Προς το περιεχόμενο

Nexus 5 vs LG G2

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πλέον βρίσκεις το G2 ελληνικό με 430 περίπου, με ότι αυτό συνεπάγεται με την εγγύηση. Τόσο πήρα το δικό μου σε λευκό.

το θεωρώ χαζομάρα να δώσεις 430€ για το ελληνικό (16gb) απο την στιγμή που πλέον μπορείς να βρεις το 32αρι με 450-460 καινούργιο  απλά ευρωπαϊκό!!!

επίσης όσοι λένε για τις μπαταρίες μάλλον δεν έχουν χρησιμοποιήσει και τα 2 και απλά αρκούνται σε benchmark.. κάτοχος G2 και ο κολλητός μου κάτοχος του nexus!! με απλή χρήση (όχι όλες τις ώρες 3G,wifi, κλπ) που όντως κρατάει 3μερες που αναφέρουν πιο πάνω είναι ισάξια με του nexus..τα έχουμε συγκρίνει με το παλικάρι και του κρατάει και σε αυτόν 3 μέρες ανάλογα την χρήση!!! 2 διαφορετικά κινητά διαφορετικές απαιτήσεις διαφορετικό λογισμικό (πιο βαρύ-πιο ελαφρύ) είναι πολύ λογικό να είναι σχεδόν ισάξιες α όχι ισαξιες!!!

Αναφέρομαι καθαρά στο θέμα μπαταρία και δεν τα συγκρίνω..το nexus υστερεί σε αρκετά σε σχέση με το G2

• Απαντ. 154
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Έχοντας και τις δύο συσκευές και ως πρόσφατος κάτοχος του Nexus 5 από  Wind με 400 ευρώ, έχω να πω πως είναι πολύ καλύτερο από το G2. To βασικότερο για μένα είναι το design της συσκευής αλλά και το καθαρό  Android,  όσο για την μπαταρία που πολλοί λένε πως δεν είναι και ότι καλύτερο, μου κρατάει περισσότερο από ότι στο g2 !

Χαχαχχαχα η παραπληροφόρηση η ίδια ! :D Ωραίος!

• Like 3
Δημοσ.

Σίγουρα έτσι όπως το γράφει δεν μπορείς να βγάλεις συμπέρασμα γιατί λίγο πιο πριν και λίγο μετά διαβάζεις το ακριβώς ανάποδο. Καλό θα είναι κάθε φορά που μπαίνουμε σε συγκρίσεις να αναφέρουμε και τις συνθήκες. Θα πρέπει να συγκρίνουμε τα κινητά στην αντοχή τις μπαταρίας με ακριβώς τις ίδιες ρυθμίσεις και καταστάσεις.

Πολλά μπορεί να παίζουν ρόλο... λειτουργικό, 3g/2g, gps, wifi, ποιότητα σήματος, φωτεινότητα, αριθμός εφαρμογών που έχουν ενεργό το push... Επίσης ξεκινάμε άλλη συζήτηση στην περίπτωση του root αφού εκεί με ένα custom rom και ένα custom kernel η συμπεριφορά του κινητού αλλάζει προς το καλύτερο. Δεν έχει νόημα να συγκρίνουμε rootαρισμένο κινητό με ένα άλλο που είναι stock.

Αν κάνουμε όλα τα παραπάνω στην άκρη και πούμε ότι έχουν ακριβώς την ίδια χρήση στις ίδιες συνθήκες τότε το G2 λογικά θα πρέπει να έχει ένα 25-30% παραπάνω. Αν το πετυχαίνει τότε ΟΚ. Γενικά όμως όλα τα top smartphones με τέτοιους επεξεργαστές και τέτοιες οθόνες με βαριά χρήση είναι κινητά της 1 μέρας.

Δημοσ.

Ειναι 2 κινητα με σχεδον ιδια χαρακτηριστικα.Τρεχουν και τα 2 Android(ασχετα με την εκδοση,αλλωστε το vanilla android δεν φημιζεται για την οικονομια του στη μπαταρια)),αλλα το ενα φοραει 2300mah μπαταρια και το αλλο 3000.

Υπαρχει περιπτωση με ιδια χρηση να βγαλει παραπανω ωρες αυτο με την πιο μικρη μπαταρια;

Τι συζηταμε;

Ποτε δεν φημιζοταν τα nexus για την αυτονομια τους αλλωστε...

Δημοσ.

Το nexus είναι απίστευτα γρήγορο στα πάντα, πιο smooth από κάθε άλλο android. Η μπαταρία του δεν είναι το δυνατό του σημείο αλλά είναι ανεκτή. Με νορμάλ χρήση (3.5-4 ώρες οθόνη) την βγάζει την μέρα άνετα, αν μπεις σε διαδικασία να αλλάξεις κερνελ και αν κρατάς την φωτεινότητα χαμηλά φτάνει λίγο λιγότερο από 6 ώρες οθόνη. Αυτά περί τριών ημερών είναι υπερβολές εκτός και αν το κινητό το έχεις μόνο για κλήσεις.

Αν γενικά πειράζεις τα κινητά και ενδιαφέρεσαι για root τότε πάρε το nexus.

Αν σε ενδιαφέρει να έχει μεγάλη αυτονομία και πολύ καλή κάμερα τότε πάρε το g2.

Πάντως οποίο και να πάρεις δεν θα σε αφήσει δυσαρεστημενο. Πρόσεξε μονο ότι η LG Hellas επειδή επίσημα εισάγει μόνο τα 16αρια μοντέλα δεν δίνει εγγύηση για τα 32αρια

Δημοσ.

Τα νουμερα που λες δεν υπαρχουν σε συνθηκες πραγματικες χρησης. Η οθονη του κυμαινεται στις 2μιση - 3 ωρες, στην καλυτερη.

Δημοσ.

Μπες στο θέμα για την μπαταρία του Nexus 5 στο myphone και δες τα screenshots των παιδιών. Εγώ βγάζω τουλάχιστον 3.5 ώρες οθόνη με τον στοκ κερνελ και 30% φωτεινότητα, με αρκετό browsing, Facebook και κάνα μισάωρο τουλάχιστον gaming. Τώρα αν εννοείς νορμάλ χρήση το real racing 3 τότε 2 ώρες θα βγάζεις.

Edit: και να φανταστείς έχω το wifi πάντα ανοικτό, το Google Now ενεργοποιημενο ενώ έχω το Google location reporting και locating History στο on. Αν τα κλείσεις αυτά κερδίζεις ακόμη ένα 10% σε μπαταρία τουλάχιστον

Δημοσ.

Διαβασα πως με ενα 15 λεπτο παιχνιδι εχει τυχει η μπαταρια να χανει και 30%.. Τελος παντων γνωριζω πως μπορει ο καθενας με συγκεκριμενη χρηση να εμφανισει οσες ωρες οθονης θελει, εγω πχ με το οπτιμους Γ, μπορουσα να εχω 6 ωρες screen time αν το ηθελα, το θεμα ειναι πως σε real time συνθηκες μου εβγαζε 2μιση - 3 ωρες οθονης. Οποτε τα screen shots δεν μου λενε κατι..

Ποια ηταν τα προηγουμενα κινητα σου αν επιτρεπεται?

Υ.Γ. 3g και φωτεινοτητα γυρω στο 50% θεωρω απαραιτητα στοιχεια της μερας μου, οχι τα παιχνιδια.

• Like 1
Δημοσ.

Η κάμερα είναι η μέρα με τη νύχτα όσον αφορά το Nexus 5 με το G2, με το δεύτερο να είναι κλάσης ανώτερο. Η μπαταρία επίσης πολύ καλύτερη.
Το κύριο δίλημμα όπως είπαν και παραπάνω είναι το pure android του Nexus με το custom της LG.
Εμένα προσωπικά με βολεύουν οι συντομεύσεις και το UI της LG, μιας και είναι αρκετά παραμετροποιήσιμο. Τα περισσότερα που προσφέρει η LG βέβαια απευθύνονται κυρίως σε power users, οπότε εξαρτάται από τις ανάγκες του καθένα.
Στην τελική, και τα δύο είναι πολύ καλές επιλογές.

Δημοσ.

Παραπληροφόρηση γιατί; Έχω και τις δύο συσκευές, με το Nexus 5 διαπιστώνω πως η μπαταρία μου κρατάει σχεδόν μισή μέρα παραπάνω, δεν ξέρω αν οφείλεται στο software, λογικά όμως είναι εκεί το θέμα καθώς δεν έχει τα ένα σωρό sowtare tweaks του G2. Ακόμη, το design και τα υλικά κατασκευής του Nexus 5 για μένα είναι 10 κλάσεις πάνω καθώς το πλαστικό που έχει δεν είναι γυαλιστερό αλλά κάπως σαν σαγρέ, μαλακό πλαστικό που βοηθάει άπειρα στο grip. 

Δημοσ.

Παραπληροφόρηση γιατί; Έχω και τις δύο συσκευές, με το Nexus 5 διαπιστώνω πως η μπαταρία μου κρατάει σχεδόν μισή μέρα παραπάνω, δεν ξέρω αν οφείλεται στο software, λογικά όμως είναι εκεί το θέμα καθώς δεν έχει τα ένα σωρό sowtare tweaks του G2. Ακόμη, το design και τα υλικά κατασκευής του Nexus 5 για μένα είναι 10 κλάσεις πάνω καθώς το πλαστικό που έχει δεν είναι γυαλιστερό αλλά κάπως σαν σαγρέ, μαλακό πλαστικό που βοηθάει άπειρα στο grip. 

Αυτο που ολοι εχετε και τα 2 κινητα Ωνασηδες με κανει να γελαω πραγματικα...

Και αν εχεις και τα δυο κινητα πως μπορεις να διαπιστωνεις κατι τετοιο? Το ενα το εχεις για μηνυματα και το αλλο για κλησεις και καταλαβες οτι του Nexus η μπαταρια κραταει περισσοτερο ? 2 πραγματα συμβαινουν ή το εχει και καποιο αλλο προσωπο στην οικογενεια σου και κανετε διαφορετικη χρηση (που λενε και τα παιδια πιο πανω) ή τα εχεις και τα δυο εσυ και προφανως επιλεγεις το ενα απο τα δυο για να παιξεις ενα game πχ. (μην μου πεις οτι παιζεις και απο τα 2 το ιδιο game ταυτοχρονα! ) . Επομενως δεν γινεται ιδια χρηση αρα δεν στεκει αυτο που λες...

Δηλαδη για σενα 2300 > 3000 ε? μαλιστα...

Και κατι τελευταιο... Φτανει να ασχολειστε τοσο πολυ με το περιβλημα και το υλικο εξω...ναι θεωρητικα μπορει να τρελενεστε γιατι το ενα υλικο στο χερι εχει καλυτερη αφη απο το αλλο , αλλα παραδεχτητε οτι στην τελικη θα του φορεσετε μια υπεροχη θηκουλα διαφορετικα....Link.png Site:

Φιλικα παντα :-)

Δημοσ.

Επειδή έχω και τα 2.Και κάνουνε σχεδόν την ίδια χρήση είναι η μέρα με την νύχτα η μπαταριάρα του LG με του  nexus.H αίσθηση που σου αφήνει στο χέρι το LG είναι απίστευτα πιο premium.Οσο για το vanilla android τα ακούω βερεσέ οταν με nova laucher και ακριβώς τα ίδια πράγματα φορτωμένα είναι ακριβώς τα ίδια με το G2 να ανοίγει ΟΛΑ μα ΟΛΑ τα πράγματα γρηγορότερα.Σίγουρα κάποιο πρόβλημα θα έχει το G2 που αναφέρεσαι,πάρε κανένα τηλέφωνο την LG...

Δημοσ.

Αυτο που ολοι εχετε και τα 2 κινητα Ωνασηδες με κανει να γελαω πραγματικα...

Και αν εχεις και τα δυο κινητα πως μπορεις να διαπιστωνεις κατι τετοιο? Το ενα το εχεις για μηνυματα και το αλλο για κλησεις και καταλαβες οτι του Nexus η μπαταρια κραταει περισσοτερο ? 2 πραγματα συμβαινουν ή το εχει και καποιο αλλο προσωπο στην οικογενεια σου και κανετε διαφορετικη χρηση (που λενε και τα παιδια πιο πανω) ή τα εχεις και τα δυο εσυ και προφανως επιλεγεις το ενα απο τα δυο για να παιξεις ενα game πχ. (μην μου πεις οτι παιζεις και απο τα 2 το ιδιο game ταυτοχρονα! ) . Επομενως δεν γινεται ιδια χρηση αρα δεν στεκει αυτο που λες...

Δηλαδη για σενα 2300 > 3000 ε? μαλιστα...

Και κατι τελευταιο... Φτανει να ασχολειστε τοσο πολυ με το περιβλημα και το υλικο εξω...ναι θεωρητικα μπορει να τρελενεστε γιατι το ενα υλικο στο χερι εχει καλυτερη αφη απο το αλλο , αλλα παραδεχτητε οτι στην τελικη θα του φορεσετε μια υπεροχη θηκουλα διαφορετικα....Link.png Site:

Φιλικα παντα :-)

Ναι φίλε μου έχω και τα δύο και ένα HTC One στο συρτάρι παρέα με ένα Note 3,  καθένας χαλάει τα λεφτά του εκεί που νομίζει.  Όσο όταν φορτίζεις nexus και περνάς 2 μέρες, βγάζεις sim, το βάζεις στο LG G2 και περνάς 1 μέρα τότε ναι του Nexus 5 η μπαταρία είναι καλύτερη.

Δημοσ.

Η μπαταρία του g2 είναι μακράν καλύτερη από αυτήν του Nexus. Αν ισχύουν αυτά που λες τότε προφανώς το g2 σου έχει πρόβλημα, πήγαινε το να στο κοιτάξουν

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...