται με ποδήλατο στις πόλεις και δημόσια μέσα μεταφοράς... Θέλει καποιος από αυτούς που το σκέφτηκαν πως εγω στη ΛΗΜΝΟ όπου μένω 25 χιλιόμετρα από την δουλειά μου και πρεπει καθε μέρΑ να κάνω 50 χιλιόμετρα πήγαινε έλα και αλλα τόσα με τα φροντηστήρια του μικρού, δλδ σύνολο 100 χμ την μέρα περίπου σύν όταν παω στα χωράφια για να μεταφέρω μπάλες ταγές για τα ζώα μ κλοιπά τι θα γραφει ο δορυφόρος? Ας φτιάξουν πρώτα ένα αξιοπρεπές σύστημα δημόσιων μεταφορών και μετά ας το κάνουν, με γειά τους με χαρά τους πρώτος εγώ θα το βάλω στο αμάξι , αλλά το μέτρο αυτό με το υπάρχον σύστημα ΜΜ έιναι η μαλακία προσωποποιημένη για τα δεδομένα της χώρας μας... Αλλά θα μου πεις τι τους νοιάζει; Γιατί αν έιχαν έστω και λίγο μυαλό δεν θα έιχαμε φτάσει στον πάτο.. Η πρόοδος έιναι τελειο πράγμα , αλλά να μελετάμε όλα τα δεσδομένα πριν πούμε ή πράξουμε....Δυστυχώς δεν έχουμε όλοι οι έλληνες την πολυτέλεια να μπορε΄σουμε να παρουμε λεωφορέιο και να παμε στην δουλειά μας, κ εμέις εδω στην άκρη της ελλάδας πρεπει ν κάνουμε τεράστιες αποστάσεις από τα χωριά μας για να εξυπηρετηθούμε 6
o_kakos_o_lykos Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2014 Δεν πιστεύω ότι θα γίνει. Αλλά ΑΝ γίνει και ΌΤΑΝ γίνει, μπορεί ανάλογα με τα κυβικά να δίνουν και διαφορετικό συντελεστή βαρύτητας στον υπολογισμό των τελών. Δεν ξέρω πως γίνεται έξω. Αλλά ακόμα και αυτό να μην γίνει,από την στιγμή που υπάρχει και το τεκμήριο δεν νομίζω ότι κάποιος που έχει μεγάλου κυβισμού αυτοκίνητο να μην πληρώνει τα ανάλογα. Το τελευταίο το αναφέρω για τα σχόλια που έχουν να κάνουν με εξίσωση των τελών για πχ 2000+ κ.εκ με <1,400κ.εκ. Εχω παρει ενα Cayenne, ενα Jeep, μια Gallardo με 100.000€ (η Gallardo ηταν προσφορα). Για φορους εχω ηδη δωσει 23.000€ τουλαχιστον (χωρια τα τεκμηρια κλπ). Αυτος με το αυτοκινητο των 10.000€ εχει δωσει 2.300 για φορους. Και αν εχει εκπομπες CO2 >100γρ τοτε δεν πληρωνει ουτε τελη ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ. Ασχετα αν κανει 10000000km το χρονο. Εκει ερχεται η "ισοτητα". Απλα εδω η λογικη Rapido χτυπαει limit-up (Και κάποιος λεφτάς που θα κυκλοφορεί το υπεραυτοκινητο του μόνο κανένα σαββατοκυριακο και τπτ ψιλολογια θα πληρώνει θα ίδια με εμένα!). Ρε φιλε τελη ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ λεγονται. Οποιος κυκλοφορει, πληρωνει. Και να το πω και αλλιως. Εγω αμαξι ΔΕΝ εχω. 2 φορες το χρονο που θα παω στο χωριο της γυναικας μου θα παρω του πατερα μου. Ενα Opel του '91. Το οποιο θα το χρησιμοποιησει και ο πατερας μου αλλες 2 φορες το χρονο. Για 4 πηγαινελα, για 8μερες χρησης, ενος αυτοκινητου 20ετιας πληρωνω 450€ τελη ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ. Ενω εσυ (Rapido και ολοι τις αντιστοιχης λογικης), για καινουριο αυτοκινητο, το οποιο το χρησιμοποιεις ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ δεν πληρωνεις ΤΙΠΟΤΑ!! 6
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα