Helectronic Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2014 Share Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2014 Καλημέρα σε όλους! Αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα με το Macbook Air εδώ και λίγο καιρό, συγκεκριμένα από το πρωί του νέου έτους. Μόλις άνοιξα το Mac άρχισε να αργή υπερβολικά σε κάθε λειτουργία, οτιδήποτε κιάν έκανα έπαιρνε γύρο στα 5 Sec. καθυστέρηση. Παρατήρησα στο Activity Monitor πως ένα "kernel_task" τρώει 340% από την CPU και περίπου το ίδιο στη RAM. Έκανα το AHT (apple Hardware Test) και μου έβγαλε error: 4SNS/1/C00000008: THSP--124. Έκανα όλα τα κλασικά test μέχρι και clean install αλλα τίποτα. Το έστειλα στην Systemgraph και μου ζήτησαν να αντικαταστήσω τι Logicboard, αλλα με κόστος 530 Euro. και ότι μπορεί να διόρθωναν τι ζημια με έναν καθαρισμό κόστους 150 Euro, και μπορεί... μπορεί να έφτιαχνε... Τι προτείνεται να κάνω? Υπάρχει κάποιο κατάστημα που μπορώ να αγοράσω μεταχειρισμένη Logic Board εδώ στην ελλάδα? MacBook Air Mid 2012 out of Εγγύηση. Thanks!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
atheatos Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2014 Share Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2014 (επεξεργασμένο) απο το λιγο που έψαξα μάλλον το πρόβλημα το προκαλεί ένας σενσορας θερμοκρασίας του ssd. Δεν ξέρω αν με αντικατάσταση του ssd θα λυθεί το προβλημα. Εδω είναι ένα video που δείχνει πως τον αλλάζεις http://www.everymac.com/systems/apple/macbook-air/macbook-air-faq/macbook-air-mid-2012-how-to-replace-upgrade-ssd-storage.html Στην θέση σου, θα έκανα δοκιμή να μπουτάρω με εξωτερικό σκληρό,usb 3 κατα προτίμηση, στον οποίο θα είχα κανει την εγκατάσταση του os αφαιρόντας τον ssd απο μέσα,για να δώ αν θα λυνόταν το πρόβλημα. ΑΝ λυνόταν θα άλλαζα τον ssd. Αν όχι θα έδινα το macbook air για ανταλλακτικά.... Επεξ/σία 3 Φεβρουαρίου 2014 από atheatos 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xtraktor Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2014 Share Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2014 να φανταστώ εγγύηση δεν υπάρχει ε? η λύση που αναφέρει ο atheatos ακούγεται αρκετά λογική για αρχή πάντως 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ramarg Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2014 Share Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2014 να φανταστώ εγγύηση δεν υπάρχει ε? η λύση που αναφέρει ο atheatos ακούγεται αρκετά λογική για αρχή πάντως Πολύ καλά τα λεει ο φίλος αθέατος..Λογικά στον ssd ειναι το προβλημα.κοιταξε το και πες μας...Σου εχω και εγω μία πρόταση,αν χρειαστεις αλλαγη ssd να μη σου βγει ο κουκος αηδονι..κριμα να το δωσεις για ανταλλακτικά.....εγγυηση τι ενοεις ? δεν εχεις? πότε το αγόρασες? apple care δεν εβαλες? περασε ο πρωτος χρονος? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Helectronic Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2014 (επεξεργασμένο) Συγγνώμη για την καθυστέρηση! Δυστυχώς δεν έχει εγγύηση. Ελπίζω να είναι έτσι όπως τα λέτε! Αν και δεν το έχω ξανακάνει αυτό με το Boot σε External HDD θα ψάξω και θα το δοκιμάσω. Σας ευχάριστο, μόλις έχω αποτελέσματα θα ποστάρω!! PS: Εντωμεταξύ είμαι τόσο άτυχος που δεν υπάρχει... lol. Αγόρασα ένα spray επαφών (για καθαρισμό) και προσπάθησα να το καθαρίσω διπλα στο τζάκι, ξαφνικά πετάγεται μια σταγόνα από το spray στη φωτιά και αρπάζει όλη η Logic Board φωτιά. Ευτυχώς ήταν πολύ λίγο και έσβησε άμεσος... το συναρμολογώ και δούλευε όπως πριν χωρίς να διορθωθεί το πρόβλημα... έλεος. PS2: Όταν έκανα Clean Install έκανε περίπου 7 ώρες να εγκαταστήσει τα Lion. Επεξ/σία 4 Φεβρουαρίου 2014 από Helectronic Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Helectronic Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2014 Δυστυχώς και μετά από δοκιμη boot από usb2 external hdd τα ίδια αποτελέσματα. Ο ανεμιστήρας στο full και το kernel task 340%. Ήταν παρα πολύ αργό και με τον εξωτερικό δίσκο. Το είχα στήλη στην iSystem.gr και μου είπαν πως χρειάζεται αλλαγή η Logic Board. τώρα υπάρχει κανένα κατάστημα ελλάδα που μπορώ να αγοράσω μεταχειρισμένη Board? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dr.Fuzzy Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2014 Share Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2014 PS: Εντωμεταξύ είμαι τόσο άτυχος που δεν υπάρχει... lol. Αγόρασα ένα spray επαφών (για καθαρισμό) και προσπάθησα να το καθαρίσω διπλα στο τζάκι, ξαφνικά πετάγεται μια σταγόνα από το spray στη φωτιά και αρπάζει όλη η Logic Board φωτιά. Ευτυχώς ήταν πολύ λίγο και έσβησε άμεσος... το συναρμολογώ και δούλευε όπως πριν χωρίς να διορθωθεί το πρόβλημα... έλεος. ....Γιατι δε δοκιμάζεις να το κάνεις και μπουγάδα...; Πλάκα κάνεις έτσι; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Helectronic Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2014 Δεν κάνω πλακα. Αλλα είναι όντως τραγικό... Τέλος πάντων, ξέρει κανεις αν μπορώ να βρω μεταχειρισμένα για Mac ελλάδα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dr.Fuzzy Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2014 Share Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2014 Κοίτα αν είναι logic board που λογικά είναι (μετά και το πυρανάλωμα του πυρός...) κάτω από 400-500 ευρώ δε θα βρεις. Επομένως όπως καταλαβαίνεις δε συμφέρει η επισκευή του. Οπότε σιγουρέψου ότι είναι η μητρική, σπάστο σε ανταλλακτικά και πούλα τα ξεχωριστά. SSD, οθόνη, case αν είναι σε καλή κατάσταση, μπαταρία, ribbon cables, μεντεσέδες κλπ. Με λίγη προσπάθεια και οργάνωση μπορείς να πάρεις πίσω ένα καλό ποσοστό της αρχικής του αξίας, να συμπληρώσεις και να πάρεις ένα άλλο μεταχειρισμένο. Δες και τις αγγελίες για να δεις που κυμαίνονται οι τιμές και να καταλάβεις γιατί σου λέω ότι δε συμφέρει η επισκευή του. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ramarg Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2014 Share Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2014 που να το κανεις κομματια τωρα..εαν ειναι σιγουρα θεμα μητρικης το συζηταμε κιολασ? αφου ειναι εντοπισμενο το προβλημα απο isystem τελος..παρε locic board και τελος..http://www.ebay.com/sch/i.html?_trksid=p2050601.m570.l1313.TR0.TRC0.Xmacbook+air+mid+2012+logic&_nkw=macbook+air+mid+2012+logic&_sacat=0&_from=R40ΑΠΟ 220 και 290 ευρώ ...Ουτε 400αρια ουτε 500αρια ουτε 600αρια που λενε ολοι..Κουλαρε ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
iLarry Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2014 Share Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2014 καλησπέρα φίλε μου. το πρόβλημα το έχεις ακόμα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ramarg Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2014 Share Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2014 καλησπέρα φίλε μου. το πρόβλημα το έχεις ακόμα; το προβλημα του παραμενει οπως μας απαντησε πριν λιγο... ___________________________________________________________________________________________________________ Δεν κάνω πλακα. Αλλα είναι όντως τραγικό... Τέλος πάντων, ξέρει κανεις αν μπορώ να βρω μεταχειρισμένα για Mac ελλάδα? Σου παραθετω ξανα το σχόλιο μου μιας και λύνει το πρόβλημα σου και ιδιαίτερα στο θεμα τιμής και ανταλλακτικού. που να το κανεις κομματια τωρα..εαν ειναι σιγουρα θεμα μητρικης το συζηταμε κιολασ? αφου ειναι εντοπισμενο το προβλημα απο isystem τελος..παρε locic board και τελος.. ΑΠΟ 220 και 290 ευρώ ...Ουτε 400αρια ουτε 500αρια ουτε 600αρια που λενε ολοι..Κουλαρε ! http://www.ebay.com/sch/i.html?_trksid=p2050601.m570.l1313.TR0.TRC0.Xmacbook+air+mid+2012+logic&_nkw=macbook+air+mid+2012+logic&_sacat=0&_from=R40 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dr.Fuzzy Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2014 Share Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2014 που να το κανεις κομματια τωρα..εαν ειναι σιγουρα θεμα μητρικης το συζηταμε κιολασ? αφου ειναι εντοπισμενο το προβλημα απο isystem τελος..παρε locic board και τελος.. http://www.ebay.com/sch/i.html?_trksid=p2050601.m570.l1313.TR0.TRC0.Xmacbook+air+mid+2012+logic&_nkw=macbook+air+mid+2012+logic&_sacat=0&_from=R40 ΑΠΟ 220 και 290 ευρώ ...Ουτε 400αρια ουτε 500αρια ουτε 600αρια που λενε ολοι..Κουλαρε ! Αν μπορεί να την αλλάξει μόνος του (χωρίς να βάλει φωτιά στο σπίτι του ή απλά να μη δουλεύει στο τέλος, αν κρίνω από την απόπειρα καθαρισμού...) πράγματι. Αν δεν, τότε μαζί με εργατικά θα είναι γύρω στα 400-500 όπως είπα, που σε αυτή την περίπτωση δεν συμφέρει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ramarg Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2014 Share Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2014 Αν μπορεί να την αλλάξει μόνος του (χωρίς να βάλει φωτιά στο σπίτι του ή απλά να μη δουλεύει στο τέλος, αν κρίνω από την απόπειρα καθαρισμού...) πράγματι. Αν δεν, τότε μαζί με εργατικά θα είναι γύρω στα 400-500 όπως είπα, που σε αυτή την περίπτωση δεν συμφέρει. Ναι δεν είπα το αντίθετο..Η αλλαγή μπορεί αν φτάσει και τα 600 κ 700 ! Εδώ μιλάμε πάντα για αλλαγή μόνος του..Εφόσον μπήκε και στη διαδικασία να το καθαρίσει,άσχετα αν του τυχε αναποδια με της φωτιά ! Φαντάσου μετά τη φωτιά να δούλευε κανονικά η logic board ! χαχα...θα μας το ελεγε και δεν θα το πιστευαμε ! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Helectronic Δημοσ. 7 Μαρτίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 7 Μαρτίου 2014 Λοιπόν, name ξανά. Παράγγειλα μια LogicBoard από το iFixit την εγκατέστησα κανονικά στο Air και από όσο μπορώ να καταλάβω το πρόβλημα συνεχίζεται. Μιλάμε για total γκαντεμιά... Τώρα του κάνω ένα Clean Install για να δω διαφορες, αλλα δεν νομίζω πως θα γίνει κάτι. Ξέρει κανένας που μπορώ να τα πουλήσω όπως είναι? Thanks again. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα