Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

φιλε επειδη εχουμε το ιδιο λαπτοπ και αντιμετωπισα και εγω το ιδιο προβλημα θα σου πω τι εκανα για να λυσω το θεμα αυτο

πρωτα πας στο site της lenovo και κατεβαζεις τους τελευταιους driver για intel graphics και για την amd

μετα εκτελεσε την εγκατασταση του amd driver αλλα στην αρχη θα διαλεξεις απεγκατασταση πακετων και οχι εγκατασταση(διαλεξε συντομη οχι προσαρμοσμενη)

μετα κανε εγκατασταση τον driver της intel και κανε τον υπολογιστη 1 φορα επανακινηση και  1 φορα απενεργοποιηση (υπαρχει λογος!)

μετα κανε εγκατασταση τον driver της amd κανονικα και λογικα ολα μετα θα ειναι οκ

You saved my ass dude.Μου εβγαλε την πιστη το laptop του αδερφου μου.Το θεμα ειναι οτι δουλευε μια χαρα για μερικες μερες και ξαφνικα εμφανιστηκε το θεμα χωρις να εχει γινει καποιο update στους drivers.Για οσους εχουν το ιδιο προβλημα επιβεβαιωνω οτι λυνει το προβλημα η συγκεκριμενη διαδικασια.Να σαι καλα ευχαριστω.

Δημοσ.

Να πω και γω οτι τελικα η καρτα λειτουργει κανονικα.το καταλαβα μεσω τοθ GPU-Z καθως και οταν ανοιγω το παιχνιδι οι sensors για την Amd δειχνουν τιμες.Οταν το κλεινω μηδενιζουν και επισης εκανα unistall τουσ drivers και το παιχνιδι επαιζε στα 80fps ενω μολις ξαναβαλα drivers  amd επαιζε στα 180fps.

Noreak εσυ εκανες unistall ολουσ τουσ drivers ή τουε εβαλες απο πανω?Και ακομα το λαπτοπ δεν ειχε τουσ τελευταιους πανω του?

Δημοσ.

Ξερετε αν γινεται και υπαρχει καποιος τροπος να βαλεις τις εφαρμογες που ειναι κλειδωμενες στον catalyst να τρεχουν με την amd?

Δημοσ.

Και εγω κατα συμπτωση προσπαθησα να βγαλω ακρη αποψε.Εχω laptop samsung np350 e5c->b980\intel hd+hd7670.

Παιδευτηκα λιγο αλλα κατεβασα απο την amd τους τελευταιους drivers->amd_catalyst_14.1_mobility_betav1.6.exe απο εδω->    http://support.amd.com/en-us/kb-articles/Pages/latest-catalyst-windows-beta.aspx          , χωρις να διαλεξω το driver autodetect(μου εμφανιζει οτι δεν ειναι συμβατη η καρτα μου).

Uninstall τους παλιοτερους drivers->επανεκκινηση->Install τους καινουργιους.

Και διαπιστωσα πως λογικα τρεχει κανονικα η amd παρολο που δεν εμφανιζετε.

Ακομα και στο Passmark Performance test μου εμφανιζει την intel hd αλλα σαν αποτελεσμα ειμαι ~40% πανω απο gt630(desktop εκδοση) σε 3d.

Υ.Γ Παντως τρελλη μουφα η ολη διαδικασια με τις δυο καρτες...Και σε nvidia/intel ειναι τα ιδια σκ@τα?

Υ.Γ2 Εμενα στο gpu-z δεν εμφανιζει καθολου utilization της 7670,αλλα γενικοτερα κατι δεν παει καλα με την παρτη του->δειχνει σταθερες θερμοκρασιες του στυλ 478βαθμους και αρνητικες -73.

• Like 1
Δημοσ.

UPDATE-> Τελικα το προβλημα ηταν στους drivers της intel vga,πηγα στο device manager και διαπιστωσα πως ειχε ενα θαυμαστικο απο διπλα απο intel hdmi sound(?),δεν θυμαμαι ακριβως γιατι μετα απο το update που του εκανα εξαφανιστηκε αλλα ο ηχος δουλευει κανονικα... 

Δημοσ.

Εγώ τελικά έλυσα πιο απλά το πρόβλημα..

Πέρασα τα Windows και δεν έκανα εγκατάσταση κανέναν driver.. Τους έκανε μέσα από το Windows update μόνο του το Laptop.. Και δουλεύουν μια χαρά και οι 2 κάρτες..

Αλλά αυτό που ντεμεκ διαλέγεις ποια εφαρμογή θέλεις να τρέχει είναι με την AMD σου, είναι μουφα μαλλον

Δημοσ.

Αυτο το προβλημα οπως ξερω γινεται σε φορητους της HP και σε οσους αλλους εχουν καρτα γραφικων AMD και οταν περασετε τα windows 8.1 απο το store. Εγω που εχω windows 8.0 RTM τα προεγκαταστημενα δηλαδη απο την εταιρια της HP Pavilion και στα δυο μου Laptops της HP (κατω στην υπογραφη μου οπως τα βλεπετε) δεν εχω τετοιο προβλημα. Σημερα τους εκανα ολους τους οδηγους αναβαθμιση και κατεβασα τους οδηγους για windows 8.1 x64 ασχετος αν εχω τα windows 8.0 RTM και δουλευουν ολα αψογα. Θα σου συνηντουσα να κατεβασεις και εσυ τους τελευταιους οδηγους απο το site της εταιριας του laptop σου.

Δημοσ.

Να πω και γω οτι τελικα η καρτα λειτουργει κανονικα.το καταλαβα μεσω τοθ GPU-Z καθως και οταν ανοιγω το παιχνιδι οι sensors για την Amd δειχνουν τιμες.Οταν το κλεινω μηδενιζουν και επισης εκανα unistall τουσ drivers και το παιχνιδι επαιζε στα 80fps ενω μολις ξαναβαλα drivers  amd επαιζε στα 180fps.

Noreak εσυ εκανες unistall ολουσ τουσ drivers ή τουε εβαλες απο πανω?Και ακομα το λαπτοπ δεν ειχε τουσ τελευταιους πανω του?

Εκανα οτι λεει ο φιλος.Απεγκατεστησα μονο τους amd.Το laptop αγοραστηκε χωρις λειτουργικο πανω.Το προβλημα ξαναεμφανιστηκε.Δε ξερω τι φταει παντως πολλοι αντιμετωπιζουν το ιδιο προβλημα, καποιοι λενε οτι στα windows 8 (oxi 8.1) δεν υπαρχει προβλημα, καποιοι οτι φταιει το προγραμα διαχειρισης ενεργειας της lenovo.Προς το παρον δοκιμαζω με 8.1 και χωρις το lenovo energy management και βλεπουμε.Το συμπερασμα ειναι μην αγοραζετε laptop με switchable graphic cards που δεν εχει εγκατεστημενο λειτουργικο χωρις να το ψαξετε πρωτα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...