Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους σας.Μετα απο μια καλή στοιχηματική εβδομάδα :devil:,ήρθε η ώρα για αναβάθμιση.
Διαθέτω γύρω στα 1300€ για motherboard-cpu-gpu-ram και cpu cooler.
Οθόνη και λοιπά περιφεριακά θα κρατήσω τα ίδια που βλέπετε στην υπογραφή μου.
Ο υπολογιστής είναι κυρίως για παιχνίδια με όσο καλύτερη ποιότητα γίνεται σ'αυτα τα λεφτά.
Θα ασχοληθώ με overclocking.Λειτουργικό έχω win8.1 γνήσια.
Έχω αποφασίσει για εξής κομμάτια:
Motherboard:Source.png Πηγή: Asus maximus vi formula
Cpu:Source.png Πηγή: Intel Core i7-4770K
Gpu:Source.png Πηγή: Asus GeForce GTX 780 3GB GDDR5 GTX780-DC2OC-3GD5

Θέλω λίγη βοήθεια για την σωστή επιλογή της Ram και του Cooler.
Απο τις Ram ξεχώρισα τις Source.png Πηγή: G Skill 2x 8GB PC3-19200 DDR3 2400MHz Gaming Memory Kit
Source.png Πηγή: Kingston Technology XMP Beast Series 16GB 2400MHz DDR3 CL11
Ξέρω θα μου πείτε γιατί 2400mhz αφού και στα 1600mhz-1866mhz δέν θα δείς διαφορά.Είναι ότι η διαφορά είναι στα 10-15€ το πολύ.Απο την άλλη βέβαια σκέφτομαι μήπως είναι καλύτερα λιγότερα mhz αλλά καλύτερο latency.Το μεγάλο ερώτημα βέβαια είναι άν είναι συμβατές με τη motherboard γιατί στο site της asus δε βρήκα κάτι.

Τώρα για cpu cooler μάλλον θα προτιμίσω κάποια υδρόψυξη τύπου Source.png Πηγή: Corsair Hydro Series H100i

Source.png Πηγή: Corsair Hydro Series H110

Source.png Πηγή: Cooler Master Liquid CPU Cooler Nepton 280L

Εδώ δέν το κατέχω καθόλου.

Ευχαριστώ για την όποια βοήθεια.

Δημοσ.

Το link του Spank πρέπει να είναι αυτοSource.png Πηγή: Noctua NH-D14

Το έψαξα για τις noctua,σίγουρα πολύ καλές και πιο αθόρυβες αλλα πολύ μεγάλη βρε παιδάκι μου.Στα βίντεο που τις βλέπω,δεν μου αρέσουν μέσα στο κουτί.Νομίζω ότι χαλάει όλη τη εικόνα.

Δημοσ.

Θα σου πρότεινα επειδή έχεις ικανότατο budget να σκεφτείς κάρτα γραφικών

με 4gb μνήμης. Αυτό το λέω γιατί σήμερα ήδη υπάρχουν παιχνίδια που ζητάνε

3gb για hd ανάλυση, πόσο μάλλον 1440p (δεν ξέρω τι monitor έχεις.)

Δημοσ.

γιατι 16gb μνημες?για μελλοντικη χρηση?μεχρι να φτασουμε στο σημειο να χρειαζομαστε παραπανω απο 8 gb για gaming,θα εχουν βγει σε καλες τιμες οι ddr4.

ειναι πολλες οι λιρες...

Δημοσ.

Μην πάρεις μνήμες με ψηλά heatspreaders, εκτός και αν δεν σκοπεύεις ποτέ να εγκαταστήσεις πολύ μεγάλη αερόψυκτρα πράγμα που δεν το γλιτώνεις αν δεν πας σε υδρόψυξη, καθώς έχεις μεγάλο budget και έναν ''ζεστό'' επεξεργαστή i74770k που το ζητάει.

Εγώ προτείνω την noctua NH-D14 για ψύξη...μην κοιτάς και πολύ το εσωτερικό από το pc...η απόδοσή της είναι απίστευτη...φυσικά δεν αντιλέγω και για την  corsair-Η100i...

Δημοσ.

Λοιπόν μόλις γύρισα απο τη δουλειά και αρχίζω το ψάξιμο.

Μάλλον καταλήγω σε υδρόψυξη,στην corsair h100i που έχει και 5 χρόνια εγγύηση.

Το θέμα που με μπερδεύει είναι οι μνήμες.

Καταρχήν επέλεξα ψηλά heatspreaders λόγω του ότι είχα αποφασίσει για υδρόψύξη,απλά δεν ήξερα ποια.

Τώρα τί βοηθάει περισσότερο στα games;Τα πολλά mhz ή χαληλά timings;Αυτό γιατί οι διαφορές στις τιμές είναι ανήπαρκτες για μένα.

Ξέρει κάποιος άν αυτές που έχω παραθέσει είναι συμβατές σε z87 chipset;

Δημοσ.

Ξέρει κάποιος άν αυτές είναι συμβατές;Source.png Πηγή: G.Skill F3-1866C8D-16GTX είναι cl8 και 1.6v

Source.png Πηγή: Corsair CMY16GX3M2A1866C9R Vengeance Pro Series 16GB είναι cl9 και 1.5v

Απο καποια σχόλια που βρήκα στο tomshardware μάλλον δεν υπάρχει θέμα.Βοηθείστε παίδες,το τελευταιο που εμεινε να αποφασίσω και προχοράω σε παραγγελία.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ξέρει κάποιος άν αυτές είναι συμβατές;Source.png Πηγή: G.Skill F3-1866C8D-16GTX είναι cl8 και 1.6v

Source.png Πηγή: Corsair CMY16GX3M2A1866C9R Vengeance Pro Series 16GB είναι cl9 και 1.5v

Απο καποια σχόλια που βρήκα στο tomshardware μάλλον δεν υπάρχει θέμα.Βοηθείστε παίδες,το τελευταιο που εμεινε να αποφασίσω και προχοράω σε παραγγελία.

Όλες είναι συμβατές με όλα απ όσο ξέρω διορθώστεμε αν κάνω λάθος

http://www.skroutz.gr/s/3688830/Corsair-Vengeance-Pro-8GB-DDR3-2133MHz-CMY8GX3M2B2133C9.html

αυτές θα πρότεινα εγώ

Επεξ/σία από RellikEht
Δημοσ.

Λοιπόν η παραγγελία έγινε και δεν κρατιέμαι τώρα.Εκτος από τις μνήμες τα άλλα θα τα έχω την πέμπτη.

Source.png Πηγή: Intel Core i7-4770K

Source.png Πηγή: Asus Maximus VI Formula

Source.png Πηγή: Corsair Hydro Series H100i

Source.png Πηγή: Asus GeForce GTX 780 3GB

Source.png Πηγή: CORSAIR VENGEANCE PRO 16GB (2X8GB) DDR3 1866MHZ C9 DUAL CHANNEL KIT

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...